luni, 4 ianuarie 2021

Puterea PNL-USR PLUS-UDMR n-are momentan opoziţie şi poate scumpi curentul la popor fără să simtă reacţii

 Revista presei

Dacă liberaliza Dăncilă prin creştere cartelată electricitatea, ieşeau numai fulgere şi scântei. Azi PSD îşi reface structurile în linişte, bucuros că e lăsat în uitare, scopul strategic al presei care contează fiind, pe multă vreme, combaterea primejdiei venirii iminente la putere a misoginilor şi legionarilor, precum şi candidatura Şoşoacă la prezidenţiale, ceea ce strică imaginea RO, de să stea românii la poarta Schengenului şi dacă-i bagă Cîţu prin îngheţări în zona euro.

Decizie de ultimă oră pentru clienţii de energie electrică. Românii vor avea timp până în martie să încheie noi contracte cu furnizorii
https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/decizie-ultima-ora-clientii-energie-electrica-romanii-vor-timp-martie-incheie-contracte-furnizorii-1_5ff33b265163ec4271955040/index.html

*

Important se pare că e să nu se înceapă lucrările nici spre Moldova. Doar dinspre Ardeal spre Budapesta, observă conspiraţioniştii.

Dealtfel, nu autostrăzile sunt prioritatea pentru o ţară cu viitor, ci educaţia, cercetarea, cultura. Neacordându-se 10% din pib la EduCultură, vom rămâne la poarta Schengenului, importatori de te miri ce şi furnizori de badante şi sparanghelişti.
Sefa CNAIR: ''Nu cred ca vom putea vedea in executie, mai devreme de trei ani, Autostrada Ploiesti-Brasov''

https://ziare.com/stiri/autostrada/sefa-cnair-nu-cred-ca-vom-putea-vedea-in-executie-mai-devreme-de-trei-ani-autostrada-ploiesti-brasov-1654228

Țineți-vă bine: Cât va mai dura nebunia de pe DN1
https://www.cotidianul.ro/cat-va-mai-dura-nebunia-de-pe-dn1/

De fapt, administraţia Trump are de explicat de ce coronavirusul a făcut în State ravagii mult mai mari decât în alte ţări occidentale.
Oficial de top SUA Scurgerea din laborator este sursa „cea mai credibilă” a focarului de coronavirus
https://romanialibera.ro/international/oficial-de-top-sua-scurgerea-din-laborator-este-sursa-cea-mai-credibila-a-focarului-de-coronavirus-835489

E multă intelectualitate care n-a văzut în carne şi oase general SRI sau colonel SRI, rezervist care cu Măgureanu a ales drumul democraţiei, băgând RO în NATO-UE.

Pe când lupta ideologică se duce cu naţionalismul şi ortodoxia, fosta securitate continuă a scrie despre intelectuali sau despre Revoluţie.

Analize-sinteze despre înscenarea teroristă.

Interviurile EVZ. Invitat col (r) SRI Tudor Pacuraru
https://www.youtube.com/watch?v=LaEWVwC_Sew

Ce crede azi securitatea de ieri despre intelectuali sub totalitarismul marxistului Ceauşescu.
Evenimentul Istoric TV cu Gen. (R) SRI Vasile Malureanu. Ep.1

https://www.youtube.com/watch?v=-2-R13U_TdE

Lansarea cărţii Gen. (R) SRI Vasile Malureanu Cultura si elitele romane sub comunism, din perspectiva securitatii (1964 - 1989), prilejuieşte cui îi e dor regăsirea YouTube cu Adrian Năstase, Filip Teodorescu, Coja, Chelaru (ca orator despre Ordine), diplomaţi titulescieni...
Fundaţia Titulescu. „În apărarea ordinii constituționale. Perspectiva unui ofițer de informații”

https://www.youtube.com/watch?v=sf_iBpLs3RA

*** *** *** ***

E de preferat a citi mai mult cărţi decât presă, cele rarissime, de tiraj ridicol.

Precum cele zece volume Colesnic - Basarabia necunoscută (sau trei în noua ediţie), Enciclopedia regimului comunist ar trebui să se găsească obligatoriu în toate bibliotecile liceale şi orăşeneşti, care cu fondul lor de carte predominant ceauşist, ba chiar dejist, rămân neatractive.

România 1945-1989. Enciclopedia regimului communist. Represiunea, sub egida Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române.

"Acest al treilea volum, corespunzător literelor P-R, cuprinde conceptele, localitățile de detenție, coloniile de muncă, lagărele de muncă, partidele excluse de pe scena politică după 1947,  dar și o istorie a radiourilor care au emis în limba română (Radio Europa Liberă, Radio Vocea Americii) și au susținut puținele voci disidente din România."

O enciclopedie necesară și utilă pentru înțelegerea comunismului
https://www.observatorcultural.ro/articol/o-enciclopedie-necesara-si-utila-pentru-intelegerea-comunismului/

*** *** *** ***

Mai interesaţi postacii decât influencerii, mai ales când militează pentru Capitularea Necondiţionată.

P: " Sunteti ridicol cu vanzarea catre occident a tarii de catre esaloanele 2 si 3 din partidul comunist si securitate, care intr-adevar au ramas la putere post dec 89... A propos, ce intelegeti prin occident?…in legatura cu vanzarea tarii? Cui, mai precis, i-a fost vanduta tara? Haideti sa fim seriosi! Tara asta prapadita si plina de trogloditi nu putea fi moneda de schimb nici macar intre Namibia si Angola! Nu mai emiteti tampenii! Neputinta si imbecilitatea majoritatii romanilor ne-au adus in stadiul in care suntem."

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, câţiva nechezol (înlocuitori de intelectual) şi ultraşi cugetând prea sinucigaş autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

Nu va scrie niciodată o chestie cum e Iarna pe uliţă a lui Alecsandri.

GPT-3, un program cu AI, e capabil să scrie texte la nivel uman. Cine îl deţine şi care sunt pericolele

https://adevarul.ro/tech/gadget/gpt-3-program-ai-e-capabil-scrie-texte-nivel-uman-detine-pericolele-1_5ff043245163ec42718009bf/index.html

*** *** *** *** *** *** *** ***

E necesară o restructurare radicală, nu doar rotaţia cadrelor la schimbarea puterii. Nu am permanentizat un TVR Didactic pentru egalitate de şanse, educaţia adulţilor, evidenţierea profesorilor şi pentru ca Diaspora să nu-şi uite istoria şi limba. N-am păstrat nici TVR Cultural ca în Polonia, Ucraina sau Rusia. Ţară cu elite foste francofone, pe culmile unei prosperităţi nevisate, nu avem aranjat de guvern Arte tv gratuit şi obligatoriu, netradus ca CNN, pe reţelele de telecablu. Muzeul Naţional de Istorie stă în reparaţii din 2002.

 Scandalul ''Revelion la TVR cu Vacanta Mare''. Presedintele Comisiei pentru cultura din Camera Deputatilor se intalneste marti cu sefa CNA
https://ziare.com/media/tvr/presedintele-comisiei-pentru-cultura-din-camera-deputatilor-se-intalneste-marti-cu-sefa-cna-1654167

Mira-m-aş ca cercetători serioşi, ca Zigu Ornea, Ion Ianoşi sau un propagandist de forţa lui Silviu Brucan, să ia în serios şi să difuzeze pentru un public vast nişte speculaţii atât de hazardate.

Florin Müller către Petru Clej: "În ceea ce privește Mișcarea Legionară, am avansat printre rânduri ideea, poate chiar ferindu-mă de propria teză, că eu consider Mișcarea Legionară forma posibil legală a comunismului din România, adică am vorbit despre un comunism popular reprezentat de Legiune."

Parlamentul nostru e întotdeauna foarte sensibil la astfel de interpretări şi ar putea vota imediat, aproape în unanimitate, o dezvoltare a Legii Crin Antonescu, astfel încât să se limiteze şi elogiul comunismului.

Teză inedită avansată de profesorul Florin Müller, Universitatea București: Consider Mișcarea Legionară forma posibil legală a comunismului din România, adică am vorbit despre un comunism popular reprezentat de Legiune

https://www.g4media.ro/teza-inedita-avansata-de-profesorul-florin-muller-universitatea-bucuresti-consider-miscarea-legionara-forma-posibil-legala-a-comunismului-din-romania-adica-am-vorbit-despre-un-comunism-popular-repr.html

RFI, în loc să explice care sunt slăbiciunile lui Marine Le Pen, combate pe Mircea Eliade, a cărui poză încheie articolul despre noul canon privind istoria românească: comunismul a început în România fără ingerinţe sovietice. Monica Lovinescu ar fi părăsit ruşinată Parisul auzind speculaţii din astea.

“Mișcarea Legionară - forma posibil legală a comunismului în România”

https://www.rfi.ro/politica-129067-miscarea-legionara-forma-posibil-legala-comunismului-romania

Pagini uitate

28 aprilie 2016: Eliade și Mișcarea Legionară - o relație ambiguă și ne-elucidată

https://www.rfi.ro/cultura-86640-eliade-si-miscarea-legionara-o-relatie-ambigua-si-ne-elucidata

 "Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac", zise bibliotecarul Borges. "Numai prostii debitaţi!", îl şterse inspectoarea din Friends şi de pe grupuri. Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***