marți, 3 ianuarie 2023

Din motive Schengen elitele românești au boicotat a 150-a ediție a Concertului de Anul Nou de la Viena, nescriind laudele cuvenite

Normal era să avem un val de comentarii entuziaste măcar pentru dirijorul Franz Welser Möst, ex-director al Operei vieneze 2010-14, sosit de la Cleveland, unde dacă mai trăia, uitatul Mircea Eliade i-ar fi aplaudat concertele.

Emil Cioran n-a găsit nici măcar pe Facebook exerciții de admirație. E absurd.

Ceva relevanță a știrii aici: 1. În presa austriacă s-a scris că dna Ursula von der Leyen a manifestat la summitul din Albania „înțelegere” pentru cancelarul cu Schengenul. 2. Această insolită onorare a unei opere rusești, pe când niște copii ucraineni stau în întuneric și frig sub teroarea alarmelor, vine în contextul în care țări mai mari decât Austria găsesc „înțelegere” pentru foamea de securitate a Rusiei, iar umilirea României și Bulgariei ca să nu se dezvolte poate fi ca un aperitiv.

„Miercuri, Mattarella a participat la seara de deschidere a noii stagiuni la Opera Scala din Milano, alături de şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Stagiunea 2022-2023 s-a deschis miercuri cu o reprezentaţie a operei „Boris Godunov’ a compozitorului rus Modest Musorgski, în timp ce protestatari faţă de războiul din Ucraina au demonstrat în faţa clădirii.”

10 12 2022 Preşedintele Italiei, în vârstă de 81 de ani, testat pozitiv pentru COVID-19

https://www.g4media.ro/presedintele-italiei-in-varsta-de-81-de-ani-testat-pozitiv-pentru-covid-19.html

La dolce vita senza... cocalari. Toaletele burgheziei milaneze pentru premiera de la Scala, 7 decembrie 2022, cu o operă rusească, și în loja regală Ursula von Leiden, Mattarella, Meloni.

Gala & Black Tie Looks La Prima della SCALA Street Style Part 1

https://www.youtube.com/watch?v=ppQEbUeYRPQ

Gala & Black Tie Looks La Prima della SCALA Street Style Part 2

https://www.youtube.com/watch?v=2UmQW-RPRk4

Surpriza ne poate ameți de tot. Se poate orice. Și să intre întâi Bulgaria în Schengen. E ca un vals diplomatic cu struți de frații Strauss...

Derutantă această evaluare de pe copertă, pentru Danilo Kiš – Grădina, cenușa:

„Cea mai bună carte apărută în Europa în perioada de după al doilea război mondial“ (Joseph Brodsky)

E greu de luptat cu mentalitatea că românii și bulgarii rabdă orice. În spatele faptelor o fi doctrina despre UE cu viteze diferite, chiar în contextul războiului de la Răsărit.

Opinia publică n-are memorie, observa Nae Ionescu sau Mihail Sebastian cumu-i curentul. Cine citește mini-presa română din 11 decembrie 2022, de ziua lui Soljenițîn, deja aproape că nu mai găsește discuții despre Schengenul pierdut în 8! Bănuiala e că, la ordin, cu complicitatea intelectualilor, puterea a închis toată povestea. Sunt cenzurați până și subcomentatorii.

De râsul lumii de pe bănci!

16 12 2022 BCR : Din 2,8 milioane de clienți persoane fizice, doar 12 persoane și-au mutat conturile după votul negativ al Austriei / “Considerăm că România trebuie să fie parte din Europa”
https://economedia.ro/bcr-din-28-milioane-de-clienti-persoane-fizice-doar-12-persoane-si-au-mutat-conturile-dupa-votul-negativ-al-austriei-consideram-ca-romania-trebuie-sa-fie-parte-din-europa.html

Nici Mircea Cărtărescu, Fbk, 08 12 2022, n-a plâns pentru Schengenul românilor.

„Pe 8 decembrie 1980 John Lennon a fost asasinat la New York de  către Mark David Chapman, inspirat, se pare, de romanul lui J.D. Salinger, ”The Catcher In The Rye”, pe care-l purta cu el permanent. Ultima fotografie a lui Lennon îl arată dându-i un autograf asasinului, cu câteva ore înaintea morții. Aveam atunci 24 de ani și-mi amintesc cât am plâns.”

România nu e calificată în Schengen și fiindcă primarii edifică ca calofili edili doar stadioane pentru un fotbal greu calificabil.

Un cancelar a cărui biografie întocmită de vreun istoric vienez ca Oliver Jens Schmitt ar fi bestseller la Bookfest 2023!

 „Director al Operei din Viena timp de 18 ani, românul s-a arătat indignat de decizia Austriei de a bloca aderarea României la spațiul Schengen.”

Mesajul dur al lui Ioan Holender, pentru cancelarul Nehammer: Iubita noastră Austrie, cu Viena cu tot, va rămâne cu „c...l în baltă!“
https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/mesajul-dur-al-lui-ioan-holender-pentru-2226560.html

 Austria a aplicat românilor o pedeapsă colectivă. Nu suntem toți mâncători de lebede.

„În momentul în care un ambasador e rechemat să nu ne imaginăm că se rup relațiile diplomatice, ele continuă, dar intră într-o fază de înghețare... Mă aștept ca după alegerile din ianuarie (alegerile regionale din 23 ianuarie, din Austria inferioară n.r.) ambasadorul nostru să se întoarcă la post. Deocamdată, semnalul e foarte potrivit, Austria trebuie să înțeleagă nu numai frustrarea, ci nedreptatea făcută.”

09 12 2022  Ce înseamnă chemarea lui Hurezeanu în țară și cum vor fi de acum înainte relațiile României cu Austria. Cioroianu: "Un semnal puternic"

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ce-inseamna-chemarea-lui-hurezeanu-in-tara-si-cum-vor-fi-de-acum-inainte-relatiile-romaniei-cu-austria-cioroianu-un-semnal-puternic-2178827

Emoția vine de la surpriza că un partid austriac, da, a aplicat românilor o pedeapsă colectivă. Suntem Dunăre de mânie, nefiind toți mâncători de lebede. Comandăm și șnițel. Altminteri, adesea adulții cu reflexe condiționate ceaușiste își învață copiii, nepoții sau elevii că slugărnicia în viață e cheia succesului și că trebuie să votezi primarul care a furat dar a și făcut.

P: O prostie să te cerți cu Austria. Eventual, Austriei îi putem lua caii de la bicicletă, iar cu asta să ne mai facem încă odată de râs în lume. Mai e prostie și să crezi că Austria a ieșit dintr-o dată, de capul ei, împotriva României. Orice amator știe că sunt două țări în lume care au butonul pe Austria. Adică trei, cu banul, dacă banul ar fi și el o țară. Deci trei: rusul, banul și germanul, da. De fapt, nicio țară din UE nu ar zâmbi la ideea că spațiul lui liber nu mai ar mai avea deloc graniță cu România sau Bulgaria. Asta ne e imaginea. Pe de altă parte, la gestul pe care l-a făcut Austria trebuie să existe în joc ceva mult mai prețios decât onoarea Austriei.

Protest diplomatic: MAE l-a chemat în țară pentru consultări pe ambasadorul României la Viena
https://revista22.ro/actualitate-interna/protest-diplomatic-mae-l-a-chemat-in-tara-pentru-consultari-pe-ambasadorul-romaniei-la-viena

Președintele Iohannis, neapelând la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, exprimă scepticismul multor români că nu te prea poți baza pe justiție: ori e coruptă, ori e incompetentă.

Probabil vor urma și alte astfel de proteste ale personalităților. Ale uniunilor de creație sau ale studenților. Se găsește ușor pe net, la Biblioteca Centrală Universitară București, comunicarea lui Grigore Antipa din 5 aprilie 1940: „Rolul Academiei Române în combaterea campaniilor de ponegrire a poporului şi statului Român”: https://bcub.ro/lib2life/Rolul%20Academiei%20Romane_Antipa%20Grigore_Bucuresti_1940.pdf

Consiliul Naţional al Rectorilor, rezoluție prin care condamnă decizia Guvernului Austriei de a vota negativ în privința aderării României la Schengen
https://www.g4media.ro/consiliul-national-al-rectorilor-rezolutie-prin-care-condamna-decizia-guvernului-austriei-de-a-vota-negativ-in-privinta-aderarii-romaniei-la-schengen.html

Probabil a avut comentarii cenzurate, gen: las-o jos că măcăne!

„Expertul militar Hari Bucur-Marcu prezintă informații despre neajunsurile grave pe care România le-ar avea la nivel de securitate în cadrul Uniunii Europene. Reputatul specialist în securitate român este de părere că vina principală pentru eșecul aderării României la spațiul de liberă circulație european aparține clasei politice!”

Teorie: clasa politică din România împiedică intenționat intrarea în Schengen. "Jucatul de table pe plaja de la Monaco nu are de fapt niciun haz"

https://ziare.com/blocaj-schengen/clasa-politica-romania-impiedica-intrarea-romaniei-in-schengen-1776938

Petre M. Iancu, fost la DW, și-ar fi dorit  ca Austria să-și motiveze mai bine ținerea românilor la poarta Schengenului:

„Austria, care nu e ușă de biserică și are varii interese dubioase, a greșit. A motivat insuficient și, aparent, incorect refuzul ei de a admite aderarea la Schengen a României și Bulgariei.”

Demagogii pe tot terenul
https://petreiancu.com/2022/12/08/demagogii-pe-tot-terenul/

Înainte vreme patriotismul se învăța în școală de la cadrele didactice, mai presus de leafă.

09 12 2022 “Așa cum Europa ne ține în anticamera Schengen din 2011, la fel Guvernele României și parlamentarii români amână aplicarea, tot din 2011”, a bugetului de 6% din PIB pentru Educație – Federația sindicală “Spiru Haret”.

https://www.g4media.ro/asa-cum-europa-ne-tine-in-anticamera-schengen-din-2011-la-fel-guvernele-romaniei-si-parlamentarii-romani-amana-aplicarea-tot-din-2011-a-bugetului-de-6-din-pib-pentru-educatie.html

G4m, imediat după ce neutra Austria ne-a tras o cizmă chezaro-crăiască în bot, o explică:

09 12 2022 Un tânăr din Cahul a trecut înot Prutul cu trei arme furate dintr-un magazin din Austria / A fost prins de patrula poliției de frontieră din Republica Moldova
https://www.g4media.ro/un-tanar-din-cahul-a-trecut-inot-prutul-cu-trei-arme-furate-dintr-un-magazin-din-austria-a-fost-prins-de-patrula-politiei-de-frontiera-din-republica-moldova.html

 09 12 2022 Mai mulți contrabandiști de țigări au scăpat de polițiștii de la Frontieră după ce s-au aruncat în Tisa, la frontiera cu Ucraina

https://www.g4media.ro/mai-multi-contrabandisti-de-tigari-au-scapat-de-politistii-de-la-frontiera-dupa-ce-s-au-aruncat-in-tisa-la-frontiera-cu-ucraina.html

 Rezultă că dacă Vlad Gheorghe era unul din miniștri, iar celălalt, să zicem, cel mai bun politolog imaginabil în RO, decan de facultate SNSPA, atunci învingeam Austria la scor în meciul pentru Schengen, chiar la cât de brutal s-a jucat și ce arbitraj infect a fost!

09 12 2022 Europarlamentarul USR, Vlad Gheorghe, după veto-ul Austriei împotriva admiterii României în Schengen: Bode și Aurescu trebuie demiși / Un eșec anunțat al președintelui Iohannis și al miniștrilor săi

https://www.g4media.ro/video-europarlamentarul-usr-vlad-gheorghe-dupa-veto-ul-austriei-impotriva-admiterii-romaniei-in-schengen-bode-si-aurescu-trebuie-demisi-un-esec-anuntat-al-presedintelui-iohannis-si-al-ministrilor.html

PSD poate explica electoratului și că Ciolacu și Grindeanu au plecat în Dubai de Ziua Națională tocmai pentru a pregăti în liniște drumul expres spre Schengen.

09 12 2022  PSD vrea reluarea rapidă a unui vot pentru aderarea României la Schengen
https://adevarul.ro/politica/psd-reluare-vot-aderare-romania-schengen-2226520.html

Dat fiind că se pune problema boicotării băncilor, lobby-ul austriac va avea oferte tot mai tentante pentru influencerii din RO, încât totul devine literatură: să te distrezi ca sub ceaușism, observând cu uimire la tembelizor, cu ocazia Omagiilor, cine s-a mai... rinocerizat.

P: „Brucan spunea ca peste 20 de ani vom ajunge si noi la nivel Occidental. S-a inselat. N-a realizat ce inseamna libertatea pentru o natie spurcata de talhari.”

P: „In concluzie,d-nul Preda gaseste de cuviinta sa ne indemne ca tot noi sa ne turnam cenuse in cap. Ciocul mic, capul plecat, cum ii sta bine unei entitati ceva mai inferioare.Bravos "intelectualitate" !”

08 12 2022 Cristian Preda: Jos șnițelul!

https://revista22.ro/opinii/cristian-preda/jos-snitelul?

Faptul că numai extremiștii Simion și... Codrin Ștefănescu au organizat proteste, pe când intelectualitatea a înghițit gălușca, a atras promisiuni austriece că interdicția Schengen e de durată. Li s-a alăturat și Manfred Werner, din PPE făcând parte PNL și PMP! 

Pagina HotNews păstrează această recomandare de lectură, autor fiind elvețianul Oliver Jens Schmitt, președintele Secției de Istorie a Academiei Austriece de Științe, binefăcătorul care a dat pubintelectualilor noștri canonul în postromânism pentru bilanțul Centenarului, în cărticica istoricului corect, „România în 100 de ani. Bilanţul unui veac de istorie”. 

Vineri, 17 Decembrie 2021, 13:11: Balcanii in secolul XX. O istorie postimperială

https://www.hotnews.ro/stiri-recomandare_de_lectura-25248540-balcanii-secolul-istorie-postimperiala.htm

 Nu se va naționaliza nimic și oricum, am gestiona corupt și incompetent. Protestele și boicotul sunt exploatate de Coaliție ca să arate că nemulțumirea poporului e doar de Austria, încât să nu demisioneze nimeni. Acum, ne atacă și Manfred Weber, șeful PPE (adică al PNL și PMP!). Nasol. I se bagă în cap lui Putin că drumul spre Serbia e liber sub diverse pretexte, că România și Bulgaria sunt negociabile.

10 12 2022 George Simion, dar și Daniel Funeriu, cer naționalizarea afacerilor austriece în România: Statul să lovească rapid și nemilos
https://r3media.ro/george-simion-dar-si-daniel-funeriu-cer-nationalizarea-afacerilor-austriece-in-romania-statul-sa-loveasca-rapid-si-nemilos

Avertismentul e că în primăvară va crește importanța românilor și bulgarilor.

10 12 2022 Jens Stoltenberg avertizează că situația din Ucraina poate scăpa de sub control: ”Ar deveni un război între Rusia și NATO/ Un război total este o posibilitate reală/ Putin vrea să înghețe războiul, pentru o ofensivă mare în primăvară”

https://www.g4media.ro/jens-stoltenberg-avertizeaza-ca-situatia-din-ucraina-poate-scapa-de-sub-control-ar-deveni-un-razboi-intre-rusia-si-nato-un-razboi-total-este-o-posibilitate-reala-putin-vrea-sa-inghete-razb.html

Pentru Occident, care cunoaște și războaie de 30 sau 100 de ani, relevantă e doar demisia sau vreo modificare surpriză în orientarea externă, să plagiem Austria, sau spre Turcia sau China. Dacă n-a demisionat nimeni în România pentru eșecul Schengen, se consideră că problema e acolo neglijabilă! Jocul de-a boicotul e doar un mod de a aburi electoratul cum că politicienii se preocupă, muncesc de le sar capacele.

16 12 2022 Bogdan Aurescu despre intrarea României în spațiul Schengen: ”Nu cred că este util să lăsăm Bulgaria separat” / ”8 decembrie a fost o bătălie, nu a fost războiul. Războiul noi îl vom câștiga” / ”N-aveam dreptul de vot să blocăm Croația”
https://www.g4media.ro/bogdan-aurescu-despre-intrarea-rpmaniei-in-spatiul-schengen-nu-cred-ca-este-util-sa-lasam-bulgaria-separat-8-decembrie-a-fost-o-batalie-nu-a-fost-razboiul-razboiul-noi.html

Literar, e sfârșitul inocenței privind Mămica UE: percepția multor români e cum ar promite un primar sau o primăriță că va face o Casă de Cultură în cartier. Vrăjeală! Deocamdată, s-a găsit maxima „înțelegere” pentru problemele partidului austriac! Mai rău: se consideră deja de la sine înțeles că în 2023 Suedia nu va permite României și Bulgariei să pună iar pe agendă Schengenul. Trebuie așteptată abia președinția Spaniei!

16 12 2022 Șefii Comisiei și Consiliului European, optimiști privind aderarea României la Schengen în 2023
https://adevarul.ro/politica/sefi-comisie-consiliul-european-schengen-romania-2228375.html

 *

Cică peste 50 la sută dintre austrieci aplaudă vetoul Cancelarului contra României și Bulgariei. Ca peste tot, opinia e ce zice televiziunea și presa și mișcarea civică. La noi, nicio demisie, și o lehamite rău prevestitoare electoral a oengeurilor și a vieții intelectuale. Anchlussul, anexarea Austriei de către Reich a lăsat imagini de un entuziasm nebun, cu Hitler la Biblioteca cea frumoasă a Vienei.

Precum în chestiunea Schengen, ideea că și în Est trăiesc oameni pretinde lecturi serioase în ziua de azi.

Dacă n-avem vinovați de eșecul Schengen, feedbackul pentru guvern e că mai bine investești electoral în tv și presă decât să mărești salariile și pensiile.

Pentru democrațiile occidentale, vocea poporului e parlamentul, nu executivul oricând expus unei crize de guvern. Or, parlamentul nostru n-a intrat în sesiune specială Schengen.

Posibilă coaliție PSD-AUR. Neprimirea în Schengen mărește euroscepticismul, iar după venirea lui Ciolacu la guvern, va rezulta că PNL nu va mai da nimic, deci în 2024 va fi ales probabil un partener de guvernare crezut ușor de dirijat.

Doar niște demisii sau demiteri ar fi atras Occidentului atenția asupra protestului Coaliției.

Să lăsăm vrăjeala cu românii nu merită Schengenul. E sfârșitul inocenței ce-a făcut partidul austriac. Nu ierți un hoț că te-a mai furat și altul. Eram mai respectați în trecut. Dar România Regală avea și diplomație intelectuală. Economiile bugetare la Edu-Cultură duc la lehamite. Se zbat doar politicenii puterii, nu apar deloc marile scrisori deschise cu listă de semnături indignate. Poate și fiindcă intelectualul de carieră visează a scăpa definitiv din RO și nu vrea să-l încondeieze la dosar Occidentul cel bun la inimă.

România Regală avea și diplomație intelectuală. Economiile bugetare la Edu-Cultură duc la lehamite. Se zbat doar politicienii puterii, nu apar deloc marile scrisori deschise cu listă de semnături indignate. Poate și fiindcă intelectualul de carieră visează a scăpa definitiv din RO.

 *

 De câte ori alocarea bugetară pentru Educație e mizerabilă, presa slobozește articole de înfierare a cadrelor didactice.

Șpagă sau „atenție”? Cum explică un cadru didactic asocierea cu un cadou de sărbători de 236 de lei, pentru „profesoare pretențioase și elegante”

https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-25970536-spaga-sau-atentie-cum-explica-cadru-didactic-asocierea-cadou-sarbatori-236-lei-pentru-profesoare-pretentioase-elegante.htm

Bugetul Ministerului Educației va fi de 2,1% din PIB în 2023 – proiect / Ar fi cel mai mic buget din istoria recentă

https://www.g4media.ro/breaking-bugetul-ministerului-educatiei-va-fi-de-21-din-pib-in-2023-proiect-ar-fi-cel-mai-mic-buget-din-istoria-recenta.html

 Partidul austriac a avut destui complici. Trebuie și un semnal către UE, în tradiția Nicolae Titulescu și chiar Corneliu Mănescu, de a dezvolta relații bune cu toți. 2022 e Sfârșitul Inocenței că se poate juca, în postmodernitatea diversității, pe un singur tablou.

13 12 2012 Guvernul Austriei, ședință de urgență pe tema Schengen
https://www.g4media.ro/breaking-guvernul-austriei-sedinta-de-urgenta-pe-tema-schengen.html

 13 12 2022 PSD așteaptă Guvernul în Parlament pe tema Schengen

https://adevarul.ro/politica/psd-astepata-guvernul-in-parlament-pe-tema-2227453.html

 Oricum, trebuia demisă de guvernul propriu, dacă nu l-a avertizat insistent că românii nu sunt lași!

 Ambasadoarea Austriei absentează de la întâlnirea președintelui Iohannis cu ambasadorii statelor UE acreditați la București. Reprezentant al Ambasadei: ”E în vacanță”

https://www.g4media.ro/ambasadoarea-austriei-absenteaza-de-la-intalnirea-presedintelui-iohannis-cu-ambasadorii-statelor-ue-acreditati-la-bucuresti-reprezentant-al-ambasadei-nu-este-in-tara.html

Apropo de schi și mici cu bere în Austria. Grindeanu să înceapă autostrada Comarnic-Predeal în procedură de urgență.

Cum explică CNAIR mutarea conturilor de la BCR la CEC: Cancelarul Austriei a zis că e o țară nesigură. Trebuie să luăm toate măsurile de siguranță / Cât lovește această mutare banca deținută de austrieci
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25962638-cum-explica-cnair-mutarea-conturilor-bcr-cec-cancelarul-austriei-zis-tara-nesigura-trebuie-luam-toate-masurile-siguranta-cat-loveste-aceasta-mutare-banca-detinuta-austrieci.htm

Franța n-a ajutat ca Germania România cu Schengenul, așa că mulți români au fost fani ai Argentinei în finala fotbalistică din Qatar.

 


*** *** 

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Herodot – Istorii

Thucydide – Războiul peloponeziac

Polybios – Istorii

Plutarh – Vieţile paralele

Titus Livius – Ab Urbe Condita

Dio Cassius – Istoria romană

Suetonius – Vieţile celor doisprezece cezari

Tacitus – Istorii

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

https://propinatiu.wordpress.com/armand-hrestic/ 

*** *** *** ***

Dacă se finanțează din belșug propaganda ateistă, omul cedează serbând doar evenimentul comercial. Pe Facebook, sunt grupuri în care te lauzi cu bradul de Crăciun împodobit, cel privat, de acasă. Autocenzura e acolo perfectă. Deja nu găsești în mii de poze vreun simbol creștin! Steaua roșie a Cominternului, da. 

Dacă Argentina nu oprea motoarele după pauză, câștiga lejer cu 3-0! L'Equipe i-a dat nota 2 (doi) arbitrului polonez Szymon Marciniak! A devenit obicei, a da vina pe ăștia din Est. Dacă arbitrul era austriac, nu polonez, primea măcar o notă de trecere! Să nu ne întrebăm ce notă ar fi luat un arbitru bulgar sau român.

 „Le Polonais Szymon Marciniak n'a pas été à la hauteur d'une finale extraordinaire, avec une mansuétude qui a fait le bonheur des Argentins.”

Coupe du monde : l'arbitre de la finale sur le banc des accusés

https://www.lefigaro.fr/sports/football/coupe-du-monde/coupe-du-monde-l-arbitre-de-la-finale-sur-le-banc-des-accuses-20221219

L'arbitre de la finale a été acclamé... sauf par les Français

https://www.blick.ch/fr/sport/football/coupe-du-monde/la-classe-mondiale-larbitre-de-la-finale-a-ete-acclame-sauf-par-les-francais-id18158452.html

Șocant și ce grijă îi frământă pe americanii diversității obligatorii!

Why doesn’t Argentina have more Black players in the World Cup?
https://www.washingtonpost.com/made-by-history/2022/12/08/why-doesnt-argentina-have-more-black-players-world-cup/

L’équipe du Maroc a affiché, jusqu’en demi-finales, son soutien à la cause palestinienne, à l’unisson des supporteurs arabes, au Qatar et dans le reste du monde.

Coupe du monde 2022 : la Palestine à l’honneur
https://www.lemonde.fr/un-si-proche-orient/article/2022/12/18/coupe-du-monde-2022-la-palestine-a-l-honneur_6154915_6116995.html

 Pericolul politic pentru generalul Surovikin e acum în interior. De pildă la magazinul GUM din Piața Roșie intră rusul cu bani și nu mai găsește aglomerație de Sărbători, multe spații comerciale închise mai păstrând denumirea brandurilor occidentale.

12 12 2022 Cum a schimbat „Generalul Armaghedon” tactica armatei ruse în Ucraina. Așteptările Kremlinului

https://adevarul.ro/stiri-externe/rusia/cum-a-schimbat-generalul-armaghedon-tactica-2227060.html 

*** *** *** *** *** *** 

E oricum cam ciudată transformarea lui CTP din editorialist de geniu în reporter de teren.

George Simion își prezintă verisiunea despre vizita sa la Gaudeamus: A salutat şi a fost „salutat de sute de oameni” și și-a cumpărat cărți „din domeniul istoriei şi politicii”

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25958800-george-simion-isi-prezinta-verisiunea-despre-vizita-gaudeamus-salutat-fost-salutat-sute-oameni-cumparat-carti-din-domeniul-istoriei-politicii.htm

Trei lucruri rezultă din ce-a scris CTP pe Fbk și preia mai toată presa, parcă la ordin. 1. Că intelectualii trebuie să stea în pavilioane cât mai departe de poporul analfabet. 2. Că nu e bine să protestezi la Ambasada Austriei când intelectualitatea n-a observat nici pe Fabk, nici pe bloguri, nici în periodice Criza Schengenului. 3. Că istoricul austriac care a scris bestsellerul „România în 100 de ani. Bilanţul unui veac de istorie” trebuie să aibă statuie pandant la Lupoaica lui Traian pe treptele muzeului uitat în reparații de 20 de ani.

„- Să vă dea Dumnezeu sănătate!, îi spune Simion, apoi pune mâna pe umărul persoanei de lângă și continuă: și familiei dumneavoastră.

- Asta cu familia e o amenințare de tip mafiot?”

10 12 2022 Cum a fost fugărit George Simion de la târgul de carte Gaudeamus: "Asta cu familia e o amenințare de tip mafiot?" 

https://ziare.com/george-simion/george-simion-aur-targul-carte-gaudeamus-dialog-1777146

Pentru românii din Diasporă era bună Biblioteca Digitală a Bucureștilor, să mai citească istorie și literatură clasică, dar a dispărut de pe net. Din fericire, măcar presa veche este accesibilă, în condiții occidentale, pe Digiteca Arcanum, inclusiv o parte din cea literară.

https://adt.arcanum.com/ro/

Leru-i ler și Digiteca Arcanum e locul unde te poți interesa de ce înseamnă el - astăzi gratuit
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25959501-leru-ler-digiteca-arcanum-locul-unde-poti-interesa-inseamna-astazi-gratuit.htm 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***