vineri, 14 ianuarie 2022

Azi în Mogoșoaia, mâine-n toată țara! Urbanizarea comunelor, de la 8000 la 80 000 locuitori prin exproprieri votate la primărie.

 Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

 Interesant că, să-ți păstrezi proprietatea, nu te apără decât un fel de viciu de cvorum. Iarăși USR contra! Dar se pare că, după RomExpo, a descoperit aici cel mai balzacian subiect de film de Oscar din Epoca Iohannis. Mâine, naționalizări din astea în toată țara, membră UE! Toate comunele de 8 000 locuitori pot deveni orașe de 80 000!

Scandalul exproprierilor pentru Cartierul 0 din Mogoșoaia: Consilierii USR susțin că Hotărârea de Consiliu care stă la baza exproprierii celor 328 de hectare cu 1,7 euro/mp este ilegală / Val de procese împotriva Primăriei
https://www.g4media.ro/scandalul-exproprierilor-pentru-cartierul-0-din-mogosoaia-consilierii-usr-sustin-ca-hotararea-de-consiliu-care-sta-la-baza-exproprierii-celor-328-de-hectare-cu-17-euro-mp-este-ilegala-val-de-proce.html

 „Despre proiectul Sector 0 : are 1339 hectare, mai mult decat actuala întindere locuită a comunei Mogosoaia; în acest moment toată suprafața e formată din terenuri private...

39% e procentul pe care trebuie să-l cedeze gratis primăriei toți proprietarii terenurilor din zonă. Ai 1000 mp acolo? Primăria iți ia 390 mp. Jumătate au cedat deja, printre ei primarul, membri PNL locali, dar și ai partidului, de mai sus.”

Sector 0 Mogoșoaia, cel mai mare proiect imobiliar din Romania

http://expresuldebuftea.ro/sector-0-mogosoaia-cel-mai-mare-proiect-imobiliar-din-romania

 „Întrebat cum va proceda cu proprietarii care nu sunt de acord cu exproprierea, edilul a precizat că aceștia nu nu vor avea încotro.”

Primarul comunei Mogoșoaia din vecinătatea Capitalei vrea să exproprieze 328 de hectare cu 1,7 euro/mp pentru a construi Sectorul 0 / Proprietar: Este un abuz! Prețul ajunge și la 60 euro/mp

https://www.g4media.ro/primarul-comunei-mogosoaia-din-vecinatatea-capitalei-vrea-sa-exproprieze-328-de-hectare-cu-17-euro-mp-pentru-a-construi-sectorul-0-proprietar-este-un-abuz-pretul-pe-mp-ajunge-si-la-60-euro-mp.html

 Simptomatic pentru starea presei în Epoca Iohannis e că, pe Facebook –și toată lumea monitorizează, pândește –, AUR a semnalat încă din 15 decembrie 2021 „jecmănirea proprietarilor.”, e drept că abia la două zile după primul avertizor de șmen, USR Mogoșoaia!

 Cât despre adunătura heterogenă de oengeuri zisă societatea civilă, de când Occidentul ne-a înțărcat, pentru că suntem de-acum adulți, e azi în majoritate suficient de dependentă de primării, prefecturi, ministere, agenții și cine mai poate aproba finanțări de la buget. Cu vesele consecințe! Toată autoelita care a învățat istoria Neamului Românesc după Boia și vede în RO doar un domiciliu flotant, e gata să-l înscăuneze pe demitizator în locul acad. Ioan-Aurel Pop, dar de frica acuzației că-i „dă atenție” unui partid în curs de ilegalizare, ea nu valorifică în propagandă, până în pânzele albe, interesantul pasaj din comunicatul AUR, cum că:

„E vorba de jecmănirea proprietarilor din zonă, inclusiv a Academiei Române (195 ha).” Care Academie, cel puțin până acum, a tăcut mâlc! Dar măcar se dezleagă enigma că în obiecțiile USR se vorbește abstract de „patrimoniu”.

„Intr-o singura comuna, bunaoara, la Vama, in judetul Suceava, erau inregistrate la un moment dat 48 de fundatii. La aceeasi ora, in tot judetul erau 1600 de fundatii, la 1300 de copii institutionalizati.”

Acum 20 de ani. 15 01 2002:  Statul protejeaza fundatiile mafiote
https://adevarul.ro/news/societate/statul-protejeaza-fundatiile-mafiote-1_50abd4817c42d5a66380d8cc/index.html

 Încă și mai grav, tot de pe Facebook, de la AUR Mogoșoaia, aflăm că însuși George Simion s-a milogit în Parlament pe 23 decembrie 2021 ca PNL, ANI, DNA, prefectura județ Ilfov și mai ales, ah, presa să se implice!

Care presă a mediatizat ulterior doar ilegalizarea AUR de către noul președintele PNL Iași! 

Dealtfel, puterea locală de la Mogoșoaia e mai puternică decât tandemul București-Ilfov! Face doar ce vrea ea.

Autostrada A0, modificată de primarul din Mogoșoaia. A cerut desființarea unui pasaj în baza unor PUZ-uri care nu sunt în vigoare

https://buletin.de/bucuresti/autostrada-a0-modificata-de-primarul-din-mogosoaia-a-cerut-desfiintarea-unui-pasaj-in-baza-unor-puz-uri-care-nu-sunt-in-vigoare/

Așa că, dat fiind că pe o problemă fundamentală - proprietatea - avem nu numai stat eșuat, ci și societate civilă eșuată, te muți în virtual, nene, unde e cald și bine, nu ca aicea periculos!

 Daiana Guspero and Miguel Angel Zotto dance “La milonga de Buenos Aires” by Francisco Canaro, sung by Ernesto Famá, at the European Tango Championship & Festival 2019 in Bellaria, Italy.

Daiana Guspero and Miguel Angel Zotto – La milonga de Buenos Aires
https://www.youtube.com/watch?v=gr6DYqElZPg

 *

Amatorism politic extrem. George Simion, după ce a tot organizat proteste pentru cauze romantice perdante (condamnarea lui Iliescu, recuperarea Basarabiei), reușește la Timișoara în 14.01.2022 să-și șteargă întreg CV-ul inițial onorabil. Îi confirmă gratuit atât pe cei care spun că a ajuns berbecele noii coaliții contra USR, deci contra protestelor anticorupție, cât și pe cei care l-au acuzat că joacă pentru RO-exit. Un atac acum la primarul Dominic Fritz, în contextul acutizării roșii a conflictului din Ucraina, va pune România, în presa germană, într-o pozițiune  inconfortabilă de aliat NATO nesigur.

George Simion şi Noua Dreaptă, scandal la Timişoara. Reacţia lui Dominic Fritz: „Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie”
https://adevarul.ro/locale/timisoara/george-simion-noua-drapta-scandal-timisoara-scopul-acestor-bande-fost-creeze-haos-panica-institutie-1_61e17a0c5163ec4271b85d3e/index.html

„În Capitala Banatului, grupul de AUR-işti s-a întâlnit cu liderul Noua Dreaptă Mehedinţi, Ioan Măneanu, care intenţionează să organizeze azi un miting în Timişoara. După o escală în Piaţa Operei, cei de la AUR au ajuns la Primăria Timişoara. În curtea instituţiei, ei au scandat la adresa primarului Dominic Fritz: “Ieşi afară, javră odinară!”; “Herr Fritz nu uita, Timişoara nu-i a ta!”. Ulterior ei au intat în primărie printr-o intrare din curtea din spate, fără ca nimeni să li se opună.”

Un grup de AUR-işti a intrat în Primăria Timişoara ca prin brânză. Poliţia Locală şi Jandarmeria, absente

https://debanat.ro/2022/01/un-grup-de-aur-isti-a-intrat-in-primaria-timisoara-ca-prin-branza-politia-locala-absenta-video_356479.html

„Trecem iarna cu bine” | PSD și PNL au plătit publicitate pentru a convinge românii că facturile nu vor crește
https://romania.europalibera.org/a/psd-pnl-au-platit-campanii-ca-scad-factura-la-energie/31652987.html

***

Corina Șuteu: „Mai avem azi oare, cu adevărat, nevoie de un Minister al Culturii care funcționează foarte prost, așa cum este cel actual?”

Gânduri de pe Insula 42

https://revista22.ro/opinii/corina-suteu/ganduri-de-pe-insula-42

Precum sub ceaușism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărți de bune în lunile pandemiei din Epoca Iohannis-Cîțu. Ca la țară, când cu ciuma lui Caragea.

Arhiva Brezianu. Dicționarul sculptorilor din România.

http://www.arhiva-brezianu.ro/dictionar--s18

Pandrea Petre  -  Memoriile mandarinului valah. Jurnal 1954-1956

Memoriile mandarinului valah. Jurnal 1957-1958

Călugărul alb

Brâncuși. Amintiri și exegeze

Brâncuși. Amicii și inamicii

Brâncuși. Pravila de la Craiova

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărți bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Totuși, nu toată cultura e gratuită, mai și plătești online, vreun documentar, vreo carte, vreo interpretare de maestru.

*** *** *** ***

Iarna fuziunilor. PNL şi PSD se întăresc prin absorbţia partidelor de buzunar. Ce zestre electorală au PMP, ALDE şi Pro România
https://adevarul.ro/news/politica/iarna-fuziunilor-pnl-psd-intarescprin-absorbtia-partidelor-buzunar-zestre-electorala-pmp-alde-pro-romania-1_61dee0b25163ec42719e7eee/index.html

Nu e demotivare, ci pur și simplu frica de a mai face politică serioasă în RO. Ideea de a atragii noi membri pe competențe nu pe număr e exact ce reproșează useriștii inițial plusiștilor. E bine guvernul USR din umbră să se exprime printr-un ziar online. Paradoxal, AUR are cel puțin două.

Cioloş acuză probleme de ”demotivare” în rândurile USR: ”A fost această dezamăgire că s-a întâmplat ceea ce multă lume nu mai dorea să vadă: PNL şi PSD împreună”
https://www.g4media.ro/ciolos-acuza-probleme-de-demotivare-in-randurile-usr-a-fost-aceasta-dezamagire-ca-s-a-intamplat-ceea-ce-multa-lume-nu-mai-dorea-sa-vada-pnl-si-psd-impreuna.html

*** *** *** *** *** *** *** ***

 Autorul Toamnei Patriarhului ar zice lui Fidel că după ce au dominat America Latină economic, americanii se întorc la nivelul sublim al vieții spirituale.

„Astăzi, Biserica Catolică a pierdut adepţi în favoarea altor culte, în special penticostalismului. Şi acest lucru are loc chiar în timpul pontificatului primului papă latino-american.”

De ce pierde Biserica Catolică America Latină. Cine îi ia locul?

https://adevarul.ro/international/in-lume/de-pierde-biserica-catolica-america-latina-ia-loculc-1_61def7365163ec42719f4ed8/index.html

 România se află pe culmile unei prosperități nevisate și ar putea felia mai mult pib la Edu-Cultură, Cercetare și Tineret. Vai de educația adulților! Am ratat vaccinarea. RO n-are și nu va avea un TVR Cultural, un TVR Didactic. Și nici o Cetate a Științei ca-n La Villette Paris, în Valencia, în Winterthur (Elveția, Technorama) sau Science City Kolkata. Capitala nu va avea o Grădină Botanică ca la Medellin sau Singapore. Nici vreun panda gigant sau roșu cum Tiergarten Schönbrunn. Televiziunile știriste sau tabloide, ar putea fi însă obligate la 45 % documentare educative, iar Biblioteca Națională să ofere online cartea clasică românească și periodicele, precum Gallica, și toate căminele culturale să aibă internet. Presa trebuie să-i întrebe mai des pe politicieni ce-au mai citit, la ce concert au fost, ce muzee au vizitat (când se întorc din străinătate). Iar pe noii îmbogățiți, cu ce donații filantropice se mai laudă.

Jens Stoltenberg: "NATO nu va face niciodată compromisuri în privinţa securităţii europene"

https://www.dw.com/ro/jens-stoltenberg-nato-nu-va-face-niciodat%C4%83-compromisuri-%C3%AEn-privin%C5%A3a-securit%C4%83%C5%A3ii-europene/a-60423099

 De ce nu are România zboruri directe către Statele Unite?

https://romania.europalibera.org/a/zboruri-directe-catre-sua/31647776.html

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulți nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaș autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***