miercuri, 8 septembrie 2021

După convocarea lui Barna la Cotroceni, degeaba, criza s-a încheiat. RO nu se va mai occidentaliza rapid, ci lent sau deloc

 Nu corupţia, nu incompetenţa, ci neseriozitatea ne termină!

Ne-am trezit la realitate. Suntem abia în 2021! După convocarea lui Barna la Cotroceni, degeaba, criza s-a încheiat. RO nu se va mai occidentaliza rapid, ci lent. Episodul userist, a fost ca al paşoptiştilor, un pospai ivit cu 15-20 de ani prea devreme. Acum, ne putem duce multă vreme la bibliotecă, la muzeu sau la concert. De la Piaţa Universităţii încoace, România şi-a brutalizat mereu tineretul ei, dacă nu-i convine corupţia şi incompetenţa, atunci să emigreze!

Presa română şi societatea civilă intelectuală de carieră nu i-a sprijinit cu nimic serios pe userişti. Ne pierdem timpul pe internet, ca cititori, comentatori şi subcomentatori.

Se poate orice. Dar Occidentul nu apreciază deloc, la un membru UE de bază din Est, sabotarea unei moţiuni de cenzură. E un joc contra esenţei democraţiei, care e tocmai posibilitatea de a schimba din funcţie un politician.

Tata Tocqueville îmi explica pe la 1929-1933 că democraţia americană nu se va prăbuşi pe foamete în bolşevism sau fascism, din pricina opoziţiei numeroaselor oengeuri şi implicării unor megaintelectuali, seismectuali şi alte personalităţi respectate, în luarea de atitudine contra derapajelor.

La noi, contextul e că lehamitea din Vest permite în Est jocuri cu autoritarismul tentante. Adică de ce-am fi noi şmecherii din România mai fraieri?!

În 2011 se mai reacţiona. Azi, trecerea peste noapte de la progresism la uselism se produce într-un silenţiu lugubru.

Dilema se ocupă soroşist de Români în legiunea străină, ca să ni-l plaseze pe Dan David, dorit de mulţi la Academie în locul lui Ioan-Aurel Pop, cu titlul: Românii între etnie și naționalitate – o analiză psiho-culturală. Totul sună, liceanului derutat, în linia tot transilvană, m-am săturat de România, a lui Sabin Gherman, corcită cu viziunea miştocară a lui Boia despre Unire: „Dacă ne concentrăm asupra diasporei românești – şi mai stau un pic în jurul definiţiilor –, o să observăm că sociologii tind să nu vorbească de „diaspora românească“, ci să vorbească despre „diaspore româneşti“. Ei încearcă să ne spună că, din punct de vedere sociologic, n-avem un profil unitar, de grup, ci avem mai multe profiluri diferite." Platforma Contributors nu a avut unde să găsească, din 2 până în 7 septembrie, vreun observator de încredere care să spună ce gândeşte. Niciun megaintelectual de serviciu: Liiceanu, Pleşu, Patapievici, Cărtărescu, Manolescu, Blandiana, Tismăneanu... Nicio scrisoare deschisă, măcar una cu efect autopublicitar, fără finalitate dealtfel, pentru că nu numai că nu citeşte nimeni nimica, ci şi la Festival, penuria de spectori nu se explică numai prin Covid şi preţul dublat al biletelor, ci şi prin creşterea ponderii inculţilor funcţionali în RO spre 93%. Observator cultural are tot un titlu batjocoritor la Bedros Horasangian: Între Afganistan și Românistan, mai mult despre probleme de-ale americanilor. Europa Liberă pentru RO e într-o neutralitate net favorabilă liberalilor. Dealtfel, mult mai interesante sunt de câţiva ani materialele echipei de la platforma pentru Basarabia.

Fireşte, profesorul care are de sfătuit părinteşte liceeni sau sudenţi performanţi, îi va trimite cu inima împăcată să studieze în străinătate, pe unde nu sunt fabrici de diplome (licenţă, masterat şi mai ales doctorat) şi să se pripăşească pe-acolo, fiindcă în ţara lor şi a tandemului Iohannis-Cîţu neseriozitatea, corupţia şi incompetenţa sunt iremediabile.

*

De pe vremea lui Nestor Ratesh şi Noël Bernard, nu li s-a mai spus românilor cu atâta claritate care le e situaţia. Acum, fiecare îşi va trage propriile concluzii.

" Șeful statului n-a organizat la Cotroceni sesiuni de mediere a conflictului izbucnit în coaliție. A lăsat criza politică să se umfle fără să miște un deget. N-a intervenit nici când jocul democratic a fost călcat în picioare de liberalii din tabăra Cîțu, ajutați pe față de PSD. Asta arată premeditare, nu doar indolență...  Acest ”nu te poți înțelege cu ei” se traduce în multe feluri... Nu poți face înțelegeri pe sub masă, compromisuri și aranjamente clasice, nu-i poți convinge că secția specială o fi fost inventată de PSD, dar e bună și pentru PNL sau UDMR. N-au înțeles nici până azi s-o lase mai moale cu justiția, cu reformele, cu transparența în alocarea resurselor publice, cum și pe ce trebuie cheltuiți banii europeni."

Dan Tăpălagă: Nu te poţi înţelege cu ei

https://www.g4media.ro/nu-te-poti-intelege-cu-ei.html

Ba trebuie să vină, ca să combată jocul fake news că ai lui Cîţu şi Ciolacu s-ar pregăti împreună pentru Olimpiada de la Paris: fug de câte ori au ocazia!

P:" Adica nu vine nimeni ca doar nu au absolovit facultatea impreuna cu aur si cu usr . motiunea la gunoi . unghuiosii sa pileasca birzliul."

Surse: Participarea parlamentarilor PSD la ședința de plen de joi cu moțiunea de cenzură e facultativă
https://www.g4media.ro/surse-participarea-parlamentarilor-psd-la-sedinta-de-plen-de-joi-cu-motiunea-de-cenzura-e-facultativa.html

Are umor. E mai mult o şicanare. Cum o să tolereze militărosul Cîţu un şef de cancelarie care ar putea să se arate nesupus?

Apar primele dezertări. Un membru PLUS refuză să demisioneze din funcția de Şef al Cancelariei Prim-Ministrului
https://ziare.com/politica/stiri-politice/sergiu-hossu-refuz-demisie-sef-cancelarie-premier-1698944

Secretarii de stat ai USR PLUS au fost eliberați din funcție. Anunțul premierului
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/secretarii-de-stat-ai-usr-plus-vor-fi-destituiti-miercuri-seara-este-anuntul-de-ultima-ora-facut-de-premierul-florin-citu.html

Cîţu nu a luat act de demisia miniştrilor USR PLUS: „O să analizez.” /  „Nu am ezitat sa iau decizii controversate. La Sănătate am avut un minister eficient”
https://adevarul.ro/news/politica/citu-nu-luat-act-demisia-ministrilor-usr-plus-o-analizez---nu-ezitat-iau-decizii-controversate-sanatate-avut-minister-eficient-1_613750885163ec4271f9229d/index.html

... în locul Ioanei Mihăilă, PNL și UDMR au stabilit ca acest portofoliu să fie preluat interimar de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării... Ministrerul Cercetării, Inovării și Digitalizării va fi condus interimar de Barna Tánczos, ministrul Mediului. Inițial, în locul lui Ciprian Telemam (USRPLUS)...

?! Schimbare de plan în Guvernul Cîțu: Doi miniștri UDMR preiau interimar ministere de la USR PLUS (surse)
https://www.stiripesurse.ro/schimbare-de-plan-in-guvernul-citu-doi-ministri-udmr-preiau-interimar-ministere-de-la-usr-plus_1982574.html

Nu trebuie provocate din senin crize politice pe pandemie! Naraţiunea de combătut redă c-am fi sub putere neo-USL încă de la demiterea lui Vlad Voiculescu, după care act, guvernul Cîțu a ratat vaccinarea (RO 30%, UE 70%), legitimând astfel… doleanțele aberante ale AUR . Deocamdată, trebuie să importăm încă 240 milioane doze vaccin şi, pe urmă, vedem noi cui le donăm.
Florin Cîțu: ”Sunt dezamăgit că un ministru al Sănătății poate să lase instituția fără conducere în plină pandemie”. Nelu Tătaru, rugat să fie consilier onorific

https://ziare.com/florin-citu/stiri-florin-citu/florin-citu-dezamagit-ministerul-sanatatii-fara-conducere-1699184

E greu cu raţiunea, deoarece se consideră că premierul Cîţu ar fi putut prelua ca interimar nu doar Fondurile europene, ci şi Trasporturile, şi Economia. E supradotat. E unic.

Apel la rațiune din partea lui Orban: "Refacerea coaliţiei de guvernare, singura soluţie politică onorabilă pentru România şi pentru PNL“
https://ziaristii.com/apel-la-ratiune-din-partea-lui-orban-refacerea-coalitiei-de-guvernare-singura-solutie-politica-onorabila-pentru-romania-si-pentru-pnl/

*

Regretatul Ion Caramitru a susţinut totdeauna, chiar cumva eroic, împotriva tuturor greutăţilor, că România are nevoie de Teatru şi de Poezie.

Simona Chiţan: Ultimul Higgins. Rămas bun, Ion Caramitru!

https://adevarul.ro/cultura/teatru/ultimul-higgins-ramas-bun-ion-caramitru-1_61376dad5163ec4271f9fa83/index.html

Precum sub ceauşism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărţi de bune în lunile carantinei.

Enescu - Suita a II-a pentru orchestră op. 20

Mendelssohn - Concertul în mi minor pentru vioară și orchestră op. 64

Brahms - Simfonia nr. 4 în mi minor op. 98

Enescu - Sonata nr. 3 pentru pian și vioară op. 25, „în caracter popular românesc”

Musée Cernuschi
https://fr.wikipedia.org/wiki/Mus%C3%A9e_Cernuschi

Musée des Arts décoratifs (Paris)
https://fr.wikipedia.org/wiki/Mus%C3%A9e_des_Arts_d%C3%A9coratifs_(Paris)

Murasaki Shikibu
https://en.wikipedia.org/wiki/Murasaki_Shikibu

Tsugouharu Foujita
https://fr.wikipedia.org/wiki/Tsugouharu_Foujita

Johan Barthold Jongkind
https://fr.wikipedia.org/wiki/Jongkind

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

 *** *** *** ***

PSD avea sus pile mai sigure. Era bine contestaţia să o facă Ciolacu.

Florin Cîțu anunță că guvernul atacă moțiunea de cenzură la Curtea Constituțională. „Să minți că ai depus nelegal niște semnături este inadmisibil”

https://ziare.com/florin-citu/stiri-florin-citu/florin-citu-guvern-ataca-motiune-cenzura-ccr-conflict-juridic-1699119

 În perspectiva neo-USR, Toader ar fi la justiţie cu CV mai bun decât Bode.

Tudorel Toader, după ce Florin Cîțu a anunțat că va sesiza CCR: 'Curtea nici nu va intra pe fond, va admite sesizarea pe procedură'
https://www.stiripesurse.ro/tudorel-toader-dupa-ce-florin-citu-a-anuntat-ca-va-sesiza-ccr-curtea-nici-nu-va-intra-pe-fond-va-admite-sesizarea-pe-procedura_1983614.html

 S-au mai primit promisiuni privind "traseul nostru european", de la liderul deputaţilor PNL Florin Roman şi de la... Barna, după ce parlamentul a votat numirea, pe viaţă, a lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Culmea uselismului fiind să revină acum şi Tudorel Toader la Justiţie! "21 octombrie 2020. După ce ieri s-au bătut pe sinecuri în Parlament, PNL şi USR se întrec azi în sesizări la CCR pe tema Iordache":
https://adevarul.ro/news/politica/dupa-s-au-batut-sinecuri-parlament-pnl-usr-intrec-sesizari-ccr-tema-iordache-1_5f9010305163ec42711624fc/index.html

 Florin Roman: „Nimeni nu blochează derularea moţiunii de cenzură. Amânăm câteva zile până vom avea un răspuns pe semnături”

https://adevarul.ro/news/politica/roman-nimeni-nu-blocheaza-derularea-motiunii-cenzura-amanam-cateva-zile-vom-raspuns-semnaturi-1_613888835163ec4271018615/index.html

 Retrospectiv, se poate lua în considerare vechimea că Rareş Bogdan îl susţine pe Cîţu de pe când relata de pe Realitatea tv, la 10 august 2018, cu mânie, gazarea protestului anticorupţie al Diasporei, dosar astăzi mort ca al Înscenării teroriste de la Revoluţie şi al Mineriadei.

Rareș Bogdan acuză Antena 3 de intoxicare: "Nu renunțăm la Cîțu! E singura opțiune a PNL pentru postul de premier și cel de șef al partidului!“

https://ziaristii.com/rares-bogdan-acuza-antena-3-de-intoxicare-nu-renuntam-la-citu-e-singura-optiune-pnl-pentru-postul-de-premier-si-sef-al-partidului/

 Greu de înţeles cum or să se întoarcă useriştii, dacă după ce i-au certat şi făcut de râs până şi în Occident, în ordine ierarhică, dl preşedinte Iohannis, premierul Cîţu şi consilierul Muraru, mai vine şi Sighiartău să-i descalifice pe B1 tv ca „imaturi” şi nesupuşi!
PNL anunță varianta guvernului minoritar/ Robert Sighiartău: ”Prima variantă este formula cu USRPLUS. A doua variantă, un guvern minoritar/ O să vedeți că or să vină la negocieri și cu Florin Cîțu premier”
https://www.g4media.ro/pnl-anunta-varianta-guvernului-minoritar-robert-sighiartau-prima-varianta-este-formula-cu-usrplus-a-doua-varianta-un-guvern-minoritar-o-sa-vedeti-ca-or-sa-vina-la-negocieri-si-cu-florin.html

*** *** *** *** *** *** *** ***

"Cât privește noua sală de concerte de care festivalul și Bucureștii au nevoie ca de aer, nu s-a pus nici măcar pixul pe hîrtie. Sîntem tot în bătrînul Ateneu, construit la 1888, și tot în Sala Palatului, construită la 1960. Atenție, nici una din aceste două săli nu a fost construită pentru muzică! Sîntem, așadar, cu Festivalul „George Enescu“, într-o improvizație logistică permanentizată."

Sever Voinescu: Drulă la Cultură!

https://www.dilemaveche.ro/sectiune/tilc-show/articol/drula-la-cultura

 Prognoza liberală e că se poate aranja deja şi serbarea la Davos a victoriei Cîţu contra Orban. Mai bine s-ar vota online, iar banii de Congres să fie donaţi Bibliotecii Academiei, pentru digitalizarea periodicelor. La elveţieni, corupţia nu e rentabilă şi a investi în educaţie nu înseamnă anvelopări, termopane, gazon ecologic autoudat şi ce mai vrea primarul, ci de pildă, a construi Swiss Science Center Technorama (îl vedem pe net) pentru a-i familiariza interactiv pe copii cu fascinanta lume a fizicii.

Preşedintele Iohannis face joi o vizită în Elveţia
https://www.g4media.ro/presedintele-iohannis-face-joi-o-vizita-in-elvetia.html

 Nu e vreo polemică tocmai cu Budapesta, unde s-a învăţat de către primii cursanţi Soros atâta democraţie,  ci vechiul sedativ al GDS: nu e niciun pericol dinspre regimul Viktor Orban, ci tot de la naționaliștii români, urmași ai fascismului!

Madălin Hodor: Mai uşor cu Trianonul pe scări

https://revista22.ro/opinii/madalin-hodor/mai-usor-cu-trianonul-pe-scari

 Mădălin Hodor: Mai uşor cu Trianonul pe scări

https://newsweek.ro/actualitate/madalin-hodor-mai-usor-cu-trianonul-pe-scari

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulţi nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaş autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Cîţu atacă alianţa dintre USR PLUS şi AUR: „Dacă AUR a negociat ca vaccinarea să stea pe loc? Nu ştim ce a cedat USR pentru a semna cu ei”

https://adevarul.ro/news/politica/citu-ataca-alianta-usr-plus-aur-daca-aur-negociat-vaccinarea-stea-loca-nu-stim-cedat-usr-semna-ei-1_61390c035163ec4271054ec0/index.html

S-ar părea că RO îşi continuă, din 2011 spre 2028-2031, regimul uselist Crin-Ponta-Dan Voiculescu, fără viaţă culturală notabilă

 Nu corupţia, nu incompetenţa, ci neseriozitatea ne termină!

 Aici în Est, tăcerea intelectualităţii civice de carieră, scufundate în noianul de doctorate false, nu e bună în condiţiile de monopol mediatic în care toate televiziunile ştiriste înjurau aseară simultan singurul partid anticorupţie  şi cu vederi occidentale certe.

 Impresia observatorilor diplomatici e că nici la guvern, nici la Cotroceni nu se ştie de criza din România, deşi avem o groază de televiziuni ştiriste USL!

 Acum, Ludovic Orban are şanse mai mici în PNL decât înainte de preluarea de către PSD, în foi de viţă, a rolului conducător în democraţia noastră, recunoscut de baronii locali fără deosebire de culoarea lor politică.

 Dimineaţa de 7 septembrie începe promiţător, chiar dacă useriştii şi-au dat demisia, înjuraţi de toate televiziunile şi indignaţii de profesie. Pagina roşie Newsweek îşi ridică la paroxism tonul atacurilor ei constante la USR PLUS, amintindu-ne că şi A3 are o emisiune chipurile americană, de brand CNN, până şi doamna Dăncilă bucurându-se de o mai respectuoasă şi sinceră consideraţie, îndeosebi pentru politica ei externă, decât tinerii tehnocraţi din partidul care nu e partid, deoarece nu poate depune o moţiune de cenzură deşi are toate semnăturile.

S-a născut frontul comun USR PLUS-PSD-AUR. Două scenarii posibile: anticipate sau guvern minoritar

https://newsweek.ro/politica/s-a-nascut-frontul-comun-usrplus-psd-aur-doua-scenarii-posibile-anticipate-sau-guvern-minoritar

 Atacul la inexistentul front comun USR PLUS-PSD-AUR nu vine de la nişte ageamii. Titlul miştocar „S-a născut frontul comun USR PLUS-PSD-AUR“  e calchiat după celebra replică a criticului Paul Cernat către cei ce avertizau pe scriitori că, după demolarea Poetului Naţional în Dilema, nr 265 din 5 martie 1998, îşi vor pierde şi Sediul istoric, şi Muzeul Literaturii, şi librăriile, şi – ceea ce e infinit mai grav decât ce gândesc nişte umbre trecătoare – chiar mişcarea civică din România nu va mai fi luată în serios de Popor: finala prezidenţială 2000 va fi între bolşevicii Iliescu şi Vadim!

29-02-2000 Paul Cernat:  Frontul salvarii lui Eminescu

https://www.observatorcultural.ro/articol/frontul-salvarii-lui-eminescu-i/

 Nici măcar o moţiune fără perspective nu poate fi introdusă în democraţia epocii Iohannis-Cîţu! Întâi, pe motiv că ar fi nişte semnături false, dar opoziţia lui Orban împiedică acea amânare dorită de grupul Alina Gorghiu până spre 25 septembrie, când va fi întronat noul stăpân liberal; apoi, fug caraghios din sală ambii parteneri din noul USL, ai lui Ciolacu şi ai lui Cîţu, useriştii zic că şi UDMR-ul.

Ședinţa pe tema moţiunii de cenzură, suspendată a patra oară din lipsă de cvorum

https://www.libertatea.ro/stiri/sedinta-bpr-camera-deputatilor-senat-calendar-motiune-cenzura-guvern-florin-citu-7-septembrie-2021-3723801

 Rămânea românilor din publicul cultivat marea speranţă de la apus de soare, de la Cotroceni. S-a înşelat până şi Moise Guran, neobservând că  premierul Cîţu e preţios ca la albine matca. Deoarece va dezvolta prioritar România rurală. E probabil însuşi viitorul preşedinte, tot două mandate.

Moise Guran: „Iohannis este cu spatele la zid. Trebuie să-l sacrifice pe Florin Cîțu”
https://ziare.com/klaus-johannis/stiri-klaus-johannis/moise-guran-klaus-iohannis-sacrificare-florin-citu-1698792

 Şi se mai agitau, băi, unii, nişte analişti, nostalgici USL, să se fi întors grabnic şi Cioloş degeaba, de la Macron! Ca să-l ia ei la mişto.

 Suspans. Silenţiu lugubru. Se va merge oare mai departe, fără aventurierul Cîţu, care se arată în stare ca, ajutat de Ciolacu, să îl suspende în 2022 chiar pe preşedintele Iohannis? Aş!

Dan Barna după întâlnirea cu Klaus Iohannis: Din păcate s-a dovedit o întâlnire formală / Nu s-a prezentat vreo soluție, nu s-au analizat soluții

https://www.g4media.ro/live-dan-barna-declaratii-dupa-intalnirea-cu-klaus-iohannis.html

 Pe 2 septembrie, când Cîţu l-a demis ministrul de justiţie Stelian Ion, Iohannis a ieşit la ora 18 în public cu nişte abstracţii despre vaccinări şi despre nevinovăţia viitorului interimar de la justiţie, Bode, care a avut un accident de maşină în 30 august, rezultând două concluzii prezidenţiale de o simplitate iliesciană: „Prima, că nu este bine să te grăbești când vrei să ajungi cu mașina undeva. Asta ar trebui să reținem cu toții. Doi, se vede foarte clar nevoia dezvoltării infrastructurii." (v. Libertatea)

 Deci marţi 7 septembrie, unii naivi mai sperau că prin chemarea lui Barna la Cotroceni se va schimba ceva în soarta coaliţiei. Erau şi intoxicaţi şi de vreun titlu promiţător, dar adresat de fapt către troica PNL-Cîţu, UDMR, PSD:

Iohannis, despre criza guvernamentală: „Vă garantez că vom găsi cele mai bune soluţii. Nu ne abatem de la parcursul european”

https://adevarul.ro/news/politica/iohannis-despre-criza-guvernamentala--vom-gasi-solutie-buna-nu-abatem-parcursul-european-1_61373b135163ec4271f87b87/index.html

 Vox populi

P: "Bah artistilor pe noi nu be intereseaza barna, citu, mitu! Euro a sarit de 5 lei, preturile la alimente si combustibili s-au dublat, veniturile au scazut. Noi asta stim si nu ne freaca de werneri, barne, citi, da?"

Dealtfel, nimeni n-a înţeles ironia mea cu a-l înlocui pe Cîţu cu prietena sa politică, Gorghiu.

 Ce e inexplicabil e că PNL se comportă ca şi cum ar duce lipsă de cadre competente. Au o mulţime în nomenclatură. Alina Gorghiu a mai condus PNL!! Şi Rareş Bogdan. Ar îmbunătăţi comunicarea, inclusiv cu UE.
Barna, despre ieşirea de la guvernare: Cîţu nu are competenţa necesară să conducă această Coaliţie. Nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici cu ele
https://adevarul.ro/news/politica/barna-despre-iesirea-guvernare-citu-nu-competenta-necesara-conduca-coalitie-nu-jucam-demisiile-nu-facem-bambilici-ele-1_613778e65163ec4271fa3fc9/index.html

 Probabil nici aici nu se vede vreo ironie. Totuşi, spiritul UE azi e unul inclusiv. Ideală în locul lui Cîţu, ar fi Alina Gorghiu!!

Liberalii ar lua în calcul, pentru prima oară, o guvernare fără premierul Florin Cîțu. Favorit să-l înlocuiască: Lucian Bode

https://ziaristii.com/surse-liberalii-ar-lua-calcul-pentru-prima-oara-posibilitatea-de-renunta-la-citu-favorit-sa-l-inlocuiasca-lucian-bode

 E de citit şi ce spunea, înfiorând pe cunoscători,  specialistul român în istoria securităţii moştenitoare a securităţii, ca să explici pe forum trolilor de ce preşedintele a lăsat, inclusiv observatorilor diplomatici, impresia că e sechestrat la Cotroceni, în imposibilitate de a-şi exercita rolul de mediator!

Marius Oprea: ?! "Coldea îi alimentează Alinei Gorghiu, după cum s-a scris, visurile de a fi prima femeie preşedinte al României. În acest demers, Florin Cîţu, ca prim ministru şi preşedinte de partid e unealta perfectă. Alina Gorghiu, fără să uite că Orban e cel care i-a luat locul în fruntea Partidului Naţional Liberal, e cea care i-a cerut şi a obţinut capul, de la preşedintele Iohannis"

17 08 2021 Cîţu a fost protejat de serviciile secrete, care tac în legătură cu el. E omul lor?

https://www.mediafax.ro/editorialistii/prezentul-fara-perdea-marius-oprea-citu-a-fost-protejat-de-serviciile-secrete-care-tac-in-legatura-cu-el-e-omul-lor-20233863

 24 08 2021, Raluca Boboc: Alina Gorghiu şi alegerile prezidenţiale. Noua „Elena Udrea” a politicii româneşti

https://adevarul.ro/news/politica/alina-gorghiu-alegerile-prezidentiale-noua-elena-udrea-politicii-romanesti-1_61247c395163ec427176ce18/index.html

  21 08 2021, Alina Gorghiu: Misoginismul – cel mai periculos duşman al progresului!

https://adevarul.ro/news/societate/misoginismul-mai-periculos-dusman-progresului-1_6121f4655163ec4271674207/index.html

 6 09 2021, Alina Gorghiu: Dacă analiza semnăturilor de pe moțiunea de cenzură arată că sunt false, nu exclud varianta unei plângeri penale

https://www.g4media.ro/alina-gorghiu-daca-analiza-semnaturilor-de-pe-motiunea-de-cenzura-arata-ca-sunt-false-nu-exclud-varianta-unei-plangeri-penale.html

 Trendul fiind refacerea USL Dan Voiculescu-Crin-Ponta 2011,  vom avea şi poze cu Gorghiu între Firea şi Olguţa Vasilescu.

 Cristian Câmpeanu: Vor fi trei ani de stagnare și de cheltuieli bugetare nebunești votate de PSD în parlament și impuse unui guvern slab, incapabil să își treacă propriul buget.

Criza de guvern: Consecințele mini-puciului lui Cîțu împotriva lui Stelian Ion
https://revista22.ro/opinii/cristian-campeanu/criza-de-guvern-consecintele-mini-puciului-lui-citu-impotriva-lui-stelian-ion

 Amuzant literar pentru un bestseller ar fi de exprimat şi poziţia liberalilor patrioţi pro-occidentali anticorupţie, hotărâţi să se încumete la excluderea din partid a lui Ludovic Orban, urmând ca la Congres, cum UE e inclusivă, să fie o nouă candidată contra actualului premier, Alina Gorghiu sau poate, mai puţin probabil Raluca Turcan.

 Când s-a depus moţiunea, era o jale de nedescris la televiziunile ştiriste anteniste. Apoi, le-au liniştit Iohannis şi Ciolacu.

Civic, USR PLUS este în continuare foarte slab sprijinit, i se dau cel mult lecţii despre derapaje, după ce a fost trimis în opoziţie, unde se afla... doar partidul AUR, şi dacă se continuă aşa, Cîţu rămâne fără mari eforturi şef de guvern şi de PNL, cu influenţă mai impresionantă decât a avut Dragnea în culmea puterii, încât cu portretul său încadrat de Turcan, Rareş Bogdan, Muraru şi Gorghiu, liberalii vor câştiga în 2024 toate 7 primăriile Capitalei, parlamentarele şi iarăşi Cotrocenii.

 USR PLUS va simţi ce înseamnă faptul că PSD şi PNL se consideră şi sunt partide deja foarte bogate, care îşi pot plăti şi o bună imagine internă sau externă.

 Jocul politic PSD e să amâne moţiunile până când e ales Cîţu stăpân peste PNL, după care impulsivul lider poate exmatricula nesupuşii mai aprig decât pe nişte bieţi miniştri userişti.

Răsturnare de situaţie. Conducerea Parlamentului nu a ajuns la un consens privind moţiunea de cenzură. Mâine are loc o nou încercare

https://adevarul.ro/news/politica/birourile-permanente-celor-doua-camere-reunesc--tema-motiunii-cenzura-usr-plus-aur-motiunea-putea-probleme-procedurale-1_6135a5175163ec4271ec79b3/index.html

 Cioloș: Ce face PNL acum, încercând să ne pună o etichetă falsă în ceea ce privește AUR, este o șicanare
https://www.g4media.ro/ciolos-ce-face-pnl-acum-incercand-sa-ne-puna-o-eticheta-falsa-in-ceea-ce-priveste-aur-este-o-sicanare.html

 Cîțu despre schimbarea prefecților și demisiile miniștrilor USPR PLUS. ”Cei care nu fac reforme alături de mine mai și pleacă câteodată. La PSD era mai multă onoare”
https://ziare.com/florin-citu/stiri-florin-citu/florin-citu-demitere-prefecti-usr-plus-1698504

 Criza se adânceşte: PNL, preferând moţiunea PSD, dacă ea va fi depusă vreodată, măreşte şi mai mult vizibilitatea şi importanţa AUR decât a reuşit până acum USR PLUS!
Fenechiu, despre moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR: Vom solicita verificarea legalităţii şi realităţii semnăturilor

https://adevarul.ro/news/politica/fenechiu-despre-motiunea-cenzura-depusa-usr-plus-aur-vom-solicita-verificarea-legalitatii-realitatii-semnaturilor-1_6135d2575163ec4271ee61b0/index.html

 Neculai Constantin Munteanu, Fbk:  "O GOLĂNIE! Verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură a USR-PLUS și AUR este o golănie avocățească, marca Daniel Fenechiu. Faptă nu chiar de mirare, dacă avem vedere că Daniel a intrat prima oară în Parlament pe listele partidului lui Dan Diaconescu."

 *

Precum sub ceauşism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărţi de bune în lunile carantinei.

Mendelssohn - Uvertura Visul unei nopți de vară

Bruch - Concertul nr. 1 în sol minor pentru vioară și orchestră op. 26

Enescu - Suita nr. 2 în do major pentru orchestră op. 20

Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor op. 68

Mozart - Requiem in D minor, K. 626

Salieri - Requiem in C-minor

La vie après Guantanamo
https://www.arte.tv/fr/videos/095726-000-A/la-vie-apres-guantanamo/

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

*** *** *** ***

Guvernul Boc a tăiat pensiile şi salariile bugetarilor, iar situaţia cadrelor didactice, să nu fugă toţi profesorii performanţi din sistem, a rezolvat-o PSD-ul.

Sunt fapte. Paradoxal, tocmai partidele crezute mai intelectuale investesc cel mai puţin în Educaţie.
Guvernul s-a răzgândit: Nu mai creşte pensia celor care muncesc peste 65 de ani şi nici nu va permite cumularea pensiei anticipate cu salariul la privat

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/guvernul-s-a-razgandit-nu-mai-creste-pensia-celor-muncesc-65-ani-nu-permite-cumularea-pensiei-anticipate-salariul-privat-1_6135ab645163ec4271ecbe59/index.html

Dacă pe userişti i-a demis domnul premier Cîţu pentru nesupunere, darmite pe liberali! Va urma. PNL va fi cel mai ierarhizat partid din Est. O singură voce. Tunătoare.

PNL, scindat în scandalul moțiunii. Sighiartău: „Îi cer lui Ludovic Orban să înceteze să atace liderii partidului. Noi nu suntem anexa USR-PLUS”

https://ziare.com/ludovic/stiri-ludovic/robert-sighiartau-atac-ludovic-orban-1698759

*** *** *** *** *** *** *** ***

De mai tot patrimoniul de interes turistic se ocupă BOR.
Acuzații de cenzură în Biserica Ortodoxă după ce conducerea BOR a interzis un proiect de cercetare privind robia romilor. Cercetarea teologică, doar cu voie de la Patriarh
https://www.g4media.ro/document-acuzatii-de-cenzura-in-biserica-ortodoxa-dupa-ce-conducerea-bor-a-interzis-un-proiect-de-cercetare-privind-dezrobirea-romilor-cercetarea-teologica-doar-cu-voie-de-la-patriarh.html

Turnătoarea trebuie declarată de către oengeurile cu animăluțe personalitatea anului 2021.

„La data de 30 august, ora 15,40, o femeie din comuna Gugeşti a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gugeşti cu privire la faptul că în curtea casei vecinului ei se află cadavrul unui câine, care ar fi fost ucis chiar de către proprietar.”

Un bărbat și-a ucis câinele, după ce i-ar fi mâncat două găini. Polițiștii au deschis dosar penal

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/un-barbat-si-a-ucis-cainele-dupa-ce-i-ar-fi-mancat-doua-gaini-politistii-au-deschis-dosar-penal-1651915

Ciobanii mioritici de care îşi bate joc tineretul urban progresist cred în eresul că urşii sunt ai oengeurilor sprijinite de cei mai bogaţi vânători.

Bărbat sfâșiat de urs în Prahova. Animalul i-a rupt maxilarul și o ureche

https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/barbat-sfasiat-de-urs-in-prahova-animalul-i-a-rupt-maxilarul-si-o-ureche

România se află pe culmile unei prosperităţi nevisate şi ar putea felia mai mult pib la Edu-Cultură, Cercetare şi Tineret. 

Dacă nu intram în UE-NATO, era şi la noi instabilitate.

Președinte devenit prizonier în urma unei lovituri de stat. Puciul a anulat și un meci de fotbal din preliminariile Campionatului Mondial
https://ziaristii.com/video-cum-arata-un-presedinte-devenit-prizonier-urma-unei-lovituri-de-stat-puciul-anulat-si-un-meci-din-preliminariile-campionatului-mondial/

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***