marți, 16 martie 2021

George Simion anunţă că va lansa AUR în Republica Moldova, ţara unde are interdicţie de intrare

 

Revista presei

 Prea de tot această dégénérescence, vorba lui Nordau, adusă în RO de lipsa lecturilor listelor de cărţi bune. Pe Facebook, un diplomectual de stânga, premiat literar şi cultural pentru corectitudinea sa, susţine că el ştie cel puţin 10 poeţi tineri mai buni decât Ana Blandiana!

Poetă universală, pe vecie aşezată în poezia de dragoste a lumii încă din 1972:
Octombrie, noiembrie, decembrie
https://www.anablandiana.ro/ro/octombrie-noiembrie-decembrie/

 Nu era deajuns că mai toată presa şi marea majoritate a influencerilor şi postacilor s-a poziţionat contra Anei Blandiana şi a lui Liiceanu, deci pro-Dinescu şi în perspectivă pro USL sau în final 2024 pro coaliţie PSD-AUR-UDMR, mai avem şi o ne-inteligentă situare pro-Dodon şi antiunionism!

 Totuşi, dacă nu erau Marşurile Unioniste organizate de George Simion şi prietenii săi până la 22 octombrie 2016, când au fost rău trataţi la Bucureşti, s-ar fi putut argumenta în Occident că, spre deosebire de coeziunea maghiară, românii socotesc pe basarabeni un popor diferit. Cum s-ar zice popular, nu ne mai ţinem de neamuri. Nu s-au remarcat orbitor ca mari unionişti nici istoricii, nici scriitorii, nici ziariştii din dreapta Prutului. Iar intelectuali vedetă rareori au vizitat Chişinăul, nesocotindu-l o piaţă de carte notabilă.

Maia Sandu, replică rece pentru George Simion: Singura cale de ridicare a interdicției de intrare în Moldova e în justiție

https://www.g4media.ro/maia-sandu-replica-rece-pentru-george-simion-singura-cale-de-ridicare-a-interdictiei-de-intrare-in-moldova-e-in-justitie.html

 George Simion anunta ca va lansa AUR in Republica Moldova, tara unde are interdictie de intrare
https://ziare.com/politica/stiri-politice/aur-se-lanseaza-in-republica-moldova-pe-27-martie-1667516

 Românii l-au făcut să se-nchine pe tovarăşul Dodon! Dl Dodon n-a visat niciodată să se ajungă ca atâta opinie publică românească să-i mulţumească pentru politica sa ferm antiunionistă.
George Simion si nationalismul extrem. Ce vrea sa obtina in Republica Moldova liderul AUR

https://ziare.com/george-simion/stiri-george-simion/george-simion-si-nationalismul-extrem-ce-vrea-sa-obtina-in-republica-moldova-liderul-aur-1667569

 Paul Szasz Sebeș: O provocare ieftină, dar periculoasă

https://ziaristii.com/o-provocare-ieftina-dar-periculoasa/

 Pe RFI, şi nu e prima oară, critica unionismului e mai dură şi decât pe Sputnik!

"Singurul beneficiar al deplasării lui George Simion în Republica Moldova este Rusia."

Analist: Cine este beneficiarul jocului pe care-l face George Simion?

https://www.rfi.ro/politica-131723-analist-cine-este-beneficiarul-jocului-pe-care-l-face-george-simion

 De ce Maia Sandu nu îl ajută pe George Simion? Nu e cu Soros?

https://ro.sputnik.md/columnists/20210315/33993330/De-ce-Maia-Sandu-nu-il-ajut-pe-George-Simion-Nu-e-cu-Soros.html

 Iată şi un şir de recomandări serioase, avizate, pentru George Simion şi, de fapt, pentru orice parlamentar român.

Marius Diaconescu:  George Simion, Unirea Basarabiei nu se face cu scandal în vama Leuşeni!

https://adevarul.ro/news/eveniment/george-simion-unirea-basarabiei-nu-cuscandal-vama-leuseni-1_604f11eb5163ec4271e86685/index.html

 Noroc că France 24 n-a continuat cu nişte comparaţii sub titlul Ce face Bucureştiul ăsta pentru românii din jurul României şi pentru Diasporă. Nu avem nici măcar un TVR Didactic permanent, pentru apărarea memoriei Limbii Române şi Istoriei.

France 24: Generozitatea lui Viktor Orban îi atrage pe maghiarii din România
https://www.g4media.ro/france-24-generozitatea-lui-viktor-orban-ii-atrage-pe-maghiarii-din-romania.html

*

Baia Mare: primarul promite o criptomonedă a orașului
https://www.cotidianul.ro/baia-mare-primarul-promite-o-criptomoneda-a-orasului/

 Pierdem la turism pe termen lung. Capitală europeană fără investiţii în cultură când are atâtea lipsuri! La Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a stat în reparaţii din 2002 încoace, iar Muzeu de artă Contemporană în arhitectură proprie, cum e la Bilbao, n-avem. Nici Operă ca la Sydney pe insula din Lacul Morii. Iar din donaţii, inclusiv din Diasporă precum pentru Varşovia, se poate începe şi reconstrucţia Mănăstirii Văcăreşti sau să plagiem la Măgurele Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia.

Niciun leu pentru Catedrala Neamului din partea Primariei Capitalei. Nicusor Dan pune punct cheltuielilor „delirante” din mandatul lui Firea

https://www.aktual24.ro/niciun-leu-pentru-catedrala-neamului-din-partea-primariei-capitalei-nicusor-dan-pune-punct-cheltuielilor-delirante-din-mandatul-lui-firea/

 Interesant că doamnei Dăncilă nu i-a dat prin cap şi nici n-a fost sfătuită aşa.

Din căutările, tatonările, lipsa de cadre a coaliţiei pentru CNA şi TVR, trendul crescător exponenţial e că să nu se mire nimeni dacă vine în loc chiar un securist, care "a ales calea democraţiei" odată cu Măgureanu şi promite a fi corect politic în judecăţi de merite.

Stupefiant: Premierul Florin Cîțu l-a demis în toiul nopții pe Octav Bjoza, fost deținut politic, din funcția de subsecretar de stat al instituției care se ocupă cu recunoașterea meritelor luptătorilor anti-comuniști
https://r3media.ro/stupefiant-premierul-florin-citu-l-a-demis-in-toiul-noptii-pe-octav-bjoza-fost-detinut-politic-din-functia-de-subsecretar-de-stat/

 Laszlo Tokes: Revendicăm drepturi de autodeterminare a populaţiei maghiare din Transilvania

https://universul.net/laszlo-tokes-revendicam-drepturi-de-autodeterminare-a-populatiei-maghiare-din-transilvania

 Altminteri, din cauza pandemiei şi poate pentru a nu da apă la moară către AUR, manifestările de 15 Martie au fost deosebit de restrânse.

Ziua Maghiarilor de pretutindeni – de ce este ea sărbătorită pe 15 martie

https://www.impact.ro/ziua-maghiarilor-de-pretutindeni-de-ce-este-ea-sarbatorita-pe-15-martie-150508.html

 Ceea ce nu împiedică pescuitul în ape tulburi atunci când eşti „fost senator de Sibiu“ şi ai vrea pe bancă lângă Şoşoacă.

"Ne referim la acțiunile genocidare maghiare împotriva populației române neînarmate și pașnice din Transilvania în perioada noiembrie 1918 – aprilie 1919 și în perioada septembrie 1940 – octombrie 1944 când mii de români au fost martirizați, cu o cruzime fără precedent în istoria omenirii, doar pentru „vina de a se fi născut români”, autorii crimelor fiind membri ai armatei maghiare, ai poliției și jandarmeriei, membri ai unor organizații șovine sau paramilitare ungare, precum și localnici maghiari."

Sorin Ilieșiu: Petiția pentru reconcilierea româno-maghiară

https://www.cotidianul.ro/petitia-pentru-reconcilierea-romano-maghiara/

*** *** *** ***

Ideea politică de a importa  forţă de muncă ieftină, justificând umanitar, a modificat spectrul politic european şi a favorizat Brexitul.
Partidul cancelarului Angela Merkel pierde alegerile în două landuri, cu cele mai mici scoruri obținute vreodată
https://www.g4media.ro/partidul-cancelarului-angela-merkel-pierde-alegerile-in-doua-landuri-cu-cele-mai-mici-scoruri-obtinute-vreodata.html

 Germania întrerupe „preventiv” vaccinarea cu AstraZeneca. OMS face apel ca țările să nu oprească imunizările

https://www.digi24.ro/stiri/externe/germania-intrerupe-preventiv-vaccinarea-cu-astrazeneca-oms-face-apel-ca-tarile-sa-nu-opresca-imunizarile-1468499

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, câţiva nechezol (înlocuitori de intelectual) şi ultraşi cugetând prea sinucigaş autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** *** *** *** *** ***

De observat oportunismul fostului şef al organizaţiei UTC a Uniunii Scriitorilor şi student la Jdanovscina Ştefan Gheorghiu de a se mula pe viguroasa campanie anti-BOR actuală.

"... De asemenea, Mircea Dinescu o acuză, în stilul său, pe Ana Blandiana că a făcut pactul cu cei ce l-au aruncat în închisoare pe tatăl său, care „proaspăt întors din pușcăriile comuniste, a ars ca o torță în curtea bisericii, pe cînd își spăla hainele preoțești cu neofalină”!..."

Dinescu o face praf pe Blandiana ca răspuns la atacul „disidentei”
https://www.cotidianul.ro/dinescu-o-face-praf-pe-blandiana-ca-raspuns-la-atacul-disidentei/

 De fapt, adică trebuie adăugată la rezistenţe şi o rezistenţă prin cerere de paşaport de plecare definitivă din ţară.

Cele patru poezii din Amfiteatru ale Anei Blandiana erau copiate şi se citeau în 1984 prin cancelarii şi birouri. Scriitorii semnau proteste pro-Dinescu adresate... conducerii Uniunii lor, pe când Arpagic zgâria direct cultul personalităţii.

" Rezistența prin cultură a mai fost cum a mai fost – pentru mulți, rezistență numai prin cultură – dar rezistența prin motanul Arpagic a devenit în postcomunism de un eroism ridicol-epopeic."

Dorin Tudoran – Kilometrul zero

https://www.cotidianul.ro/dorin-tudoran-kilometrul-zero/

 "Eliberat pe 3 august 1964, la scurt timp a suferit un accident casnic. ”A încercat să se facă util în casă. A făcut greșeala de a pune un vas în care era amestecată parafina cu benzină cu care lustruia cimentul din antreu. S-a întărit și a vrut să o încălzeasc un pic și a luat foc. După zece zile a murit”, a mărturisit Georgeta Pop."

Cum a fost arestat de Securitate, în urma unor înscenări, preotul Gheorghe Coman, tatăl Anei Blandiana
https://www.bihorjust.ro/cum-a-fost-arestat-de-securitate-in-urma-unor-inscenari-preotul-gheorghe-coman-tatal-anei-blandiana/

 Ce crede născutul în URSS, vorba Wikipediei române, Vasile Ernu, cu şcoala sa de fitile sovietică, despre atacul Dinescu al presei, concertat, la adresa lui Liiceanu, declanşat după ce filozoful a părăsit GDS, înainte era imposibil.

"Prima observație sare în ochi: cei doi aparțin unei lumi dispărute, sunt total rupți de actualitate și de temele care frământă azi societatea."

Ce să înțelegem din disputa dintre domnii liiceanu și dinescu? vorbesc despre ei, nu despre lume și actualitate

https://www.libertatea.ro/opinii/ce-putem-intelege-din-scandalul-dintre-domnii-liiceanu-si-dinescu-3450602

 "Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac", zise bibliotecarul Borges. "Numai prostii debitaţi!", îl şterse inspectoarea din Friends şi de pe grupuri. Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***