sâmbătă, 31 octombrie 2020

Refuzul Bibliei de către userişti – un gest care-l va costa pe Cioloş. Se pierd multe voturi şi rămâne Orban premier

Revista presei

USR preferă albul şi, din naştere, se fereşte de Tricolor, să nu fie criticat de oengeurile cenzurii antinaţionaliste excesive. A deschide ca partid, pe lângă frontul anticorupţie, un front anti-BOR pune iar problema dacă eligibilii chiar vor să adune suficiente procente pentru a intra la guvernare.

Idealiştii dispuşi să facă propagandă gratuită se simt puşi din nou într-o postură delicată.

Sub stalinism, retorica lui CTP se folosea cel mult în puşcăriile politice, de către gardienii marxist-leninişti recent calificaţi. Gheorghiu-Dej n-ar fi tolerat insultarea Patriarhului Justinian.

Faptul că, la un semn, influencerii îl desfiinţează pe Patriarhul Daniel nu e o garanţie pro-useristă că vor face propagandă gratuită pentru oricine nu serveşte jurământul pe Biblie.

Deşi deocamdată discursul trumpist, bazat pe insulte, e profitabil şi la noi. CTP de la Digi24 s-a impus pe multă vreme drept patriarhul gazetarilor români şi a devenit un model de succes atât pentru debutanţii în presă, cât şi pentru postaci.

*

Moşii de toamnă, 31 octombrie 2020. Primul lucru pe care trebuie să-l facă ortodocşii în RO este azi să întrebe pe marii gazetari contemporani, dacă nu e ridicolă, sau dacă nu deranjează pe cineva, folosirea vinului şi colivei ca ofrande.
Moşii de toamnă 2020. Ce trebuie să facem pentru sufletul celor adormiţi

https://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/mosii-toamna-2020-trebuie-facem-sufletul-celor-adormiti-1_5f9c75405163ec42715fa46f/index.html

Apărător îndârjit al guvernului Orban, CTP a luat un celebru mesaj de Paşti (Staţi acasă sau după Sărbători vom avea înmormântări!), şi l-a amplificat în duritate atât cât i-a permis unei minţi de inginer ambiţia de a face proză argheziană. Uneori o nimereşti, alteori, nu. De-aia marile literaturi au critici eminescieni ca Maiorescu, Lovinescu sau Călinescu.

CTP: "Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie."

Satană în sutană

https://republica.ro/satana-in-sutana

CTP, despre reacţiile la adresa sa: „N-am cum să răspund jignirilor. Dacă cineva îmi spune «te bag în mă-ta», pot să-l contrazic?” Ce spune despre Patriarh

https://adevarul.ro/news/eveniment/ctp-despre-reactiile-adresa-sa-n-am-raspund-jignirilor-spune-te-bag-ma-ta-sa-l-contrazicc-spune-despre-patriarh-1_5f9c630c5163ec42715f475c/index.html

P: "Nu te poti intelege nici cu sobolanii, nici cu vitele din BOR. Ei nu au, unii pentru ca nu au avut niciodata, altii pentru ca si le-au pierdut pe parcurs, nici o abilitate de a gandi o situatie cu onestitate si coerenta. Ei sunt tribali, ca animalele si ca umanoizii mileniilor trecute. Acesta din urma fiind cu totul nesurprinzator avand in vedere ce perspective si concepte inapoiate sunt mentinute de BOR in prezent. Bravo, Cristian Tudor Popescu. Ai si curaj si stofa!"

Andrei Caramitru, Fbk: "Zonele de influența și presiune anti-occident și pro-Rusia - in special BOR și Academia. Acolo colcăie de kaghebiști. Trebuie izolați și sa devină gradual total irelevanți." "Nu poți fi om normal la cap sau credincios care a citit Biblia sa mai sustii BOR. Pur și simplu nu ai cum."

„Din fericire, nu am fost martorul blasfemiilor proferate de Ţurcanu în închisoarea de la Piteşti, însă am nefericita ocazie să le aud, să le citesc şi să le văd, în variantă la fel de agresivă şi fidelă, în afirmaţiile domnului Cristian Tudor Popescu."

CTP își „smulge părul din cap”. Episcopul Hușilor l-a făcut praf!

https://evz.ro/ctp-isi-smulge-parul-din-cap-episcopul-husilor-l-a-facut-praf.html

Sub stalinism, retorica lui CTP se folosea cel mult în puşcăriile politice, de gardienii marxist-leninişti recent calificaţi. Gheorghiu-Dej n-ar fi tolerat insultarea Patriarhului Justinian.

Cristian Tudor Popescu, ocărât de preoţi pentru criticarea Patriarhului Daniel: „Iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ“

https://adevarul.ro/locale/zalau/cristian-tudor-popescu-ocarat-preoti-criticarea-patriarhului-daniel-iadul-si-a-trimis-mesagerii-pamant-1_5f9bf7fa5163ec42715c7719/index.html

P: "CTP e ziarist și înjură pe cine vrea, când vrea, dealtfel pentru aste e și plătit. N-are nicio datorie morală. El nu s-a îmbrăcat în caftan aurit și nu pretinde că face voia Domnului."

CTP despre acuzatiile impotriva sa: Unei injuraturi nu ai cum sa ii raspunzi. Nu are vreun sens rational cum sa o contrazici

https://ziare.com/stiri/acuzatii/ctp-despre-acuzatiile-impotriva-sa-n-am-cum-sa-raspund-jignirilor-daca-cineva-imi-spune-te-bag-in-ma-ta-pot-sa-l-contrazic-1640925

Marius Oprea: "Astăzi se împinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv. Vor avea useriştii tupeul să meargă să aprindă lumînări în amitirea victimelor, cînd consilierii lor aleşi la Braşov au refuzat să jure pe Biblie? De ce nu? Pînă şi Ion Iliescu şi-a făcut cruce. Electoral, cu gura pungă, dar şi-a făcut."

C.T. Popescu, Hodor şi USR-ul, cei mai buni agenţi electorali ai PSD

https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-marius-oprea-c-t-popescu-hodor-si-usr-ul-cei-mai-buni-agenti-electorali-ai-psd-19723997

 Cât demola Ceauşescu biserici, seismectualii se ascunseseră în fundul pământului. Numai contra BOR arată tăişul inteligenţei. Celelalte culte, inclusiv cele sindicale, sunt perfecte.

"Patriarhul Daniel s-a luat la trântă cu puterea politică, marcând pelerinajul ca fiind un teritoriu sub jurisdicție bisericească, scos, așadar, de sub regulile autorității laice."

Magda Jităreanu: Enoriașii înțeleg mai mult decât crede și le cere BOR

https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/enoriasii-inteleg-mai-mult-decat-crede-si-le-cere-bor

"În trufia sa furioasă, patriarhul Daniel a făcut, marți, la Sfânta Liturghie de hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, un multiplu deserviciu Bisericii și aș îndrăzni să spun că l-a insultat chiar pe Dumnezeu."

Ioana Ene Dogioiu: Patriarhul vrea ce este al Cezarului. Dumnezeu ca armă

https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/patriarhul-vrea-ce-este-al-cezarului-dumnezeu-ca-arma

Mi-aduc aminte că în noiembrie 1989, ierarhii celorlalte culte făceau greva foamei, întinşi pe nişte pături sub porticul Librăriei Kreţulescu, epuizaţi, scheletici, protestând vehement contra realegerii lui Ceauşescu la Congresul paişpe!

Mădălin Hodor: Cum explică patriarhul Daniel mesajul BOR din 19 decembrie 1989, la o zi după masacrul de la Timișoara? Cum de BOR îl felicita pe cel care încerca să înăbușe revoluția?

https://spotmedia.ro/stiri/social/madalin-hodor-cum-explica-patriarhul-daniel-mesajul-bor-din-19-decembrie-1989-la-o-zi-dupa-masacrul-de-la-timisoara-cum-de-bor-il-felicita-pe-cel-care-incerca-sa-inabuse-revolutia

Deocamdată, discursul trumpist, bazat pe insulte, e profitabil şi la noi. CTP de la Digi24 s-a impus pe multă vreme drept "patriarhul gazetarilor români" şi a devenit un model de succes atât pentru debutanţii în presă, cât şi pentru postaci.

Gabriel Diaconu, psihiatru, despre oameni şi vite: Denunţ discursul urii de oriunde ar veni

https://adevarul.ro/news/eveniment/gabriel-diaconu-psihiatru-despre-oameni-vite-denunt-discursul-urii-veni-1_5f9d24845163ec4271632f2e/index.html

 *** *** *** ***

Un gest care îl va costa pe Cioloş. Se pierd multe voturi şi rămâne Orban premier.

Boicot aproape organizat al USR/PLUS la jurământul pe Biblie. Dan Barna susține că e doar vorba de opțiune

https://www.stiripesurse.ro/boicot-aproape-organizat-al-usr-plus-la-juramantul-pe-biblie-dan-barna-sustine-ca-e-doar-vorba-de-optiune_1522516.html

Efect puternic în presa locală, ceea ce se va amplifica serios în propaganda de la om la om, îndeosebi de Moşii de toamnă, la coadă cu multele coşuri pe la biserici.

 Mai mulți consilieri locali brașoveni au optat pentru „jurământul laic”. Victor Ilie (USR PLUS): „Fără formulă religioasă”

https://brasovmetropolitan.ro/2020/10/mai-multi-consilieri-locali-brasoveni-au-optat-pentru-juramantul-laic-victor-ilie-usr-plus-fara-formula-religioasa/prima-pagina/

 USR- PLUS si-a ales doctrina: ateismul

https://oradedolj.ro/usr-plus-si-a-ales-doctrina-ateismul/

 Boicot aproape organizat al USR/PLUS la jurământul pe Biblie?

http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/17210-boicot-aproape-organizat-al-usr-plus-la-juramantul-pe-biblie

 Pagini uitate

" Traian Băsescu a plâns prima dată, în direct şi în public, în urmă cu cinci ani, când Theodor Stolojan a anunţat că se retrage din cursa pentru Preşedinţia României din motive de sănătate. Se întâmpla în octombrie 2004, iar Traian Băsescu era liderul PD."

16 Iunie 2009: Istoria plânsului la Băsescu, de la origini până în prezent

https://jurnalul.ro/special-jurnalul/istoria-plansului-la-basescu-de-la-origini-pana-in-prezent-511508.html

 *** *** *** *** *** *** *** ***

 Cu 100.000 de studenți înscriși, România nu are nici o facultate de drept în top 1.000 mondial

https://newsweek.ro/educatie/cu-100000-de-absoventi-pe-an-romania-nu-are-nicio-facultate-de-drept-in-top-1000-mondial

 Transformations. La Bibliothèque Nationale de France

https://www.youtube.com/watch?v=UI8Ms4oexZc

 "Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac", zise bibliotecarul Borges. "Numai prostii debitaţi!", îl şterse inspectoarea din Friends şi de pe grupuri. Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***