joi, 8 decembrie 2022

Crăciun previzibil neîmbelșugat și An Nou 2023 sumbru, în România coaliției președintelui Iohannis, lângă Ucraina sfârtecată de Rusia lui Putin

Ne plângem că n-a vorbit Austriacul cu presa românească cea săracă – ne închipuim ce eforturi financiare să trimiți un corespondent în străinătate! – dar până la ora 21, pe la televiziuni n-a apărut niciun negociator de-al puterii sau vreun purtător de cuvânt implicat în... groaznicul eveniment. Comunicate scrise de piariști. invitați însă mulți tranchilizatori veseli: să stăm cuminți, dragi români, să nu enervăm fiara!

România n-are nici președinte cuvântător, nici cu ce înțelege jocul austriac, care i-a surprins pe seismectuali duși la Târgul de Carte. Nu se vor întruni nici Parlamentul, nici CSAT (deși UE a dat un periculos semnal ialtez de dezinteres pentru zona de influență rusă spre Balcani!), nici uniunile de creație, grupurile de dialog  sau  think-tankurile, nici analiza eficienței serviciilor de informații nu se va urgenta...

Nicolae Ciucă: Nu înțelegem poziția inflexibilă a Austriei. Vom relua procesul de aderare la Schengen

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicolae-ciuca-nu-intelegem-pozitia-inflexibila-a-austriei-vom-relua-procesul-de-aderare-la-schengen-2178239

Dan Tăpălagă, însă, înțelege ca și doamna Ursula von der Leyen, medic, fostă 6 ani ministru de război al doamnei Merkel, cât deranjează migranții ăștia frumoasa Austrie, în rest revenind la vechea poziție comodă g4m, că oricum România nu merita Schengenul. Amuzant că pe un site în care Petru Clej tocmai a desființat, din perspectivă maghiară, 1 Decembrie 1918 ca zi națională a românilor, este lăudat cancelarul ce ne tratează ca indezirabili tocmai pentru că el își apără țara!

„Oricat e de demonizat în România premierul austriac Karl Nehammer, faptul în sine că apără interesele țării sale până la capăt este, până la un punct, de înțeles, perfect justificat.”

Aderarea României la Schengen: Un festival de minciuni și propagandă
https://www.g4media.ro/aderarea-romaniei-la-schengen-un-festival-de-minciuni-si-propaganda.html

 De notat că valul de influenceri presă-tv-net tot crește, argumentând cum că Austria are dreptate să se apere oricum, iar românii corupți și nespălați și Mâncători de Lebede nu merită să fie emancipați.

Înspăimântător de previzibilă și reacția a ce a mai rămas pe site din GDS-ul Monicăi Lovinescu și al Doinei Cornea.

Cristian Preda [Un fel de jubilație de singur printre troglodiți, ca și cum ai merge la tavernă după ce l-ai declarat pe Eminescu nul politic]: „Eșecul campaniei pentru Schengen nu trebuie să ne supere prea tare. El ne-a permis să aflăm câteva lucruri noi despre ceilalți europeni. Sau, mai degrabă, unele vechi despre noi.“

Jos șnițelul!

https://revista22.ro/opinii/cristian-preda/jos-snitelul?

Alături, moralism grav, dar în stil Era socialistă, nu și autocritic, intelectualii sunt imaculați.

Rodica Culcer: „Din cauza unor deficiențe structurale, tolerate prea ușor de un electorat superficial și majoritar amoral, vom fi întotdeauna vulnerabili în fața unor jocuri cinice de putere la nivel internațional.“

 Schengen, un eșec ușor de anticipat și demagogia guvernanților de la București

https://revista22.ro/opinii/rodica-culcer/schengen-un-esec-usor-de-anticipat-si-demagogia-guvernantilor-de-la-bucuresti

Cel mai simpatic membru GDS are aceeași linie ideologică împăciutoristă pe Fbk (dacă te regulează un arian sau un soldat sovietic trebuie să protestezi fin, prin oftaturi, nu ca o nesimțită de pe plai):

Mihai Șora: „Da, este trist și frustrant, dar nu arbitrar, nici injust. (Cu 2,1% la Educație, cu infrastructura, corupția și amatorismul diplomatic pe care le știm, pentru a nu le aminti decât pe acestea). Și nu, nu limpezești nimic dacă-ți verși năduful în ograda lui Karl Nehammer; arăți doar incivilitate, imaturitate emoțională, când nu – de-a dreptul – mojicia celui ce nu a ieșit încă din grotă.”

Au aflat și oamenii de cultură că România are o problemă cu Schengenul! Politicienii, așa cum sunt, au fost părăsiți să se descurce singuri, inclusiv de mediul de afaceri.

Ministrul Culturii: Iubesc, iubeam… Austria dintr-o mie de motive. Totul este acum doar o imensă amărăciune, o nedreptate care nu poate fi curând reparată
https://www.g4media.ro/ministrul-culturii-iubesc-iubeam-austria-dintr-o-mie-de-motive-totul-este-acum-doar-o-imensa-amaraciune-o-nedreptate-care-nu-poate-fi-curand-reparata.html

Ce ar trebui să conțină obligatoriu analiza acestei umiliri a poporului român, de un altul mult mai mic, dar cu mentalitate de fost stăpân:

1. A sublinia că în combaterea acestei operații, declanșate perfid, abia la 18 noiembrie 2022, România nu are niciun prieten sigur și eficient în Europa, exact ca în anul 1940.

2. Ușurința cu care s-a dat lovitura pune sub semnul întrebării și Viitorul. În caz că vreun alt Trump are nevoie de Rusia în Asia, atunci NATO se poate retrage parțial, Marea Baltică rămânând sanctuar, în schimb Sud-Estul fiind negociabil.

3. Că tot e ziua Constituției în RO: se permanentizează în UE jocul cu cetățeni cu drepturi inegale. Adulții  au memorie tăbăcită ceaușist, au înțelegere instinctivă pentru orice autorități. Dar sunt tineri care se simt discriminați din cauza barierei Schengen.  Dealtfel, măcar pe net, are cine să-i ia la mișto.

Conținutul presei, dată fiind finanțarea de către putere s-a redus treptat la știri externe, tabloide sau sportive. Consensul e a ocoli realitatea românească, pentru a se evita opiniile critice. Chiar și insultarea opoziției e interzisă, pentru a nu i se face nici măcar publicitate negativă.

De aceea, dacă citești unul din ziarele dominante, ai toate șansele să nu găsești nimic esențial nou în celelalte sau pe la televiziuni bănuite a fi controlate de un fel de interlopime a corupților dovediți.

Mai rău decât în comunism! Când știrile culturale erau mai frecvente, cum și azi pe televiziunile rusești regionale, cât o fi Putin de securist și de marxist.

Ar trebui un sondaj, n-avem oengeuri, dar am putea chema pe studenții lui Gusti: cam câți români au auzit de TVR Cultural că emite iar, că s-a deschis Târgul de carte Gaudeamus, că Muzeul Național de Istorie serbează 20 de ani de reparații și că presa noastră interbelică și nu numai, o găsim nu pe defuncta Bibliotecă Digitală a Bucureștilor (Nicușor Dan nu e poet, dar sub Firea mergea), ci pe Digiteca Arcanum, poate intelectualii din UDMR îl învață și pe directorul liberal Cioroianu cum ar putea să... plagieze sistemul și Biblioteca Națională a României:

https://adt.arcanum.com/ro/

Subjugarea presei de către putere duce la impresia că e mai toată reproiectată de un același serviciu. Peste tot știrile externe au trecut brusc și masiv, ostentativ, în față, iar cele interne reproduc cam ce-au trimis piariștii instituțiilor puterii. Eventual accidente și faptul divers. Parcă nu există viață politică, ministere, județe, și nici dezbateri parlamentare. În rest, balast: sport și cancanuri tabloide. Intenția de a ține alegătorul la cel mai redus nivel intelectual cu putință se vede în bara de meniu: nici măcar din politețe nu există pagină culturală, doar uneori una zisă Educație, în care de fapt se spune ce-a mai dat guvernul și eventual ce brută de prof și-a mai agresat elevii.

 Tragedia continuă în diverse forme. Din rău în mai rău. Nu mai există decât clasa politică. E o mare deosebire față de România Regală. În chestiunea Schengen, nu s-a văzut nicio implicare a elitelor intelectuale, nici în dezbateri, nici măcar pe Facebook după apariția jocului austriac. Treci pe la sute de autori și umilirea românilor nu există. Oengeurile s-au rărit, multe dependente și ele de Coaliție, încât biet român săracul supraviețuiește tot mai atomizat, doar pe cont propriu.

 „Analistul economic Adrian Negrescu și politologul Valentin Naumescu explică pentru „Adevărul” că acceptarea României în Schengen ar deschide drumul investitorilor străini încă indeciși și ar însemna o miză uriașă de miliarde de euro anual. Pe de altă parte, un eventual eșec ar avea urmări nefaste pentru economia României, dar și în plan politic.”

Adevărata miză a intrării României în Schengen. Doi experți renumiți explică avantajele admiterii noastre
https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/adevarata-miza-a-intrarii-romaniei-in-schengen-2226036.html

 „Președinția Suediei, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenționează să mai pună pe agenda Președinției sale acest subiect. Apoi, de la 1 Iulie 2023, ne poate reveni speranta, pe timpul Președinției Spaniole a Uniunii Europene, care susține pe deplin intrarea României in spațiul Schengen.”

Corina Crețu: Președinția Suediei a UE, care începe de la 1 Ianuarie, nu intenționează să pună pe agendă subiectul aderării la Schengen
https://www.g4media.ro/corina-cretu-presedintia-suediei-a-ue-care-incepe-de-la-1-ianuarie-nu-intentioneaza-sa-puna-pe-agenda-subiectul-aderarii-la-schengen.html

 Precum în țările cu opoziție serioasă, trebuie convocat Parlamentul pentru a fixa răspunsul României la această agresiune a unui partid austriac, motivată imaginar. E ca în La Fontaine cu mielul acuzat de lupul din deal că-i tulbură apa.

Drulă: Lucian Bode trebuie să demisioneze / Austria, act de discriminare
https://www.g4media.ro/drula-lucian-bode-trebuie-sa-demisioneze-austria-act-de-discriminare.html

Iulian Bulai, Fbk, înainte de vot, crede involuntar că ce corupți din PSD, PNL și UDMR merg la schi, pot duce muncă de lămurire cu austriecii!

„Indiferent de decizia Austriei de astăzi soluția nu este răzbunarea, boicotul și blocarea relațiilor. Soluția este să arătăm că noi suntem europeni adevărați, fideli valorilor europene. Soluția este reprezentată de mai mult dialog, mai multă muncă de convingere, mai multe schimburi comerciale, mai multe programe comune de cercetare academică, mai mulți români care ajung în Austria și devin buni ambasadori ai României: fie la schi, în tranzit, în micile comunități unde ajung, în relațiile de afaceri dintre România și Austria.”

E vorba nu de Austria, ci doar de un partid agresiv din Austria! Pagubele economice aduse României echivalează cu o agresiune, probabil procentual cam cu cele aduse Ucrainei când a luat pașnic Putin Crimeia. Coaliția președintelui Iohannis pare incapabilă să facă această evaluare, pe care ar fi putut s-o folosească în negocieri. Dar nici oengeurile, intelectualitatea, mediul de afaceri n-au făcut nimic vizibil să evite catastrofa.

CTP după declarațiile cancelarului Austriei care se opune aderării României la Schengen: ”Să ne amintim că Hitler a fost austriac?”

https://ziare.com/ctp/ctp-declaratii-cancelar-austria-opunere-aderare-schengen-1776605

Limbajul lui CTP e și mai dur: „Comportamentul de Sturmbannführer SS al lui Nehammer, cel care, cu o privire sticloasă, mitraliind cu minciuni și absurdități încremenitoare, calcă România în picioare pentru că poate, este un mesaj de susținere pentru neonaziștii Reichsbürger. Care tocmai au încercat o lovitură de stat cu asasinate plănuite și ocuparea Parlamentului în Germania. Și pentru întreaga extremă dreaptă xenofobă, anti UE, antidemocrație, pro Putin din Europa. Și un omagiu adus lui Jörg Haider, nazistul care, în urmă cu câțiva ani, a ajuns cu partidul său la guvernare, Austria suportând sancțiuni UE pentru asta. Să ne amintim că Hitler a fost austriac?”

Lovitură de stat în Uniunea Europeană
https://republica.ro/lovitura-de-stat-in-uniunea-europeana

 Oengeurile, intelectualii publici, numeroșii noștri analiști, mediul de afaceri știau ce fel de politicieni avem: acum vor profita de emoția creată unii și mai răi. Mulți se vor bate cu morile de vânt, socotind că inamicul e capitalul investit în România. A-i organiza pe români e treaba oengeurilor. În 2017 au reușit perfect! Ar reuși și acum, numai că boicotul e o aberație. Protest, da! Să piardă șmecherul ăla alegerile!

Daniel Iordăchioaie, FBk: „OMV- Petrom, Omniasig, Raiffaisen, BCR, Pfanner, Atomic, Fischer, Frey Wille, Julius Meinl, Humanic, Red Bull, Swarovski, MET România Energy , Linde Gaz România, Porr, Strabag, Uniqa Asigurări, Automobile Bavaria ( politia romana se va plimba cu automobile lor), Farmexim , Help Net și,  evident,  Holzindustrie Schweighofer... si cate or mai fi... (...) politicienii nostri ar face bine să se ocupe îndeaproape de... strângerea relatiilor cu opoziția austriacă și să sprijine prin orice mijloace debarcarea actualei guvernari de la Viena cu cancelarul ei cu tot.”

Ar trebui remarcat că dacă Germania și Franța ar fi voit să evite această umilire a poporului român, puteau cuminți oricând partidul ăla austriac! Această acceptare a slăbirii flancului sudic al Ucrainei e însă sau funcționează ca un semnal către Putin că nerăbdarea de a relua afacerile cu Rusia a atins paroxismul și, prin dezvoltarea unei Europe cu mai multe viteze, s-a și făcut un prim pas în satisfacerea cerințelor de securitate ale ocupanților Ialtei.

Reacție a băncii austriece Raiffeisen după ce Viena a blocat aderarea României la Schengen: „Ne arătăm surprinși de această decizie”
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25952138-reactie-bancii-austriece-raiffeisen-dupa-viena-blocat-aderarea-romaniei-schengen-aratam-surprinsi-aceasta-decizie.htm

„În topul celor mai cunoscute companii cu capital austriac care activează în România se află, pe lângă bine cunoscuta OMV Petrom (care se pare că ar face lobby pe lângă autorități pentru modificarea Legii offshore), și companii specializate în construcția de drumuri și autostrăzi (Porr și Strabag), din industria bancară și de asigurări (subsidiara Raiffeisen și Uniqa Asigurări), industria auto (Automobile Bavaria, două companii Porsche și subsidiara BMW), dar și industria farma (Farmexim și Help Net), potrivit termene.ro.”

Ce afaceri învârt austriecii în România. Analist: Sunt printre cei mai feroce investitori
https://adevarul.ro/economie/ce-afaceri-invart-austriecii-in-romania-analist-2226212.html

 *

Bine gândit de către specialiștii în psihologia masselor, pe momentul de maximă tensiune al așteptării triumfului austriac, brusc se lansează în România un Fake News că Germania și Luxemburgul – țări germanofone ca Iohannis (care trebuie să fi negociat genial, motivând că are Schengenul în Proiectul de Țară, zice A3!) – se bat cu îndârjire să nu mai fie ținuți românii la poartă cu mânuța întinsă! Cad intoxicate și televiziunile și presa de credibilitate și naivii de pe Facebook că ar mai exista un Miracol, după ăla tot dunărean de la Maglavit!

 Joi, 08 Decembrie 2022, 14:29 „Jurnalistul Jack Parrock, corespondent al mai multor publicații, între care The Telegraph, The Times, Politico și Deutsche Welle, a scris pe Twitter că miniștrii de Interne reuniți în Consiliul JAI nu reușesc să obțină unanimitatea pentru aderarea României, Bulgariei și Coarției la Schengen. El spune că, din informațiile pe care le are, Germania și Luxemburg ar amenința că vor bloca aderarea Croației la Schengen dacă nu va fi dat acordul și pentru România și Bulgaria.”

Jurnalist străin: Germania ar amenința că blochează Croația în Schengen dacă România nu e acceptată
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25951349-jurnalist-strain-germania-ameninta-blocheaza-croatia-schengen-daca-romania-nu-acceptata-schengen.htm

 „Miniștrii Afacerilor Interne din UE nu reușesc să găsească unanimitatea în Consiliul JAI ACTUALIZARE 14.23 Surse oficiale susțin că la această oră au loc negocieri între miniștrii de interne ai UE și cel al Austriei, după ce s-a intrat în blocaj la Consiliul JAI. Germania și Luxemburg pun presiune pe Austria, refuzând să aprobe aderarea Croației, susținută de austrieci. Tonul a fost dat de ministrul din Luxemburg, susțin sursele citate.” 

Nu intrăm în Schengen. Austria și Olanda au votat împotriva noastră
https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/ministrul-austriac-de-interne-astazi-voi-vota-contra-extinderii-schengen-cu-romania-si-bulgaria-2177591

 Cristian Pantazi: „Miniștrii de Interne din UE au făcut o pauză în ședința Consiliului JAI de la Bruxelles pentru a debloca situația provocată de veto-ul Austriei față de intrarea României și Bulgariei în Schengen, au declarat pentru G4Media surse oficiale. În acest moment, reprezentanții Germaniei duc discuții cu delegația Austriei pentru a găsi un compromis, potrivit surselor citate. Luxemburg a dat tonul pentru întreruperea negocierilor, sprijinită de Germania.”

ULTIMA ORĂ Pauză de negocieri la Consiliul JAI pe Schengen, Germania negociază cu Austria pentru România – Surse
https://www.g4media.ro/ultima-ora-pauza-de-negocieri-la-consiliul-jai-pe-schengen-germania-negociaza-cu-austria-pentru-romania-surse.html

Un rățoi și mai mare ne-a pus pe varza încă nemurată și prea rar pritocită Mediafax, la 14.55, să iubim și UDMR-ul.

Posibilă răstunare de situaţie la consiliul ce decide aderarea la Schengen. FT: Viktor Orban ar putea bloca aderarea Croaţiei / Măsura ar fi una de represarii după ce UE a blocat fondurile destinate Budapestei

https://www.mediafax.ro/externe/rastunare-de-situatie-in-consiliul-ce-decide-aderarea-la-schengen-ft-viktor-orban-ar-putea-bloca-aderarea-21392818

*** ***

 Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii. 

Mihai Eminescu, Convorbiri literare (X) nr. 5, 1 August 1876. (prelegerea din 14 martie).

Influența austriacă asupra românilor din Principate

https://ro.wikisource.org/wiki/Influen%C8%9Ba_austriac%C4%83_asupra_rom%C3%A2nilor_din_Principate

 Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

ATP pare a se gândi numai la câștiguri, nu și la copiii Ucrainei ținuți în frig, întuneric și teroarea alarmelor.

Federația Britanică, amendată de ATP pentru că nu a permis participarea sportivilor din Rusia și Belarus la turnee

https://sport.hotnews.ro/stiri-tenis-25949792-federatia-britanica-amendata-atp-pentru-nu-permis-participarea-sportivilor-din-rusia-belarus-turnee.htm

Elveția e țară neutră și prosperă, ca Austria. Uneori, se intră pe teren cu un complex de superioritate față de un adversar mai sărac.

Cauza pentru care Elveția a fost spulberată de Portugalia cu 6-1 la Mondiale: ”Un virus care circula prin hotel”

https://ziare.com/elvetia/cauza-pentru-care-elvetia-spulberata-portugalia-6-1-la-mondiale-un-virus-care-circula-prin-hotel-1776563

Ore 15:00 - La protesta degli ucraini. Davanti a Palazzo Marino inizia il presidio della comunità ucraina contro l'invasione del loro Paese da parte della Russia. Un gruppo di manifestanti chiede di «sostituire l'opera», come già fece il console ucraino a Milano, Andrii Kartysh. «Questa manifestazione non è contro la cultura, ma contro la propaganda russa, di chi si serve dei messaggi degli artisti per strumentalizzarli», dice un portavoce. Sui cartelli si legge, tra l'altro, «Solisti russi amici del carnefice Putin No, patrimonio culturale russo Sì» e «Ildar Abdrazakov è un solista del regime russo», in riferimento al basso protagonista dell'opera.

Prima della Scala, la diretta | Profughi ucraini in piazza: «Fermate il Boris Godunov, no alla propaganda di Putin»

https://milano.corriere.it/notizie/cronaca/22_dicembre_07/prima-della-scala-profughi-ucraini-in-piazza-fermate-il-boris-godunov-no-alla-propaganda-di-putin-68006d50-0f2e-4378-8999-d267de75axlk.shtml

Ar fi păgubos. Ca și cum noi românii nu l-am mai citi pe Robert Musil fiindcă un jalnic partid austriac ne ține la poarta Schengenului.

07 12 2022 Un ministru ucrainean cere boicotarea culturii rusești până la terminarea războiului
https://tvrmoldova.md/article/1ad60a3a6b32d94c/un-ministru-ucrainean-cere-boicotarea-culturii-rusesti-pana-la-terminarea-razboiului.html

24 11 2022 Argentina is most controlled by China and its media is heavily infiltrated – Freedom House

https://www.riotimesonline.com/brazil-news/modern-day-censorship/a-report-assures-that-argentina-has-a-high-infiltration-of-the-chinese-communist-party-in-its-media/

04 12 2022 Mircea Marian: Securitatea lui Xi: 540 de milioane de camere îi supraveghează pe cetățenii Chinei, îi identifica după mers și le analizează sentimentele. The Times: „Mao nu a visat așa ceva”

https://defapt.ro/securitatea-lui-xi-540-de-milioane-de-camere-ii-supravegheaza-pe-cetatenii-chinei-ii-identifica-dupa-mers-si-le-analizeaza-sentimentele-the-times-mao-nu-a-visat-asa-ceva/

South Korea spent $200 billion, but it can’t pay people enough to have a baby

https://edition.cnn.com/2022/12/03/asia/south-korea-worlds-lowest-fertility-rate-intl-hnk-dst/index.html

Ultima vizită externă a demolatorului profesionist Ceaușescu în Iran a fost.

Autorităţile iraniene au demolat casa familiei unei sportive care a concurat fără hijab

https://www.g4media.ro/autoritatile-iraniene-au-demolat-casa-familiei-unei-sportive-care-a-concurat-fara-hijab.html

*** *** *** *** *** ***  

Cîțu intră în istorie mai mult pentru demiterea deținutului politic Octav Bjoza, subsecretar de stat, decât pentru așezarea pe principii liberale a economiei Epocii Iohannis.

07 12 2022  România a intrat în recesiune economică! Fostul premier Cîțu dezvăluie că Guvernul a trucat datele, anunțând fals că prețurile au scăzut cu 1,2% ca să mascheze intrarea în recesiune

https://ziaristii.com/romania-intrat-recesiune-economica-fostul-premier-florin-citu-dezvaluie-ca-guvernul-trucat-datele-anuntand-fals-ca-preturile-au-scazut-cu-12-ca-sa-mascheze-intrarea-recesiune/#comment-247584

 Contrareforma Epocii Iohannis în Educație.

Salariile profesorilor și ale angajaților din Educație cresc cu doar 4,3%, în medie, în 2023 – proiect
https://www.g4media.ro/document-salariile-profesorilor-si-ale-angajatilor-din-educatie-cresc-cu-doar-43-in-medie-in-2023-proiect.html

Idealul educațional al coaliției este formarea unui electorat care să gândească cu televizorul la primarul care a furat, dar a și făcut.

Bugetul Ministerului Educației va fi de 2,1% din PIB în 2023 – proiect / Ar fi cel mai mic buget din istoria recentă
https://www.g4media.ro/breaking-bugetul-ministerului-educatiei-va-fi-de-21-din-pib-in-2023-proiect-ar-fi-cel-mai-mic-buget-din-istoria-recenta.html

Dacă iese comision bun, iar noi și bulgarii nu intrăm în Schengen, probabil vom importa din Olanda miere fugitivă pentru Laptele și Cornul la elevi, adică investim în Reforma Educației.

„Fooditive, un producător de ingrediente cu sediul în Olanda, va începe testele la scară largă ale produsului în anul ce vine. Compania folosește un proces biotehnologic de inserare a ADN-ului de miere în drojdie, care apoi este fermentat, pentru a reproduce procesul care are loc în stomacul albinelor.”

Prima miere creată în laborator din lume: soluția la dispariția albinelor

https://playtech.ro/2022/prima-miere-creata-in-laborator-din-lume-solutia-la-disparitia-albinelor/

Temerile că trendul e să fie o atmosferă încărcată și la Academie, un fel de cum e cu Institutul ăla unde se forjează comasat istoria canonică corectată privind comunismul adus în România, compoziția Exilului neextremist și Revoluția lui Brucan.

„Cine face parte din Biroul Prezidiului Academiei Române? Pe lîngă președintele Ioan Aurel Pop, mai mult bolnav, sunt cei patru vicepreședinți, academicienii Mircea Andruch-matematician, Nicole Mircea Zamfir-fizician, Răzvan Theodorescu-istoric și Mircea Dumitru -filosof și logician, și secretarul general Ion Dumitrache...  În absența președintelui Ioan Aurel Pop, mai recentul și mai tînărul academician Mircea Dumitru conduce Biroul Permanent, iar Editura Academiei se află în directa sa coordonare. Din cîte am aflat pe parcursul acestei documentări, vicepreședintele Mircea Dumitru este și principalul promotor al debarcării lui Dumitru Radu Popescu și susținătorul discret al aducerii pe post a profesorului universitar de SNSPA Adrian Miroiu.”

03 12 2022 Cornel Nistorescu: Povestea tristă a academicianului Dumitru Radu Popescu
https://www.cotidianul.ro/povestea-trista-a-academicianului-dumitru-radu-popescu/

03 12 2022 Iliescu Nicolae: Atmosfera de la Editura Academiei

https://www.cotidianul.ro/atmosfera-de-la-editura-academiei/

...După publicarea de către cotidianul.ro a articolelor „Povestea tristă a academicianului Dumitru Radu Popescuˮ și  „Atmosfera de la Editura Academieiˮ, Mihai Popa, al căruit nume este menționat într-unul dintre texte,  a solicitat un drept la replică pe care îl publicăm integral:

05 12 2022 Drept la replică
https://www.cotidianul.ro/drept-la-replica-10/

Guvernul are bani și PSD sau AUR ar trebui să vină cu o lege organică cum că să fie accesibile gratuit și obligatoriu pe rețelele de telecablu TVR Cultural și Arte TV (netradus, pentru ca politicienii să învețe franceza ca altădată.) Dar intelectualii nu cer decât pentru ei, facilități personale sau de gașcă, nu unele pentru Luminarea Poporului. Cel mai straniu eșec al Autoelitei e poate faptul că istoricii de după 1989 n-au putut crea o mișcare unionistă în dreapta Prutului, dar e drept că n-au avut nici Infrastructură Intelectuală serioasă. Pentru românii din Diasporă, era bună Biblioteca Digitală a Bucureștilor, să mai citească istorie și literatură clasică, dar a dispărut de pe net. (Presă veche o avem acum accesibilă tocmai pe Digiteca Arcanum, inclusiv o parte din cea literară.) Pentru românii din țară, era bun Muzeul Național de Istorie, dar stă și acesta în reparații, din 2002, cam când a devenit clar că istoria se canonizează românilor după Boia. Dar acum toate se vor repara, deoarece pot deveni motive de neprimire în Schengen.

Merkel n-a prea trecut prin România. Ar fi putut aranja cu Iohannis să preluăm în toate rețelele de telecablu Arte TV, măcar pentru minoritatea germană.

Un an de când cancelarul Germaniei a părăsit scena politcă. Angela Merkel: „Nu mai aveam puterea să mă impun“

https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/un-an-de-cand-cancelarul-germaniei-a-parasit-scena-2225025.html

***

Cam știam toți că vom mai sta o dată. De fapt, nu neprimirea românilor în Schengen de către un mic partid din Austria trezește furia, ci modul banditesc în care s-a făcut: pe baza unei Minciuni și cu 24 de complici neputincioși, spre dezonoarea UE!

E bună și o umilință ca un șut în bot cu un adidas de lux, la poarta Schengenului. Dacă nu te-au dezgustat lăturile corupției, incompetenței, nesimțirii și vânzării intelectuale de țară și popor, acum poate că te lași de un urât și cronofag obicei, de o deloc frumoasă, plăcută sau de folos zăbavă în postromânism, cetitul presei încă de limbă română, dubioasă și imprevizibilă, tot mai împuținată și mai  subjugată de ai noștri și de... ai lor!

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***