luni, 27 aprilie 2020

Cenzura unor site-uri nefrecventabile e criticată în titluri apocaliptice, favorabile PSD


Revista presei
Dacă cenzura s-ar aplica şi pe Facebook, ar pieri multe conturi care folosesc, la enervare electorală că nu iese ce... trebuie, expresia "popor idiot".
Ideea de a închide site-urile de fake news în loc să le iei la mişto, este contraproductivă. Pentru tineri, totdeauna e interzis să interzici. Explică! În plus, procedeul inversează nişte roluri, privind campionii apărării libertăţilor democratice. Sub titluri apocaliptice.
Cum propaganda noastră e slabă, subfinanţată, iar ideea de cenzură e odioasă indiferent de bunele ei intenţii, România va fi catalogată, paradoxal, lângă Ungaria şi Polonia în materie de abatere de la concepţiunea occidentală că e interzis să interzici.

*

Era de preferat să-i ia la mișto kamikaze sau atâția alți ironiști. Cenzura e cum ai scoate tancuri pe stradă. Efectul politic e în favoarea PSD. Plus că românul e adaptabil.
”Este indicat în acest sens articolul cu titlul ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”, semnat de Paul Ghițiu... Administratorii site-ului ortodoxinfo au anunțat însă că vor reveni la o altă adresă.”
ANCOM a închis încă un site pentru diseminare de informații false

USR+ trecea de 20% dacă nu se avânta Andrei Caramitru în campania anti-BOR, chiar de Paşti. În plus, elitele intelectuale interzic vehement lui Barna la A3, dar de liberali nu se leagă neam.
Sondaj Sociopol. PNL a depăşit 40%. Cum stau PSD şi Alianţa USR-PLUS şi cum au evoluat partidele în timpul pandemiei
https://adevarul.ro/news/politica/sondaj-sociopol-pnl-depasit-40-stau-psd-alianta-usr-plus-evoluat-partidele-timpul-pandemiei-1_5ea57aac5163ec427125d4a0/index.html

Pe Coronavirus, banii de la UE ar trebui daţi librăriilor şi bibliotecilor cu prioritate naţională. Iar Orban trebuie să certe IT-iştii că Biblioteca Digitală a Bucureştilor nu mai e pe web din 2018.
Iancu Şaraga, cărturarul care a deţinut Galeriile Lafayette. Nepoata lui: „În '48, mama a fost obligată să renunţe la acţiuni, în favoarea Băncii de Stat“

Serial Boieri mari, Episodul 8: Nicolae Kretzulescu, prim-ministrul care s-a încăpăţânat să predea medicina
https://adevarul.ro/cultura/istorie/serial-boieri-mari-episodul-8-nicolae-kretzulescu-prim-ministrul-s-a-incapatanat-predea-medicina-1_58ba428d5ab6550cb8032bf5/index.html

Prin 2014, tot presa noastră lega numele istoricului, ca nou proprietar al localului, de mutarea Muzeului Literaturii Române. Poate o fi coincidenţă de nume.


Manuscrisele lui Eminescu risca sa fie aruncate in strada. Raspunsul institutiilor statului: "Nu avem spatiu"
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/manuscrisele-lui-eminescu-risca-sa-fie-aruncate-in-strada-raspunsul-institutiilor-statului-nu-avem-spatiu.html

"Elena Fluieraşu a lucrat la Muzeul Literaturii din anul 1972. Timp de aproape 40 de ani, a fost martoră la toate schimbările prin care a trecut Muzeul Literaturii. Cel mai greu, spune domnia sa, a fost în perioada comunismului. În ciuda cenzurii şi a controalelor drastice din partea tovarăşilor din comitetul de partid sector 1, echipa muzeului a reuşit să publice scriitori interzişi, a lansat ideea de reabilitare a Avangardei româneşti şi a fost prima instituţie care a editat „Romanul adolescentului miop” al lui Mircea Eliade. Am fost prima instituţie care l-a editat în 1980 pe o hârtie mizerabilă, vreau să vă spun, hârtie pentru împachetat că n-aveam prea mulţi bani. Am fost prima instituţie care s-a gândit să continuie ediţia integrală Eminescu începută de Perpessicius..."

*** *** *** ***

Ideea de a închide site-urile de fake news în loc să le iei la mişto, este contraproductivă. Pentru tineri, oricând e interzis să interzici. În plus, inversează nişte roluri, privind campionii apărării libertăţilor democratice. Sub titluri apocaliptice.

Cenzorii soroșiști, nemulțumiți de ineficiența cenzurii

Ion Spânu, care nu mai e în Wikipedia: Interzicerea site-ului „Justiţiarul” - grav atac la adresa libertăţii presei

Simona Fica, Expresul de Sud Joi, 24 mai 2007:
Un ziarist din Craiova i-a amanetat televiziunea lui Dan Diaconescu - Presa regionala 2007
https://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1705625-ziarist-din-craiova-amanetat-televiziunea-lui-dan-diaconescu.htm

Site-uri închise în România. Mircea Badea: Nu pot să fiu de acord!

Solidaritate cu Justițiarul - Suprimarea publicației jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu încalcă Legea supremă, Constituția României
http://www.ziaristionline.ro/2020/04/26/solidaritate-cu-justitiarul-suprimarea-publicatiei-jurnalistului-sibian-marius-albin-marinescu-incalca-legea-suprema-constitutia-romaniei/

Abuzurile dictaturii iohanniste

Decapitarea site-lui media justitiarul.ro, în România pandemică
https://www.cotidianul.ro/decapitarea-site-lui-media-justitiarul-ro-in-romania-pandemica/

Statul nu e amicul democraţiei. Aşa că nu-l invitaţi să decidă ce înseamnă libertate de exprimare. Că e “tănănău” şi iute doritor de pumn în gură!

Cosmarul lui Iohannis, redus la tacere – Site-ul Justitiarul.ro, care a demascat faptele lui Klaus Iohannis, a fost inchis brutal de ANCOM la cererea Grupului de Comunicare Strategica.

Senatorul Vasile Lungu, interpelare către Ministrul Marcel Vela, pe tema siteurilor închise: Închiderea unor website-uri care furnizează informații publicului din România este un atac la libera de exprimare garantată prin Constituția României
https://www.activenews.ro/stiri-politic/Senatorul-Vasile-Lungu-interpelare-catre-Ministrul-Marcel-Vela-pe-tema-siteurilor-inchise-Inchiderea-unor-website-uri-care-furnizeaza-informatii-publicului-din-Romania-este-un-atac-la-libera-de-exprimare-garantata-prin-Constitutia-Romaniei-161215

Cum propaganda noastră e slabă, subfinanţată, iar ideea de cenzură e odioasă indiferent de bunele ei intenţii, România va fi catalogată, paradoxal, lângă Ungaria şi Polonia în materie de abatere de la concepţiunea occidentală că e interzis să interzici.
Avocatul Poporului spune ca decretul starii de urgenta nu acopera monitorizarea si analiza stirilor false


Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:

*** *** *** *** *** *** *** ***

Importanţa dată acestei ştiri e semn că nu se va mai opri curând jocul anti-BOR:
Scoţia vrea să scoată blasfemia de sub incidenţa penală / Ultimul caz a fost judecat în urmă cu 175 de ani


" Să observăm și ce se întâmplă cu omul împărtășit. Dacă e muribund, oare nu mai moare? Dacă e beteag, oare se înzdrăvenește? Dacă e gripat, oare nu mai contaminează pe nimeni?"

"Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac", zise bibliotecarul Borges.
"Numai prostii debitaţi!", îl şterse inspectoarea din Friends şi de pe grupuri.
Consolare, listele clasice de cărţi bune: https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Modigliani: man and myth : Modigliani, Jeanne : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
https://archive.org/details/modiglianimanmyt00modi

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***