vineri, 30 noiembrie 2018

Permisul Orlando poate fi şi o provocare a Diasporei să protesteze, ca să fie gazată iar!


Revista Presei
*
1 Decembrie Centenar, sub îngrijorare, sub teroare chiar, măcar pentru naturile vulnerabile la scenarită. Ameninţarea cu reducerea libertăţii de mişcare a românilor poate fi şi o provocare a Diasporei să protesteze ca să fie iar gazată. În contextul unor noi ajustări la justiţie, de pildă amnistii şi graţieri până la golirea puşcăriilor, să poată eventual intra în celulele eliberate opoziţia politică, oengistă şi intelectuală, pe când pe Pământ interlopii au arme!
Aproape oricine își va putea cumpăra arme periculoase în România

Nu mai pare absurd ca, la 30 de ani de la Revo, românii să aibă iar președinte pe viață.
Codrin Ștefănescu: Marian Oprișan le-a spus procurorilor DNA că oricum vom da legea aministiei și grațierii

OUG privind amnistia și grațierea. Ultimele evoluții și variantele de lucru

Un fel de a zice că, după, e posibilă și refacerea USL, că nu mai există corupți. De ce vrea PNL să ne reamintească fosta înfrățire cu PSD, nu știu!
Crin Antonescu, posibilul cap de listă al PNL la europarlamentare, despre OUG privind amnistia: România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces / Nicio discuție nu e serioasă despre justiție dacă nu vedem că s-au făcut și abuzuri

Permisele de muncă ale lui Orlando. Perspectiva de a se da doar pe șpagă și, în consecință, vom avea alt val de emigrări, definitive.
Propunere antieuropeană a ministrului Eugen Teodorovici: Dreptul românilor de a munci în străinătate să fie restricționat / Europarlamentar: Libertatea de a munci oriunde în UE este una fundamentală

Teodorovici a stârnit românii care muncesc în străinătate cu afirmaţiile legate de permisul de muncă: 2.200 de oameni i-au scris pe Facebook

E tot mai îndoielnică intenția inițială a coaliției de a serba Centenarul.
Culmea birocrației: Guvernul a aprobat azi 34 de proiecte culturale dedicate Centenarului, deși mai sunt doar trei zile până la Centenar

??? De frica huiduielilor și că va fi linșat, Șobolanul se dă bolnav de 1 Decembrie. Priviți-l cum minte!

Ghinion!... Ca și gripa lui Dragnea. E însă posibil și să se fi corodat materialul, de la gaze.
Steagul de pe fațada Palatului Victoria a fost dat jos, cu o zi înainte de Centenar - Toni Greblă explică decizia Guvernului

Centenarul decadenţei - De la Ion I.C. Brătianu la V.V. Dăncilă

*** *** *** ***
Dacă și Catedrala Eroilor, și Monumentul Unirii sunt expuse hulei, nu aflate în construcție și proiect, ci când au devenit definitiv SIMBOLURI, îți cam vine să expui batjocorii și tetralogia lui Armand Hrestic, „Războiul Sfânt“, abandonată prin 1997-2003, așteptând cititori mai cuminți!

"Aceștia sunt eroii români cunoscuți. Listele cu numele lor vor dăinui sub Sfânta Masă din altarul Catedralei Naționale."
În marea Sa îndurare, Dumnezeu îşi va aminti şi de cei necunoscuţi sau omişi.

În țările chiar așa de înapoiate, televiziunile ar trebui să ceară autorizare doar dacă au în grilă 51% EduCultură.
Patriarhul Daniel, ironizat de Pătraru la „Starea Naţiei“: „Te trimit la munca de jos, la construit spitale“

Sorina Matei atacă furibund Biserica, credincioșii, Sfintele Icoane și Sfintele Moaște

Băsescu: Cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului

De-ale Casei Regale. În Sala Tronului.
Val Vâlcu, ceremonie de decorare. I-a fost acordată Crucea Casei Regale a României

De ce nu a participat Principesa Margareta, duminică, la sfinţirea Catedralei Neamului?

Alternativa... ca și realizări, la Catedrala Eroilor, erau două bestselleruri, dar lumea nu prea mai citește azi, stând ori la tv, ori pe net: “România în 100 de ani. Bilanţul unui veac de istorie”, de Oliver Jens Schmitt și "De la Dacia antica la Marea Unire, de la Marea Unire la Romania de azi" de Lucian Boia.
Cum a ajuns Patriarhul Daniel să fie propus „Omul Centenarului“ pe bani de la bugetul de stat
Fără buget, inclusiv al Capitalei, care își va scoate banii din turism, eram rușinea Europei: pățeam ca cu recuperarea Cumințeniei Pământului. N-aveam de arătat de Centenar decât cele două bilanțuri ale istoricilor Humanitas.
*** *** *** *** *** *** *** ***
Pubintelectualii, intelectuali cu public, de regulă sunt grupați în găști reale și, webar, pe bule. La monumente, năravul e că nu apar criticile la pierderea concursului, ci la inaugurare, când semnificația e cu totul alta. Atunci, nu mai dai în sculptorul Codre, la Biblioteca Fundației, ci în Regele Carol I.

De câte ori aud de cheltuieli cu Centenarul, zise soacra lui Grig, am insomnie că parcă era mai înțelept să mi se dea mie toți gologanii ăia!
Prima statuie a Reginei Maria din afara graniţelor României, amplasată la Ashford în Marea Britanie, locul său de naştere

De Centenar, starea bibliotecilor și a muzeelor nu deranjează intelighenția cât înălțarea Catedralei Eroilor!
Din cauza mentenanței și a update-ului, mai niciun român din Diasporă nu a putut scrie în 2018 despre Marea Unire, bazându-se pe fondul destul de consistent de carte și periodice deja digitizate la București.

Problemele sunt vechi și au fost semnalate de Diasporă încă din 2016, răspunzându-i-se, firește, obraznic:

La început de an Centenar, s-a făcut agitație în presă că s-a reparat sistemul:
Petiţie pentru cartea viitorului. Cum a fost restabilit accesul online la Biblioteca Digitală a Bucureştilor
Bătaie de joc! Evident că n-a mers decât parțial și apoi deloc, cu scuze. Mai mult ca sigur că abia după Centenarul Trianonului i se va da drumul.

Cât despre să plagiem și noi Gallica, poate dispărem ca țară până atunci!
Biblioteca Digitală a României aşteaptă să facă al treilea pas

28 iulie 2015, Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti se va închide pentru cinci ani

”Cel mai grav in aceasta situatie este ca patrimoniul Romaniei ramane in continuare inchis in cutii, iar cladirea se afla intr-un stadiu avansat de degradare. Anularea concursului de arhitectura inseamna totodata si amanarea sansei la viata a acestui muzeu. Muzeul este inchis de 14 ani, din cauza unui litigiu”
Muzeul National de Istorie ramane inchis. Proiectul de consolidare si modernizare, anulat din cauza a 2 cuvinte

Închis din 2016 e și Muzeul Țăranului Român, după cum s-a observat că în an Centenar, directorul adjunct are timp berechet să se ocupe de Coaliția pentru Familie și Referendum.

Meargă unii la alegeri cu Schmitt și cu Boia în lozinci! Ceaușescu a dat bibliotecilor cartea Marii Uniri:
Măsurariul seriozităţii serbării Centenarului e prezenţa în toate bibliotecile liceale, orăşeneşti şi comunale, şi din Diaspora, a cărţii românilor regali: Constantin Kiriţescu - "Istoria războiului pentru întregirea României (1916-1919)" Precum şi a tuturor volumelor Iurie Colesnic - "Basarabia necunoscută".
Guvernul si-a facut laborator de propaganda: cum a ajuns national-comunismul ceausist cultura oficiala a Romaniei la Centenar


 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***