vineri, 18 martie 2022

În 2022, Putin a făcut mult rău imaginii kaghebistului în societatea post-sovietică, dăunând mitului că vine dintr-o structură reformistă

 Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

Altfel spus, dacă NATO integra Ucraina în 2008, se evita actualul război, iar Putin investea în cercetare-dezvoltare, nu în fierătaie și bombe! [Opinie insolentă, literară, respinsă de robot; în general, nu există la noi presă mare necenzurată de un anumit spectru de interese: cine gândește liber și incomod, ca Patapievici, Pleșu, Liiceanu, Cărtărescu, Tismăneanu, Manolescu și alți megaintelectuali sau seismectuali ai Autoelitei clipei, nu poate folosi decât pagini neglijabile ca număr de vizitatori. De aceea, față de 2010, presa din 2022 e fără influență. Probabil de aici și sila useriștilor, în Epoca Wash, de a-și înjgheba un ziar propriu!]

De notat și cum lumea afacerilor din Olanda, Germania, Franța, Austria, Finlanda și alte țări nerăbdătoare a reinvesti bănos în Rusia putinistă, reușesc să facă să fie aplaudată politica sferelor de influență. Nasol maxim la greu e că neprimirea bulgarilor în Schengen e un mod de a respecta interesele lui Putin spre Serbia, Balcani și Trieste.
Euobserver: Cum s-a întors împotriva Ucrainei reuniunea NATO de la București

https://www.g4media.ro/euobserver-cum-s-a-intors-impotriva-ucrainei-reuniunea-nato-de-la-bucuresti.html

Petre M. Iancu, pagina Ucraina sub atac: „Bundestagul a trecut ieri imediat la ”ordinea de zi” după discursul rostit în parlamentul berlinez de președintele Ucrainei, Zelenski, refuzând cererea unei dezbateri, avansate de opoziție. Decizia, semnalizând ”indiferență” la criticile dure ale curajosului lider din Kiev a aparținut cancelarului și partidelor guvernamentale.” „Presa germană se arată neobișnuit de critică față de proprii guvernanți de stânga pentru refuzul lor de a dezbate criticile dure, dar juste, ale președintelui ucrainean Zelenski rostite prin video, joi, în Bundestag, la adresa prestației germane în raporturile cu Rusia și Ucraina, a împăciuitorismului german și a orientării cinice, economice a politicii externe și de securitate a Berlinului.”

Nu m-aș mira Zelenski, cu timpul, pentru că nu capitulează în procedură de urgență, diminuând câștigurile multor investitori euroatlantici în Rusia, să fie tratat mâine ca un nefrecventabil, precum Soljenițîn.

The Knesset has begun preparations for a live video address Ukrainian President Volodymyr Zelensky will deliver to Israeli lawmakers on Sunday... The speech is scheduled for 6 p.m. on Sunday. The speech is scheduled for 6 p.m. on Sunday. The preparations have been complicated because the Knesset is in recess, many lawmakers are traveling, and the building is undergoing renovations... The speech will be screened simultaneously on a large screen at Tel Aviv’s Habima Square for the public to watch.

Preparations underway for Zelensky Knesset speech, amid fears of low MK turnout

https://www.timesofisrael.com/preparations-underway-for-zelensky-knesset-speech-amid-fears-of-low-mk-turnout/

„National memorial reportedly turns down proposal due to concerns comparisons will be drawn between the Russian invasion and the Holocaust... Zelensky was interested in speaking at Yad Vashem both because he was Jewish and because he believed that Russia’s actions in Ukraine constitute a genocide.”

Ukraine said to ask Yad Vashem to host rally addressed by Zelensky.

https://www.timesofisrael.com/ukraine-asks-to-hold-rally-at-yad-vashem-addressed-by-zelensky-report/

...Ambasada rusă a creat în acest sens o adresă electronică ce începe cu „sos.moldova”. În contextul narativelor utilizate de Rusia pentru a-și explica invazia în Ucrainei, mesajul este perceput la Chișinău ca o amenințare ce sugerează că Rusia și-ar pregăti terenul pentru extinderea a ceea ce ea numește „operațiune de denazificare”...

Moldova: Provocare rusească, menită să alimenteze dezinformări și divizare
https://www.dw.com/ro/moldova-provocare-ruseasc%C4%83-menit%C4%83-s%C4%83-alimenteze-dezinform%C4%83ri-%C8%99i-divizare/a-61162854

Fiecare cetăţean, indiferent de limba vorbită, se simte în siguranţă în Republica Moldova, a declarat joi preşedinta Maia Sandu, într-o reacţie la o notă emisă anterior de Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău prin care cetăţenii ruşi sunt invitaţi să reclame dacă sunt discriminaţi sau dacă se simt ameninţaţi pe teritoriul ţării, relatează, potrivit Agerpres, Deschide.md şi Ziarul Naţional de la Chişinău.

Maia Sandu reacționează la o notă a Ambasadei Rusiei: Fiecare cetățean se simte în siguranță

https://newsweek.ro/international/maia-sandu-reactioneaza-la-o-nota-a-ambasadei-rusiei-fiecare-cetatean-se-simte-in-siguranta

Fost ministru de externe al Rusiei: Putin are în vizor toată Europa de Est, inclusiv membrii NATO

https://www.digi24.ro/stiri/externe/fost-ministru-de-externe-rus-putin-are-in-vizor-toata-europa-de-est-inclusiv-membrii-nato-1875749

Telejurnalul TF1 de la ora 20 n-a mai acordat joi 17 martie decâ 10% din spațiu tragediei din Ucraina. În rest: prețuri carburant, Macron, vacanță.

Macron nu regretă afirmaţia privind „moartea cerebrală” a NATO, vrea reconfigurarea apărării europene

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/macron-nu-regreta-afirmatia-privind-moartea-cerebrala-a-nato-vrea-reconfigurarea-apararii-europene-1875327

Lipsa de reacție a Diasporei ruse e îngrijorătoare. Sunt destui ruși în Occident și televiziunile n-au ce relata despre vreun protest notabil la barbaria bombardamentelor din Ucraina.

75,5% dintre ruși vor ca, după Ucraina, Putin să invadeze Polonia. 46% sunt convinși că Armata Roșie ar trebui să atace țări din UE.
https://ziare.com/razboi-ucraina/sondaj-rusia-75-la-suta-tari-polonia-rusia-1730899

*

Presa din Moscova a analizat apariția președintelui Vladimir Putin, iar conform MoscowTimes, geaca purtată de șeful de la Kremlin este de la Loro Piana, renumit brand italian, iar prețul acesteia este de aproximativ 15.000 de dolari.

https://www.sport.ro/stiri/putin-aparitie-de-mii-de-dolari-la-un-concert-dedicat-anexarii-crimeei-rusii-au-anuntat-cat-a-costat-tinuta.html

Spectacol Flacăra, cam 80%. Adică un fel de pop: ghitară electrică, voce, cu eleve de vârste comsomoliste legănându-se. Numai că versuri insipide, strict fixate în ideologia oficială militarist expansionistă. Denazificantă!!! Fără șopârlele păunesciene. Nici mare talent. Artist al norodului Oleg Gazmanov cântă piesa Ofițerii, apoi o chestie „Sdelan v CCCP” (Fabricat în URSS),  exprimând proiectul putinist de recucerire a fostei CCCP: „Ucraina i Krîm, Belarus și Moldava - eta maia strana!”

Altminteri, spectacol în stil păunescianArtist al norodului, Oleg Gazmanov a cântat Sdelan v SSSR (Made in USSR), șlagăr putinist 2005 care începe cu versurile: „Ucraina și Crimeia, Belarus și Moldova, aceasta e patria mea!”.

[Vasile Ernu - Născut în URSS, Polirom, 2006 ]

O-oh, I was born in the Soviet Union, I was made in the USSR! (2005)

Oleg Gazmanov - Сделан в СССР (Sdelan v SSSR) versuri
https://lyricstranslate.com/ro/sdelan-v-sssr-%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD-%D0%B2-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80-made-ussr.html

Pentru a înțelege îndoctrinarea militaristă a tineretului rus, a se vedea cum aceste liceence din orașul lui Kant, Königsberg, azi botezat Kaliningrad, se întrec cu înșiși formatorii la viteza demontării Kalașnikovului! Firește, nu e bine să sheruiești așa ceva pe rețele: un specialist ajutat de gașca sa te poate raporta și bloca pe motiv că faci propagandă putinistă, anti-occidentală.

«Вести. Образование» (17.03.22) Юнармейцы

https://www.youtube.com/watch?v=CsoTHxVdtWk

***

18 martie 2022. Tânărul Patapievici însumează 65 de ani. Creier nefolosit de România. Mai bine emigra în 1990. Ce vremuri pe la 2010! Azi însă nu mai există TVR Cultural și nu prea mai avem nici ICR.

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Queen Marie Of Romania Photoalbum Kent:

http://speccoll.library.kent.edu/women/marie/marie.html

Queen Marie Children’s Book:

http://www.tkinter.smig.net/ChildrenBookIllusrations/index.htm

http://www.tkinter.smig.net/map.htm

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

Războiul kaghebistului a dezvăluit, măcar pe net, câți posibili „emanați”, ca cei din decembrie 1989, abia așteaptă. Incredibil de mulți. Pagubă în Friends!

Rusia își ignoră soldații morți în Ucraina. Moscova n-a cerut până acum Kievului să-i permită repatrierea cadavrelor
https://ziare.com/razboi-ucraina/rusia-soldati-morti-ucraina-ignorati-1730915

*** *** *** *** *** *** *** ***

Guerra Ucrania-Rusia, noticias última hora: Las temibles fuerzas especiales chechenas luchan casa por casa en Mariupol sembrando el terror

https://www.larazon.es/internacional/20220318/2ktj5ypwvfferowzype3bdebvi.html

Krasnodarul, capitala mănosului Kuban, populat cu mulți ucraineni și ucrainence frumoase, cică serbează 8 ani de la Răpirea Crimeii de către țarul kaghebist. De observat că Piața Teatrului e pustie. Nici măcar slujbașii primăriei alăturate nu au putut fi scoși să aclame. Recuzita  pare să aparțină Corului Cazacilor din Kuban, a merelui dirijor Viktor Zaharcenko. Mantale roșii pentru garda de la drapel, cor redus la 9 voluntari și voluntare.

18 03 2022 В Краснодаре отмечают 8-ю годовщину присоединения Крыма к России

https://www.youtube.com/watch?v=nXeFNesefyw

E mai complicat. Teatrul se va auri. Pe 27 martie e congresul lui Simion.

Mircea Vasilescu, despre rusofilul Dan Puric: E nepotrivit ca TNB să-l găzduiască tocmai de Ziua Mondială a Teatrului

https://www.rfi.ro/cultura-143635-mircea-vasilescu-scandal-dan-puric-tnb

În 2022, Putin a făcut mult rău imaginii kaghebistului în societatea post-sovietică.

Olga Smirnova, vedeta Teatrului Bolşoi, a demisionat: „Nu am crezut niciodată că ar putea să-mi fie ruşine de Rusia”

https://adevarul.ro/cultura/teatru/olga-smirnova-vedeta-teatrului-bolsoi-demisionat-nu-crezut-niciodata-putea-sa-mi-rusine-rusia-1_62321a535163ec42714d4f29/index.html

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Ce funcţii are un fier de călcat smart

https://adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/ce-functii-fier-calcat-smart-1_6231e2585163ec42714b6a55/index.html