Pesemne Preşedintele nu se aştepta să mai apere cineva pe Rege.
Autoelita a cochetat cu monarhismul doar în trena promiţătoare a Paştelui din 1992.
Cum n-am avut curent unionist, aşa n-am avut intelectualiceşte nici curent monarhic serios. Certarea preşedintelui Băsescu de către mega-dezamăgiţi ţine mai mult de autopublicitate şi deja au început vecinii să pescuiască în ape tulburi.
Ne-am pomenit cu o declaraţie rusească de o violenţă care va întări curentele naţionaliste, deja excitate de chestiunea regionalizării şi de trendul extremist de la Vest.
"Rusia este indignata de recentele afirmatii ale presedintelui Romaniei, Traian Basescu, potrivit carora "in locul maresalui Ion Antonescu in 1941 si el ar fi trimis soldati romani peste Prut" pentru participarea la agresiunea Germaniei hitleriste impotriva URSS. Asemenea declaratie - facuta mai ales in ziua celebrarii a 70 de ani de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, in timpul caruia poporul nostru a pierdut 27 milioane de locuitori - nu poate fi explicata prin circumstante de politica interna sau prin referiri la intrebari provocatoare ale ziaristilor. Este absolut evident ca o asemenea bravada nerusinata care justifica agresiunea fascista si intineaza memoria a milioane de victime este de neadmis si trebuie sa primeasca o apreciere adecvata din partea Europei civilizate". (v. Rev 22 online)
E posibil ca întârzierea acestei declaraţii ruseşti de ecou NATO să fi venit din faptul că idei similare antibăsescian s-au exprimat deja în RO cu asupra de măsură.
Trebuie însă reamintit mereu cititorului occidental că Al doilea război mondial nu a început la 22 iunie 1941, acum 70 de ani, pe Prutul cel blestemat, ci la 1 septembrie 1939, după ce Rusia stalinistă a împărţit frăţeşte Europa de Est cu Germania nazistă prin Pactul Ribbentrop-Molotov.
Românii Regali de rând nu au făcut, cum se numea atunci, Războiul Sfânt, pentru a cuceri Ucraina, sau pentru a extermina alte popoare, ci pentru a răspunde ca europeni demni unei agresiuni şi unui început de bolşevizare ireversibilă declanşat prin Năpasta din 1940.
Fără această exprimare energică a unităţii naţionale, e aproape sigur că Stalin nu i-ar mai fi constrâns pe Aliaţi să ne redea Ardealul cel căzut sub teroarea horthystă.
Cele 27 milioane de victime evocate în declaraţie nu le-au făcut numai românii şi nici măcar germanii, ci în primul rând modul stalinist de a purta războiul cu exces de sacrificii, cu birocraţie incompetentă.
A se reciti măcar Soljeniţîn.
Luând apărarea Rusiei, dl Ponta riscă să devină colacul de salvare al dlui Băsescu de îndată ce va fi arătat cu degetul drept tonomat al lui Iliescu.
Prima problemă de bază a postacilor şi românilor este postromânismul
-
Ca scriitor, observ că postromânismul se defineşte, în critifiction, ca
fiind opţiunea pragmatică de a lua în serios manipularea că Istoria
Românilor s-a t...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.