joi, 30 mai 2019

Căderea guvernului Dăncilă poate strica angajamentele externe lăsate de Dragnea. Inclusiv îndatorarea.


Revista presei
*
Guvernul Dăncilă e mai solid în parlament ca oricând. Pe bule, eforturile influencerilor s-au mutat spre demolarea lui Barna. A apărut şi o teorie că PSD se va sinucide dacă e lăsat la guvernare...
Dragnea îşi va reface comunicaţiile. Se va relua repede agitaţia cu statul paralel şi amnistiile. Gluma cu părăsirea lui Tăriceanu este de crezut că e calculată în nădejdea că va reuşi să... convingă observatorii UE că merităm Schengenul!! Trendul e că alegerile n-au cutremurat nimic. Ponta şi-a asumat imaginea de PSD3. PSD2 vrea şi UDMR să fie. Iar opoziţia e sfătuită să aştepte până când PSD1 se va... autodistruge la guvernare.
Speranţa că PSD se va destrăma e însă iluzorie
Dimpotrivă, Dăncilă va vorbi numai de importanţa justiţiei, de respectarea Referendumului şi de rolul  UE. Certuri pot fi şi în opoziţie. În bule, critica lui Barna c-a fost la Gâdea s-a dezlănţuit ca şi cum liberalii n-au trecut pe-acolo niciodată. Pe principiul felierii salamului, va fi distrusă apoi de influencerii zilei şi imaginea PNL. Moştenitoarea PSD a ieşit din colimator.
Peste un an, situaţia va fi şi mai grea pentru opoziţie. Competenţa echipei Dăncilă creşte prin încercări şi învăţarea din greşeli.

Dan Tăpălagă:
"Întrebarea este de ce ar intra liberalii la guvernare? Dacă rugați frumos partidul să vă răspundă sincer, mulți vor țipa în cor: de foame, pentru că stăm de șapte ani pe tușă! Răspunsul oficial va fi însă ceva mai generos: toți crapă de nerăbdare să se sacrifice pentru țară."
Să preia puterea acum, să mai stea puțin pe tușă? Butaforia intrării la guvernare

Ioana Ene Dogioiu: "Dar o recenta lectie ne arata ce inseamna, de fapt, puterea. Nu neaparat guvernare. In 2016, PSD pleca de la guvernare intr-o pierdere uriasa de viteza, dupa un autentic cataclism emotional. Dar nu a pierdut majoritatea in Parlament. A venit Guvernul Ciolos, care a avut fix atata marja de manevra cat i-a dat PSD din Parlament. De jure PSD nu era la guvernare, dar a avut toate beneficiile - si ale Puterii, si ale Opozitiei. Si uite asa a ajuns la scorul acela urias. PNL si USR-PLUS au asadar sansa sa joace inteligent aceasta carte, adica sa preia controlul puterii fara a prelua guvernarea."
Da, puterea trebuie luata! Dar care si cum? Lectia Ciolos
Ce intelegem noi din prima poticneala dupa victorie? Opozitia nu stie, PSD n-a inteles
http://www.ziare.com/politica/stiri-politice/ce-intelegem-noi-din-prima-poticneala-dupa-victorie-opozitia-nu-stie-psd-n-a-inteles-1563530

"1. Prin dezmățul bugetar, PSD a introdus dezechilibre majore în economie (un adevărat pion otrăvit), pe care le vor deconta un nou guvern (așa cum s-a întîmplat cu guvernul Boc după mandatul lui Tăriceanu). Amintiți-vă de povestea cu tăierea de salarii, într-o situație de criză economică globală severă, din 2010. 2. Dacă mai vine și o probabilă recesiune, lucrurile vor stă și mai rău. "
Alexandru Lăzescu: Cel mai bine e că PSD să rămână la guvernare din două motive. O apariție interesantă a lui Dan Barna la Antena 3, în dialog cu Mihai Gidea.

Eugen Vasiliu, Fbk
"Nicio institutie nu poate fi condusa de opozitie ACUM. Pesederizarea aparatului va sabota totul. DIN REFLEX."

"Surse din Alianță au spus pentru Europa Liberă că nu ar fi un deranj chiar atât de mare dacă s-ar întâmpla una ca asta. În fond, lupta politică e luptă, iar noua Alianță are interesul să se consolideze după victoria de acum și, evident, să-și maximize scorul la locale și parlamentare. Altfel spus, nu i-ar strica niște procente de la PNL. Care ar putea să fie chiar consistente dacă PNL se compromite intrând la guvernare, susțin sursele noastre."
Andreea Pora: O moțiune de cenzură periculoasă pentru opoziție. De ce Alianța USR/PLUS împinge PNL să intre la guvernare

Să lăsăm vrăjeala! Românii l-au votat pe Iohannis şi l-au propus în locul lui Ciorbea pe Eckstein-Kovács. A solicita Camera Deputaţilor pentru UDMR e un fel de a spune la vot sprijinim PSDragnea.
Kelemen Hunor, ieșire furtunoasă în Parlament: Șeful Camerei Deputaţilor nu trebuie să fie şef peste ceilalţi deputaţi

Scorul de baschet 172:100 pentru Ciolacu a picat din cer! Pesemne Ponta s-ar întoarce în PSD, dar nu-l primeşte Şerban Nicolae sau altul!
Victor Ponta a explodat după ce grupul său și-a format grup la Camera Deputaților: 'Nu am facut nicio înțelegere și nicio alianță- nici cu PSD nici cu PNL

Adio, domnule Ponta! Probabil nu se va mai risca moţiunea de cenzură. Va fi greu a mai reconstrui o imagine detaşată de PSD1.
"Fostul premier Victor Ponta sustine ca deputatii Pro Romania nu au votat miercuri nici pentru candidatul castigator, Marcel Ciolacu de la PSD, dar nici pentru Raluca Turcan, sustinuta de toata Opozitia pentru sefia Camerei Deputatilor."
Ponta sustine ca Pro Romania nu a votat pentru Ciolacu: Opozitia se supara degeaba pe noi!

Remember - Miercuri, 7 noiembrie 2018, 13:11. Mihai Tudose și Marcel Ciolacu, prezenți la petrecerea șefului SIE, Gabriel Vlase

Semn bun pentru guvernul Dăncilă! E clar că se va purta cu tot mai multă demnitate. Întoarcerea Gabrielei Firea e suficientă reacţie după alegeri. Va urma un triumfal turneu occidental, pentru a serba victoria Referendumului anticorupţie.
Prima întâlnire a premierului Dăncilă cu un diplomat străin după ce a preluat șefia PSD: Hans Klemm, ambasadorul SUA

De ce este necesar ca actuala guvernare sa plece urgent: studiu de caz - bomba de la fonduri europene

În timp ce lumea e atentă la Dragnea, România se ÎNDATOREAZĂ MASIV!

Florin Cîţu PNL, Fbk: " Nu cred in coincidente! Dancila interzice UBER, Bolt, Clever- aplicatii de taxi “capitaliste” si pe piata intra IMEDIAT aplicatia de taxi de la rusi.
"Gigantul rus Yandex intră cu aplicația de taxi Yango pe piața românească. Yandex Taxi a preluat în 2017 operațiunile Uber din Rusia și din alte țări ale fostei URSS” (sursa:hotnews).
Cate dovezi mai vreti sa intelegeti ca PSD+ALDE ne-au vandut rusilor si chinezilor?
- oug 114 a omorat bancile si companiile romanesti dar au castigat bancile si companiile rusesti.
- reactoarele de la Cernavoda sunt construite de o companie chineza care este acuzata de spionaj in SUA.
- reteaua 5G si telefoanele pe are Senatul le-a achizitionat din bani publici pentru TOTI senatorii sunt HUAWEI. Companie acuzata de spionaj. ( Nu il folosesc pe cel de la Senat)."

Literar, sistemul se vede ca fiind transpartinic şi chiar este. De aceea, influencerii susţin că liberalii au voie la A3, dar Barna nu.
Mircea Cărtărescu: PSD trebuie distrus ca sistem, nu învins ca partid. Altfel hidra renaşte şi o ia de la capăt
*** *** *** ***
Nu se mai sfârşeşte odată! Tot alte şi alte atacuri. La RomâniaTV, Rareş Bogdan răguşit a fost făcut terci între Aurelian Pavelescu şi Gelu Vişan. Nicio reacţie a pubintelectualilor. În schimb, e acum campanie orchestrată contra lui Barna, care la A3, măcar a negociat să fie solo. Tonul e de sus, dispreţuitor, pălmuitor, ca de la colonel la caporal în vechea armată. Literar, nu se poate lipi aici, după o incredibilă victorie, de răsunet internaţional, decât un singur precedent, egal în abjecţie. Pentru distrugerea gimnasticii noastre feminine, în folosul altor adevărate bugetar puteri sportive, acea campanie orchestrată de presa română anti-idilică pentru demascarea tabloidă a antrenorilor Octavian Bellu şi Mariana Bitang, în iarna lui 2005.

Grigore Cartianu: Dan Barna la Antena 3. O isterie gratuită
https://ziaristii.com/dan-barna-la-antena-3-o-isterie-gratuita/

Moise Guran, pe Fbk·
"Dan Barna, citești? Citește! Apoi mai gândește-te la maturizarea aia politică. Ea nu înseamnă în niciun caz să faci ce-au făcut și alții înaintea ta! Că dacă însemna, nu mai voiam să schimbăm clasa politică."
Adică să-l citească pe Dan Tăpălagă
Dan Barna la Antena 3. A greșit sau nu?
Unde învingătorul de la europarlamentare e făcut albie de porci imorali:
"Zero câștig politic pentru USR PLUS, maxim profit pentru Voiculescu&Gadea. O întrebare, în loc de final. Fără penali în funcții publice. Bun, dacă acesta este marele obiectiv, crezul tău politic, de ce mergi acasă la penalul Voiculescu, la avocații penalilor, în templul borfașilor? De ce-i faci mai importanți decât sunt, la numai două zile după ce România a votat masiv în primul rând împotriva lor?"
Interesant, tot Moise despre România profundă
"Ah, iar cei care spuneți că a dus mesajul către un alt public... chiar nu știți publicul respectiv, nu știți nici cât de mic e de fapt, nici cât de refractar la orice altceva decât "statul paralel" si alte spaime pe care și le dorește confirmate."

Madalin Hodor, Fbk (cu portretul Varanului)
"In atenția domnului Dan Barna
Bazele muncii de Securitate, Manual, Ediția a II-a, 1974
Capitolul V, Munca informativa
1. Modalități de exploatare a informațiilor
b) Influențarea pozitiva a unei persoane (...).
d) Compromiterea"

Nebunie generală pe seama prezenţei lui Dan Barna (USR) la Antena 3. Atacuri de la B1 până la fanii tinerei formaţiuni politice

USR-istul Dan Barna, o mare de „înjurături” pentru emisiunea cu Mihai Gâdea: Ce mama dracului caută Barna la Antena 3?

Foarte apreciat de Dăncilă şi Dragnea a fost acest Detector de minciuni, care nu atrage serios atenţia internauţilor decât în cazul lui Barna (cu portret!),  numai pentru vina de a fi citat pe verzii europeni, 38 miliarde euro pentru RO, existând însă şi evaluări UE de 7 ori mai mici.

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Rău a ajuns Alina Mungiu! Dă interviuri la Antena 3 lansând aceleaşi "şopârle" ca înainte de 10 august, când ataca Diaspora şi pe militanţii #Rezist pro-justiţie. Nu poate înghiţi condamnarea lui Dragnea!

Gabriel Liiceanu: Povestea ''toti am fost vinovati'' in comunism este o prostie uriasa - Video Interviu Partea I
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***