duminică, 13 martie 2022

Nu întreabă nimeni de ce Rutte, Scholz, Macron și cine mai contează în UE au păstrat dependența ombilicală de Rusia chiar după Răpirea Crimeii în 2014

 Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

Interesantă imbecilizarea presei occidentale în condiții de război, nu doar a celei din Estul disprețuit. A primi refugiați și a relata patetic pe bază de imagini șocante, care asigură bună audiență pentru publicitate, despre niște crime de război, nu înseamnă compasiune. Nici milă creștină pe un continent care-și părăsește bisericile, altarele, și valorile neexprimabile în bani peșin sau în criptomonede. Iar a continua finanțarea lui Putin, pe motiv că întreruperea afacerilor înseamnă disconfort, este complicitate. Postacii putiniști din toată lumea trolează orice conversație pe forumuri, iar editorialiștii ocolesc problema fundamentală a momentului: finanțarea involuntară de către UE a nimicirii Ucrainei, îndeosebi prin importul de gaze rusești. Nu întreabă însă nimeni de ce Rutte, Scholz, Macron și cine mai contează în UE au păstrat dependența ombilicală de Rusia chiar după Răpirea Crimeii, acum 8 ani. Era timp destul pentru independență energetică și alte giumbușlucuri. E război fără reguli, la plesneală, sirian, hibrid și psihologic. Bizareria că Rutte, Scholz, Macron și ce lideri UE contează au retezat la Versailles ucrainenilor, speranța într-un ajutor de integrare rapidă, probabil îl va încuraja pe Putin să mute războiul la granița poloneză, blocând fluxurile de refugiați și ajutoare și apoi negociind un Nobel pentru Pace.

Opinie: Cât de departe va merge Putin?
https://www.dw.com/ro/opinie-c%C3%A2t-de-departe-va-merge-putin/a-61105193

Armand Goșu: „Ucrainenii scriu istorie sub ochii noștri. Dacă ei rezistă, țări ca România, Polonia, Țările Baltice sunt salvate pentru încă o generație. Dacă nu, să ne așteptăm la ce e mai rău.”

Ucraina, coșmarul lui Putin
https://revista22.ro/opinii/armand-gosu/ucraina-cosmarul-lui-putin

Multă veselie, mult optimism la televiziunea rusească, la emisiunea lui Vladimir Soloviov (un hibrid Vadim Păunescu Funar Gâdea Pleșoianu ș.a.) Intervenții alăturate ceceno-geopolitice: Рамзан Кадыров, Александр Дугин!  12 марта 2022, 19:59 Соловьёв LIVE. До центра Киева 25 км. Инфонацизм корпораций. Зеленский должен капитулировать.

Mișto o intervenție simptomatică, pentru doctrina afacerilor profitabile cu inamicul, la tribuna acordată de Helsinki Times.

„Is Finland strategically important to anyone else other than the Finns? It offers very little as an occupied state but offers massive intangible assets such as R&D, IT, engineering excellence that can and are easily accessed by other powers. There is more advantage for potential predators to keep Finland intact than occupy it.”

Finland’s NATO folly
https://www.helsinkitimes.fi/columns/columns/viewpoint/21157-finland-s-nato-folly.html

Cam așa, prin colaborarea cu Rusia, se și explică prosperitatea balticilor față de România și Bulgaria. Și va crește, pentru că prin Finlanda vor sosi, sosesc, la Petersburg produsele de lux occidentale după sancțiuni.

Eventual, se va vota și la nivel UE pe placul Moscovei. De pildă neprimirea în Schengen a României și Bulgariei, păstrând Balcanii în sfera de influență putinistă.

„Cancelarul german Scholz și-a perpetuat opoziția împotriva unei aderări rapide a Ucrainei la UE. Mai grav, Germania insistă să continue importurile de gaze din Rusia beligerantă. Ceea ce oferă vistieriei statului terorist și genocidar aproximativ un miliard de dolari pe zi, cu care să-și finanțeze din plin campania ucraineană. Iar asta deși conversiunea rapidă la alte resurse a economiei germane, care-și acoperă circa o treime din necesarul energetic din importuri rusești, n-ar costa, potrivit unor calcule realiste, decât 1 procent din PIB.”

Petre M. Iancu:  Între Mariupol și Versailles: genocidul cu mai multe fețe decât Ianus
https://www.dw.com/ro/%C3%AEntre-mariupol-%C8%99i-versailles-genocidul-cu-mai-multe-fe%C8%9Be-dec%C3%A2tianus/a-61096813

Și la noi se vor fi gândind unii la pilda din 1989 cu trenul și orarul pe care îl știau doar emanații.

Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. "Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!"
https://ziaristii.com/cei-8-tradatori-ucraineni-care-au-predat-orasul-melitopol-invadatorilor-rusi-vor-raspunde-fata-domnului-si-curtii-poporului/

*

Propagandistul Vladimir Soloviov, un fel de kilo- sau megaVadim, 12 03 2022, orele 20-23, a avut în lunga sa emisiune, invitați de la distanță, unul după altul, doi bărboși: cecenul Ramzan Kadîrov (cu priză la unii fotbaliști) și filosoful imperialist Aleksandr Dughin (citit de misticii din Carpați).

Unul dintre principalii propagandişti TV ai lui Putin are cetăţenie britanică şi deţine un apartament la Londra
https://adevarul.ro/international/rusia/unul-principalii-propagandisti-tv-putin-cetatenie-britanica-detine-apartament-londra-1_622dc9f55163ec42712a865c/index.html

Deocamdată armata lui Putin e în defensivă chiar în Donbas. Ucrainenii sunt mai tari și decât afganii.

Guerra Ucrania-Rusia, última hora: Ucrania confirma la destrucción de la base aérea de Vasilkov, en las inmediaciones de Kiev

https://www.larazon.es/internacional/20220312/u36yzp6vtzgb3imtiq7h6anwx4.html

Documente secrete: rușii de pe frontul din Ucraina sunt instruiți să lupte împotriva militarilor NATO, precum cei din SUA, Turcia sau Grecia

https://ziaristii.com/documente-secrete-rusii-de-frontul-din-ucraina-sunt-instruiti-sa-lupte-cu-militari-nato-precum-cei-din-sua-turcia-sau-grecia-fiecare-soldat-primit-materiale-pentru-identifica-un-militar-nato

Ce a uitat Putin e că suntem în secolul XXI.

Militarul spune într-un interogatoriu filmat că regimul de la Moscova a reluat practica „echipelor morții” – eșaloane formate din soldați vânători care vin în urma batalioanelor. Scopul lor este să-i împuște pe militarii ruși care încearcă să dezerteze.

Mărturia unui prizonier ar putea explica retragerea bizară a navelor ruse de lângă Odesa: "600 de pușcași marini s-au răzvrătit și n-au coborât de pe vase"

https://ziare.com/prizonier-rus/razboi-ucraina-declaratii-prizonier-rascoala-odesa-retragere-rusia-1729902

Macron și Sholz îi explică lui Putin poziția olandezului Rutte față de facilitarea aderării Ucrainei la UE și primirea României în Schengen.

O nouă convorbire telefonică între Macron, Scholz și Putin
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25429804-noua-convorbire-telefonica-intre-macron-scholz-putin.htm

„Moscou conditionne désormais la signature d’un accord aux côtés de l’Occident à un allègement des sanctions prises après l’invasion russe de l’Ukraine.”

L’incroyable chantage de la Russie sur le nucléaire iranien

https://www.lepoint.fr/monde/l-incroyable-chantage-de-la-russie-sur-le-nucleaire-iranien-12-03-2022-2467868_24.php

Probabil Taurida va deveni rusească precum Donbasul, asigurându-se accesul pe uscat la Crimeia.

Russian invaders prepare to hold pseudo-referendum in Kherson region to create so-called 'KhNR' - deputy of Regional Council

https://en.interfax.com.ua/news/general/812131.html

„Putin a aprobat cererea venită din partea ministrului apărării de a angaja în teren aproximativ 16.000 de "luptători străini", voluntari veniţi din mai multe ţărin din Orientul Apropiat, cu îndelungată experienţă directă de luptă în Siria...”

Cristian Unteanu: Supradimensionarea tragediei războiului în Ucraina: „luptătorii străini“ au intrat în teren!

https://adevarul.ro/international/europa/supradimensionarea-tragediei-razboiului-ucraina-luptatorii-straini-intrat-teren-1_622c4a285163ec42711f5312/index.html

*

Românii au televiziuni pesimiste. Nu poți să nu te culci îngrijorat.

Românii, mai degrabă îngrijorați de creșterea prețurilor decât de războiul din Ucraina - Sondaj CURS

https://ziare.com/sondaj-curs-romani/romani-ingrijorati-crestere-preturi-razboi-ucraina-sondaj-curs-1730005

Și la noi se vor fi gândind unii la pilda din 1989 cu trenul și orarul pe care îl știau doar emanații.

Cei 8 trădători ucraineni care au predat orașul Melitopol invadatorilor ruși. "Vor răspunde în fața Domnului și a Curții poporului!"
https://ziaristii.com/cei-8-tradatori-ucraineni-care-au-predat-orasul-melitopol-invadatorilor-rusi-vor-raspunde-fata-domnului-si-curtii-poporului/

***

Pe Twitter, Paulo Coelho, cum că Ukraine crisis a convenient excuse for Russophobia.

Pesemne Paulo Coelho are câștiguri mari în Rusia, cum aveau scriitorii occidentali care lăudau URSS și chiar stalinismul. La Mariupol, ne bombardează populația civilă „războinicii luminii”.

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Odessa

https://en.wikipedia.org/wiki/Odessa

David Fiodorovici Oistrah

https://en.wikipedia.org/wiki/David_Oistrakh

Sviatoslav Richter

https://en.wikipedia.org/wiki/Sviatoslav_Richter

Anna Akhmatova

https://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Akhmatova

Consolare, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

Jenel Noveanu considera sub demnitatea lui să polemizeze cu un robot care îl cenzurează. Nu formula decât un singur panseu de atitudine pe zi și îl plasa pe diverse pagini până când vedea că una l-a acceptat. În acel moment se oprea, se închina, se ruga și considera îndeplinită datoria sa civică de a protesta. Dar în chestiunea cu robotul se înșela. Muhală Muistu exercita control manual asupra opiniilor fanilor săi. Iar pe Noveanu îl persecuta fiindcă într-o critică de întâmpinare se îndoise de calitățile strict creative ale unei poete debutante. Filologul înnebunea. Adică toate imbecilitățile sunt permise, iar opinia mea documentată cât a editorialistului să fie interzisă de admin! Noroc că la spovedanie părintele Damian îi spuse că viața nu se sfârșește odată cu moartea și că Atotputernicul îți citește oricum gândurile, deci e deșertăciune să ți le mai strigi și în forumul surzilor sub pinii surâzători.

 *** *** *** *** *** *** *** ***

După cotitura de la Versailles, cu respingerea cererii lui Zelenski de ajutor psihologic pentru primirea Ucrainei în UE, Marius Ghizdavu, în 12 martie 2022, n-avea cum să se mire de disonanța că în presa franceză firul melodic al cuceririi Ucrainei de către Putin coboară în josul paginii.

De pildă, găsi ca subiect principal în vitrină ceva cu persecutarea femeii în muzica simfonică, nu povești cu atrocități.

„Dans « Mozart était une femme », la journaliste Aliette de Laleu décrit la manière dont les femmes ont été invisibilisées dans l’histoire de la musique classique. Et se fixe l’objectif de les remettre dans la lumière. Entretien.”

En musique classique, on ne raconte qu’une seule histoire : celle des hommes

https://www.nouvelobs.com/idees/20220312.OBS55595/en-musique-classique-on-ne-raconte-qu-une-seule-histoire-celle-des-hommes.html

Multă intelectualitate e tare dornică să ocrotească ceva, în timp ce rachetele rusești distrug patrimoniul Ucrainei.

Ces artistes ukrainiens qui veulent le boycott de la culture russe

https://www.liberation.fr/culture/pour-les-ukrainiens-une-cultura-non-grata-20220312_NQ4TSM7ZFZF4HEFGWLFRR7OKIE/

Putin încă n-a anexat Ucraina și deja surprizele și ambiguitățile se țin lanț.

L'académicien franco-russe, prix Goncourt 1995, s'afflige de voir l'Ukraine transformée en «chaudron guerrier». Il se défend d'être pro-Kremlin et regrette une vision «manichéenne» du conflit «qui empêche tout débat».

Andreï Makine: «Cracher sur la Russie n'aidera pas les Ukrainiens »

https://www.lefigaro.fr/vox/monde/andrei-makine-pour-arreter-cette-guerre-il-faut-comprendre-les-antecedents-qui-l-ont-rendue-possible-20220310

Parcă Dostoievski ăla mormăia ceva despre copilul chinuit sau ucis, care ar trebui să ne impresioneze mai mult decât truismele prin care imperialismul neosovietic este sprijinit simbolic!

Care dai în kaghebistul Putin, dai în poetul Esenin!

Dostoïevski "canceled" : ce n'est même plus de la bêtise, c'est de l'enfantillage

https://www.lexpress.fr/actualite/societe/dostoievski-canceled-ce-n-est-meme-plus-de-la-betise-c-est-de-l-enfantillage_2169478.html

Marius Ghizdavu încă de la Basel din iarna 1992-1993 explica Irinucăi eșecul Revoluției prin cimentarea alianței de nezdruncinat dintre nomenclatură și interlopime. Ba enerva și pe ginerele său, Hans Morgenstern cu profeția că în tot lagărul marxist-leninist creat de Stalin, corupția, incompetența, nesimțirea și incultura vor face ravagii mari, aproape cât un război nici cald, nici rece, cum s-ar zice balcanic, un Război Călâu!

Guerre en Ukraine : comment Vladimir Poutine s’est constitué une armée de hackers sans limite
https://www.leparisien.fr/high-tech/guerre-en-ukraine-comment-vladimir-poutine-sest-constitue-une-armee-de-hackers-sans-limite-12-03-2022-YZEEFNC4L5G6DAWWSKU72LRIRU.php

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***