sâmbătă, 26 februarie 2022

Mai bine s-ar primi Ucraina în UE, simbolic. Preaderare lentă odată cu Republica Moldova. Nu în NATO, în UE. Pentru că sancțiunile pot fi compensate de China.

 Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

Unii euroatlantici mânjiți în afaceri cu oligarhia rusă au sperat întâi să declare Zelenski unilateral renunțarea Ucrainei la NATO-UE. Apoi, să-i sugrume Armata Roșie în doar trei zile de Blitzkrieg, măcar pe kieveni. Să se termine odată toată criza asta, să vină banii!. Prelungirea războiului le e exasperantă. Trecerea de la sancțiuni la ajutor militar concret, defensiv, va fi astfel serios îngreunată, ca în Germania căștilor. Opinia publică occidentală? Se mai uită la teveu, dar ca pe Netflix. Se va plictisi dacă imaginile de groază din înapoiatul Est nu cresc progresiv. Demonstrațiile sunt mai mult ale marii Diaspore ucrainene. Dacă NATO-UE nu ajută Ucraina nici militar, nici simbolic, printr-o promisiune privind primirea în UE, Putin poate aduce înapoi pe Ianukovici la Kiev și să creeze Occidentului noi neliniști, în Republica Moldova sau mai degrabă la Marea Baltică, ducând acolo flota biruitoare de la Marea Neagră.

Impresionant moment doar pentru cine are nevoie de Libertate și Prosperitate, de UE. Din perspectiva propagandei putiniste, o mică neonazistă! Televiziunile rusești le spun rușilor că e vorba doar de respingerea unui atac în Donbas și de o... denazificare a Ucrainei.

Primul nou născut într-un adăpost de război din Ucraina: „O vom numi Libertate”

https://www.g4media.ro/primul-nou-nascut-intr-un-adapost-de-razboi-din-ucraina-o-vom-numi-libertate.html

 „Putin a luat decizia de a desfășura o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, astfel încât, eliberați de opresiune, ucrainenii înșiși să-și poată determina liber viitorul”, a declarat Lavrov, la o conferință de presă la Moscova, citat de Interfax.

Lavrov: Rusia nu ocupă Ucraina, o „denazifică”, ca ucrainenii să-și poată determina „liber” viitorul

https://revista22.ro/international/lavrov-rusia-nu-ocupa-ucraina-o-denazifica-ca-ucrainenii-sa-si-poata-determina-liber-viitorul

De la începutul agresiunii, televiziunile rusești dominante poziționează operația drept o respingere a unui atac ucrainean asupra Donbasului și un efort de... denazificare a Ucrainei. Putin însuși a cerut armatei ucrainene să ia la Kiev puterea deținută de o „clică de drogați și de neonaziști”. Orice mare ofițer creștin s-ar întreba la icoană dacă poate fi „drept”, vorba lui Stalin, un război bazat pe minciuni!

Lavrov: Rusia nu ocupă Ucraina, o „denazifică”, ca ucrainenii să-și poată determina „liber” viitorul

https://revista22.ro/international/lavrov-rusia-nu-ocupa-ucraina-o-denazifica-ca-ucrainenii-sa-si-poata-determina-liber-viitorul

Bietul soldat rus a fost de multe ori băgat în seamă de autorități abia când a ajuns... erou. În trecutul mare război, n-avea voie să se predea, chiar lăsat fără muniție. Iar cei care au văzut Occidentul, au fost izolați să nu povestească.

Soldați ruși, acuzați că au jefuit un magazin în orașul ucrainean Melitopol
https://www.g4media.ro/video-soldati-rusi-acuzati-ca-au-jefuit-un-magazin-in-orasul-ucrainean-melitopol.html?

*

Putin riscă să ajungă ca Miloșevici, dacă oligarhii găsesc alt boss.

România lui Iohannis va ajunge să fie acuzată pentru joc pasiv.

Maia Sandu a interzis Sputnik și nu mai pot fi citiți nici în RO Adrian Severin, Pleșoianu, Șoșoacă și ceilalți. E tristețe și la partea cripto-filorusă din AUR.

Maia Sandu nu doarme: Sputnik a fost interzis în R. Moldova şi, în consecinţă, şi în România

https://epochtimes-romania.com/news/maia-sandu-nu-doarme-sputnik-a-fost-interzis-in-r-moldova-si-in-consecinta-si-in-romania---324747

Mai erau fani care îl credeau stăpânul omenirii.

Cât ajută? Putin are… interdicție de călătorie în SUA
https://www.cotidianul.ro/cat-ajuta-putin-s-a-ales-cu-interdictie-de-calatorie-in-sua/

„Conform Nexta TV, este vorba despre un bloc din cartierul kievean Zhuliany. Mai multe etaje au fost lovite direct, cum se vede și din imagini.”

Bloc de locuințe din Kiev, lovit de o rachetă, azi-dimineață. momentul șocant, surprins de camere 

https://www.libertatea.ro/stiri/video-bloc-de-locuinte-din-kiev-lovit-de-o-racheta-azi-dimineata-4000760

Pierderile sunt în imaginea Rusiei și în izolarea internațională. Stalin a sacrificat sute de mii de soldați forțând luarea KIevului „în cinstea lui 7 noiembrie” 1943.

Cum arată bilanţul provizoriu al Armatei Ucrainei, în urma luptelor cu ruşii: 102 tancuri şi 14 avioane distruse, peste 3.500 de soldaţi ucişi. Lista completă

https://adevarul.ro/international/europa/cum-arata-bilantul-provizoriu-armatei-ucrainei-urma-luptelor-rusii-102-tancuri-14-avioane-distruse-3500-soldati-ucisi-lista-completa-1_6219cd275163ec42717973c1/index.html

Bătălia de la Kiev (1943)
https://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83t%C4%83lia_de_la_Kiev_(1943)

Informația a fost confirmată de premierul italian Mario Draghi, care a relatat emoționat în fața Parlamentului convorbirea cu președintele ucrainean.

Mesaj dramatic transmis de Zelensky liderilor UE joi seară: ”Probabil că e ultima oară când mă vedeți viu”

https://www.g4media.ro/mesaj-dramatic-transmis-de-zelensky-liderilor-ue-joi-seara-probabil-ca-e-ultima-oara-cand-ma-vedeti-viu.html

Poroșenko nu e ca acei politicieni euroatlantici care abia așteaptă ca pensie specială să fie angajați la oligarhii lui Putin!

Ex-Ukraine President Holds AK-47 as He Vows to Fight on Streets of Kyiv

https://www.newsweek.com/petro-poroshenko-ak47-ukraine-former-president-russia-vladimir-putin-1682639

Legendary boxers Vitali and Wladimir Klitschko vow to fight for Ukraine amidst Russia invasion... as the former heavyweight champions call for an end to 'senseless war'

https://www.dailymail.co.uk/sport/boxing/article-10549721/Legendary-boxers-Vitali-Wladimir-Klitschko-vow-fight-Ukraine-amidst-Russia-invasion.html

***

Precum sub ceaușism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărți de bune în lunile pandemiei din Epoca Iohannis-Cîțu. Ca la țară, când cu ciuma lui Caragea.

Thierry Wolton - O istorie mondiala a comunismului, vol I-III

Benjamin Bidder - Generația Putin. Să înțelegem noua Rusie

Françoise Thom - Putin și putinismul

Stanislav Belkovski - Putin. Biografia interzisă

Angus Roxburgh - Vladimir Putin. Un țar în căutarea unui nou imperiu

Karen Dawisha - Putin’s Kleptocracy. Who Owns Russia?

Garry Kasparov - Vine iarna. De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere

Taras Șevcenko - Cobzarul

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărți bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Totuși, nu toată cultura e gratuită, mai și plătești online, vreun documentar, vreo carte, vreo interpretare de maestru.

*** *** *** ***

La ONU, India a votat pentru Putin, iar Occidentul îi trimite ajutoare și tehnologie.

Chinezii îl cam lasă pe Putin în ofsaid. Le va plăti dobânzi mari.

Lasă că îl primește Xi pe Putin în Consiliul Asiei, dar ca adjunct!

Rusia, suspendată din Consiliul Europei

https://adevarul.ro/international/rusia/rusia-suspendata-consiliul-europei-1_621902945163ec427172804f/index.html

Rusia a fost exclusă din concursul Eurovision
https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25391140-rusia-fost-exclusa-din-concursul-eurovision.htm

The 2022 Champions League final will be played in Paris after Russia was stripped of the match following the nation's invasion of Ukraine. The final of Europe's most prestigious club competition was due to be played in St Petersburg on 28 May. Meanwhile, Russia's Formula 1 Grand Prix, due to take place in Sochi in September, has been cancelled.

Ukraine conflict: Champions League final moved from Russia & F1 GP cancelled
https://www.bbc.com/sport/football/60520933

*** *** *** *** *** *** *** ***

Lipsă de transparență NATO-UE: sunt doar bănuite țările sau grupurile care limitează sancțiunile.

Cât privește România, e aproape absentă din condamnarea invaziei. Parcă n-ar avea oengeuri și organizații de-ale intelectualilor! Vorbesc doar politicienii și niște specialiști universali, ecranacii care pot comenta telespectatorilor și tenis, și geologia marțiană, și tainele... secrete ale oligarhiei ruse.

Gabriel Andreescu: Mințile dezgustătoare ale susținătorilor lui Vladimir Putin
https://www.contributors.ro/mintile-dezgustatoare-ale-sustinatorilor-lui-vladimir-putin

R3m AUR, precum Șoșoacă, se aliniază instinctiv la propaganda putinistă.

Președintele Ucrainei, Zelenski, spune că e gata să discute cu Rusia despre neutralitate

https://r3media.ro/presedintele-ucrainei-zelenski-spune-ca-e-gata-sa-discute-cu-rusia-despre-neutralitate-dupa-ce-i-a-intrebat-pe-liderii-europeni-daca-vor-primi-tara-in-nato-am-fost-lasati-singuri/

Zelenski îi propune lui Putin negocieri

https://ro.sputnik.md/20220225/zelenski-propune-lui-putin-negocieri-49329690.html

Mai interesantă e că, după ce au folosit abuziv numele unui academician mai istoric decât eseistul Boia, acum r3m trimite la Dungaciu, că să sărim pe Ucraina,  dintr-o emisiune Ev. Zilei în care nu e de găsit decât că e-n trafic, nu lângă Ciutacu, Curea, Andronic și Harnagea!

25 02 2022 Dan Dungaciu dă de înțeles că românii din Ucraina au fost abandonați în mod voit de București: România a avut o viziune, Ucraina ca stat buffer între noi și Rusia. Pentru asta, am pus între paranteze chiar și chestiunea românilor
https://r3media.ro/dan-dungaciu-da-de-inteles-romanii-din-ucraina-au-fost-abandonati-in-mod-voit-de-bucuresti-romania-a-avut-o-viziune-ucraina-ca-stat-buffer-intre-noi-si-rusia-pentru-asta-am-pus-intre-paranteze-chi/

Alte idei crețe, favorabile în context Rusiei, vin din șicanarea cu unionismul tocmai acum a Republicii Moldova, probabil de necaz că Mia Sandu a blocat Sputnikul.

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, cere autorităților de la Chișinău să examineze unirea cu România. Vlad Bilețchi, liderul AUR: Acum e momentul!

https://r3media.ro/anatol-salaru-fost-ministru-al-apararii-in-republica-moldova-cere-autoritatilor-de-la-chisinau-sa-examineze-unirea-cu-romania-vlad-biletchi-liderul-aur-acum-e-momentul/

Pe când Activenews - Roncea, tot antivaccinistă, este totuși creștinește anti-invazie

Primii morți provocați de „creștinul” Putin. Rusia a atacat cu rachete instalații și baze militare ale Ucrainei din Kiev, Harkov, Mariupol și Dnipro. Armata Rusă a lovit ținte din Kiev și Odesa dar și blocuri de locuințe provocând victime civile.

https://www.activenews.ro/stiri/PRIMII-MORTI-PROVOCATI-DE-%E2%80%9ECRESTINUL-PUTIN.-Rusia-a-atacat-cu-rachete-instalatii-si-baze-militare-ale-Ucrainei-din-Kiev-Harkov-Mariupol-si-Dnipro.-Armata-Rusa-a-lovit-tinte-din-Kiev-si-Odesa-dar-si-blocuri-de-locuinte-provocand-victime-civile.-VIDEO-172957

Față de cât se implică Polonia, România riscă o acuzație de joc pasiv deoarece coaliția adoptă o neutralitate ca a lui Viktor Orban, fără avantajele acestuia sau ale UDMR.

Război în Ucraina. Cătălin Drulă: Cer coaliţiei majoritare să iniţieze imediat, din partea României, întreg pachetul de sancţiuni disponibile împotriva Rusiei
https://adevarul.ro/news/politica/razboi-ucraina-catalin-drula-cer-coalitiei-majoritare-initieze-imediat-partea-romaniei-intreg-pachetul-sanctiuni-disponibile-rusiei-1_621a01835163ec42717ba368/index.html

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulți nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaș autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Exploatarea mediatică deliberată a prostiei.

Baba Vanga a prezis! Clarvăzătoarea a știut că Rusia îi va declara război Ucrainei. Ce e mai rău, abia acum începe... Dacă totul se va adeveri, omenirea va trece prin momente cumplite. Actualizat: vineri, 25 februarie 2022, 20:59   

https://substantial.ro/baba-vanga-a-prezis-clarvazatoarea-a-stiut-ca-rusia-ii-va-declara-razboi-ucrainei-ce-e-mai-rau-abia-acum-incepe-video/