marți, 4 iunie 2024

Timp frumos. Lume puțină. Rahitismul acestui Bookfest, zise pensionarul basarabean ieșind, arată că electoratul își merită ce va alege în anul de pomină 2024

E deja o discrepanță între cum crește datoria externă a României și cum se descurcă deocamdată Capitala.

Zice că la vișinată să pui țuică tot din vișine.

Se plinesc 51 de ani de cându Armand Hrestic fu înhățat postliceal pentru 17 luni la munci diribau, refuzând avansarea caporal sau sergent din oroare de kapo, cetind duminica Război și Pace și ieșind hai liberare cu livret de soldat și cu Războiul Sfânt în encefal.

Nu analfabetul funcțional supără, ci analfabeții funcțional, adică cei care funcționează agresiv ca analfabeți.

Încă și mai nocivi decât bietul analfabet funcțional sunt însă inculții funcțional, la fobia de lectură a cărora contribuie și Școala, și Presa, și Tembelizorul, și Netărăul.

România Needucată pare a fi din 1989 încoace idealul educațional al clasei noastre politice, scopul fiind a avea un electorat pasiv, ușor manipulabil întru a fi complice prin lehamite corupției, incompetenței și trădării.

Dacă presa se compune ades din mici agregatoare de știri drept ziar, vina de neiertat e a consumatorului, care vrea informația de calitate să-i vină de pomană – gratis, mamă soacră!

La 17-18 ani de viață-n UE, mila artistică se decuplează, ești major ideologic, deci treaba ta dacă vei fi pedepsit de consecințele incompetenței, corupției și nesimțirii pentru care optezi...

De remarcat, în context cu la Odessa Putin ante portas, la un june reporter respectul infinit arătat demitizatorilor: CTP, marele Bogdan Bucur (pe care-l prefațează acad. Pop), Dan Alexe, Dan Ungureanu, semne că rămânem în paradigma Boia-Schmitt.

„deci româna cu siguranță nu s-a separat de spațiul continuu romanic de dinainte de anul 500. Asta înseamnă că a apărut ori în Italia, ori în Balcani. Când am spus că româna n-a putut apărea decât în Balcani sau Italia au zis: „Cum, nu există continuitate în Dacia?” Am spus că nu, foarte probabil românii au urcat aici spre anul 1000 sau după.”

Burduja, Nicușor și Piedone vs. cărțile. Reportaj de la Bookfest

https://republica.ro/burduja-nicusor-si-piedone-vs-cartile-reportaj-de-la-bookfest

Muzeul Național de Istorie e în reparații din 2002. Interesant că și la târgurile de carte istoria e neglijata, deși contextul e al unor războaie argumentate neliterar.

Programul evenimentelor Invitatului de Onoare
https://bookfest.ro/programul-evenimentelor-invitatului-de-onoare

La rubrica Eveniment/ Ultima oră, în loc de chestii electorale citim pe un site în care n-am văzut niciodată istorie, desființarea lui Vlad Țepeș, popular în popor ca un șef de stat care nu sta el degeaba neam, ci lupta cu țeapa contra hoților și corupților.  

„Istoricul Lucian Boia e de părere că mitul creat în jurul lui Vlad Ţepeş, domnitorului aspru, dar bun, care îi taie pe boierii lacomi şi corupţi, este o consecință a societății noastre încă tradițională.”

23 05 2024 Vlad Țepeș, un domnitor nesemnificativ și foarte crud, transformat de Ceaușescu în erou pentru propaganda comunistă. Cum a ajuns idolul multor români
https://defapt.ro/tepes-personaj-istoric-nesemnificativ-si-sadic/

Adică Boia rămâne Iorga al Epocii Băsescu-Iohannis.

25 05 2024 Eugen Istodor: Alegeri 2024 Istoricul Lucian Boia avertizează: „N-o să-i ierte nici pe ei”

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-27159415-alegeri-2024-istoricul-lucian-boia-avertizeaza-ierte-nici.htm

Primirea RSS Moldovenească în UE nu se va realiza curând, deoarece se vor opune Farage, Rutte, Nehammer, Orban sau viitorii alți șmecheri. Combătând unionismul, presa Autoelitei de mentalitate istorică Boia-Schmitt a avut și are asupra electoratului român exact viziunea profitorilor de fesenism, să trăiți bine, ceea ce și explică neimplicarea pro-USR la alegerile din 2024 și favorizarea flagrantă a regimului instalat prin aducerea PSD la putere contrar sensului politic al alegerilor din 2020. EduCultura e o limonadă neglijabilă.

„În România, noi trebuie să ne vedem de treabă și avem destule de făcut: spitale în care oamenii să fie tratați nu neglijați, azile de bătrâni în care vârstnicii să nu fie batjocoriți și chinuiți, grădinițe în care educatoarele să nu timoreze și insulte copii, benzinării care să nu sară în aer și universități fără plagiate. În primul rând, românii trebuie să aibă mâncare în stomac, bani în buzunare, căldură și electricitate în casă.”

21 02 2024 Eugenia Gusilov: „Unirea – cântecul de sirenă al domnului Simion”

https://www.contributors.ro/unirea-cantecul-de-sirena-al-domnului-simion/

Energetiana care scrie istorie pentru români, ajutându-i să încline să cumpere prin reprezentanții lor microcentrale nucleare americane, vine cu o perlă suficient de strălucitoare cât să pună sub semnul neseriozității site-ul Contributors în epoca Iohannis-Boia.

„Acesta este farmecul Republicii Moldova. Şi vă mai spun un secret. Liantul societății de peste Prut nu este limba română, ci limba rusă. Pentru că singura limbă pe care o vorbesc toți, dar absolut TOŢI, cetățenii Republicii Moldova, este rusa, nu româna.”

28 05 2024 Eugenia Gușilov: “Numai românii” din Republica Moldova https://www.contributors.ro/numai-romanii-din-republica-moldova/

Aici, la reluarea insistentă clișeelor antiromânești Voronin-Dodon, nu mai e vorba de formula ambasadorului american James Pettit „Basarabia nu e România” salutată de istoricul Boia, ci de propagandă putinistă sadea, fie și din incultură istorică.

„În anii ‘90 am prins încă în viață oameni care au trăit sub administrația românească care aveau vie în memorie amintirea faptului cum “românii băteau” și “îți spuneau să vorbești românește”. Asta e marea tragedie a oamenilor din Basarabia: între 1812-1917, rușii i-au bătut pentru că nu vorbeau rusește, între 1918-1940 românii i-au bătut pentru că nu vorbeau românește, iar între 1940 și 1989 din nou nu era “omenește” să vorbești românește. Adică, vorbitorii de română/moldovenească erau cetățeni de mâna a doua sau a treia.”

Teamă mi-e că tratarea ideii unioniste ca revizionism precum cel horthist interbelic va duce în anul 2024 voturi nedorite tocmai la Șoșoacă, Târziu și Simion. Toți Aliații de la Ialta știau și mai știu că, pentru Basarabia, românii au mers până la Stalingrad, cu sacrificii nemaipomenite, dar li se aruncă învinuiri batjocoritoare, de pe poziții Skabeeva, Zaharova sau Margarita Simonian și pe același ton, cum că:
„E vina basarabenilor că vorbesc limba rusa? Nu. E vina României care nu a putut să-i apere în 1940.”

04 06 2024 Eugenia Gusilov - Limba rusă, instrument de supraviețuire

https://www.contributors.ro/limba-rusa-instrument-de-supravietuire/

Tot pe Hotnews s-a dat aforismul! Conspiraționiștii profesioniști își pot închipui că în negocierea Reunificării Germaniei, precum la Pactul Molotov-Ribbentrop 1939, Occidentul va fi exprimat Kremlinului dezinteresul față de Basarabia, care va avea ani de zile alt statut decât Țările Baltice, primite cu celeritate în UE-NATO.

28 08 2016 Ambasadorul SUA la Chisinau: Republica Moldova nu este Romania, ci trebuie sa ramana un stat suveran si independent. Unirea nu este o alegere practica
https://www.hotnews.ro/stiri-international-21252305-ambasadorul-sua-chisinau-republica-moldova-nu-este-romania-trebuie-ramana-stat-suveran-independent.htm
 

03.09. 2016: Lucian Boia: Ambasadorul american la Chișinău a făcut o afirmație corectă: Basarabia nu e România

https://www.news.ro/cultura-media/lucian-boia-ambasadorul-american-la-chisinau-a-facut-o-afirmatie-corecta-basarabia-nu-e-romania-video-1922400003002016091315559736

 06 06 2024 Valentin Dolganiuc: Refuz să votez „ciuma roșie” în haine liberale!

https://timpul.md/articol/refuz-sa-votez-ciuma-rosie-in-haine-liberale.html

 ”Ceea ce refuză să spună PAS este că PNL nu candidează singur, ci pe o listă deschisă de un membru al Partidului Social Democrat, respectiv este dominată de PSD. ”

06 06 2024 Cum a ajuns partidul fondat de Maia Sandu să dezinformeze în numele PNL

https://www.contributors.ro/cum-a-ajuns-partidul-fondat-de-maia-sandu-sa-dezinformeze-in-numele-pnl/

Unii noi intelectualii basarabeni, deși prin tradiție hârșiți în a contracara jocurile Căgăbăului, riscă să fie integrați în alte jocuri bucureștene infecte sau chiar euroatlantice murdare.

Faptul că Închisoarea de la Pitești nu a devenit muzeu memorial ca cel de la Sighet e suficientă dovadă că România a ratat Procesul Comunismului. Nici nu i se va permite să fie mai mult decât o expoziție sau oarecare spațiu pentru comunicări, prea înverșunată și creativă arătându-se bășcălia intelectuală recentă privind ororile.

22 05 2024 Gabriel Alexandrescu: Liliana Corobca, Fenomenul Pitești, Makarenco, politica oficială de rescriere a istoriei

https://www.contributors.ro/liliana-corobca-fenomenul-pitesti-makarenco-politica-oficiala-de-rescriere-a-istoriei/comment-page-1

Cu ocazia Bookfestului antiunionist, deci cu efect de campanie electorală în RO, sub pretextul reabilitării lui Makarenko în ochii românilor se continuă de fapt banalizarea barbariei Reeducării de la Pitești, începută de istoricii Hodor și mai ales Demetriade:

...Volumul tău „Maestrul și Makarenko”... În textul de prezentare al editurii, se scrie că lansezi o provocare cu acest volum și anume, voi reproduce textul: „La poarta Raiului, Sfântul Petru a primit un teanc de scrisori din partea dracilor care cereau ca pedagogul sovietic ucrainean Anton Makarenko să fie trimis în Iad pentru crimele comise la Pitești. O comisie din Rai, după un periplu spațial complicat, ajunge la fața locului și cercetează cazul, ca să vadă cât de întemeiate sunt acuzațiile drăcimii. Judecarea cazului Makarenko are loc chiar în incinta Închisorii Pitești.”...

28 03 2023 Liliana Corobca: Scriitorul care nu poate fi controlat poate fi ignorat, pe fundalul anonim al abundenței 

https://www.sunmedia.ro/2023/03/28/liliana-corobca-scriitorul-care-nu-poate-fi-controlat-poate-fi-ignorat-pe-fundalul-anonim-al-abundentei/

Cei câțiva scriitori și istorici ai Reeducării de la Pitești, niciunul din Autoelită în postromânism, n-au susținut că Makarenko a inventat tortura, ci doar că securitatea a preluat ideea reeducării injectate sub autoritatea strivitoare a colectivului, așa că n-are niciun rost acest pamflet deghizat în ficțiune, plus că pedagogul coloniei Maxim Gorki din comuna Dzerjinski, ușă de biserică demolată de bezbojnici nu era:

„Le 1er juillet 1935, il est transféré de la Commune à Kiev, au bureau central du NKVD de la RSS d'Ukraine, où il travaille comme chef adjoint du département des colonies de travail jusqu'en novembre 1936. Il est certifié puis reçoit le grade spécial primaire de "sergent de la sécurité d'État", porte un uniforme du NKVD et s'est vu attribuer une arme de service.”

Anton Makarenko

https://fr.wikipedia.org/wiki/Anton_Makarenko

Contra idealistului care în Epoca Iohannis s-ar m-ai opune Monumentului Securistului de Omenie de la Pitești, acest tip de demitizare a unei tragedii prin recursul la ficțiune-bășcălie cu teleportări polițiste în timp s-a probat drept foarte eficient, premiat și și mediatizat pe măsură, deja în romanul cu titlu Plutarh „Viețile paralele”, dedicat în 2012 nebuniei eminesciene, unele cititoare crezând că autoarea Florina Ilis descrie până și mătărânga în erecție a Poetului Național la baia publică din 28 iunie 1883. Atuncea cică s-ar fi ridicat ca un obelisc al concordiei Mitul ăla a cărui demolare aduce maximul de avantaje în postromânism.

*

Nu Editura Humanitas răspândește cel mai bine ideea că numai alții au Istorie, noi nu. Impresionant mai penetrante sunt tabloidele.

22 05 2024 28 iunie 1940, ziua în care românii au îngenuncheat în stradă. „Am pierdut fără să tragem un glonț”

https://click.ro/actualitate/fapt-divers/28-iunie-1940-ziua-in-care-romanii-au-2362905.html

14 05 2024 Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților

https://click.ro/actualitate/fapt-divers/cati-amanti-a-avut-in-realitate-regina-maria-a-2361132.html

Alte idei nu trec Prutul, dar asta da.

16 05 2024 Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților

https://stiripesurse.md/cati-amanti-a-avut-in-realitate-regina-maria-a-romaniei-cu-cine-s-a-iubit-la-palatul-peles-chiar-in-fata-angajatilor/

01 09 2023 Aventurile Reginei Maria: Marea sa iubire și ce fel de bărbați i-au fost amanți - Fața ascunsă a celei mai iubite suverane a României

https://www.realitatea.net/stiri/actual/aventurile-reginei-maria-ce-fel-de-barbati-iau-fost-amanti-si-marea-sa-iubire-fata-ascunsa-a-celei-mai-iubite-suverane-a-romaniei_64f22b132792552a417c10d2

05 08 2023 Regina Maria, o viață tumultoasă. Ei au fost amanții pe care i-a iubit cu patos. Cine a fost Joe Boyle, bărbatul care o domina

https://click.ro/actualitate/fapt-divers/regina-maria-o-viata-tumultoasa.-ei-au-fost-amant-2289467.html

12 12 2022 Cu cine s-a iubit Regina Maria a României chiar în Peleș: „Relația se consuma în faţa personalului palatului”

https://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/cu-cine-s-a-iubit-regina-maria-a-romaniei-chiar-in-pele-a-relatia-se-consuma-in-fata-personalului-palatuluia/cu-cine-s-a-iubit-regina-maria-a-romaniei-chiar-in-pele-a-relatia-se-consuma-in-fata-personalului-palatuluia--217536719.html

Atenție! Aici e un material pregătit chiar de 1 Decembrie, la Centenarul ăla rușinosu.

30 11 2018 Regina Maria a României, regina inimilor şi... ale unor amoruri scandaloase

https://www.wowbiz.ro/regina-maria-a-romaniei-regina-inimilor-si-ale-unor-amoruri-scandaloase-18676290

29 08 2015 Iubirile reginei Maria

https://www.libertatea.ro/stiri/iubirile-reginei-maria-16165

05 01 2016 Regina Maria şi iubirile ei

https://timpul.md/articol/unirea-cu-romania-si-intrarea-in-nato-sunt-doua-subiecte-tabu-pentru-politicienii-din-moldova.html

Pentru români, sincer vorbind, nu acuzația de fascism e deocamdată cea mai infamantă electoral. Mai folositoare puterii, sistemului ei garantat pe 32 de ani, ar fi pasaje care s-ar găsi la AUR și USR interpretabile ca ținând de marxism-leninism!

„Profesorul Radu Baltasiu, care predă cursuri de Istorie Socială la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, este acuzat că, la ore, ar vorbi adesea depreciativ despre rolul femeii în societate sau despre minoritățile sexuale. Personalități controversate, precum Mircea Vulcănescu, sunt date des exemplu și încadrate în categoria „eroilor naționali”.”

22 05 2024 Cunoscut profesor universitar, candidat al AUR, acuzat că propagă idei extremiste și fasciste. ”Femeia infertilă este inutilă”

https://ziare.com/alegeri-europarlamentare/profesor-candidat-aur-radu-baltasiu-extremism-fascism-femei-pressone-1871288

Mulți scriitori au vederi social-democrate, nu liberale, dar poeta Gabriela Firea e mai îngrijorată de soarta Primăriei municipiului în care negura s-a risipit.

Politicianul Varujan Vosganian candidează la șefia Uniunii Scriitorilor după moartea lui Nicolae Manolescu

https://www.g4media.ro/politicianul-varujan-vosganian-candideaza-la-sefia-uniunii-scriitorilor-dupa-moartea-lui-nicolae-manolescu.html

 

*** ***

Povestea cu bunicii e un argument suficient de puternic să încercăm să obținem acordul mexicanilor pentru un muzeu în Estul european, la Arad, similar cu Kunstmuseum Gehrke-Remund de la Baden-Baden, unde pot fi văzute replici ale unor obiecte și opere aparținând Fridei Kahlo, precum și fotografii.

30 05 2024 Claudia Untaru: Frida Kahlo are rădăcini în România. Familia celebrei pictorițe provine dintr-un oraș din vestul Ardealului. Un tânăr mexican, pe urmele ei

https://adevarul.ro/stiri-locale/arad/frida-kahlo-are-radacini-in-romania-familia-2364812.html

 Frida Kahlo Baden-Baden

https://www.kunstmuseum-gehrke-remund.org/

Nu de stadioane ducem lipsă, ci de jucători ca ai generației Hagi. Mai bine, cu aceeași bani, școli de fotbal, cu terenuri modeste.

Pe de altă parte, avem un mare un decalaj față de Occident în construcția de Centre Culturale în arhitectură nouă și cu activități atractive pentru tineret.

„Doar 17,4% dintre românii cu vârsta între 25-34 de ani au studii superioare, arată datele Eurostat. Conform statisticii, 13 țări din UE îndeplinesc deja obiectivul fixat pentru anul 2030, respectiv 45% din populația cu vârsta între 25 și 34 de ani să fie absolventă de învățământ superior. Fruntașă în clasament este Irlanda, unde 63% din populație este absolventă...!”

27 05 2024 Eurostat: România are cei mai puțini absolvenți de facultate din UE

https://www.euractiv.ro/eu-elections-2019/eurostat-romania-are-cei-mai-putini-absolventi-de-facultate-din-ue-67203

În 1986, Securitatea îndeplinea cu abnegație și devotament sarcina ceaușistă de a face rost de valută pe orice cale. Cercetarea secretă pare a viza mai mult starea de spirit din uniunea de creație și cam ce se știa despre scrisoarea lui Beethoven! În 21 ianuarie 1984, în „România liberă”, în articolul „Epoca Unirii, perioadă a unor înfăptuiri muzicale remarcabile” (se împlineau 125 de ani), Viorel Cosma încă amintea de Eduard Wolff  și documentul autograf dăruit la 1863 Mariei Cantacuzino.

https://adt.arcanum.com/ro/view/RomaniaLibera_1984_01/?query=beethoven+scrisoare+Diabelli+uniunea+compozitorilor&pg=91&layout=s

„o scrisoare autografă inedită a lui Ludwig van Beethoven adresată editorului și compozitorului austriac Anton Diabelli.”

1 iunie 2024 Stejărel Olaru: Cum a fost furată din patrimoniul statului român o scrisoare olografă a lui Beethoven
https://www.g4media.ro/exclusiv-foto-cum-a-fost-furata-din-patrimoniul-statului-o-scrisoare-olografa-a-lui-beethoven.html

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii. Măcar acum știm că a fi incult după globalizarea webară e o opțiune a pământeanului.

Mircea Stănescu:

Procesele reeducării (1952-1960). Statul şi dreptul, instrumente de represiune ale dictaturii comuniste, Piteşti, Fundaţia Culturală Memoria, 2008

Reeducarea în România comunistă (1945-1952) vol. 1: Aiud, Suceava, Piteşti, Braşov (studiul introductiv despre pedagogia lui Makarenko și legătura cu reeducarea de tip Pitești, autorul l-a sheruit pe Fbk în 2 aprilie 2023)

Reeducarea în România comunistă (1948-1955) vol. 2: Târgşor, Gherla

Reeducarea în România comunistă (1949-1955) vol. 3: Târgu-Ocna, Ocnele Mari, Canalul Dunăre-Marea Neagră

Documentele Reeducării (vol. I-III)

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

De când asist la acest măcel sălbatic pornit în Est, apoi și în Levant, de netolerat în secolul XXI al super-tehnologiilor, citesc din Armand Hrestic - Războiul Sfânt (vol. I-IV), un fel de Lev Tolstoi - Război și Pace, cu naratologie încâlcită din proiect să te plictisești de la Joyce și Musil până la Pynchon și să abandonezi.

https://ro.scribd.com/document/665947520/Armand-Hrestic-R%C4%83zboiul-Sfant-Volumul-1-2-3-4

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

N-avem știri electorale, ca să nu incomodăm candidații puterii feseniste, dar avem propagandă globalistă. Unii cititori care au obicei să urce nespălați în avion au revelația că pot câștiga și bani mulți!

30 05 2024 Trei pasageri afro-americani dau în judecată American Airlines după ce au fost dați jos dintr-un avion pe motiv că miroseau urât / „Compania ne-a făcut de rușine și ne-a umilit”

https://www.g4media.ro/video-trei-pasageri-afro-americani-dau-in-judecata-american-airlines-dupa-ce-au-fost-dati-jos-dintr-un-avion-pe-motiv-ca-miroseau-urat-compania-ne-a-facut-de-rusine-si-ne-a-umilit.html

27 05 2024 S-a dus vestea în lume că la noi se poate orice.

Motivul pentru care au fost blocate mini reactoarele americane de la Doicești: pe ce au cerut să cheltuiască aproape 250 milioane de dolari
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-27156608-motivul-pentru-care-fost-blocate-mini-reactoarele-americane-doicesti-cerut-cheltuiasca-aproape-250-milioane-dolari.htm

Statul român e incapabil să-și apere cetățenii în Epoca Iohannis.

„Un bărbat de 71 de ani din judeţul Sibiu care lucra ca îngrijitor la o stână din comuna Băgaciu a fost descoperit mort pe un câmp, prima ipoteză luată în calcul de autorităţi fiind atacul unui urs.”

20 05 2024 Atac mortal al urşilor la marginea unei localități

https://www.cotidianul.ro/atac-mortal-al-ursilor-la-marginea-unei-localitati/

*** *** *** *** *** *** 

Norway's FM Tells Haaretz: Recognizing Palestine Was 'Reaction' to Netanyahu's Pro-settlement Policies. Espen Barth Eide says Israeli government has shown no interest in negotiations with Palestinians, while supporting new illegal settlements, adding: 'We will remain friends with Israel'

https://www.haaretz.com/world-news/europe/2024-05-22/ty-article/.premium/norway-fm-to-haaretz-recognizing-palestine-is-reaction-to-netanyahu-pro-settlement-policy/0000018f-a04c-da3b-a7ff-bbdd7f400000

Precum în alte părți și pe aici, bizareriile politice exploatate literar de realismul magic sunt frecvente și în secolul XXI. Criza s-ar stinge repede în liniștea bibliotecii lui Borges.

Preşedintele Argentinei, Javier Milei, a făcut show la lansarea ultimei sale cărţi

https://www.g4media.ro/presedintele-argentinei-javier-milei-a-facut-show-la-lansarea-ultimei-sale-carti.html#comment-2276936

Comment le chien est devenu le nouvel enfant : « C’est notre bébé, je vous laisse son doudou… ». Les Français possèdent 7,6 millions de canidés, dont le statut est passé, en quelques années, d’animaux de compagnie à membres à part entière de la famille. Des êtres choyés par des « pet moms » et « pet dads » qui assument leurs excès d’anthropomorphisme.

https://www.lemonde.fr/m-perso/article/2024/05/25/comment-le-chien-est-devenu-le-nouvel-enfant-c-est-notre-bebe-je-vous-laisse-son-doudou_6235432_4497916.html

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***