duminică, 17 iulie 2016

Frământările turceşti şi Luminarea Poporului


Bine era de la Istanbul să importăm pentru bucureşteni nu numai Moscheea lui Ponta, ci şi Metrobusul: https://www.youtube.com/watch?v=4UdWr7RQVdw
Are si la Borges la Buenos Aires: https://www.youtube.com/watch?v=JTVojESwRAo

De regulă, la problemele complicate, se răspunde cetăţeanului la televizor cu aceiaşi vorbitori ai canalului şi cam cu aceiaşi invitaţi pricepuţi la orice, iar dacă se recurge la specialişti adesea sunt dubioşi.
Presa, câtă a mai rămas, vorbeşte mai totdeauna despre ce s-a arătat la televizor, rareori vede cu proprii ei ochi viaţa reală.

Frământările turceşti ne surprind cu două materiale serioase, venite la momentul potrivit, ceea ce rareori se întâmplă. De aceea, ne grăbim a le semnala:

Adrian Cioroianu

Alina Mungiu-Pippidi

În contrast, criticul literar Ion Cristoiu, înclinat să convingă din creion masile că Erdogan şi-a înscenat singur criza, mai are şi îndoieli retorice:


Răspunsul Poporului fiind evident: vom fi cu americanii, fiindcă ei sunt singurii prieteni îngrijoraţi de sănătatea justiţiei noastre şi de fragilitatea vieţii civice, slabă apărătoare a democraţiei, câtă vreme kilointelectualii se citesc numai între ei, neobsedaţi de Luminarea Poporului.





***** 19 07 2016 Adaos
[A început epurarea în Educaţie, inclusiv în învăţământul superior, fiind lovite 15 000 de cadre, lista era deci pregătită.]

Marius Văcărelu
Turcia în 10 puncte: fotografie geopolitică


Şerban F. Cioculescu
De ce ţi-e frică (nu) scapi. Erdogan, obsesia loviturii de stat şi destructurarea durabilă a societăţii turce

BBC - Ezgi Basaran
Turkey coup: Who was behind Turkey coup attempt?


*****  Linkuri utile privind atmosfera locală

http://www.hurriyetdailynews.com/

http://www.trtworld.com/live

http://www.cnnturk.com/canli-yayin

http://www.trthaber.com/canli-yayin-izle.html

http://www.tgrthaber.com.tr/canli

http://www.haberturk.com/canliyayin

De observat înapoierea mediatică a României, a cărei imagine distorsionată şi de neprieteni, cere de-a dreptul un Minister Propagandei.

---


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.