miercuri, 28 aprilie 2021

Evazioniștii mari și mici nu mai riscă de o lună încoace absolut nimic dacă fură bani de la stat

 Înapoi la pdf-uri, epub-uri şi chiar la cărţi!

 PNL se poartă uselist de parcă şi-ar fi pierdut speranţa că mai poate câştiga iar preşedinţia sau că va mai fi la guvernare după 2024, când vor fi scadente datorii uriaşe acumulate prin sârguinţa evazioniştilor.

Coaliţia PNL Crin Antonescu - PSD Victor Ponta merge mai departe. Restul e pierdere de timp dacă nu te pui pe citit liste de cărţi bune şi pă privit pă internet, direct şi numai, într-o ţară adevărată, mult mai puţin jefuită de propria clasă politică şi stăpânii ei interni şi externi.

"...evazioniștii mari și mici nu mai riscă de o lună încoace absolut nimic dacă fură bani de la stat. Dacă totuși se întâmplă să-i prindă cineva, scot banii din sertar și îi dau înapoi statului, dar nu trebuie nici în acest caz să se grăbească foarte tare. Chiar dacă se trezesc cu dosar penal, pot achita prejudiciul oricând pe durata anchetei sau mult mai încolo, în timpul judecării procesului, chiar înainte de sentința finală și tot scapă basma curată... în România există peste 1.200.000 de firme active și încă 200.000 cu activitate suspendată, însă doar 250 de procurori și 3000 de polițiști se ocupă la nivelul întregii țări de cazurile de evaziune fiscală."

De ce a lăsat Klaus Iohannis elefantul să treacă de Cotroceni?
https://www.g4media.ro/de-ce-a-lasat-klaus-iohannis-elefantul-sa-treaca-de-cotroceni.html

 *

Mai bine s-ar discuta în parlament consecinţele liberalizării şi încurajării evaziunii fiscale în stil uselist, cu mare consens din tabere foarte opuse.
Florin Roman pune tunurile pe USR-PLUS: Scandalul din Guvern, provocat de Vlad Voiculescu, este acum exportat la Primăria Bucureşti
https://adevarul.ro/news/politica/florin-roman-pune-tunurile-usr-plus-scandalul-guvern-provocat-vlad-voiculescu-exportat-primaria-bucuresti-1_60896d215163ec4271761117/index.html

 Pe vremuri, dacă mergeai acolo cu vin, ţi se reproşa că ce-ai adus, compot?

Vaccinul rusesc Sputnik V adus în Republica Moldova, o saga demnă de bancurile de la Radio Erevan: Dodon a adus mai puține doze decât a declarat, dar a umplut avionul la plecare spre Moscova cu vin
https://www.g4media.ro/vaccinul-rusesc-sputnik-v-adus-in-republica-moldova-o-saga-demna-de-bancurile-de-la-radio-erevan-dodon-a-adus-mai-putine-doze-decat-a-declarat-dar-a-umplut-avionul-la-plecare-spre-moscova-cu-vin.html

 "Cel mai contrariat eram de faptul că nu se dădea – ca la alte analize, precum glicemia, bunăoară, sau colesterolul – o valoare de referință, un prag sau cam așa ceva, sau ceva gen OK sau NOK. Nimic, absolut nimic. Am fost să iau hârtia – mi s-a dat de la recepție, iar la obiecțiile mele, asistenta mi-a recomandat să consult un imunolog care să-mi explice ce și cum și pentru ce am plătit cu 150 RON cele două teste, pentru că au fost două, IgM și IgG."

Jurnal din vremea ciumei (XLI)

https://mizeriaistoriei.wordpress.com/2021/03/24/jurnal-din-vremea-ciumei-xli/

Dreptul la restaurant trebuie înscris şi în Constituţie. Avocata Poporului nu zice nimica. Oengeurile americane au inventat prohibiţia, mărind averea gangsterilor şi împingând ţara spre crahul din 1929. Gorbaciov a distrus industria alcoolului şi a ratat perestroika, ulterior destrămându-se CCCP, Elţîn fiind mult mai înţelegător cu nevoile ciolovekului.

CTP: „Eu n-am auzit de dreptul omului la restaurant!” Scenariul realist văzut de gazetar pentru revenirea la normalitate la 1 iunie

https://adevarul.ro/news/societate/ctp-eu-n-am-auzit-dreptul-omului-restaurant-scenariul-realist-vazut-gazetar-revenirea-normalitate-1-iunie-1_60832f045163ec42714d8597/index.html

 *** *** *** ***

E nedrept liceanul să intre în bac fără să i se asigure în 4 ani accesul la Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550, să audă de ea.

Dirijorul Christian Badea revine, în Vinerea Mare, cu un program integral Mozart. „Această muzică este cel mai bun medicament pentru suflet”
https://adevarul.ro/cultura/arte/dirijorul-christian-badea-revine-vinerea-mare-program-integral-mozart-aceasta-muzica--mai-bun-medicament-suflet-1_60892eeb5163ec427173a072/index.html

 Biblioteci, case de cultură, săli de expoziţii. Sectorul 1 trebuie să aibă viaţă culturală proprie cam cât Clujul, Iaşul sau Timişoara.

A fost votat bugetul pentru Primaria Sectorului 1. Ce investitii se fac anul acesta
https://ziare.com/politica/stiri-politice/buget-primaria-sectorului-1-clotilde-armand-proiecte-investitii-1675917

 Televiziunile ştiriste, şi chiar cele tabloide, ar putea fi însă obligate să transmită 15 % documentare şi emisiuni instructive civic, avizate de ministere, Academie sau CNA. Biblioteca Naţională trebuie să ofere online cartea clasică românească, precum Gallica din Paris, iar căminele culturale să aibă internet. Comunele fără de mediateci viabile, atractive, exploatate intens pentru informare, trebuie comasate. 

 Măcar de s-ar certa pe obiective culturale: redeschiderea Muzeului Naţional de Istorie, aflat în reparaţii din 2002, mansarde memoriale pentru Eminescu şi Eliade, muzeu de artă contemporană în arhitectură proprie ca la Bilbao...
Cîțu și Barna intervin la Primăria Capitalei. Îi cheamă la mediere pe Nicușor Dan + reprezentanții PNL și USR-PLUS. "Trebuie să avem un buget rapid"
https://ziaristii.com/citu-si-barna-ii-convoaca-pe-primarul-capitalei-pnl-si-usr-plus-la-mediere-dupa-ce-bugetul-picat-la-vot-miercuri-trebuie-sa-avem-un-buget-rapid

 Un militar trebuie să-şi dea viaţa pentru ceva coerent, nedemolabil în presă de către orice labagiu postmodern oengist demolator de mituri, semidoct dar agresiv, eventual racolat şi finanţat de inamicul potenţial.
20 de generali avertizează asupra unui ”război civil”
https://www.cotidianul.ro/20-de-generali-avertizeaza-asupra-unui-razboi-civil/

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, câţiva nechezol (înlocuitori de intelectual) şi ultraşi cugetând prea sinucigaş autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** *** *** *** *** ***

Precum sub ceauşism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărţi de bune în lunile carantinei.

 Henri Baudrillart

https://fr.wikipedia.org/wiki/Henri_Baudrillart

 Pateric

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pateric

 Filocalia
https://ro.wikipedia.org/wiki/Filocalia

 Gerhard Richter
https://fr.wikipedia.org/wiki/Gerhard_Richter

Râmâyana

Mahâbhârata

Luo Guanzhong – Histoire des Trois royaumes

Shi Nai’an – Au bord de l’eau

U Ceng-en – Călătorie spre soare-apune

Cao Xueqin – Visul din Pavilionul Roşu

Wu Jingzi – Întâmplări din lumea cărturarilor

Murasaki Shikibu – Genji monogatari

Iasunari Kawabata – Zbor de păsări albe (Sembazuru)

Yukio Mishima – Templul de aur

Zăpada de primăvară

James Clavel – Shogun

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

En Turquie, les loukoums de Naim - Invitation au voyage - Papilles
https://www.arte.tv/fr/videos/102147-004-A/en-turquie-les-loukoums-de-naim/