luni, 10 ianuarie 2022

Simona Halep, o victorie la momentul potrivit! Mai ies și românii din îngrijorare. Djokovici va fi însă președinte.

 

Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

 Reacția lui Darren Cahill după ce Simona Halep a cucerit titlul de la WTA Melbourne
https://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-25288236-simona-halep-campioana-wta-melbourne-tenis-darren-cahill-reactie-virala-veronika-kudermetova.htm

 CTP, concluzie după cazul Djokovici: „Victoria nevaccinaţilor la scor“
https://adevarul.ro/news/sport/ctp-concluzie-cazul-djokovici-victoria-nevaccinatilor-scor-1_61dc04685163ec427187e545/index.html

 *

E convenabil și pentru interlopime să avem o justiție nepopulară.
Cătălin Predoiu, despre mărirea salariilor și pensiilor magistraților: ”Ministerul nu le poate majora, sunt stabilite prin legi adoptate succesiv în ultimii 10 ani/ Ministerul nu poate ignora aplicarea unei hotarâri judecătorești definitive”
https://www.g4media.ro/catalin-predoiu-despre-marirea-salariilor-si-pensiilor-magistratilor-ministerul-nu-le-poate-majora-sunt-stabilite-prin-legi-adoptate-succesiv-in-ultimii-10-ani-ministerul-nu-poate-ignora.html

 Literar previzibil! SIIJ nu mai are pe cine intimida, deoarece presa a remarcat mai mult achitări în avalanșă după alungarea USR de la guvernare. Iar dacă se mai aranjează legislativ jocul procurorilor, cumu-i trendul, și se direcționează tabloid-sportiv știrismul, atunci nici nu mai poate exista corupție în RO. Intrăm pe șest în Schengen și obținem și vize USA.

Predoiu: Secţia specială va fi desfiinţată până în martie / Nu va fi înlocuită de o structură asemănătoare, respectiv "SIIJ 2.0"
https://www.g4media.ro/predoiu-sectia-speciala-va-fi-desfiintata-pana-in-martie-nu-va-fi-inlocuita-de-o-structura-asemanatoare-respectiv-siij-2-0.html

 Probabil va neglija limba română și istoria. Nu vom mai exporta nici literatură.

Sunt în 2022  pe YouTube zece ani de la celebra emisiune de pe b1TV moderată de Turcescu, invitați Cărtărescu, Patapievici abia alungat de la ICR și Liiceanu. Prăbușirea intelectuală prognozată s-a adeverit.

O profesoară care ducea elevi cu autocarul la mitingul PSD din 2018 a fost numită subsecretar de stat la Ministerul Culturii
https://www.g4media.ro/o-profesoara-care-ducea-elevi-cu-autocarul-la-mitingul-psd-din-2018-a-fost-numita-subsecretar-de-stat-la-ministerul-culturii.html

 Este și reacție la o emisiune Realitatea TV cu Rareș Bogdan, Sorin Roșca Stănescu și Andrei Marga, noul șef ICR . Frumos românește că altă soluție decât Turcescu, încă acoperit, nu exista!

HR Patapievici, Liiceanu si Cartarescu despre atacurile impotriva ICR (partea1)
https://www.youtube.com/watch?v=GFMx8ORBYyc

 „Ziarul Ziua de Cluj a fost fondat în 2004 de Rareș Bogdan, Octavian Hoandră – fost angajat al trustului Gazeta – și un tânăr student, Mihai Moga.”

23 04 2019 Bianca Felseghi: Perfectul acrobat. Cercuri de putere cu Rareș Bogdan
https://pressone.ro/perfectul-acrobat-cercuri-de-putere-cu-rares-bogdan

 1 mai 2019 Petre Dobrescu: Secretele, trecutul și echilibristica lui Rareș Bogdan, într-un articol plin de lucruri neștiute
https://www.libertatea.ro/stiri/secretele-trecutul-si-echilibristica-lui-rares-bogdan-pressone-2619792

 PSD are avantaje electorale din subdezvoltare? Totdeauna i s-a reproșat PSD că autostrăzile se fac doar în Transilvania, care votează cu UDMR și PNL, nu în propriul bazin electoral: Moldova, Muntenia. Or, pe căile rutiere și pe CFR vin investitorii.

Orașul cu care se va conecta Brașovul prin autostradă înainte de București. În ce stadiu este proiectul anunțat de ministrul Transporturilor
https://ziare.com/autostrada-brasov/autstrada-brasov-sibiu-bucuresti-stadiu-proiect-1718612

 Capitala nu prea are evenimente culturale de semnalat. Exceptând Festivalul Enescu, inventat în anii Gheorghiu-Dej. O nouă Operă, ca la Sydney, pe Insula din Lacul Morii, ne-ar face interesante și focurile de artificii. Fără Muzeu de Artă Contemporană în arhitectură proprie, ca la Bilbao, nu contăm ca țară cu intelectualitate creatoare. Nu la autostrăzi e înapoierea maximă.

 ***

 Precum sub ceaușism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărți de bune în lunile pandemiei din Epoca Iohannis-Cîțu. Ca la țară, când cu ciuma lui Caragea.

 Wikipedia - Hauptwerke GEORGE BĂLAN

 Muzica, artă greu de înţeles?, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1955–1956, 1960.

Der philosophische Gehalt der Musik, Dissertation, Moskau, 1961.

Enescu - mesajul, estetica, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1959–1960.

Enescu - viaţa, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1962.

Gustav Mahler, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1962.

Tragicul, Bucureşti, 1961–1962.

Muzica, temă de meditaţie filosofică, Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1955–1956, 1960.

Sensurile muzicii, Editura Tineretului, Bucureşti, 1965.

Innoirile muzicii, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1966.

Eu, Richard Wagner, Editura Tineretului, Bucureşti, 1966.

Dincolo de muzică, Editura pentru Literatură, Bucureşti, 1967.

Întrebările conştiinţei wagneriene, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1968.

În dialog cu Emil Cioran, Editura Cartea Românească, Bucureşti, 1968–1969, 1996.

Noi ṣi clasicii, Editura Tineretului, Bucureşti, 1968.

Venirea antimuzicii, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1968.

Procesul lui Socrate, Editura Albatros, Bucureşti, 1968–1969, 1993.

În căutarea Maestrului, Editura Institutul European, Bucureşti, 1968–1972, 1999.

Pelerinaj oriental, Bucureşti, 1965.

Le sens de la musique, Bucureşti, 1965.

Arta de a înţelege muzica, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1970.

Meditaţii beethoveniene, Editura Albatros, Bucureşti, 1969–1970.

Via meditativa, Editura Eminescu, Bucureşti, 1972–1974, 1997.

Cazul Schönberg, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Bucureşti, 1974.

Iniţiere muzicală, Bucureşti, 1974.

Pneumatologie-Morţii noştri, Bucureşti, 1973–1974.

Mică filosofie a muzicii, Editura Eminescu, Bucureşti, 1975.

Nebănuitul Eminescu, Editura Universal Dalsi, Bucureşti, 1975, 1984, 1999.

O istorie a muzicii europene, Editura Albatros, Bucureşti, 1975.

 Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărți bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Totuși, nu toată cultura e gratuită, mai și plătești online, vreun documentar, vreo carte, vreo interpretare de maestru.

 *** *** *** ***

Dacă n-ar fi fost PNL cu specialiștii, PSD nici nu mai era chemat să salveze România.

 Actualmente, RO a ajuns fără opoziție pe cale prezidențială, pașnică, neocupată cu tancuri. Se miră și Moromete.

 „Anul ăsta, în februarie, o delegație a CNSAS a avut o întâlnire la MApN, am discutat pe larg situația cu dl. Nicolae Ciucă, pe atunci ministru al Apărării, i-am semnalat că predarea de arhivă de la ministerul domniei sale s-a oprit la finele lui 2006. Și că din arhiva fostei Direcții a IV-a, Contrainformații Militare (care era o structură a Securității, nu a Armatei) s-au preluat neverosimil de puține dosare. De pildă, avem puțin peste 400 de dosare de urmărire, cifră ridicolă, dacă ne amintim că stagiul militar era obligatoriu în România, înainte de ’89, și că soldații în termen, nu mai vorbesc de ofițeri, erau urmăriți chiar și pentru o simplă scrisoare primită din străinătate. S-au făcut promisiuni de îndreptare a situației, de actualizare a metodei de lucru, de declasificare și predare a arhivei fostei Direcții a IV-a și nu numai.”
Germina Nagâţ, membru al Colegiului CNSAS: „Statul român democratic a venit pe lume asistat de securiști chiar în sala de nașteri”
https://putereaacincea.ro/germina-nagat-cercetator-cnsas-statul-roman-democratic-a-venit-pe-lume-asistat-de-securisti-chiar-in-sala-de-nasteri

 *** *** *** *** *** *** *** ***

 Setat să facă numai bine, se pare că robotul Facebook cenzurează orice știre Șoșoacă, încât n-o mai poți critica la sheruire! La fel se întâmplă datorită atitudinarilor cu ai lui Hitler și crimele lor: unele cuvinte au devenit monopol doar pentru câteva oengeuri, încât volumul criticii totale s-a diminuat drastic pe forumuri și chiar în presă.

 Se pierd domino principiile ca în anii '30. Cenzura e excelentă dacă o practică Biden, nu însă Putin, China, Iranul, Orban, Erdogan... Până și Free Europe o laudă, în contextul acceptării ideii !

Facebook și Twitter. De ce sunt blocate conturile politicienilor din SUA, dar nu și din România
https://romania.europalibera.org/a/de-ce-nu-suspenda-facebook-politicieni-romani/31637663.html

 Nu mai este capabilă o școală în care, la ordin, nu se citesc cărți, să mai formeze personalități.

Doliu în lumea teatrului. Regizorul Lucian Giurchescu, fost director al Teatrului de Comedie, a murit

https://adevarul.ro/cultura/teatru/doliu-lumea-teatrului-regizorul-lucian-giurchescu-fost-director-teatrului-comedie-murit-1_61dc6ee45163ec42718bd194/index.html

 România se află pe culmile unei prosperități nevisate și ar putea felia mai mult pib la Edu-Cultură, Cercetare și Tineret. Vai de educația adulților! Am ratat vaccinarea. RO n-are și nu va avea un TVR Cultural, un TVR Didactic. Și nici o Cetate a Științei ca-n La Villette Paris, în Valencia, în Winterthur (Elveția, Technorama) sau Science City Kolkata. Capitala nu va avea o Grădină Botanică ca la Medellin sau Singapore. Nici vreun panda gigant sau roșu cum Tiergarten Schönbrunn. Televiziunile știriste sau tabloide, ar putea fi însă obligate la 45 % documentare educative, iar Biblioteca Națională să ofere online cartea clasică românească și periodicele, precum Gallica, și toate căminele culturale să aibă internet. Presa trebuie să-i întrebe mai des pe politicieni ce-au mai citit, la ce concert au fost, ce muzee au vizitat (când se întorc din străinătate). Iar pe noii îmbogățiți, cu ce donații filantropice se mai laudă.

 O fi crezut că e la australieni ca pe-aici prin Balcani cu... mica înțelegere, de la scutiri până la doctorate. Altminteri, avem azi destul pib să plagiem Sydney Opera House pe insula din Lacul Morii.
Australia îi anulează viza jucătorului sârb de tenis, Novak Djokovic, și îl expulzează joi
https://www.g4media.ro/australia-ii-anuleaza-viza-jucatorului-sarb-de-tenis-novak-djokovic-si-il-expulzeaza-joi.html

 CTP s-a gândit că poate transmite RomâniaTV turneul de la Belgrad. Pune și Sebastian Ghiță o vorbă bună în prealabil.
Cristian Tudor Popescu îl distruge pe Novak Djokovic . ''Dacă nu ești primit la Melbourne organizează un turneu la Belgrad fără restricții''
https://ziare.com/cristian-tudor-popescu/cristian-tudor-popescu-atac-violent-novak-djokovic-interzis-australia-probleme-cu-viza-nevaccinat-reguli-1718749

 Politicienii români se focusează pe județele unde au primari.
Ministrul de externe al Ungariei: Este inacceptabil că guvernul de la Kiev foloseşte provocările din estul Ucrainei drept scuză pentru a continua să restrângă drepturile minorităţilor naţionale, inclusiv ale etnicilor maghiari din Transcarpatia
https://www.g4media.ro/ministrul-de-externe-al-ungariei-este-inacceptabil-caguvernul-de-la-kiev-foloseste-provocarile-din-estul-ucrainei-drept-scuza-pentru-a-continua-sa-restranga-drepturile-minoritatilor-nationale-inclus.html

 Negocieri ”serioase”, dar fără progrese între Rusia și SUA la Geneva cu privire la criza din Ucraina
https://www.libertatea.ro/stiri/negocieri-serioase-dar-fara-progrese-intre-rusia-si-sua-la-geneva-despre-criza-din-ucraina-3921820

 „În vreme ce Statele Unite și UE își reafirmă sprijinul ”de neclintit” pentru Ucraina, în cazul unei invazii ruse, două mari publicații internaționale sugerează că regimul de la Kiev își sapă groapa singur și oferă tribuna unui personaj până de curând indezirabil – oligarhul Rinat Ahmetov.”

Începe noua împărțire a Ucrainei și a Europei

https://www.cotidianul.ro/incepe-noua-impartire-a-ucrainei-si-a-europei/

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulți nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaș autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***