duminică, 26 mai 2019

Cine nu va merge la vot n-are cum spera în Noroc. Nici în Miracol


Revista presei

*
Acum treizeci de ani, la Inter, tineretul în care s-a tras cu AKM-urile fără milă, scanda Vrem alegeri libere! Cine nu va merge la vot n-are cum spera în Noroc. O naţiune e mai mult decât însumarea celor deocamdată vii.
Şi mai e Miracolul, ca la Revoluţia de Catifea din februarie 2017, Revoluţie care se poate încheia la 26 mai 209, prin spulberarea penalilor prin voinţa Naţiunii:
Pot fura penalii Revoluţia din Februarie 2017?
Această Revoluţie a fost vremelnic înfrântă, îndeosebi prin folosirea făţişă a violenţei, la 12 august 2019, când a fost gazată Diaspora. Au mai contribuit însă la marasm şi lehamite doi factori: numirea ca prim-ministru, în secolul XXI, a dnei Dăncilă şi armonia corului PSD-ALDE-UDMR  în jurul dirijorului teleormănean.

Cum se votează la alegerile europarlamentare şi la referendum

Fără îndoială, presiunea autorităţilor locale există. Dragnea mai câştigă şi din micul interogatoriu dacă vrei sau nu şi formulare de Referendum. Poate intimida şi din performanţa de a nimeri trei hârtii în trei urne. Consecinţele căderii Referendumului ar fi însă mai grave decât urcarea PNL peste PSD. UE se va autosesiza rău de tot.
Cum ne-a băgat referendumul mortul în casă

Victor Ciutacu dezvăluie cum l-a cunoscut pe Radu Mazăre: 'Abia aștept să iasă din carantină. Sunt primul din afara familiei care-l vizitează'

Miercuri 22 seara, din cauza emoţiilor create de Gâdea, se plângea în hohote în casele anteniste, pentru tragedia lui Mazăre. E firesc, atunci, ca Dragnea să se considere nevinovat.
"Arătați cam întristat, domnu’ Gâdea". Până și mama lui Radu Mazăre a remarcat penibila jelire a unui mare infractor

Cine este mama lui Radu Mazăre, demnitara comunistă pe umerii căreia fiul şi-a clădit cariera de „rebel“: „Am lucrat în Comerţ Exterior“

Cum s-a ridicat din „tulpina comunistă“ noul lider postdecembrist Radu Mazăre. A scris în primul număr din „Caţavencu“
https://adevarul.ro/locale/constanta/cum-s-a-ridicat-tulpina-comunista-noul-lider-postdecembrist-radu-mazare-scris-numar-catavencu-1_5ce7d494445219c57efea839/index.html

Pluralismul nu e destul pentru ca o democraţie să funcţioneze. Jocul partidelor trebuie controlat de organizaţii civice puternice. 30 de ani după Revoluţie, turistul occidental nu poate înţelege cum de au lăsat constănţenii Peninsula în ruină - Cazinoul, Casa cu lei şi Vila Şuţu...

Mişto ca chestie urbanistic-intelectuală. Dacă ASE dă aşa exemplu, de ce n-ar ridica şi Arhitectura un turn de 12 etaje pentru studenţi, apoi alţii, hoteluri, în Lipscani. Oricum, trendul e a muta capitala mai aproape de UE, la Oradea.
ASE București reia construcția clădirii de sticlă, de 7 etaje, lipită de monumentul istoric Casa Nanu-Muscel, oprită cu scandal în 2016. Cheltuielile cresc cu 24% din cauza OUG 114

Afacerea “Madagascar” :Rise Project

Românii pariază pe sentinţa lui Dragnea, aşteptată luni. Care sunt cele mai favorabile cote

Dragnea afla daca intra in puscarie. Procesul angajarilor fictive, pe intelesul tuturor

Dragnea Junior este finanțat de multinaționalele pe care tăticul său le înjură
https://newsweek.ro/politica/dragnea-junior-finantat-de-multinationalele-pe-care-taticul-sau-le-injura
*** *** *** ***
Dl Kelemen a semnalat de mult şi pe ton grav problema, dar nici oengiştii, nici istoricii români, nici presa de investigaţie n-au prea reacţionat, încât s-au luat decizii sucite undeva la nivel de primărie. Pe bule, influenceri anti-PSD, pe lângă dispreţul pentru chestiunea Basarabiei, catalogându-l dement de-al KGB pe George Simion, unii chiar cunoscători de reguli academice, au riscat să intre în polemică fără a se documenta, susţinând că nu există la Valea Uzului eroi români. Acum, nu li se confirmă conspiraţionismul cum că Simion şi-a înscenat cafteala în cârdăşie cu UDMR, având ambele părţi creşteri electorale de la emoţie!
Grupul de acțiune Valea Uzului critică UDMR pentru "impotența partidului, care a dus la o serie de evenimente, demne să aducă rușine ambelor națiuni"
https://www.g4media.ro/grupul-de-actiune-valea-uzului-critica-udmr-pentru-impotenta-partidului-care-a-dus-la-o-serie-de-evenimente-demne-sa-aduca-rusine-ambelor-natiuni.html

Nu cine îl susţine pe George Simion e deocamdată problema, ci ignorarea de către partide a românilor din jurul României. Influencerii din opoziţie l-au atacat urât, renunţând la electoratul basarabean şi stimulând absenteismul. E mişto istoria demitizantă în postromânism.  În schimb, "Fidesz a asigurat două locuri pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare, unul pentru colegii din Ucraina şi alt loc pentru colegii din Serbia, state nemembre ale Uniunii Europene, pentru ca reprezentarea comunităţii maghiare să fie cât mai largă."
Florin Călinescu a dezvăluit cu cine votează pe 26 mai: „Votaţi pe cine vreţi, cum vă duce mintea. Important e să ajungeţi la urne“

Dacă e să improvizăm un model din ce se spune în bule, avem foarte multă lume "bună", care nu merge la vot din comoditate sau din mentalitatea ca eşti mai şmecher dacă nu te bagi într-o afacere păguboasă, că tot nu se schimbă nimic.
De libero arbitrio: fiecare dintre noi va face duminica o alegere

Politico: PSD a angajat o firma de specialisti care sa ii spele imaginea la Bruxelles

Cât au cheltuit partidele pentru publicitatea pe Facebook

De ce trebuie sa multumim PSD si sa mergem, totusi, la vot

Multe voturi, cum se teme Norica Nicolai, se pot duce la USR-PLUS, datorită lui Guy Verhofstadt.
Ruptură PSD-ALDE: lovitura din finalul campaniei electorale

E multă lume rea capabilă să meargă la Referendum numai ca să-l vadă pe Gâdea întristat ca la emisiunea despre Mazăre.
Oana Zamfir, campanie violenta anti-referendum: "Eject! Iohannis isi dispretuieste poporul, ii prosteste pe romani cu acest referendum"

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Sorin Cucerai
Mituri despre absenteismul la vot care trebuie demontate

România, va rămâne trează, e ţara în care gândeşte Patapievici, iar Cărtărescu are, în 2019, şanse Nobel duble. În caz de eşec, opoziţia va învăţa să fie unită şi să nu mai cedeze Tricolorul populismului anticorupţie. La punctul de inflexiune din 1996, fără de care n-am fi fost în UE, ci ca Serbia şi Republica Moldova, existau Alianţa Civică şi CDR, structuri organizatorice fără echivalent în 2019.
Horia-Roman Patapievici, scriitor: „Dacă alegerile vor confirma formula de guvernare PSD-ALDE, ideea de România se poate duce la culcare“

Înainte de a visa la politicieni ca în Germania, trebuie să avem intelectualitatea care să îi formeze, ceea ce însemană un consens al partidelor pentru 7% din pib la EduCultură. Greu de crezut. Probabil cel mai bun indicator privind înapoierea României ar fi un studiu privind starea bibliotecilor digitale în mai 2019, când cea mai bună resursă actuală online pentru Diaspora, să nu-şi uite limba şi istoria, rămâne azi... Moldavica, de la Chişinău!
Cum arată campania electorală pentru alegerile europarlamentare în Germania și cum arată la noi în România
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***