miercuri, 2 februarie 2011

Cea mai uşoară activitate civică

FEMEIA SFÂŞIATĂ DE CÂINI are un nume, probabil Taniuşa Statchievici, la 1 februarie, pe Google.ro găsindu-se egal 1500 referinţe pentru Taniuşa Stachievici, oricum extrem de puţin interes la atâtea zile de la un asemenea supliciu.
Într-o societate nebolnavă, ar trebui să se constituie imediat Asociaţia „Taniuşa Statchievici“ pentru protecţia omului de muşcătura maidaneză.
Dar muşcătura asta e profitabilă pentru unii, financiar sau ca confort de suflet, deşi impune la toţi îndoieli periculoase daca protecţia cetăţeanului în RO se mai poate realiza cu mijloacele democraţiei şi nu în exclusivitate cu ultrasunete de import.
Nu se va rezolva nimic în general şi sectorial, dată fiind atotputernicia asociaţiilor protectoare de câini faţă de primării, care e cea mai uşoară activitate civică să-ţi donezi în pungi neguvernamentale la maidanezi ce nu mai poţi tu înfuleca, şi ţinând seama că pe femeia sfâşiată de căţeluşi o chema Taniuşa Statchievici, nu Elena Udrea, Monica Columbeanu, Loredana Groza, Paula Iacob, Gabriela Adameşteanu, Zoe Petre, Eba, Despina Petecel-Theodoru sau Angela Mungiu-Pippidi, ca sa nu cităm decât nume de intelectuali publici, iar restanţa la întreţinere la bloc la Crângaşi era de 5.915 lei, care s-ar putea acoperi, odată cu înmormântarea în cimitirul de la Străuleşti cunoscut de la Mineriadă, doar cerând în justiţie de către familie şi Partidul Poporului daune morale postacilor care au făcut-o hoaţă, evitându-se astfel chiar damnarea eternă, ca în cazul în care C.V. Tudor ar fi comis minciună în falş, declarând la popor că Taniuşa Statchievici nu se afla în timpul serviciului, ci la furat de cupru şi alte metale, ceea ce l-ar expune pe lumea cealaltă, pentru a nu da ochii cu martira, să pătimească nu o muşcătură, ci supliciul de a fi sfâşiat etern de câini, anticipat de romanul Vânătoarea regală al academicianului D.R. Popescu încă din 1973.