joi, 23 aprilie 2020

Posibil sfârşit de campanie anti-BOR. Schmitt trage concluziile


Revista presei

În alţi ani, campania anti-BOR, gen Dumnezeu preferă lemnul iar megaintelectualii garsoniere mici, se încheia înainte de chiolhanul de Paşti. De Coronavirus, a durat mai mult, unii influenceri, ca Andrei Caramitru, riscând să ostilizeze ireversibil faţă de partidul lor electoratul ortodox, iar alţii generând pe forumuri reacţii gen capra vecinului, cum că să moară Pimen.
Acum, apare cel mai simpatizat şi mediatizat istoric publicat, ca şi Boia, de Humanitas, cu idei utile principalilor atitudinari.
Sabina Fati: „Astfel, după cum amintește profesorul Schmitt, armata română este vinovată de genocid împotriva evreilor, iar BOR a eșuat să se modernizeze după 1989."
Coronavirus în România: Armata și Biserica pot defini gradul de modernizare al unei țări. Interviu cu Oliver Jens Schmitt

Amuzant că dacă criticile, foarte intimidante, aduse armatei veneau de la Dan Puric, s-ar fi reacţionat imediat invocându-se FSB, GRU, Sputnik, Dughin, Putin.
De nu era asasinat de legionari, Iorga ar fi spus că e tupeu austriac, ţara care l-a dat pe Hitler să se ocupe de corectarea istoriei Neamului Romănesc.

Anticorupţia e încă din 1988 prioritate naţională. Ca şi EduCultura. Se pot face doar ajustări fine, ca puşcăria la domiciliu pentru pedepse mai mari de 7 ani.
Sondaj: 72% din români aprobă implicarea armatei, iar 80% vor ca anticorupția să fie prioritară

Şi mai tare se râde care ştie că de 30 de ani populaţia presei nici nu întreabă: dar numele ofiţerilor securişti care adunau turnătoriile nu le daţi?
Lista turnătorilor de la securitate din sânul BOR. Duhovnicii români care l-au vandut până și pe Dumnezeu

Tot la PSD merg voturile la ţară.
Primarul din Dumbrăveni transmite că în cazul ÎPS Pimen ”nu este corect și uman să jubilezi pe suferința cuiva”

Fanii Digi24 mai ateişti ştiinţific, bezbojnici cum le zice Dosoftei cel blând ca un miel, subînţeleg  că CTP n-ar fi păcătuit ca nonagenarul. Dimpotrivă, ar fi respins anticipat elicopterul, cu mult înainte de a se contamina.
Pimen versus Giuseppe Berardelli

*

Literatura ne învaţă că sunt destui alegători care devin adictivi la jocul persoanei votate doar dacă o simt ca Stăpân. În acest caz, realegerea e asigurată la infinit sau până la ieşirea la pensia specială.
Timișorenii vor plăti amenzi cuprinse între 500 și 1.500 de lei dacă nu poartă mască și mănuși
Pro România și PSD vor să dea prin lege 30 de măști gratis la populație; Firea, la bucureșteni

Adrian Streinu Cercel, demis de Nelu Tătaru de la șefia comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. El va fi înlocuit de Adriana Pistol

Orban, despre Streinu Cercel: Nu poţi să menţii preşedintele comisiei anti-COVID pe un reprezentant care îşi permite să comunice public nişte opinii personale


*** *** *** ***
La Expoziția Internațională de la Paris, în 1878, vinului Negru de Purcari i-a fost acordată Medalia de Aur. De aşa vin tămăduitor, ştiau şi călugării de la Mănăstirea Căpriana, ba chiar şi cei de la Sfântul Munte Athos.
Cinci angajaţi ai producătorului de vinuri Purcari au fost testaţi pozitiv cu coronavirus şi spitalizaţi. Toate platformele de producere ale companiei se închid până pe 4 mai

Probabil i se poate întâmpla oricui, chiar şi rasiştilor.
Doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 s-au trezit din comă cu pielea neagră

Nu cred că erau prostituate, pentru că preţurile n-au scăzut. Şi azi avem totuşi economie normală, de piaţă. Literar observând, mai gravă e prostituţia politică sau intelectuală.
Rareş Bogdan: 70.000 dintre românii întorşi în ţară nu se ştie cu ce s-au ocupat afară. Între 8.000 şi 10.000 sunt prostituate

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:

*** *** *** *** *** *** *** ***

O scriitoare chineză acuzată de ”trădare” pentru dezvăluirile din jurnalul său de carantină

Luis Sepúlveda - L'écrivain du bout du monde

Invitation au voyage - Balzac à Sancerre / Les Canaries / New York


Des caméras de Nice à la répression chinoise des Ouïghours, cette enquête dresse le panorama mondial de l'obsession sécuritaire, avec un constat glaçant : le totalitarisme numérique est pour demain. 

"Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac", zise bibliotecarul Borges.
"Numai prostii debitaţi!", îl şterse inspectoarea din Friends şi de pe grupuri.
Consolare, listele clasice de cărţi bune: https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***