joi, 22 februarie 2018

RO se întoarce la izolarea internaţională ceauşistăRO se întoarce la izolarea internaţională ceauşistă.
Şi se găsesc din ce în ce mai mulţi intelectuali care să pună botul la ăla care e cu banii, indiferent de mirosul lor. Emigrarea valorilor continuă. Iar prudenţa olimpicilor e justificată.
E ca şi cum ai lăuda organizarea terorismului din decembrie 1989 sau a mineriadei.

Dar nu se poate rezista corupţiei cu personalităţi care se arată pe la manifestaţii sau pe net doar pentru autopublicitate. Fără organizarea Rezistenţei după modelul 1990 (Alianţa Civică, CDR), măsuri de încurajare a corupţiei pot fi prezentate uşor electoratului drept reformă a justiţiei. 
Refaceţi unitatea opoziţiei şi veţi avea cu voi şi tineretul civic care n-are chef să emigreze!

Dacă justiţia se comportă ca o putere independentă, creşte şi încrederea investitorilor serioşi în stabilitatea RO. Văzurăm însă în relaţiile cu Japonia că imaginea externă nu contează!
Mobilizarea lămuritorilor de opinie în această criză e prea mare, uriaşă, ca sa nu existe, după suspendarea preşedintelui Iohannis,  şanse reale de trecere pe la Cotroceni şi a liderului ALDE, provizoriu, şi a liderului PSD, 10 ani.
Dar chiar daca RO s-ar întoarce într-o izolare internaţională ceauşistă, să fim optimişti, am progresat enooorm! Se cere azi doar o decapitare, nu o contrareformă cum se discuta în 2012, când cu protocolul privind „desființarea structurilor de poliție politică de tip stalinist și a instrumentelor de tip politic precum Curtea Constituțională, ANI, DNA, CNSAS, etc.”

Nimeni nu ştie ce scenariu se joacă şi trebuie observat că şi preşedintele Iohannis are nevoie de apărare şi mai ales liderii de opinie civică.
Asaltul de azi a fost atât de bine planificat încât pot fi cu uşurinţă găsite semnificativ de multe atacuri simultane la adresa dlui Gabriel Liiceanu:

https://www.cotidianul.ro/slujirea-de-gabriel-slugarliiceanu/

https://www.justitiarul.ro/gabriel-liiceanu-in-cautarea-unui-nou-stapin/

http://www.ziaristionline.ro/2018/02/22/eseu-magistral-al-filosofului-constantin-barbu-infractorul-cultural-gabriel-liiceanu-intrat-stadiul-terminal-al-gandirii/

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Omul-care-a-adus-in-Romania-Integrala-Manuscriselor-Dimitrie-Cantemir-Liiceanu-a-devenit-fiind-in-structura-sa-procurorul-de-serviciu-al-Romaniei.-Are-80-de-ani-de-viata-si-50-de-ani-de-plagiat-149447

http://www.catavencii.ro/autorul-unor-limbi-de-bagat-manual/

Şi nici dl Andrei Pleşu nu e cruţat:

https://ro.sputnik.md/society/20180222/17460066/liiceanu-plesu-kovesi-presedinte.html

https://www.flux24.ro/cantarea-lui-kovesi-dupa-oda-slujirii-lui-liiceanu-croiala-umana-insolita-a-lui-plesu/