luni, 11 iulie 2022

Alegerea lui Cătălin Drulă președinte USR va intensifica cu 71.3% ura jurnaliștilor, influencerilor și postacilor puterii

Se pare că Drulă nu e bine văzut de cine s-a bucurat de fața prietenoasă a dnei premier PSD Dăncilă. Iată o mostră de editorial de presă... occidentală din RO, care în prima jumătate arată că Drulă e putred de bogat, și abia în a doua informează că a fost ales nu știu ce!

Drulă, câștiguri de 580.000 de dolari din vânzarea de acțiuni de la o companie de drone americane

https://newsweek.ro/politica/drula-castiguri-peste-580000-de-dolari-din-vanzarea-de-actiuni-de-la-o-companie-de-drone-americane

Profesorii adevărați sunt mari pedagogi, mulți cu frică de Dumnezeu, deci prieteni sinceri elevilor, un fel de duhovnici. De regulă, după succesele la olimpiadă, asumate de autorități ca ale politicii lor înțelepte, urmează sfatul de a emigra. Fiindcă riscul de țară va rămâne cel puțin până în 2028  confruntarea cu doctoratele false promovate politic în funcții academice.

P: Și totuși se pare ca invatamantul romanesc nu e atat de catastrofal precum se inghesuie unii(juranlisti mai ales) sa afirme.

România a ocupat locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor pe echipe din istoria competiției
https://www.g4media.ro/romania-a-ocupat-locul-i-pe-natiuni-la-olimpiada-balcanica-de-matematica-pentru-juniori-2022-cu-cel-mai-mare-scor-pe-echipe-din-istoria-competitiei.html

Era o performanță dacă REPER îl lua pe curajosul Darău, nu niște cioloșiști patentați. În cel mai rău caz, se reface PLUS-ul, ca să ia la alegeri sub 4%, din care 2% de la USR, adică de la partidul tineretului care muncește de-i sar capacele ca să achite datoria externă.

Drulă 71%, grea înfrângere pentru intelectualii și influencerii puterii! Voiau 17%.

PSD și PNL n-ar vota pe Drulă șef USR. Nici AUR.

Date tehnice credibile, semn de bună informare despre conducte. Așa a fost și cu tunurile de apă evocate pe la 25 iunie 2018, iar în 10 august s-au folosit în Piața Victoriei, liniștindu-se protestatarii, să le ajungă cam până prin 2028, exact cât trebuie coaliției. De notat că în anul gazării Diasporii, 2018, s-a început a se trimite donații la Craiova, Casa Dianu, pentru Muzeul Cărții și Exilului Românesc!

Olguța Vasilescu, despre furtuna care a inundat Craiova: A fost o ploaie de peste 60 de litri pe metrul pătrat, în condiţiile în care toate conductele de canalizare din Europa, nu doar din România sunt dimensionate să preia 25 de litri pe metrul pătrat

https://www.g4media.ro/olguta-vasilescu-despre-furtuna-care-a-inundat-craiova-a-fost-o-ploaie-de-peste-60-de-litri-pe-metrul-patrat-in-conditiile-in-care-toate-conductele-de-canalizare-din-europa-nu-doar-din-romania-sun.html

Cele mai rele sunt lăcustele de dimensiuni umane.

Totuși cică Gabriela Firea ar fi persoana de cea mai mare încredere azi la români. Credeam că al doilea om în sat, șefa Senatului, Alina Gorghiu, tot de la PSD.

Normal era să fie grațiat de șefii statului.

8 iulie 2022: Procesul lui Bogdan Olteanu se va rejudeca

https://www.cotidianul.ro/procesul-lui-bogdan-olteanu-se-va-rejudeca

6 iulie 2022: Viorel Hrebenciuc, eliberat condiționat din închisoare

https://www.cotidianul.ro/viorel-hrebenciuc-eliberat-conditionat-din-inchisoare/

Trebuie trecut și în Constituție că unii cetățeni sunt mai speciali decât alții. În 2024.

Brătienii zic că alungarea USR de la guvernare a fost cea mai mare greșeală din istoria PNL - Radu Câmpeanu.

Nu se va face nimic pentru disciplina rutieră, poate fi vorba de beizadele care își fac de cap. Și chiar și interlopimea pare să aibă un greu cuvânt de spus în ușurarea legilor.

Legile noastre par făcute de șmecheri pentru șmecheri.

Sunt capabili să ia și cenușa din vatră, încât trebuie dosită-n offshore, lângă averile speciale.

Știința și Muzeul Tehnic sunt prigonite pentru că unde e corupție, nu interesează decât Tehnica de a fura cu pedepse neglijabile.

Cică românii au plecat la plajă în Grecia, dezamăgind pe Horeca, obișnuită cu clientul de unică folosință. Bate vântul și pe plaja Mamaiei făcute cartier de fițe. Mai rău va fi în turismul românesc când vor ajunge urșii din Bucegi și pe Litoral.

Cu timpul urșii noștri vor ajunge și la Innsbruck, să le sperie turiștii austriecilor.


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ***

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Andrei Șerban - O biografie

 Niciodată singur. Fragmente dintr-o galerie de portrete

Magyarization
https://en.wikipedia.org/wiki/Magyarization

Human zoo

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_zoo

Sarah Baartman

https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Baartman

Musée de l'Homme

https://en.wikipedia.org/wiki/Mus%C3%A9e_de_l%27Homme

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** ***

Former Japanese Prime Minister Abe Shinzo shot
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/backstories/2046/

În alte țări, începătoare în democrație, electoratul nu-ți cere demisia dacă faci prostii, sau furi, sau  nu prea faci nimic în funcții foarte mari.

Adio Boris? Demisia lui Johnson și ce înseamnă ea

https://www.dw.com/ro/adio-boris-demisia-lui-johnson-%C8%99i-ce-%C3%AEnseamn%C4%83-ea/a-62404477

Frumos ar fi să constate Putin că atacarea Ucrainei a șubrezit Brexitul și, precum NATO, crește și UE iar..

Din păcate, războiul dus de Putin într-o lume cu net și tv a cam schimbat imaginea URSS de țară agresată, după Pactul-Ribbentrop și urmarea acestuia, ocuparea de către Armata Roșie a Careliei, Basarabiei, Țărilor Baltice și Poloniei.

Letonia va demola aproape 300 de monumente sovietice, inclusiv uriașul memorial al victoriei din capitala Riga, un gest care va stârni probabil furia Kremlinului și a marii minorități rusofone din națiunea baltică – The Times

https://www.g4media.ro/letonia-va-demola-aproape-300-de-monumente-sovietice-inclusiv-uriasul-memorial-al-victoriei-din-capitala-riga-un-gest-care-va-starni-probabil-furia-kremlinului-si-a-marii-minoritati-rusofone-din-nat.html

România nu va declanșa războaie în Secolul XXI. Iar minoritatea rusă din Republica Moldova vrea în UE și chiar în RO.

Diminuarea interesului mulțimilor pentru crimele de război. Reglate de audiență, tabloidele și telejurnalele exprimă cel mai bine ce vor să audă consumatorii, cât timp pericolul nu e imediat.

Războiul din Ucraina e perceput deja ca un serial, ca și cum victimele nici n-ar fi reale.

Istoria cominternistă arată că prețul intelectualilor care se prefac a fi idioți utili nici nu este bine negociat de aceștia.

„Demagogia, ipocrizia şi împăciuitorismul au reînceput să intoxice în valuri societatea germană, europeană şi occidentală.”
DW Infamia unor intelectuali europeni

https://adevarul.ro/international/europa/infamia-intelectuali-publici-europeni-1_62c45b1e5163ec4271525d70/index.html

 

*** *** *** *** *** *** *** ***

Primul motiv de a emigra al olimpicilor e disprețul autorităților pentru infrastructura intelectuală: România n-are Muzeu Național de Istorie decât în reparații din 2002, Biblioteca Digitală a Bucureștilor e mai mult dispărută de pe net, nu mai există nici TVR Cultural etc. Iar primul motiv de a nu te întoarce e faptul că plagiatele sau diplomele ușor de obținut se coalizează sau au sprijin politic imbatabil.

Dacă n-are nici măcar 8 milioane euro, să cumpere un asemenea domeniu, Ministerul Culturii poate fi comasat cu al sportului și cercetării. Alte țări dau suma asta pe un colț de tablou celebru.

Domeniul Ştirbey din Buftea de 24 de hectare a fost vândut pentru 8 milioane de euro unei firme controlate de o apropiată a familiei Voiculescu, după ce statul nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune
https://www.g4media.ro/exclusiv-domeniul-stirbey-din-buftea-de-24-de-hectare-a-fost-vandut-pentru-8-milioane-de-euro-unei-firme-controlate-de-o-apropiata-a-familiei-voiculescu-dupa-ce-statul-nu-si-a-exercitat-dreptul-de-pr.html

Ucrainenii au contribuit la cumpărarea unei drone și turcii le-au dat-o gratis. Noi avem Muzeul Național de Istorie în reparații din 2002, iar Pinacoteca Bucureștiului în pregătire din 1949 (!), încât nu ne mirăm că n-am ieșit satisfăcător la cules donațiile pentru o dronă de tip Cumințenia Pământului!

 Plagiatul nu e acceptat nici măcar la scriitori, unde nu se joacă mai niciodată sume mari!

Astăzi, când mai toată lumea decidentă s-a convins că predarea limbii române e altceva decât educația pentru lectură în bibliotecă și sunt mai eficiente benzile desenate, raritatea lui Petru Creția constă în bizareria că i-a dat atenție lui Eminescu.

Crește sprijinul postacilor melomani pentru Anna Netrebko, 350 000 dolari să-i dea Met, dar un artist nu poate fi indiferent când se bombardează Teatrul din Mariupol, gări și centre comerciale. Se vede și pe Facebook: standardele americane sunt mai clare decât cele europene, De aceea, nu USA i-a dat pe Marx, Lenin, Stalin, Mussolini, Hitler, Franco, Horthy, Antonescu, Gheorghiu-Dej, Ceaușescu... Dar tu nu da robotului cenzor un asemenea comentariu, fiindcă nu-i plac unele nume, iar dacă e o ființă umană, atunci a fost instruită că Marx e bun, dar i-a fost aplicată dictatura pe populații din Est, nedemne de un gânditor occidental.

Cu propagandiști tv cel puțin la fel de buni ca ai noștri, ar fi cam același lucru a anexa pașnic Belarus, în loc de Ucraina printr-un război costisitor.

Gorbaciov a fost mai deștept decât Lenin și Marx. A înțeles că porcăria nu ține. N-a fost însă ajutat suficient. S-a profitat de situație.

Este evident că  poanta cu anonimizarea rezultatelor ajută la creșterea notelor, unde nu te-aștepți și nici nu poți verifica.

Invers, teroarea să nu spui nimic despre gulag. Istorie orală: la Chișinău, două colege de catedră, zeci de ani, au aflat abia după 1992 că și una, și cealaltă, provin din familii deportate la Sibir!

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***