marți, 28 mai 2019

Numai Opoziţia poate schimba PSD-ul, odată cu guvernul


 Revista presei

*
Numai Opoziţia poate schimba PSD-ul. Ce se întâmplă e o stranie ignorare politică a alegerilor. E ce s-ar fi întâmplat dacă Dragnea ar fi trecut, din senin, la alt partid. Se întorc unii din exil, ca la un fel de parastas al tiranului. Dincolo de lozinci, balzaciana noastră ceartă la masa succesorală.
„Reforma” PSD. Paul Stănescu, care-l apăra pe Dragnea cu „arma la picior”, noul președinte executiv
Gabriela Firea revine la şefia PSD Bucureşti. Prima lovitură pentru tabăra Dragnea

De ieri, fără Dragnea, PSD urcă iar în sondaje. În loc să atace, opoziţia îşi numără merele, vorba strategică liberală a lui Vasile Blaga. Literar, criza de imagine se rezolvă cu un mic pas mai în umbră, vremelnic, al personalităţilor asociate cu Dragnea şi cu persecutarea Diasporei. În guvern: Carmen Dan şi Meleşcanu. În partid, Codrin, Olguţa, Pleşoianu... În presă, Gâdea, Ciutacu, Ionuț Cristache. În curând, guvernul va mai da câte ceva la popor.

Ce au înțeles senatorii din votul de la 26 mai: încă o amânare în dosarul Tăriceanu

Abureală
Cutremur în Guvern: Carmen Dan, Darius Vâlcov și apropiații lui Dragnea vor fi maziliți

Fumigene
Urzeala tronurilor în PSD: Dăncilă vrea să-i dea afară din Guvern pe Carmen Dan, Vâlcov și Meleșcanu

O fi de la tornade

E tot mai clar că PNL vrea, speră, un 51%, să conducă fără USL+, în timp ce, post Dragnea, PSD se va redresa rapid.
Matei Dobrovie, despre rezultatul europarlamentarelor şi demiterea Guvernului Dăncilă

În politică, se lucrează pe principul felierii salamului. După Dragnea, Dăncilă. În acest moment e o mare greşeală a nu începe discuţiile chiar cu Ponta.
Dan Barna: Este de dorit să avem un candidat unic al Opoziției la șefia Camerei Deputaților / USR îl propune de Stelian Ion. Mergem la negocieri cu PNL, PMP și UDMR

Bătaia de joc continuă cât nu se umblă la pensiile speciale.
Melescanu face ancheta si spune ca la New York coada de polonezi era mai mare: Nu mi-a cerut nimeni niciun fel de demisie!

Casele de sondare, acuzate de fraudă. Dan Dungaciu: ”Au infestat tot spațiul public cu o minciună gogonată”

"Cine este cu adevărat Liviu Dragnea, cel mai greu de oprit din nebunia distrugerii dintre toți cei care s-au crezut Dumnezei? Cine au fost Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Sebastian Ghiță, Elena Udrea, Traian Băsescu? Doar niște politicieni abili, oameni de afaceri puternici sau i-a definit ceva în plus? Dacă au fost doar interfețele, delegații vremelnici ai unui sistem de putere care a condus România după 90, uneori din spatele cortinei, alteori la vedere?"
Dan Tăpălagă: Sfârșitul liderului maxim

Mircea Cărtărescu, pe Fbk: O spun de câțiva ani încoace: PSD trebuie distrus ca sistem, nu învins ca partid (nici nu e cu adevărat un partid, ci o "tagmă a jefuitorilor"). Altfel hidra renaște și o ia de la capăt cu ce știe să facă mai bine.
*** *** *** ***
Fără USR-PLUS şi noul val, peisajul politic arăta ca pictat de Grapini şi licitat de Norica Nicolai.

A cam nimerit-o iar, fiindcă şi Bucureştiul a votat PSD.
La 3 săptămâni după ce Andrei Caramitru spusese că tornadele lovesc doar județele care au votat PSD, mitingul USR/PLUS din Piața Izvor a fost anulat, după ce Bucureștiul a fost lovit de o ploaie torențială și furtuni

Până se dau legile şi apoi instrucţiunile la legi, trece şi campania electorală din 2020.
Teodorovici anunţă măsuri pentru cei care trimit bani din străinătate

Trebuie schimbată alegerea politică a Consiliului Audiovizualului. Altminteri, RO nu mai are vreo televiziune culturală, cum Ucraina, Polonia sau Rusia, de când cu desfiinţarea timidului TVR Cultural. În plus, televiziunile ştiriste nu-s obligate a avea corespondenţi măcar la Chişinău şi nici să transmită 30% din timp documentare de calitatea franco-germană arte tv.
CNA a respins cererea lui Iohannis. Spotul despre referendum nu va fi difuzat la televiziuni in regim de anunt de interes public

E previzibilă şi o iniţiativă pentru încetarea desemnării de către politicieni a membrilor Curţii Constituţionale şi ai Consiliului Audiovizualului, măcar câtă vreme anticorupţia nu revine la standardul Kovesi.
Rasturnare de situatie in cazul initiativei ''Oameni noi in politica'', respinsa de CCR: Semnaturile stranse respectau legea

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Condamnarea lui Liviu Dragnea și rezultatul alegerilor din România, în presa occidentală de mare tiraj

Curios e că nimeni nu se aştepta! Urât din partea lor.
Multinaționalele l-au pedepsit pe Dragnea - de Cornel Nistorescu

O înfrângere care echivalează cu o victorie. Opoziţia va regreta în cea mai scurtă vreme condamnarea lui Dragnea!
Condamnarea lui Liviu Dragnea - o lovitură pentru Opoziție. România lui Cristoiu

Mai bine nu citești! Mai ales valul de ură ce iese din tastatura postacilor, dincolo de bizareria de a-i invita pe Brateş şi P. Roman să explice Revoluţia generaţiilor mai noi. România e o ţară din nordul Bulgariei, cu guvern Dăncilă, anticorupţia oprită, cu expoziţia Muzeului Naţional de Istorie împachetată din 2002, cu intelectualitate fără Bibliotecă Digitală, cu TVR Cultural desfiinţat, cu cerere de carte neglijabilă, cu penali respectaţi și votați, cu... Asta ar mai lipsi, să nu fi avut nici Humanitasul!

Gabriel Liiceanu: Draci peste tot (fine). Dansul rectorului
Gabriel Liiceanu: Draci peste tot (II). Sau despre misterioasa aspirație a aghiotantului lui Dragnea la filozofie
Gabriel Liiceanu: Draci peste tot (I)

Bookfest  2019
Gabriel Liiceanu despre Caietul sau de ricosat ganduri

Mircea Cărtărescu lansează „Melancolia” la Bookfest
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***