duminică, 14 februarie 2021

Traianul de la Muzeul Naţional de Istorie cel nefuncţional întreg din 2002, trebuie mutat la clădirea abandonată lângă Spitalul Universitar

 Revista presei

 Traianul caricatură cu lupoaică, de pe treptele Muzeului Naţional de Istorie nefuncţional întreg din 2002, trebuie mutat la clădirea proiectată ca muzeu, construită şi abandonată  lângă Spitalul Universitar, unde încă se mai poate amenaja, în anii Nicuşor Dan, un Muzeu al României Comuniste, pe modelul reţelei educative dezvoltate în diferite oraşe germane, DDR-Museum, să vadă noul tineret cum a fost, iar nostalgicii să-şi amintească mai bine. 

Sculptorul Ioan Bolborea a fost pus sub acuzare pentru înșelăciune după ce ar fi realizat din alamă, în loc de bronz, mai multe monumente în Capitală. Prejudiciul este de aproape 18 milioane de lei, potrivit polițiștilor/ Ancheta a pornit după ce statuia „Lupoaica” a rămas fără coadă

https://www.g4media.ro/sculptorul-ioan-bolborea-a-fost-pus-sub-acuzare-pentru-inselaciune-dupa-ce-ar-fi-realizat-din-alama-in-loc-de-bronz-mai-multe-monumente-in-capitala-prejudiciul-este-de-aproape-18-milioane-de-lei-p.html

 "În Revista 22 nr. 40 (141) din 9-15 octombrie 1992 a fost publicat un articol destul de elogios, semnat de Dan Perjovschi, despre Statuia împăratului Traian din Sevilla, ce a servit ca prototip pentru Statuia împăratului Traian din București: " … sculptura-monument Împăratul Traian și nașterea poporului român a fost creată de Vasile Gorduz la comanda Ministerului Culturii. Sculptura face obiectul unui spectaculos troc cultural: în schimbul pavilionului românesc al Expoziției Mondiale de la Sevilla, care a fost finanțat și construit de Spania și apoi donat României, factorii de decizie din țară vor dona Sevillei sculptura creată de Vasile Gorduz. Această soluție in extremis (pentru a salva ceva din obrazul șifonat) se transformă prin calitatea monumentului într-un gest remarcabil." Un alt exemplar al statuii este amplasat în curtea Academiei di Romania din Roma."

Statuia împăratului Traian din București

https://ro.wikipedia.org/wiki/Statuia_%C3%AEmp%C4%83ratului_Traian_din_Bucure%C8%99ti

 Tot răul spre bine. Ancheta pare să fi pornit de la coada ruptă a lupoaicei ţinute în braţe de Traianul de pe treptele Muzeului Naţional de Istorie cel nefuncţional întreg din 2002, un Traian caricatură care merită mutat la clădirea proiectată ca muzeu, construită şi abandonată  lângă Spitalul Universitar, unde încă se mai poate amenaja, în anii Nicuşor Dan, un Muzeu al României Comuniste, pe modelul reţelei educative dezvoltate în diferite oraşe germane, DDR-Museum, să vadă noul tineret cum a fost, iar nostalgicii să-şi amintească mai bine, precum redegiştii.

Cum a păcălit un sculptor autorităţile, promiţând că face statui din bronz. Prejudiciul este de 18 milioane de lei

https://adevarul.ro/news/eveniment/cum-pacalit-sculptor-autoritatile-promitand-statui-bronz-prejudiciul-18-milioane-lei-video-1_602790155163ec4271f166e3/index.html

*

Every Democrat voted to find him “guilty,” the question technically before the Senate, and they were joined by seven GOP senators — falling short of the necessary 67 votes, or two-thirds majority, needed for conviction.

Senate acquits Trump in 57-43 vote
https://thehill.com/homenews/senate/538750-senate-gop-acquits-trump-for-second-time

 All 50 Democrats and seven Republicans voted “guilty,” falling 10 votes short of the two-thirds necessary for conviction. Senator Mitch McConnell followed his own vote to acquit with a surprisingly harsh speech calling Donald J. Trump “practically and morally responsible for provoking” the Capitol riot.

Impeachment Trial: Trump Is Acquitted by the Senate

https://www.nytimes.com/live/2021/02/13/us/impeachment-trial

 Elecciones catalanas en directo - Caos organizativo y falta de medidas de protección en algunos colegios

https://www.elmundo.es/elecciones/elecciones-catalanas/2021/02/14/6028c652fc6c83ff7d8b4582.html

 Halep, de neoprit: E în sferturile de la Australian Open! Urmează marele meci cu Serena Williams

https://adevarul.ro/news/sport/halep-neoprit-e-sferturile-australian-open-urmeaza-marele-meci-serena-williams-1_6028f2525163ec4271fb5fd8/index.html

*** *** *** ***

Gheorghe Piperea, îngrijorări uriaşe privind căderea libertăţii în SUA cam ca-n China.

Iluzia de egalitate I

https://www.cotidianul.ro/iluzia-de-egalitate-i/

 Iluzia de egalitate II

https://www.cotidianul.ro/iluzia-de-egalitate-ii/

 Sunt unghiuri intelectual-comerciale din care Iisus, tot întorcând şi obrazul celălalt, e mai vulnerabil la acuzaţii de kitsch din ăla.

Cristian Bădiliţă: „Iisus a refuzat orice rol politic. Mahomed, dimpotrivă“
https://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/cristian-badilita-biserica-ortodoxa-romana-aretone-gunoi-pres-nu-i-pasa-1_602571865163ec4271e1c115/index.html

 Nostalgicii tot bagă strâmbe că românii regali au inventat comunismul şi că a coincis cu marxism-leninismul cominternist, deci Rezistenţa era un nonsens, mai ales că se trăia mult mai bine sub Dej decât sub Cîţu pe pandemie.

Centenar Toma Arnăuţoiu. „După aproape 80 de ani, a ajuns la mine chipul tatălui meu, păstrat de această fotografie, miraculos salvată”

https://adevarul.ro/cultura/istorie/centenar-toma-arnautoiu--dupa-aproape-80-ani-ajuns-chipul-tatalui-meu-pastrat-fotografie-miraculos-salvata-1_6028c7f55163ec4271fa1f1f/index.html

În multe ţări primite-n Schengen, părinţii se alătură profesorilor la proteste, pentru că au înţeles că e o chestie transpartinică politica de subfinanţare a educaţiei, şmecherii având nevoie de un electorat necritic. Altminteri, statul ar câştiga consistent la buget dacă pe locul la răscruce al Liceului Şincai s-ar construi un mall sau măcar un hotel de lux.
Băluță vrea să mute Colegiul Șincai pentru ”siguranța copiilor”. Fosta directoare prezintă o altă situație: Sperie părinții că liceul ar fi la risc seismic, deşi nu e aşa
https://spotmedia.ro/stiri/educatie/baluta-vrea-sa-mute-colegiul-gheorghe-sincai-pentru-siguranta-copiilor-fosta-directoare-prezinta-o-alta-situatie-sperie-parintii-ca-liceul-ar-fi-la-risc-seismic

 *** *** *** *** *** *** *** ***

 Cum nu se vrea reconstituirea TVR Cultural, pentru că mulţi politicieni citesc puţin având consilieri, Guvernul are bani şi relaţii să cumpere programul franco-german arte pentru RO, să fie pe vecie gratuit şi obligatoriu pe toate reţelele de telecablu, dar oengeurile intelectuale par dirijate, sau o fac din propriu instinct conceptualist postmodern globalizant lichidatorist exclusivist nivelator, să atace singur cultul ortodox, atunci creşte procentul AUR-ului şi se poate cere finanţare, inclusiv din surse autohtone, de stat, pentru combaterea... totalitarismului frankesteinian care ar fi gata-gata să incendieze iar România, fostă francofonă pe când tineretul era şi voia să fie cult, iar insula Ada-Kaleh producea o delicioasă dulceaţă de smochine.

 L’une des plus somptueuses adaptations de la tragédie de Shakespeare tournée à Vérone par Franco Zeffirelli sur une musique de Nino Rota. 

Roméo et Juliette
https://www.arte.tv/fr/videos/031567-000-A/romeo-et-juliette/

 À Verona Beach, la rivalité ancestrale entre les Capulet et les Montaigu a mis une fois de plus la ville à feu et à sang... Avec Leonardo DiCaprio et Claire Danes en amants postmodernes, une relecture aussi décapante que déchirante dans laquelle la langue de Shakespeare côtoie la violence des gangs. 

Roméo + Juliette de William Shakespeare
https://www.arte.tv/fr/videos/092923-000-A/romeo-juliette-de-william-shakespeare/

En 1962, le danseur et chorégraphe sud-africain John Cranko, alors directeur artistique du Ballet de Stuttgart, propulse sa troupe sur la scène internationale grâce à sa brillante lecture du Roméo et Juliette de Prokofiev.

Roméo et Juliette - Ballet de John Cranko
https://www.arte.tv/fr/videos/080539-000-A/romeo-et-juliette-ballet-de-john-cranko/

Opera in Love - Sonya Yoncheva et Vittorio Grigolo aux arènes de Vérone

https://www.arte.tv/fr/videos/099172-000-A/opera-in-love-sonya-yoncheva-et-vittorio-grigolo-aux-arenes-de-verone/

 Carmen, Violetta, Mimi, romantiques et fatales
https://www.arte.tv/fr/videos/077336-000-A/carmen-violetta-mimi-romantiques-et-fatales/

 "Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac", zise bibliotecarul Borges. "Numai prostii debitaţi!", îl şterse inspectoarea din Friends şi de pe grupuri. Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Michael Jackson cânta ca să ajungă la orgasm, iar Lisa Marie Presley nu-l vedea niciodată nemachiat în pat. Care era poziţia sexuală preferată de Regele Pop?

https://okmagazine.ro/michael-jackson-canta-ca-sa-ajunga-la-orgasm-iar-lisa-marie-presley-nu-l-vedea-niciodata-nemachiat-in-pat-care-era-pozitia-sexuala-preferata-de-regele-pop/a19971972