vineri, 22 februarie 2019

Curajosul nostru Preşedinte a respins bugetul ruşinii naţionale


Revista Presei
*
În contextul lehametei de primăvară, când specialiştii preferă emigrarea luptei civice, iar Diaspora se uită la RO de sus, precum românii la fraţii basarabeni, chiar e o mare îndrăzneală. Bănuiala curajosului preşedinte Iohannis e că, în felierea bugetului, s-a ţinut seama de consecinţele diminuării fricii de justiţie, ceea ce poate influenţa multe decizii locale.
Președintele Iohannis respinge bugetul: Voi sesiza CCR pe bugetul pe 2019, bugetul rușinii naționale / Guvernarea PSD a eșuat / De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea / PSD este incompetent și incapabil să conducă România

Economiştii A3 nu observă că banii trebuie să vină mai întâi de la recuperarea prejudiciilor. Educaţia are ca prioritate naţională  să corecteze modelul actual de reuşită, cum că banii se fac uşor în RO, dacă eşti jmecher. Şi să explice elevilor şi părinţilor  de ce, dacă eşti mai fără carte, ajungi şi ministru, şi eurodeputat.
PSD, replică pe Facebook după ce președintele a respins bugetul: Iohannis Bețe-n Roate nu vrea ca economia națională să meargă bine în Guvernarea PSD. Este hotărât să-i facă pe români să sufere

E posibil ca vizita să fi fost solicitată chiar de liderul olandez, ca să afle cum se poate scuza faţă de acuzatorii de pe A3, să ceară îndurare. Că Olanda şi aşa, adio Schengen.
Dragnea si Dancila sunt la Madrid, unde liderul PSD va tine si un discurs la congresul unde Timmermans primeste sustinerea socialistilor

Zegrean: Niciodată CCR nu a admis o sesizare privind legea bugetului. Demersul e unul logic si constituțional

Parchetul Judecătoriei Constanța își suspendă activitatea timp de 3 zile. E primul parchet din țară care își oprește motoarele din cauza OUG pe justiție

Tribunalul Cluj își suspendă activitatea și declanșează procedura de revocare a membrilor CSM

Nu prea mai poate fi evitată activarea procedurii pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE.
Procurorul Alexandru Codreanu: Secția specială a devenit un parchet paralel, toate dosarele riscă să ajungă acolo

Trendul e către comasarea televiziunilor ştiriste. O singură voce. O singură mustaţă.
Nemulţumit de o ştire, ministrul Teodorovici a ameninţat TVR în direct

Specialiştii regimului Dăncilă Meleşcanu A3... nu prea le are cu procedurile din UE! Adio Schengen! Adio Euro! Greu de crezut că Olanda ne va ierta după tratarea olandezului Timmermans ca borfaş!
"Justiţia s-a văzut executată scurt, cu mitraliera unor OUG date în beneficiul şefului infractor al PSD. Statul de drept a decedat în absenţa naţiunii şi a abulicei Europe. Ce face preşedintele? Cere azil în Venezuela?"
OUG-urile şi complicii

Lumea a înţeles regulamentul. Nu şi campania de denigrare. Blocajul minţii vine de la, cum ar fi la semifinala Fed Cup, că regimul Dragnea-Tăriceanu ţine nu cu fetele noastre, ci cu Franţa!
Orban: Ar trebui să-i retragem cetăţenia română celui care a votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi

Corupţia cere complicitate, inversează valorile şi înzeceşte pagubele prin decizii imbecile. La noi, selecţia cadrelor e atât de bizară încât, te uiţi la ei, europarlamentari cu vechime, şi nu s-au occidentalizat cu nimic, la nemţi la Paris!
Uniunea Europena nu lasa PSD/ALDE sa confiste Romania fara lupta. Pana cand?

Nu se mai sperie lumea de mailuri azi. Trebuia ameninţaţi că păţesc în ţara guvernului Dăncilă ca însuşi Timmermans.
Ultimele detalii despre audierea lui Kovesi la Bruxelles. Președintele Parlamentului European propune ca fiecare candidat să fie audiat 75 de minute

Ce-i dezbină și ce-i leagă pe Dragnea și Tăriceanu

Presa franceza scrie despre situatia lui Kovesi: Romania se confrunta din nou cu demonii trecutului comunist

Pleşoianu insistă. Deputatul PSD cere din nou expulzarea lui Hans Klemm, ambasadorul american în România
*** *** *** ***
Planul lui Dodon de federalizare a Republicii Moldova: doua state cu armate, moneda si ministere separate si revenirea la grafia chirilica

Nu există dezbateri tv, nici frământări intelectuale. Pentru români, aceste alegeri au loc în Iakuţia sau în Magadan. Deşi electoratul apreciază cu drag coaliţia PSD-ALDE-UDMR, nu se văd semne că premierul Dăncilă a învăţat de la Orban să se preocupe de Basarabia. În postromânism, dânsa ia model de indiferenţă de la elite, care multe vipuri au învăţat cum se deschide democraţia tot la Budapesta, în tinereţea carierei.
Analiză. Alegerile din Republica Moldova un test între o alegere „pro-rusă“ sau „pro-europeană“

De la politicienii români, nimic de cerut. Mulţi nici măcar nu sunt politicieni. Mai rău e că şi elitele intelectuale au un mod de a persifla patriotismul, încât nu numai unionismul e perceput ca ridicol, ci şi orice frământări sufleteşti privind Basarabia, care nu e România, sunt rău primite. Cei vechi ar zice că povestea asta, că nu ne mai ţinem de neamuri, poartă Nenoroc României: nici fofilată în UE, ea nu-şi găseşte fericirea!
INTERVIU Maia Sandu. ”Aceste alegeri sunt cele mai nedemocratice din toată istoria Republicii Moldova. Abuzurile guvernării sunt sufocante. Noi, liderii opoziției, suntem urmăriți de poliție, ne sunt interceptate telefoanele, ne-a fost deschis un dosar penal pentru trădare de patrie”

La slăbiciunea şi mancurtizarea Diasporei trebuie adăugat dezinteresul de azi al elitelor din dreapta Prutului pentru problemele Basarabiei, atât tineretul, cât şi vârstnicii antiunionişti, nevăzând nici piaţă de carte în Republica Moldova, nici alte foloase din această încâlcită problemă, ignorată de televiziuni care pot funcţiona ca ştiriste fără corespondent permanent la Chişinău.
Puterea diasporei în alegerile din Moldova

Nu pe-ai preşedintelui pro-Dughin, ci pe-ai guvernului pro-UE!
„Administratorii acestora, în mare parte, distribuiau știri pe cele mai sensibile subiecte politice sau locale, discutau despre educația în limbile rusă și engleză sau promovau unirea cu România.“
Facebook a blocat 200 de troli ai guvernului de la Chișinău în plină campanie electorală
https://romania.europalibera.org/a/alegeri-moldova-facebook-trolling/29770685.html

* Greu de uitat:
Ambasadorul SUA la Chisinau: "Moldova nu e Romania. Unirea nu e o alegere practica"

Lucian Boia: Ambasadorul american la Chişinău a făcut o afirmaţie corectă: Basarabia nu e România
 
Cum apar temele Kremlinului in retorica PSD-ALDE si cui convine ca Romania sa rateze presedintia UE Interviu

"Din 2007 pana astazi, Romania a primit de la Uniunea Europeana 48 de miliarde de euro si a platit catre Uniunea Europeana 16 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca am primit 32 miliarde net in 11 ani, adica o medie de aproape 3 miliarde de euro pe an. Aceasta suma este extrem de importanta pentru noi, fiind cea mai importanta forma de compensare a deficitelor din tara."
Conspiratia tacerii - peste 3 miliarde de euro pe an

Unde să lucrezi? Topul celor mai mari salarii şi americanizarea României

Slovenia, Croația și acuzațiile de revizionism istoric la adresa Italiei
*** *** *** *** *** *** *** ***
De regulă, sesizarea şi despăgubirile sunt cerute de părinţii victimei, nu de colege şi colegi! Mai urâtă e eroarea de dezvoltare personală: dacă alegea politica, nu şcoala, şi fura nişte milioane, putea spera 3 ani cu suspendare şi recuperarea simbolică a prejudiciului, plus simpatia a peste 30% din electorat.
Profesoară de 34 de ani din Alba, reţinută şi plasată sub control judiciar după ce s-a culcat cu un elev de 14 ani

Fotbalul românesc rămâne greu calificabil. Mai bine se alocau milioanele astea pentru sprijinirea şcolilor de fotbal sau, eventual, pentru construirea pe insula de pe Lacul Morii a unei Opere ca la Sydney, ceea ce ar ameliora imaginea României, stricate recent de demnitari cu gafele lor.
Ultimele detalii despre noile stadioane din Bucuresti: Ce se intampla cu arenele Steaua, Rapid si Arcul de Triumf

Ca să arate ce progresişti sunt, şmecherii noştri sunt în stare să plagieze cu supralicitare: elevii să fie învăţaţi să se adreseze şi acasă cu Părinte 1 şi Părinte 2!
Reforma învăţământului francez dorită de Macron prevede scoaterea din şcoli a cuvintelor "mamă" şi "tată" și înlocuirea cu "părinte 1" și "părinte 2"

Meme-urile vor fi interzise? Ce însemnă taxa pe link? Totul despre directiva privind dreptul de autor pe piața unică digitală
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***