marți, 15 august 2023

Vorba ceea: Mi-a plăcut stilul său în această seară, a arătat tendinţe către un autoritarism de tip democratic de care e nevoie astăzi în România

„Klaus Iohannis restartează jocul de influenţă politică prin această propunere, făcută potrivit, dacă ne referim la personaj, şi extrem de nimerit, dacă ne referim la stil. Mi-a plăcut stilul său în această seară, a arătat tendinţe către un autoritarism de tip democratic de care e nevoie astăzi în România”.

06 08 2023 Cornel Nistorescu: Gușă, gușă, trece o căpușă!
https://www.cotidianul.ro/gusa-gusa-trece-o-capusa/

Matei Martin: „În vreme ce peste tot în Europa guvernele au făcut eforturi pentru a sprijini cultura, Guvernul României a abandonat orice formă de sprijin: nu a mai acordat nici compensații, nici sprijin pentru relansare – nimic. Domeniul cărții ilustrează exemplar această formă de nepăsare. Căci, pentru domeniul cărții, ajutoarele se ridică, la nivel european, la zeci de miliarde de euro.”

Cultură și austeritate

https://www.observatorcultural.ro/articol/cultura-si-austeritate/

40 de inspectorate școlare din cele 42 s-ar desființa dacă ordonanța de urgență cu măsuri de reducere a cheltuielilor ar fi aplicată și în Educație, atrage atenția deputatul Szabo Odon. La fel, toate centrele judeţene de excelenţă și cluburile sportive şcolare din România / Peste jumătate din şcoli şi-ar pierde personalitatea juridică, „ceea ce nu poate fi acceptat” 

https://www.edupedu.ro/scolile-cu-sub-50-de-angajati-si-ar-putea-pierde-personalitatea-juridica-iar-inspectoratele-scolare-si-centrele-de-excelenta-practic-s-ar-desfiinta-de-maine-pe-ordonanta-cu-masuri

Guvernul Ciolacu a pus gând rău culturii. Județul Covasna ar putea rămâne fără teatru în limba română

https://covasnamedia.ro/cultura-actualitate/guvernul-ciolacu-a-pus-gand-rau-culturii.-judetul-covasna-ar-putea-ramane-fara-teatru-in-limba-romana

Greva Muzeelor. Tăierile anunțate de Ciolacu & Boloș pun 61% dintre muzee, expoziții, teatre în pericol de dispariție
https://romania.europalibera.org/a/oug-reducere-cheltuieli-la-stat-muzee-inchidere/32541375.html

Reducerea cheltuielilor la stat și petiția împotriva distrugerii culturii. „Sunt măsuri similare cu cele luate de Nicolae Ceaușescu”

https://romania.europalibera.org/a/mii-de-oameni-au-semnat-apelul-opriti-distrugerea-culturii-criticul-modreanu-sunt-masuri-similare-cu-cele-luate-de-ceausescu/32537861.html

La 10 august 2018, când cu gazarea mitingului Diasporei, era previzibil că nici Edu-Cultura nu va scăpa de violența statului capturat.

Opriți distrugerea CULTURII! - Petitieonline.com

https://www.petitieonline.com/signatures.php?tunnus=opriti_distrugerea_culturii&page_number=2705&num_rows=10

Dacă achiziționam doar 31 avioane și trei sferturi, aveam și cultură în țara noastră.

„Ministrul Apărării, Angel Tilvar, a declarat că guvernul așteaptă aprobarea parlamentară pentru achiziția a 32 de avioane de luptă fabricate de Lockheed Martin Corp., împreună cu echipamente logistice, antrenament și muniție. Flota ar trebui să fie în funcțiune din 2030, a spus el.”

11 08 2023 România cumpără avioane de 6.5 mld $ de la americani
https://www.cotidianul.ro/romania-cumpara-avioane-de-6-5-mld-de-la-americani

Dă de gândit ceea ce poporul percepe ca absență permanentă de la sirvici a lui Iohannis.

Gândirea conspiraționistă prezice desființarea funcției prezidențiale, alegând parlamentul o fantoșă pentru Cotroceni, cum e aia de se ocupă cu inspectarea serviciilor puterii dacă sunt sau nu inteligente.

11 08 2023 Președintele PSD al Comisiei Economice din Senat cere suprataxarea băncilor. „Nu este normal să dai dobânzi de 1-2% la depozite și de 6-8% la credite, adică să ai 600% câștig”

https://www.libertatea.ro/stiri/presedintele-psd-al-comisiei-economice-din-senat-cere-suprataxarea-bancilor-nu-este-normal-sa-dai-dobanzi-de-1-2-la-depozite-si-de-6-8-la-credite-adica-sa-ai-600-castig-4630288

La Bruxelles se cam știe că cu așa justiție de o descrie poporul în expresia „Scapă toți”, banii guvernului se pierd într-un sac fără fund, corupția fiind scăpată de sub control.

13 08 2023 Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

https://ziaristii.com/ciolacu-si-trei-ministri-se-duc-la-bruxelles-sa-cerseasca-dreptul-de-supra-indatora-romania-pentru-pastra-pensiile-speciale-si-si-salva-clientela-nesatula/

La primării sunt cele mai puține posturi neocupate.

08 08 2023 Una spun, alta fac: avalanșă de concursuri la stat înainte de tăierea posturilor neocupate

https://adevarul.ro/politica/una-spun-alta-fac-avalansa-de-concursuri-la-stat-2290003.html

În ajutorul Ciolacului.

11 08 2023 Sindicalistul ce conduce greva de la Finanțe: 7 terenuri, 2 case, un apartament. Ia 10.000 lei/lună

https://newsweek.ro/economie/toader-nicolae-liviu-conduce-greva-de-la-ministerul-de-finante

În ajutorul Nehammerului, că nu merităm Schengenul. Dacă un român a vizitat-o pe Albertina nu e o știre pentru cocalarii noștri.

11 08 2023 Un român s-a bătut cu poliția austriacă. A încercat să muște un agent. „Calmat” cu spray cu piper

https://newsweek.ro/actualitate/un-roman-s-a-batut-cu-politia-austriaca-a-incercat-sa-muste-un-agent-calmat-cu-spray-cu-piper

Nu e nevoie să lauzi puterea ciolacă, e suficientă complicitatea. Adică satisfaci nevoia de știri a cititorului necunoscător de limbi străine cu aiureli externe, științifice sau tabloide.

Trebuie să importăm și brânză de oaie de la turci, nu numai roșiile.

„Parcul Național Munții Rodnei este cel mai amenințat parc național din România și din cauza suprapășunatului și supratârlirii cu peste 80.000 de animale domestice, considerate amenințări, dar și presiuni la adresa biodiversității din Munții Rodnei.”
Câinii de la stânele din Parcul Național Munții Rodnei vor fi monitorizați prin GPS / Proiect de 2,5 milioane de lei fără TVA

https://www.g4media.ro/cainii-de-la-stanele-din-parcul-national-muntii-rodnei-vor-fi-monitorizati-prin-gps-proiect-de-25-milioane-de-lei-fara-tva.html

*** ***

Dacă bagi pe Facebook excelentele documentare Arte tv, se sparie lumea, deoarece intelectualii știu versuri de beatnici nobelizați sau nu, dar franceza elitei regale niet.

Probabil România Epocii Iohannis-Ciolacu-Turcan nu va produce vreun film despre neprimirea în Schengen de către Nehammer al Austriei.

„La postérité a fait du nazisme une affaire allemande, occultant le rôle joué par l'Autriche, terre natale du Führer et laboratoire des politiques antijuives du IIIe Reich... Le 12 mars 1938, lorsque Hitler annexe l'Autriche - dans la ferveur populaire -, les nazis sortent de leur clandestinité. Des personnalités comme Ernst Kaltenbrunner ou Arthur Seyss-Inquart enclenchent la machine de répression avec un zèle terrifiant. Le camp de concentration de Mauthausen est construit dès le mois d'août, tandis que les handicapés mentaux et physiques sont assassinés. Adolf Eichmann, nazi autrichien de la première heure, est envoyé à Vienne pour vider la ville de sa population juive... Berlin n'expédiera ses premiers convois que deux ans plus tard.”

Le nazisme, une aventure autrichienne

https://www.arte.tv/fr/videos/103522-000-A/le-nazisme-une-aventure-autrichienne/

Memorandumul de la Budapesta este un tratat internațional semnat la 5 decembrie 1994 la Budapesta, Ungaria între Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie și Rusia. Memorandumul se referă la dezarmarea nucleară a Ucrainei și prevede garanții de securitate a independenței sale.

Memorandumul de la Budapesta

https://ro.wikipedia.org/wiki/Memorandumul_de_la_Budapesta

Levantul nu e între Mehedinți și Sulina, ci prin Liban, Iordania. Iar pentru Etiopia, de citit Mircea Cărtărescu -  Theodoros.

16 august 2023 România nu are nicio universitate în top 1000, Etiopia, Iordania și Liban au!

https://www.curentul.info/educatie/romania-nu-are-nicio-universitate-in-top-1000-etiopia-iordania-si-liban-au/

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Schubert - Simfonia nr. 9 in do major D 944

Ceaikovski - Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră op. 33

Dvořák - Simfonia nr. 9 în mi minor op. 95, Din lumea nouă

Beethoven - Sonata No.17 in D Minor, "Tempest"

 

Bach - Magnificat

Mozart - Requiem in D minor, K. 626

Salieri - Requiem in C-minor

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

La un an de când asist la acest măcel sălbatic din Est, de netolerat în secolul XXI al super-tehnologiilor, citesc din Armand Hrestic - Războiul Sfânt (vol. I-IV), un fel de Lev Tolstoi - Război și Pace, cu naratologie încâlcită din proiect să te plictisești de la Joyce și Musil până la Pynchon și să abandonezi. O carte atât de prozaică încât nici autorul sau redactorul să n-o poată reciti! Nimeni n-a atacat mai corosiv protocronismul național-comunist decât această carte optzecist-douămiistă. Nicio apologie a Conducătorului (ba dimpotrivă) și nici măcar oboseala de a detalia Bătăliile, dar toată vorbăria asta ca de tâlcșou infinit funcționează ca o secțiune prin inconștientul nostru românesc, imperialist și încă incult.

Download pdf * Armand Hrestic – Războiul Sfânt – Volumul 1+2+3+4, 1524p

Armand Hrestic – Războiul Sfânt – Volumul 1+2+3+4.epub, 3771p
Armand Hrestic – Războiul Sfânt – Volumul 1+2+3+4.mobi, 3777p

*** *** *** ***

Marius Ghizdavu, gravură Goya cu doi berbeci ce se confruntă-n ring, pe când în loja aurită Gigi Becali se închină, rugându-se ca Dante să-l repartizeze într-o bolgie superioară, având în vedere câtă minte au și norocoșii ăștia, crema Occidentului.

Mai bine înființa fiecare magnat câte o televiziune didactică UNESCO, cu emisie permanentă, accesibilă oricărui cetățean de pe mapamond, de la grădiniță la doctorat. Și se băteau bazele astea de date în calitatea serviciilor. Așa e cum s-ar confrunta Shakira cu Beyoncé în piramida Luvrului.

Ministrul italian al Culturii susține că a vorbit cu Elon Musk și s-a oferit să găzduiască ”bătaia în cușcă” dintre proprietarul Twitter și Mark Zuckerberg de la Meta

https://www.g4media.ro/ministrul-italian-al-culturii-sustine-ca-a-vorbit-cu-elon-musk-si-s-a-oferit-sa-gazduiasca-bataia-in-cusca-dintre-proprietarul-twitter-si-mark-zuckerberg-de-la-meta.html

I have found myself crying in public multiple times this summer, standing next to strangers who were also crying in public.

From Taylor Swift to Beyoncé, Concerts Are Turning Into Something New

https://www.nytimes.com/2023/08/04/opinion/contributors/taylor-swift-beyonce-concerts.html

„Reuniunile de la Ramstein – cunoscute și sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei – sunt întâlniri la care participă o alianță de 54 de țări, inclusiv toți cei 30 de membri NATO și alte 24 de țări... Ucraina consideră că există un „pericol real” ca informațiile discutate cu Israelul... „să ajungă probabil în posesia statului agresor”.“

10 08 2023 Kyiv Post: Ucraina intenționează să anuleze regimul de scutire de vize cu Israelul și va cere excluderea din reuniunile de la Ramstein, din cauza „acțiunilor neprietenoase și a poziției pro-ruse” / „Nu au oferit niciodată ajutor real”
https://www.g4media.ro/kyiv-post-ucraina-intentioneaza-sa-anuleze-regimul-de-scutire-de-vize-cu-israelul-si-va-cere-excluderea-din-reuniunile-de-la-ramstein-din-cauza-actiunilor-neprietenoase-si-a-pozitiei-pro-ru.html

Parents of three-month-old girl who was mauled to death in her pram by one of their 19 husky dogs which jumped out of a van when they took them for a walk in a park are spared jail

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12404989/Parents-three-month-old-girl-mauled-death-pram-control-racing-husky-spared-jail.html

11 08 2023 Era dezirabil să fie invitat și președintele Iohannis ca observator.

Cancelarul german Scholz merge în Austria. Karl Nehammer își apără veto-ul pe Schengen și arată cu degetul la Germania, care a impus controale la granița comună
https://www.g4media.ro/cancelarul-german-scholz-merge-in-austria-karl-nehammer-isi-apara-veto-ul-pe-schengen-si-arata-cu-degetul-la-germania-care-a-impus-controale-la-granita-comuna.html

După ce Nehammer al Austriei nu i-a lăsat în Schengen, nu-i bagă nimeni în seamă pe români.

15 08 2023 Halep, batjocorită de Sport Resolutions: Anunț pe site-ul tribunalului care trebuie să o judece pe Simona

https://adevarul.ro/sport/halep-batjocorita-de-sport-resolutions-anunt-pe-2292013.html

05 08 2023 Sinistra obsesie Barbie, la extrem: O firmă de pompe funebre din El Salvador vinde sicrie roz, cu steluțe și poze ale celebrei păpuși/ Alte exemple de Barbie mania din America Latină

https://www.g4media.ro/sinistra-obsesie-barbie-la-extrem-o-firma-de-pompe-funebre-din-el-salvador-vinde-sicrie-roz-cu-stelute-si-poze-ale-celebrei-papusi-alte-exemple-de-barbie-mania-din-america-latina.html

*** *** *** *** *** *** 

Ucrainenii au avut și au patriotism funcțional. La noi, bestsellarii iau la mișto Trecutul, Muzeu Național de Istorie stă în reparații din 2002, iar Biblioteca Națională nu dă presa antebelică online, o găsim pe Arcanum!

În istorie și literatură intră neprimirea în Schengen ca dispreț vienez pentru nefinanțarea de către guvern a Capitalei,  în timp ce la Budapesta  numai pentru proiectul cultural din Városliget s-a alocat vreun miliard de euro!

Se putea face Operă ca la Sydney pe Insula din Lacul Morii, s-avem de Revelion artificii. 

De întinerit Banca Națională, să intre Ciolacu în zona Euro. 

La noi, cenzura arhivelor e atât de dură încât Biblioteca Națională e practic inexistentă online, Biblioteca Digitală a Bucureștilor dă pe Marx-Engels-Lenin, iar pe generoasa platformă maghiară Arcanum, Lupta de clasă, organul comuniștilor noștri, se găsește doar după Dezghețul hrușciovian!

„National Security Archive (Arhiva Naţională de Securitate) este o instituţie de cercetare şi arhivare neguvernamentală, non-profit, situată în campusul Universităţii George Washington din Washington, D.C. Înfiinţată în 1985...”

12 08 2023 Cum se certau comuniștii români între ei și se pârau la Moscova în perioada interbelică, într-un studiu National Security Archive/ Noi informații despre relaţia complicată a PCR cu Cominternul
https://www.g4media.ro/cum-se-certau-comunistii-romani-intre-ei-si-se-parau-la-moscova-in-perioada-interbelica-intr-un-studiu-national-security-archive-noi-informatii-despre-relatia-complicata-a-pcr-cu-cominternul.html

Pamfil Șeicaru, un fel de localnic, l-ar aplauda pe Ciucă la Mărășești la Centenar, dar ar compara facerea Mausoleului cu bizareria de azi că Muzeul Național de Istorie se tot repară din 2002, iar Biblioteca Națională nu oferă online presa antebelică precum cele occidentale.

Bursa tehnologică poate favoriza meserii fără căutare. Mai bine parteneriate cu firmele, statul asigurând calificarea viitorilor salariați.

Piața ar cere la fel și în Occident, dar acolo nu ține mârlănia. La noi, cenzorii voluntari se ocupă prioritar de chestiile de nișă, înalt intelectuale.

07 08 2023 Reacția sociologului Gelu Duminică în urma prestatației controversate a trapperului Gheboasă la Untold: „O adaptare la piață”

https://adevarul.ro/stiri-locale/targoviste/reactia-sociologului-gelu-duminica-in-urma-2289813.html 

Ce facem cu Gheboasă? Trebuie trecută prin Parlament o lege PSD-PNL obligând televiziunile știriste să dea 33% emisiuni culturale, avizate de Academie, Universitate, Uniunile de Creație sau chiar de o agenție guvernamentală cu salarii 6000 euro și apoi pensii speciale. De asemenea, Arte tv pe orice telecablu.

Versurile lui Gheboasă de la UNTOLD stârnesc un scandal monstru la nivel național: 'Unde sunt feministele, intelectualii și educatorii României!?'
https://www.stiripesurse.ro/versurile-lui-gheboasa-de-la-untold-starnesc-un-scandal-monstru-la-nivel-national-unde-sunt-femini_3019618.html

„Noaptea ca hotii, deci pe silent, Emil Boc i-a semnat lui Bogdan Buta, patronul Untold, cu doar cateva zile inainte de inceperea festivalului, autorizatia de “comert stradal” pentru “manifestatia publica” ce a innebunit clujenii in ultimele patru zile.”

07 08 2023 Boc a prostituat Clujul pentru Untold, ca un proxenet administrativ: i-a inchiriat lui Buta Parcul Central cu 40 de bani pe zi metrul patrat, bani de seminte.

https://ziardecluj.ro/boc-a-prostituat-clujul-pentru-untold-ca-un-proxenet-administrativ-i-a-inchiriat-lui-buta-parcul-central-cu-40-de-bani-pe-zi-metrul-patrat-bani-de-seminte-dovada/

Fbk: „Luarea cu japca a Basarabiei, Bucovinei, Herței cu populație cu tot, insula Șerpilor, datorii născocite de război, tot avutul țării din 1945 și până în 1960 etc., etc., da Tezaurul României, toate acestea nu vă spun nimic? PRIVIȚI CE AU ADUS MEREU, DE-A LUNGUL TIMPURILOR, TRUPELE RUSEȘTI (ȚARISTE, SOVIETICE ȘI RUSEȘTI) CARE AU CĂLCAT PE TERITORIUL ROMÂNIEI : Și să nu uitați niciodată!”

E însă complicat cu rușii. Ar merita un roman ciudata viață a cântărețului bucureștean Petre Leșcenco: https://ro.wikipedia.org/wiki/Petre_Le%C8%99cenco

Dar postmodernilor le e greu să înțeleagă tangoul interbelic, prea liric:

https://www.youtube.com/watch?v=8f5kh24IfM4&list=RD8f5kh24IfM4

Universitarii tobă de carte nu înțeleg ce caută săteanca la sfânta biserică.

            – Când cariera ta o datorezi instituțiilor unui mogul global, trebuie să respecți și contractul, socotea Iancu Noveanu, care poate cere nu doar reacție la derapajul antisemit (condiție acceptată de orice intelectual serios), ci și a nu supăra rușii propovăduind unionismul (adică recuperarea Basarabiei), și nici pe austrieci și maghiari în sensul că ai crede că românii au fost opresați de habsburgi, îndeosebi după abandonarea lor titală maghiarismului acelui dualism exclusivist care a și distrus imperiul.

Cum ar veni, istoria esențială a bolșevicilor români se scrie în alte țări! Și se importă de presă gata rumegată, chiar a doua zi.

Normal în secolul XXI era ca bibliotecile românești să aibă online măcar organul teoretic Lupta de clasă de la 1920 încoace. Oțet! Chiar prietenii maghiari, pe Arcanum, nu au putut da decât numere de prin 1955, deci abia de la Dezgheț încoace!

11 08 2023 Romanian Archives Shed Light on International Communist Organization’s Global Reach between the World Wars. Documents Detail Romanian Communist Party’s Complicated Relations with Soviet-led Group

https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/openness-russia-and-eastern-europe-russia-programs/2023-08-11/romanian-section

12 08 2023 National Security Archive: Partidul Comunist din România (PCdR), creat în 1921, a fost aproape invizibil pe scena politică românească până în 1944; Comuniştii români se certau între ei şi se pârau la Moscova

https://financialintelligence.ro/national-security-archive-documente-recent-scoase-la-iveala-arata-relatiile-complicate-ale-partidului-comunist-roman-cu-cominternul-condus-de-sovietici-comunistii-romani-se-certau-intre-ei-si-se-pa/

12 08 2023 Cum se certau comuniștii români între ei și se pârau la Moscova în perioada interbelică, într-un studiu National Security Archive/ Noi informații despre relaţia complicată a PCR cu Cominternul

https://www.g4media.ro/cum-se-certau-comunistii-romani-intre-ei-si-se-parau-la-moscova-in-perioada-interbelica-intr-un-studiu-national-security-archive-noi-informatii-despre-relatia-complicata-a-pcr-cu-cominternul.html 

12 08 2023 National Security Archive: Documente recent scoase la iveală arată relaţiile complicate ale Partidului Comunist Român cu Cominternul condus de sovietici

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-26458215-national-security-archive-documente-recent-scoase-iveala-arata-relatiile-complicate-ale-partidului-comunist-roman-cominternul-condus-sovietici.htm

Ar fi mai puțină frustrare în postromânism dacă ministru la Istorie ar fi Boia, Hodor, Demetriade, Schmitt... Ion Aurel Pop, e demolat ca nul politic precum Eminescu, citându-i-se următoarele extracte fără context:

1. Bunuri forestiere care au aparținut statului austriac au fost date abuziv unor privați în anii aplicării Dictatului de la Viena, iar acum au fost date urmașilor, reali sau inventați, ai acelor privați.

2. Însăși formarea poporului român și dăinuirea sa la nord de Dunăre au fost posibile datorită pădurii. E mijlocul principal de conservare a autohtonilor, de adăpostire în fața răutăților.

3. Transilvania a fost jefuită fără milă.

01 08 2023 Conversații patriotice

https://revista22.ro/opinii/cristian-preda/conversatii-patriotice

Faptul educativ că România are Muzeul de Istorie în reparații din 2002 deranjează mai puțin pe politicienii REPER.

15 08 2023 Ministrul Educației promovează entuziast o tabără religioasă pentru copii. Prof. Ciprian Mihali: „Un sistem educațional în derivă, cu miniștri confuzi și cu complicități politico-religioase”

https://ziaristii.com/ligia-deca-ministrul-educatiei-promoveaza-entuziast-o-tabara-religioasa-pentru-copii-ciprian-mihali-un-sistem-educational-deriva-cu-ministri-confuzi-si-cu-complicitati-politico-religioase

Nu e prea plăcut să te întorci cu diplomă britanică sau olandeză și să ai șef doctor plagiator instalat politic.

„În prezent, peste 30.000 de tineri români studiază în străinătate, iar din aceștia doar o treime își doresc să revină în țară.”

Cât costă educația studenților români în străinătate și care sunt cele mai căutate universități

https://adevarul.ro/economie/cat-costa-educatia-studentilor-romani-in-2291695.html

După ratarea alegerilor din 2020, tot PSD ajungând la putere, tineretul practică emigrarea ca formă de protest. Nu mai au jandarmii adversar.

O astfel de politică are avantaje electorale PSD-PNL pe termen mediu și lung.

15 08 2023 Raluca Turcan se plânge la Finanțe că măsurile fiscale vor provoca un dezastru la Cultură / ”61% din instituții vor fi desființate”

https://www.g4media.ro/document-raluca-turcan-se-plange-la-finante-ca-masurile-fiscale-vor-provoca-un-dezastru-la-cultura-61-din-institutii-vor-fi-desfiintate.html

Păcat! Mai putea ajuta pe intelectualii care nu se plâng de nimic. Muzeul Național de Istorie, cu o caricatură a Etnogenezei pe trepte, stă în reparații din 2002, iar Biblioteca Națională e inexistentă pdf față de Gallica a Franței.

15 08 2023 Fundația Soros se va retrage din majoritatea activităților sale din UE ca parte a unei noi strategii globale

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26462749-fundatia-soros-retrage-din-majoritatea-activitatilor-sale-din-parte-unei-noi-strategii-globale.htm

Nu-i a bine dacă statul român nu e în stare să-i protejeze nici măcar pe cetățenii străini!

Cunoscut regizor german, la un pas de moarte în România: a fost atacat de un urs. „Sunt aproape recunoscător!”

https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/cunoscut-regizor-german-la-un-pas-de-moarte-dupa-2291307.html 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***