luni, 10 iunie 2024

Istoria ca literatură este despre că bucureștenii reali, decât o Capitală Micul Paris, preferă mai bine să servească având poftă un Buzău Mare

Deja în posibil context trumpist 2025, cum Scholz și Macron sunt în corzi prin progresul extremei drepte, e bine să ne rugăm ca acest eșalon de aleși să aibă în pază România și imaginea ei, apropo de încurajarea bruscă a ofensivei putiniste în Ucraina.

10 06 2024 Bombă! Partidul Dianei Șoșoacă, S.O.S. România, intră în Parlamentul European!

https://www.replicaonline.ro/bomba-partidul-dianei-sosoaca-s-o-s-romania-intra-in-parlamentul-european-595004

În 21 mai 1990, după alegerile strivitoare, filologul Jenel Noveanu a tăiat Bucureștiul pe din două, ca Paraschiv al lui Moromete Delirul, pe traseul Jilava-Măgurele-Rahova-Centru-Moșilor-Colentina-Voluntari, frapat de liniștea de pe chipurile și din discuțiile transportaților în comun, o nevinovăție a poporului electoral ca a motanului chior al lui Catullus, care i-a hăpăit păsărica Lesbiei, o vrăbiuță. De atunci, la fiece colț de cotitură electorală, profesorul de franceză Bazil Frâncu era foarte atent și uimit de lipsa presimțirii masilor de a fi făptuit istorie din culpă.

Dacă Șoșoacă și Grapini se vor încontra în parlament la uie, urât privindu-se, să vedem noi atuncea cum se vor uita la diasporeni extremele drepte așa de alese!

Puisque toute passe, vorba frumoasei Claire Chazal. Să ne pregătim, așadar, zapas de mici, mangal, bere, boxe, petarde, poate și de ieșit în stradă, în caz de vreo victorie surpriză!

10 06 2024 Echipa naţională a României pleacă astăzi în Germania pentru Campionatul European de fotbal

https://www.europafm.ro/echipa-nationala-a-romaniei-pleaca-astazi-in-germania-pentru-campionatul-european-de-fotbal-audio/

Euro 2024: Cine va câștiga turneul final, conform supercomputerului Opta/ Ce șanse are România să devină campioană europeană

https://www.g4media.ro/euro-2024-cine-va-castiga-turneul-final-conform-supercomputerului-opta-ce-sanse-are-romania-sa-devina-campioana-europeana.html

În bună parte, am cam ales de-amu cea mai potrivită garnitură politică, să ne apere dacă, ficțional amuzându-ne, Putin ia Odessa și Găgăuzia, pe când Trump ar fi silit să retragă NATO unde a mai fost, pe Oder-Neisse, ca să se poată focusa pe niște amenințări din Asia. 

Rezultatele de azi erau previzibile încă din 1997-2011, când intelectualitatea care contează a socotit că, gata, intrăm în „postromânism”, adică Eminescu, Ștefan cel Mare, Unirea, Mircea Eliade, Religia, Miorița și în general orice motiv de mândrie identitară, pot intra în reeducare-demitizare. Simplu: uite că au găsit unii stindardele aruncate la gunoi, și le-au refolosit populist!

10 06 2024 Genialul Brâncuși scria agramat și în română, și în franceză. Dar asta nu l-a împiedicat să fie unul dintre cei mai mari artiști moderni

https://defapt.ro/genialul-brancusi-agramat-in-romana-franceza/

23 05 2024 Vlad Țepeș, un domnitor nesemnificativ și foarte crud, transformat de Ceaușescu în erou pentru propaganda comunistă. Cum a ajuns idolul multor români

https://defapt.ro/tepes-personaj-istoric-nesemnificativ-si-sadic/

Televiziunile nu vin să informeze despre situație, dar dau publicului neavizat, ca definitive, cifre alese în momentul favorabil de la numărători... paralele, PSD și PNL! Presa pare a relata doar ce vede la tv, manipulând însă, de pildă că bucureștenii preferă unei Capitale ca Micul Paris, un Buzău Mare.

Aceste agregatoare de știri favorabile puterii pot fi lesne înlocuite cu orice presă din Lume, pentru că tot nu descriu realitatea românească, ci niște ficțiuni străine acesteia.

Clotilde Armand, Fbk: „Ce fac Ciolacu și Ciucă cu oamenii din secții care stau de peste 30 de ore nedormiți, în temperaturi de 34 grade cu sacii de voturi în fața sediului de aseară până acum este inuman. Asta face PNL PSD cu voia lui Toni Greblă de la AEP. Din 166 de secții s-au depus doar 40. Restul au fost respinse de BES 1 pentru că nu se închid cheile. Marcele, ce e asta? Suspiciune de fraudă sau ne pierdem vremea! Am depus plângere pentru cei care au luat această decizie abuzivă și inumană.”

Luni 10 06 2024 pe la ojină: Surse Preluarea sacilor cu voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1 se suspendă până marți dimineață / Buletinele de vot vor fi păzite de jandarmi și polițiști

https://www.g4media.ro/surse-preluarea-sacilor-cu-voturi-la-biroul-electoral-al-sectorului-1-se-suspenda-pana-marti-dimineata-buletinele-de-vot-vor-fi-pazite-de-jandarmi-si-politisti.html

Pe canicula asta, ne îmbătăm cu apă băhnită, Dâmboviță, apă dulce!

Bucureștenii l-au votat pe Nicușor Dan ca să implementeze-n 4 ani doar ce-i permite Consiliul General al Capitalei controlat de Ciolacu, Ciucă și Voiculescu.

Revoluția din 1989 a început la Timișoara și a fost împușcată la București. Abandon pripit Cătălin Drulă, ca al lui Emil Constantinescu în anul 2000, care măcar a justificat că a fost învins de sistem, de securitate. Pradă armatelor de postaci și infiltrați, USR în 2024 n-a mai fost sprijinit de intelectualii publici și de presa lor, iar în finalele la limită a contat decisiv exploatarea oamenilor lui Cioloș pentru împrăștierea electoratului.

2024 06 10 Fritz, pregătit să preia șefia USR. Cătălin Drulă demisionează din cauza rezultatelor

https://www.euronews.ro/articole/catalin-drula-a-anuntat-ca-isi-da-demisia

 Tineretul abia așteaptă să poată contribui la achitarea datoriei externe, îngrijorat de creșterea ei recentă.

10 06 2024 Sociologul Barbu Mateescu: O posibilă explicație pentru prezența tinerilor 25-34 ani semnificativ mai mică decât la scrutinele trecute ar putea fi migrația / La votul politic nu se poate spune că tinerii au votat cu un partid anume

https://www.g4media.ro/sociologul-barbu-mateescu-o-posibila-explicatie-pentru-prezenta-tinerilor-25-34-ani-semnificativ-mai-mica-decat-la-scrutinele-trecute-ar-putea-fi-migratia-la-votul-politic-nu-se-poate-spune-ca-tine.html

Perla anului la Ioana Ene Dogioiu: „Sigur că banii publici pompați în presă sunt o explicație, dar cu siguranță nu singura și, în opinia mea, nu cea mai importantă. O altă explicație importantă este mobilizarea maximă a primarilor PSD și PNL, care au tras din răsputeri pentru propriile mandate.”

10 06 2024 Primele concluzii după vot. Explicația victoriei PSD-PNL și efectele ei. Capitala, analiză rece

https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/primele-concluzii-dupa-vot-explicatia-victoriei-psd-pnl-si-efectele-ei-capitala-analiza-rece

Feseniștii sunt niște moderați, știm, ce trebuie să-i îngrijoreze cu celeritate pe intelectualii României, fac nu fac parte din Autoelita momentană, este progresul extremei drepte în Europa, fraților!

10 06 2024 Magda Grădinaru: Câteva efecte imediate ale succesului extremei drepte în Europa și ce aduce "cazul București"
https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/cateva-efecte-imediate-ale-succesului-extremei-drepte-in-europa-si-ce-aduce-cazul-bucuresti

„Înainte de a fi în Parlament, a fost trei ani ofițer al Serviciul Român de Informații (UM0102), apoi consilier în Guvern și la nivel european.”

10.06.2024, ora 17:12 Rezultate alegeri Sectorul 1: George Tuță se anunță primar. Clotilde Armand face plângeri penale

https://spotmedia.ro/stiri/politica/rezultate-alegeri-sectorul-1-pnl-anunta-ca-george-tuta-este-noul-primar

*** ***

Nu cred că te mai poți ruga curat la un crucifix știind că a curs pe el diareea unui activist bezbojnik, trimis să descreștineze satele de la est de Elba și Oder-Neisse.

Occidentul ar trebui să folosească AI pentru o listă a picturilor vandalizabile și să le împrumute unor muzee sigure din Rusia, China, Iran și North Korea.

Monet Painting at the Musée d’Orsay Vandalized by Climate Activist

https://www.artnews.com/art-news/news/monet-vandalized-by-climate-activist-musee-dorsay-1234708643/

Climate activist defaces Monet painting in Paris. Woman from Riposte Alimentaire arrested after sticking poster on impressionist painter’s Coquelicots

https://www.theguardian.com/world/article/2024/jun/01/climate-activist-defaces-monet-painting-in-paris

Presa ciugulește și ea un pic de audiență anti-Esprit și în loc să-i condamne pe vandalii goebbelsieni sau jdanoviști, le difuzează cu explicații sloganul, adăugând și isprăvile precedente. În loc să pună sistemul Intelligence să verifice dacă nu cumva finanțarea activismului anti-sanctus vine din non-Occident.

„Le mouvement de militants du climat Riposte alimentaire (anciennement Dernière rénovation), qui défend une alimentation durable, multiplie depuis plusieurs mois les actions. Il a revendiqué un jet de soupe sur la vitre qui protège La Joconde au Louvre en janvier, puis contre le tableau du Printemps de Monet au Musée des Beaux-Arts de Lyon en février.Le 8 mai, ses militants ont collé des affichettes autour de La Liberté guidant le peuple d'Eugène Delacroix au musée du Louvre.”

Une militante interpellée après une action contre un Monet au Musée d'Orsay
https://www.lefigaro.fr/culture/une-militante-interpellee-apres-une-action-contre-un-monet-au-musee-d-orsay-20240601

La pariuri, e într-adevăr numele genialului poet peruan, dar ca prescurtare, în clasamentul ligii fotbalistice, pentru Club Deportivo Universidad César Vallejo din Trujillo.

Scoruri live Cesar Vallejo, rezultate și program meciuri - Fotbal, Peru

https://www.flashscore.ro/echipa/cesar-vallejo/dSKTBglt/

 Iorga tocmai îi zicea aseară lui Gh. Brătianu că doar Boia sau Schmitt îl întrec.

„Istoricul britanic Dennis Deletant este autorul celei mai apreciate Istorii a României, volum publicat în 1998... Deletant este și autorul celei mai bune istorii despre comunismul și Securitatea din România și a documentat și publicat și despre regimul dictatorului Ion Antonescu ori despre Holocaust și antisemitism.”

01 06 2024 Dennis Deletant, autorul celei mai apreciate Istorii a României: „Sigur că o să votez”
https://www.g4media.ro/v/dennis-deletant-autorul-celei-mai-apreciate-istorii-a-romaniei-sigur-ca-o-sa-votez

 Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii. Măcar acum știm că a fi incult după globalizarea webară e o opțiune a pământeanului.

 Mihai Eminescu, Convorbiri literare (X) nr. 5, 1 August 1876. (prelegerea din 14 martie).

Influența austriacă asupra românilor din Principate

https://ro.wikisource.org/wiki/Influen%C8%9Ba_austriac%C4%83_asupra_rom%C3%A2nilor_din_Principate

 Mircea Eliade Profetism Românesc (vol. 1, Itinerariu spiritual, vol.2 România în eternitate), 1990

 Jakob Burckhardt - Renasterea unei democratii, Alegerile din România de la 20 mai 1990, Centrala Presei 1991

 Andrei Oțetea - Contrareforma, Alegerile din Romania de la 9 iunie 2024, Centrala Presei 2057

 Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

 De când asist la acest măcel sălbatic pornit în Est, apoi și în Levant, de netolerat în secolul XXI al super-tehnologiilor, citesc din Armand Hrestic - Războiul Sfânt (vol. I-IV), un fel de Lev Tolstoi - Război și Pace, cu naratologie încâlcită din proiect să te plictisești de la Joyce și Musil până la Pynchon și să abandonezi.

 https://ro.scribd.com/document/665947520/Armand-Hrestic-R%C4%83zboiul-Sfant-Volumul-1-2-3-4

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** ***

 Noii tineri intelectuali vor ocoli presa online cu vederi pro-occidentale care, surprinzător, a ocolit această știre și altele în timpul campaniei.

„Clotilde Armand este cotată cu 37,3% din voturile locuitorii Sectorului 1, urmată de George Tuță (PSD-PNL) cu 28,6% și Liviu Negoiță (PUSL) cu 22,8%, potrivit unui sondaj IPSOS realizat la comanda lui Clotilde Armand, potrivit HotNews.”

09 06 2024 Alegeri locale 2024: Clotilde Armand a votat la ora 10:00. Cum este cotată candidata ADU la Primăria Sectorului 1
https://ziare.com/alegeri-2024/clotilde-armand-alegeri-locale-primaria-sector-1-bucuresti-1874802

 02 06 2024 De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

https://www.libertatea.ro/stiri/de-ce-nu-mai-poate-statul-roman-sa-recupereze-nimic-de-la-dan-voiculescu-ovidiu-tender-si-puiu-popoviciu-sentintele-care-le-au-salvat-milionarilor-peste-250-de-milioane-de-euro-4905451

 10 05 2024 Iohannis a dat decret: evaziunea fiscală sub 1 milion de euro nu mai e cu închisoare, dacă se plătește prejudiciul

https://www.digi24.ro/digieconomic/financiar/iohannis-a-dat-decret-evaziunea-fiscala-sub-1-milion-de-euro-nu-mai-e-inchisoare-daca-se-plateste-prejudiciul-18075

 02 06 2024 Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală a explodat cu 64,4%, anunță Poliția Română

https://cugetliber.ro/stiri-eveniment-numarul-infractiunilor-de-evaziune-fiscala-a-explodat-cu-64-4-la-suta-anunta-politia-romana-506473

 „Mă bucur că în perioada mea de prim-ministru justiția funcționează și chiar constatam o oarecare normalitate: nu mai vedem girofarurile de la timpul nopții, luat oameni noaptea când pot fi chemați la prânz, omenește, nu se ține cont de culoare politică... Sunt mândru că PSD s-a detașat total de acest fenomen și că partidul principal al penalilor a devenit USR-ul (sic!)” , a declarat Ciolacu.

25 05 2024 Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR

https://www.national.ro/politica/reactia-lui-marcel-ciolacu-in-dosarul-coldea-dumbrava-partidul-principal-al-penalilor-a-devenit-usr-828443.html

 Toată lumea poate vedea că justiția Ciolacu-Ghoerghiu funcționează.

25 05 2024 Dan Voiculescu scapa si cu banii. A fost suspendata recuperarea prejudiciului in dosarul patronului trustului Intact

https://www.aktual24.ro/dan-voiculescu-scapa-si-cu-banii-a-fost-suspendata-recuperarea-prejudiciului-in-dosarul-patronului-trustului-intact/

 Litoralul poate redeveni atractiv dacă se reiau carnavalurile celebre. Spre finalul campaniei electorale venind, această știre poate mări cu 13-22% voturile exprimate pentru PSD-PNL.

Prima reacție a lui Radu Mazăre, după ce a ieșit din închisoare / Tribunalul Ilfov i-a aprobat cererea de liberare condiționată / Decizia este definitivă

https://www.g4media.ro/update-prima-reactie-a-lui-radu-mazare-dupa-ce-a-iesit-din-inchisoare-tribunalul-ilfov-i-a-aprobat-cererea-de-liberare-conditionata-decizia-este-definitiva.html

 Abia așteptăm să se reia revelioanele la RomExpo, până nu dărâmă pavilionul ăștia care vând cărți acolo sau cititorii îmbulzindu-se.

27 05 2024 Marian Vanghelie, o lună până scapă de închisoare. DNA și SRI, la un pas de un eșec istoric: prejudiciu de 30,4 milioane euro

https://www.fanatik.ro/marian-vanghelie-o-luna-pana-scapa-de-inchisoare-dna-si-sri-la-un-pas-de-un-esec-istoric-prejudiciu-de-304-milioane-euro-20703667

 E un moment economic prielnic de care trebuie profitat.

Țara [Ungaria] în care românii își iau casă cu teren pentru 7.000 de euro. „La noi nu găsești așa ceva, cum să nu pleci din țară?”

https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/tara-in-care-romanii-isi-iau-casa-cu-teren-pentru-2366938.html

16 05 2019 Doar 0,02% recuperat din prejudiciul în dosarul Voiculescu.

Ministerul de Finanțe arată că ANAF a recuperat până la 6 mai 9 milioane de euro din prejudiciul de 60.482.615 euro din dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

 https://www.aktual24.ro/dan-voiculescu-scapa-si-cu-banii-a-fost-suspendata-recuperarea-prejudiciului-in-dosarul-patronului-trustului-intact/

 08 08 2021 „Dan Voiculescu a ieșit din penitenciar după numai 3 ani de detenție, în iulie 2017, întrucât avea peste 60 de ani și a executat doar o treime din pedeapsă.”

7 ani de la condamnarea la 10 ani de detenție a fondatorului Antenelor, Dan Voiculescu: A executat 3 ani de închisoare / Statul a recuperat doar 18 din totalul de peste 80 de milioane de euro

https://www.g4media.ro/7-ani-de-la-condamnarea-la-10-ani-de-detentie-a-fondatorului-antenelor-dan-voiculescu-a-executat-3-ani-de-inchisoare-statul-a-recuperat-doar-18-din-totalul-de-peste-80-de-milioane-de-euro.html

N-avem Operă ca la Sydney (începută-n 1956), nici Filarmonică ca la Berlin (1960), ascultăm în boxe ce e pe scenă, aleșii locali preferând a investi în stadioane. Poate vom fi campioni europeni, dar probabilă e și o comasare până-n 2028 a programelor Actualități, Cultural și Muzical, din aplaudate apeluri la a economisi, că datoria externă e respectabilă.  

06 06 2024 Negocierile dintre sindicaliști și Radio România au eșuat, sindicatul anunță că strânge semnături pentru grevă

https://www.g4media.ro/negocierile-dintre-sindicalisti-si-radio-romania-au-esuat-sindicatul-anunta-ca-strange-semnaturi-pentru-greva.html

Urmare a Mineriadei, în România liceenii sunt mai activi civic decât mișcarea studențească.

Fost ministru al Educației, Daniel Funeriu, despre absolventa de liceu care a criticat dur sistemul de învățământ: „Teribilism al unui copil deștept”
https://ziare.com/daniel-funeriu-ministrul-educatiei/daniel-funeriu-absolventa-liceu-sefa-de-promotie-educatie-1874846

Trendul intelectual e să facem un Muzeu Național de Istorie a Europei, cel al lui Traian cu Lupoaica stând în reparații din 2002.

09 06 2024 Geoană. ”Veniți la vot în număr mare! E un moment complicat în istoria Europei”

https://www.cotidianul.ro/geoana-veniti-la-vot-in-numar-mare-e-un-moment-complicat-in-istoria-europei/

*** *** *** *** *** *** 

La toamnă, vine Trump și va dona României de Crăciun 100 de sisteme Patriot, cu bonus 10 000  centrale termice de apartament nucleare, experimentale. Cu câți ziariști, influencerițe și  oengști sunt gata oricând să plece voluntari pe câmpul de onoare, cunoscut nouă din Războiul Sfânt, președintele Zelenski poate conta și pe două-trei divizii românești surpriză.

06 06 2024 MApN nu vrea să trimitem Ucrainei niciun sistem Patriot. „Acești generali de carton ar întoarce armele mâine, s-ar muta în tabăra rusească fără nicio greață“

https://ziaristii.com/s-a-rezolvat-nu-se-poate-mapn-nu-vrea-sa-trimitem-niciun-sistem-patriot-ucrainenilor-acesti-generali-de-carton-ar-intoarce-armele-maine-bai-maine-s-ar-muta-cu-arme-si-bagaje-in-tabara-r/

Burduja, Emmaline Holly Gayk Burduja și afacerea minireactoarelor atomice

https://www.cotidianul.ro/burduja-emmaline-holly-gayk-burduja-si-afacerea-minireactoarelor-atomice/

Whataboutistul întreabă dacă în Gaza nu e același tip de război, secolul XXI, scopul articolului fiind ca guvernul și partidele să achiziționeze cât mai multe microcentrale nucleare, chiar și neprobate.

„Scopul declarat al Rusiei fiind acela de a face orașele nelocuibile și a forța astfel populația să părăsească aglomerările urbane (adică câștig de teritorii prin crearea deliberată a unor condiții care fac viață imposibilă și forțează strămutarea).”

16 04 2024 Eugenia Gusilov: Infrastructură energetică pentru război. Lecții din Ucraina

https://www.contributors.ro/infrastructura-energetica-pentru-razboi-lectii-din-ucraina/

Critica unui mit opunând un altul, mitul că protestele studenților ar fi fost contra Israelului ca stat (nu contra politicii din Gaza și West Bank a unui guvern), descrise că ar fi fost unele cu violență și haos de nedescris, inițiate numai ca să profite de ele niște pretinși eroi!

„This level of violence and chaos caused by protesters and professional agitators has not been seen since the height of the 1960s during the New Left protests against the Vietnam War.”

16 05 2024 The mythologization of anti-Israel campus protests

https://www.ynetnews.com/article/skahaiqm0

Crimes de guerre: deux poids, deux mesures

https://www.journaldemontreal.com/2024/05/22/crimes-de-guerre-deux-poids-deux-mesures

Wow, din titlu putem ghici cât lobby au pus congresmenii în mișcare ca să le fie acceptată această doleanță!

01 06 2024 Netanyahu acceptă invitaţia de a se adresa Congresului SUA şi va deveni primul lider străin cu patru astfel de invitații

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2024/06/01/netanyahu-accepta-invitatia-de-a-se-adresa-congresului-sua-si-va-deveni-primul-lider-strain-cu-patru-astfel-de-invitatii--1305043

21 05 2023 Il dit soigner le cancer avec de la méditation : comment un chiropracteur américain s’est payé le Grand Rex. Pour la deuxième année consécutive, le sulfureux Joe Dispenza, qui affirme pouvoir faire remarcher les paraplégiques avec de simples retraites méditatives, se produira en octobre dans la grande salle du célèbre cinéma.

https://www.lefigaro.fr/actualite-france/il-dit-soigner-le-cancer-avec-de-la-meditation-comment-un-chiropracteur-americain-s-est-paye-le-grand-rex-20240521 

22 05 2024 « A Radio France, la volonté gouvernementale de fusionner l’audiovisuel public nous semble démagogique, inefficace et dangereuse »

https://www.lemonde.fr/idees/article/2024/05/22/a-radio-france-la-volonte-gouvernementale-de-fusionner-l-audiovisuel-public-nous-semble-demagogique-inefficace-et-dangereuse_6234690_3232.html

Ecou la inculparea exceselor Netanyahu și Gallant

22 05 2024 Biden is losing World War III

https://thehill.com/opinion/national-security/4678430-biden-is-losing-world-war-iii/

 JO de Paris 2024 : 338 sites internet frauduleux de revente de billets recensés

https://www.lesechos.fr/monde/enjeux-internationaux/fil-info-les-principales-informations-de-ce-lundi-10-juin-2024-2100278

 Jean-François Copé: Dissolution de l'Assemblée : Macron est impardonnable, par Jean-François Copé

https://www.lexpress.fr/idees-et-debats/dissolution-de-lassemblee-macron-est-impardonnable-par-jean-francois-cope-MQT35X6GPRFEJAEQUS5NACALA4/

Front populaire (France)

https://fr.wikipedia.org/wiki/Front_populaire_(France)

 Front populaire : la gauche devrait s’inspirer de son passé

https://www.liberation.fr/politique/front-populaire-la-gauche-doit-sinspirer-de-son-passe-pour-maintenir-la-france-dans-la-republique-20240610_RGOJWUYN6ZGQJPK64L4DBVJFB4/

 Japan’s big business lobby has urged the government to allow married couples to have separate surnames, saying current laws that effectively force married women to go by their husbands’ names for some purposes present a business risk.

Japan should let married women keep names, main business lobby says

https://www.japantimes.co.jp/news/2024/06/10/japan/society/keidanren-married-women-keep-surnames/

 “The lunar surface is rich in basalt,” Zhou added. “Since we’re building a lunar base in the future, we will most likely have to make basalt into fibers and use it as building materials.”

04 06 2024 China’s Chang’e-6 probe lifts off with samples from moon’s far side in historic first

https://edition.cnn.com/2024/06/04/china/china-change6-moon-lift-off-intl-hnk/index.html

 Two women, 29 and 37, 'beat 63-year-old man to death after he refused to have threesome with them'.  Russian women detained on suspicion of killing man who refused threesome

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13513373/Women-29-37-beat-man-63-death-refusing-threesome-cemetery.html

 China's Chang'e-5 spacecraft returned Moon samples to Earth in 2020:

Chang'e-5: China's Moon sample return mission

https://www.planetary.org/space-missions/change-5

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***