joi, 14 aprilie 2016

Marian Munteanu şi primăria Firea sau Capitala şi intelectualii eiFrustrarea cu bariera Schengen şi vizele USA ignoră o lege comunele fără Cămin Cultural să fie comasate. E nevoie de primari care ştiu că stagnarea RO de după 2011 pleacă de la înapoierea infrastructurii culturale în postromânism http://propinatiu.ro/carti dar nu numai statul are de recuperat ci şi filantropia bogaţilor, să fie cum e la alţii.
Fondation Louis Vuitton - Paris
The Walt Disney Concert Hall - Los Angeles
Nu figuri decidente uzate care au arătat ce pot, nici politicieni civici al căror populism interzice fumătorii şi inventează noi şi noi motive de cenzură, ci numai nişte candidaţi intelectuali, filologi sau scriitori, ca Marian Munteanu şi Gabriela Firea, pot convinge pe bogaţii români sau străini, să se jertfească filantropic pentru a aşeza pe bucureşteni lângă capitale artistice selecte ca Budapesta, Varşovia, Viena, Berlin, Paris sau Roma, atât împodobind Bucureştiul cu lăcaşuri pentru Luminarea Poporului funcţionale, cât şi dând model şi la guvern sau parlament să aloce peste 4% din pib la educultură, iar la preşedinte să lase după sine obiective de excepţie iluminist-poporaniste cum au noroc alţii, Centrul Pompidou, Biblioteca Mitterand, Muzeul Quai Branly Chirac... Inauguration du Musee du quai Branly: http://www.ina.fr/video/3115218001002
http://www.ina.fr/playlist-audio-video/295301
http://www.ina.fr/video/CAC95024792/inauguration-bnf-video.html

Orice analiză de nevoi arată comparativ cu standardul antioccidental că necesităţile Capitalei nu sunt rutiere, ci de Infrastructură Intelectuală, ea altfel trebuie mutată la Cluj Oradea Baia Mare, mai aproape de Bruxelles Strasbourg. Altminteri, la Bucureşti, bogaţii, indiferent de originea capitalului, îşi impun interesele săracilor şi nu investesc din culpă în educultură. Se creează două standarde, se vede şi pe hartă diferenţa de infrastructură şi jocul imobiliar
Nord contra Sud! Zonele pitoreşti romantice la cules de rodii Bragadiru, Rahova, Ferentari etc., un sfert de cadran, pot reclama la UE discriminarea!

Nefăcându-se nimic de valoare pentru cetăţeni, faptul că PSD a fugit de la guvernare a dezechilibrat şi PNL-ul. În mod normal, candidatul liberal la primărie trebuia să fie de mult desemnat, colegul de USL, istoricul Crin Antonescu, principalul vinovat de situaţia deplânsă de venerabilul conducător Ionescu-Quintus:
http://www.activenews.ro/stiri-politic/Mircea-Ionescu-Quintus-presedintele-de-onoare-al-PNL-Partidul-nu-se-poate-injosi-intr-atat-incat-sa-faca-apel-la-alte-persoane-decat-din-partidul-nostru-132190
Antonescu, istoric de profesie, bun cunoscător al României Regale, a lăsat în partid reformele neterminate: de fapt, PNL-Quintus s-a înjosit nefiind ca partidul lui Brătianu monarhist, unionist si antibolşevic.
Dar pe plan spiritual situaţia politică e mult mai jalnică. Nici măcar superinformatul director fondator al SRI, dl Virgil Măgureanu, n-a înţeles în 2000, privind prin vitralii, că echipa Iliescu nu epuizase lista dezvăluirilor în 1990, care dosarele presa le deschide şi azi cu folos! Criza de cadre e la toate partidele şi vine de la oligopedagogia că scopul educaţiei în RO e ca elevul să ia bacul, nu să cetească pomelnice de cărţi bune, deci nu se mai formează personalităţi marcante, n-are cum! Decât Marian Munteanu, soluţia cea mai dezirabilă de pubintelectuali la liberali, dar şi de unii nechezoli Refu, care ar emigra dar sunt refuzaţi la export, era şi este Crin Antonescu. Pentru unii observatori, Marian Munteanu Golanul, e ca şi cum ar candida poza lui Eminescu din balconul Pieţii Universităţii 1990, când era Al. Paleologu ambasadorul ei la Paris de i se adresa filosoful Patapievici cu Excelenţă! Dar tehnocraţii uită că strada s-a schimbat, viaţa intelectuală nu. Membra Uniunii Scriitorilor Gabriela Firea e şi om de tv, încât nu poate fi învinsă în postromânism decât de un scriitor cu vederi liberale ca Manolescu sau de un om de tv ca Rareş Bogdan, care însă nu candidează niciunul. Niciunul!

E posibil, ca prognoză şi nevroză, în această confuzie de valori necitindu-se liste de cărţi bune, ca mulţi intelectuali valoroşi sau veroşi să voteze la colţul de cotitură Firea din cauză că Marian Munteanu s-a afişat cu Petre Ţuţea prin 1990, care azi e cu totul altă situaţie, de până şi Mircea Eliade, din perspectiva înfierării fumătorilor, nemaiapărând cu o pipă ca a lui T. Paleologu pe fundalul Humanitas la Gaudeamus 2015, semn să nu uităm pragmatismul autoelitelor din finala 2000, milogeala s-audă filantropii occidentali, cum că votaaaţi Iliescu, că vine ăla! Deja pe Fbk unii consideră PSD mai frecventabil decât PNL, deci în finala Munteanu-Firea vor milita iar votaaaţi Iliescu nu Golanii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.