marți, 15 februarie 2022

Un mare succes al lui Biden și al NATO: Rusia zice că retrage o parte din trupele care puteau participa la ipotetica invadare a Ucrainei miercuri 16 februarie.

Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

Din perspectivă euroatlantică, recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, e agresiune ca în Crimeia. De remarcat că presa internațională e în urmă cu știrile esențiale față de G4Media!

Duma de Stat de la Moscova a votat o rezoluție pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei / Rezoluția va fi trimisă lui Putin pentru aprobare

https://www.g4media.ro/reaking-duma-de-stat-de-la-moscova-a-votat-o-rezolutie-pentru-recunoasterea-independentei-republicilor-separatiste-donetk-si-lugansk-din-estul-ucrainei-rezolutia-va-fi-trimisa-lui-putin-pentru-aprob.html

Povestea, skazul, cu retragerea caprei din bordei crescând confortul. Acum analiști și critici de renume vor formula, inclusiv în presa occidentală, propuneri Nobel pentru Pace 2022: fie Lavrov, Șoigu, Putin, fie Lukașenko, Putin, Bolsonaro.

Ministrul rus al apărării anunță că unele trupe de la granița cu Ucraina se întorc la bazele lor/ Exercițiile la scară largă continuă în toată țara
https://www.g4media.ro/ministrul-rus-al-apararii-anunta-ca-unele-trupe-de-la-granita-cu-ucraina-se-intorc-la-bazele-lor-exercitiile-la-scara-larga-continua-in-toata-tara.html

Jocul lui Putin de-a războiul a trezit nu numai Germania, ci și și Japonia. Premierul Fumio Kishida a anunțat sancțiuni în cadrul G7 și convorbiri directe cu Kievul. La ce pib are Rusia, cât Țările de Jos, nu e prea confortabil conflictul cu toți.

"If a Russian invasion occurs, Japan will deal with it appropriately, including through imposing sanctions, in response to what has actually happened and in cooperation with the international community including the G7," apanese Prime Minister Fumio Kishida told reporters.

Kishida to call Ukraine leader over Russian invasion fears

https://japantoday.com/category/politics/japan-pm-to-call-ukraine-leader-over-invasion-fears

Șefa diplomației germane cere Rusiei să-și „retragă trupele” de la granița Ucrainei: „Situaţia este deosebit de periculoasă şi poate degenera în orice moment”

https://www.g4media.ro/sefa-diplomatiei-germane-cere-rusiei-sa-si-retraga-trupele-de-la-granita-ucrainei-situatia-este-deosebit-de-periculoasa-si-poate-degenera-in-orice-moment.html

În 2013-2014 s-au văzut și copii luptând cu scutierii la Evro-Maidan. Sau măcar dând de-a dura anvelopele vechi, arse la baricade.

Ucrainienii antrenează femei, copii și bătrâni pentru lupta împotriva rușilor. "Așteptăm să vină invadatorii!"
https://ziaristii.com/ucrainienii-antreneaza-femei-copii-si-batrani-pentru-lupta-impotriva-rusilor-asteptam-sa-vina-invadatorii

„De la declararea independenței în 1991, după destrămarea URSS, conducerea de la Kiev a tot încercat să adere la Alianța Nord-Atlantică. Pe vremea aceea, Ucraina era deosebit de puternică din punct de vedere militar: alături de Rusia, Belarus și Kazahstan, era una din fostele republici sovietice care dețineau arme nucleare. Între timp, a renunțat la ele de bunăvoie, în timp ce Rusia a rămas putere nucleară. În Memorandumul de la Budapesta (1994), Rusia, SUA și Marea Britanie s-au obligat să respecte în schimb suveranitatea Ucrainei.”

Ucraina: Veșnic în anticamera NATO?

https://www.dw.com/ro/ucraina-ve%C8%99nic-%C3%AEn-anticamera-nato/a-60740899

Pe întreaga planetă, democrația e sub amenințare. Reducerea prin incultură a influenței intelectualului critic, exprimându-se doar politicienii și analiștii lor, inclusiv pe rețele sociale ușor manipulabile, atrage îndeosebi în Sud proliferarea unor modele decizionale de stat care imită sistemul chinezo-rus.

Procesul decizional al lui Vladimir Putin: cealaltă necunoscută a crizei din Ucraina - Le Monde

https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-25366956-procesul-decizional-lui-vladimir-putin-cealalta-necunoscuta-crizei-din-ucraina-monde.htm

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, începe un turneu în Europa. Prima întâlnire va fi cu Vladimir Putin
https://www.digi24.ro/stiri/externe/presedintele-braziliei-jair-bolsonaro-incepe-un-turneu-in-europa-prima-intalnire-va-fi-cu-vladimir-putin-1836295

*

Parlamentul trebuie să lămurească de ce s-a amânat desființarea SIIJ chiar după demiterea doamnei Codruța Kovesi. Ar echivala cu a stabili cui revine răspunderea politică pentru bizareria că Ungaria e în Schengen, iar România nu.

Un fel de recunoaștere că USR a avut dreptate tot este în continuarea proiectului Stelian Ion, fie și de ochii lumii.

„Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, a criticat forma actuală a proiectului privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), proiect de lege pe care Guvernul l-a aprobat luni, şi a precizat că formaţiunea pe care o conduce va depune amendamente pentru ca legea să nu fie o „reînfiinţare” a Secţiei Speciale sub un alt nume.”

USR anunţă că va depune amendamente la legea privind desfiinţarea SIIJ. Drulă: „În această formă, este o reînfiinţare cu alt nume”

https://adevarul.ro/news/politica/usr-anunta-depune-amendamente-legea-privind-desfiintarea-siij-drula-In-forma-reinfiintare-alt-nume-1_620b618c5163ec427102258f/index.html

*

Euroatlanticii ignoră influența poloneză în Ucraina. În septembrie 1939, Polonia a preferat să se bată cu două totalitarisme aliate decât să cedeze.
Kremlinul ar accepta refuzul oficial al Ucrainei de a adera la NATO / Peskov: „Ar contribui semnificativ la formularea unui răspuns mai nuanțat la preocupările Rusiei”

https://www.g4media.ro/kremlinul-ar-accepta-refuzul-oficial-al-ucrainei-de-a-adera-la-nato-peskov-ar-contribui-semnificativ-la-formularea-unui-raspuns-mai-nuantat-la-preocuparile-rusiei.html

Lvov, Lviv, Lwow, Lemberg, după atâtea dezastre istorice, rămâne un oraș minunat. Ar fi putut fi capitala multiculturală a Estului european.

SUA și-au închis ambasada din Kiev și mută diplomații într-un oraș din vestul țării

https://www.g4media.ro/sua-si-au-inchis-ambasada-din-kiev-si-muta-diplomatii-intr-un-oras-din-vestul-tarii.html

Львів 1938 / Lemberg 1938 / Lwow
https://www.youtube.com/watch?v=aX8ZSsxUxaQ

The State Department has also ordered the destruction of networking equipment and computer workstations at their Kyiv Embassy in case it ends up in Russian hands, the Wall Street Journal reported.

Boris holds crisis call with Joe Biden and slams European states for dependence on Russian gas

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10510775/Tories-say-West-threaten-block-Moscows-banks.html

***

Dans un rapport rendu public ce mardi, les Immortels déplorent l’essor du franglais dans la communication institutionnelle et pointent un risque de fracture sociale et générationnelle.
Franglais: l’Académie tire la sonnette d’alarme
https://www.lefigaro.fr/actualite-france/franglais-l-academie-tire-la-sonnette-d-alarme-20220214

Vede electoratul că citesc mai toți doar carte de import și ultra-corectă! De-aia și politicile, unele copy-paste plagiate,  se potrivesc realității românești ca nuca-n perete.

Ce cărți citesc politicienii români. Volumele recomandate de Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Clotilde Armand sau George Simion
https://ziare.com/ziua-lecturii/ziua-lecturii-recomandari-cari-politicieni-nicolae-ciuca-marcel-ciolacu-geroge-simion-1725452

Fără o strategie guvernamentală amplă, multă lume va înțelege că trebuie să citim o singură dată pe an.  La 15 februarie, ar trebui precizată anual creșterea achizițiilor și ce procent din fondul bibliotecilor școlare îl reprezintă cartea rămasă din anii Ceaușescu sau chiar de la Dej. De asemenea, să se compare digitalizarea Bibliotecii Naționale cu Gallica a Franței, fiindcă mulți tineri citesc mai mult pe tabletă, cum e și normal în secolul XXI.

Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită marți în toate școlile din țară

https://www.g4media.ro/ziua-nationala-a-lecturii-sarbatorita-marti-in-toate-scolile-din-tara.html

Precum sub ceaușism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărți de bune în lunile pandemiei din Epoca Iohannis-Cîțu. Ca la țară, când cu ciuma lui Caragea.

Benjamin Bidder - Generația Putin. Să înțelegem noua Rusie

Françoise Thom - Putin și putinismul

Angus Roxburgh - Vladimir Putin. Un țar în căutarea unui nou imperiu

Garry Kasparov - Vine iarna. De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărți bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Totuși, nu toată cultura e gratuită, mai și plătești online, vreun documentar, vreo carte, vreo interpretare de maestru.

*** *** *** ***

Radiografia industriei de software și servicii IT: Impact de 13,6 miliarde de euro în PIB. Creștere de 3 ori mai mare ca economia țării, în ultimii 5 ani

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-25356611-video-radiografia-industriei-software-servicii-impact-13-6-miliarde-euro-pib-crestere-3-ori-mai-mare-economia-tarii-ultimii-5-ani.htm

Nu avem un Muraru al opoziției la propaganda comunistă, care să reacționeze ca la cum s-ar fi înființat o cafenea Baldur von Schirach.

Celebra organizație americană PragerU, oripilată că în centrul Clujului este o cafenea dedicată lui Che Guevara: În România, dintre toate locurile care au scăpat de comunism în 1990?!
https://r3media.ro/video-celebra-organizatie-americana-prageru-oripilata-ca-in-centrul-clujului-este-o-cafenea-dedicata-lui-che-guevara-in-romania-dintre-toate-locurile-care-au-scapat-de-comunism-in-1990/

În unele cazuri, foarte rare, există suspiciunea că mai multe loturi înseamnă mai multe oportunități de nereguli.

Consiliul Concurenţei le recomandă primăriilor să împartă pe loturi contractele pentru modernizarea şi reparaţiile drumurilor, crescând astfel concurența
https://www.g4media.ro/consiliul-concurentei-le-recomanda-primariilor-sa-imparta-pe-loturi-contractele-pentru-modernizarea-si-reparatiile-drumurilor-crescand-astfel-concurenta.html

Efectul plusist al demisiei Cioloș. Ar intra mai multă lume în USR dacă ar avea un fel de ziar online propriu, măcar cum are AUR.

Val de plecări din USR. Moşteanu: „De la 1 februarie, au plecat aproximativ 400 de colegi”
https://adevarul.ro/news/politica/val-plecari-usr-dacian-ciolos-renuntat-sefia-partidului-mosteanu-de-1-februarie-plecat-aproximativ-400-colegi-1_620a2ca75163ec4271f87593/index.html

Normal e vehiculele folosite pentru blocarea circulatiei sa fie confiscate. Suspendat si permisul, un an.

Premierul Canadian Trudeau intenționează să invoce legea privind situațiile de urgență ca răspuns la protestul camionagiilor: surse
https://www.g4media.ro/premierul-canadian-trudeau-intentioneaza-sa-invoce-legea-privind-situatiile-de-urgenta-ca-raspuns-la-protestul-camionagiilor-surse.html

*** *** *** *** *** *** *** ***

Excelentă întoarcere la vorba revizionism! Doar că n-a fost loc de amintit și că rușii n-au dat doar militarism, ci și o cultură solidă. Creatori chiar în militarism: a se vedea pe YouTube Corul Cazacilor din Kuban, al genialului dirijor și compozitor Zaharcenko de la Krasnodar. Păcat că din cauza oligarhilor și nostalgicilor, rușii nu au nivelul de viață al canadienilor, în condiții geografice similare. De criza pe care au creat-o, vor profita doar chinezii.  

Ioan Buduca: Revizionismul lui Putin
https://www.cotidianul.ro/revizionismul-lui-putin

Din programul Dragnea-Saligny găsea și statul bani pentru Salon Oficial ca în România Regală.
Art Safari 2022 - Expoziţii Aman, Picasso, Dali, Reuven Rubin, între 12 mai - 7 august la Palatul Dacia-România
https://adevarul.ro/cultura/arte/art-safari-2022-expozitii-aman-picasso-dali-reuven-rubin-12-mai-7-august-palatul-dacia-romania-foto-1_620b5df25163ec427102047d/index.html

*

Românul care poate va fi chemat voluntar la fruntarii, e învățat că are istorie neglijabilă și că Războiul Sfânt constă doar din genocidul transnistrean și catastrofa de la Stalingrad. Pravda e însă supărată că din sondaje reiese că anglo-americanii 50% cred că ei au câștigat războiul și doar 12% că URSS! Totuși, în contxtul ucrainenan, o poză amintește căderea Berlinului la 2 mai 1945. Rusul Egorov și gruzinul Kantaria pun steagul sovietic pe Reichstag. Interesant că e folosită ostentativ o variantă colorată recent a clișeului original, fără a corecta bizareria că soldatul de jos are câte un ceas la fiecare mână.

2022 02 08 На Западе уверены, что Гитлера победили США и Британия, русские помогали

https://nasledie.pravda.ru/1681275-pobeda/

Dacă era româncă sau ucraineancă... îi confiscau și patinele.
Cazul Valieva face valuri la Jocurile Olimpice. Reacția dură a americanilor după ce Rusia a câștigat la TAS
https://ziare.com/jocurile-olimpice/cazul-valieva-face-valuri-jocurile-olimpice-reactia-dura-americanilor-dupa-rusia-castigat-tas-1725263

Are pe cine pune Lukașenko președinte în RPR, dacă fuge NATO după Cortina de Fier.

„SUA nu trimite trupe în România pentru a se lupta cu Rusia, ci pentru a se asigura că regimul politic din România se va organiza după reguli americane și că guvernul României (mai exact, din România) va rămâne pro-american, înainte de a fi pro-român. În aceeași ordine logică, nici Franța nu trimite trupe în România pentru a se lupta cu Rusia, ci pentru a limita capacitatea SUA de a controla și calibra politica guvernului român în detrimentul intereselor franceze.”

15 02 2022 prof. dr. Adrian Severin: Umbra lui Stalin la Casa Albă

https://www.cotidianul.ro/umbra-lui-stalin-la-casa-alba/

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulți nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaș autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***