joi, 15 noiembrie 2018

România şi-a ratat Centenarul Marii Uniri. Consolare anticipată, Black Friday


Revista Presei
De 1 Decembrie fix! Ar trebui regândit scenariul zilei. Protestul abia atunci, nu acum, e exact ce le trebuie anteniştilor ca să manipuleze că grupărilor Rezist nu le pasă de Marea Unire, sub influenţa istoriografiei româneşti hiperautocritice recente. Adăugând inevitabilele atacuri la sfinţirea Catedralei Naţionale, plus previzibilele tensiuni separatiste cu eventual doliu ostentativ, riscul e redresarea binomului Dragnea-Tăriceanu prin consolidarea monopolului pe Tricolor. S-ar părea că vom învăţa cum... trebuia făcut Centenarul Marii Uniri abia de la al Trianonului în 2020.
Protest antiguvernamental de 1 Decembrie în Piața Victoriei: ”Să scapăm de grupul infracțional care a ajuns la conducerea României” 

Incovenientul protestului prea târziu e că opinia publică va cam uita până atunci de sfaturile UE şi va sta pe-acasă aşteptând curieri sau probând produse noi.
Vânzări record pentru Alibaba de Black Friday-ul chinezesc

Într-o indiferenţă maximă, inclusiv intelectual-civică:
Proiectul care ii scapa de dosare si condamnari pe Dragnea si Tariceanu a trecut de Parlament

"14 noiembrie e și ziua în care în Camera Deputaților s-a votat legea arestului la domiciliu, fără brățară electronică"
Iordache a arătat Parlamentului m*ie ca să „mascheze” această mârșăvie

Delirul e posibil şi pentru că intelectualii civici de reacţie rapidă sunt pe la RomExpo la târg. Nicio declaraţie notabilă, nici măcar din cele cu efect autopublicitar.
Discuţii:
Întâlnire a liderilor Opoziției pentru discuții privind dărâmarea Guvernului Dăncilă

Realitatea TV. Între două fronturi. Frontul penal şi frontul globalist. Politicienii de opoziţie par incapabili de unitate, sub suspiciunea că poate şi o fracţiune din clientelă e dependentă de stoparea anticorupţiei. Cât despre opoziţia civică, a cam dispărut de când Dragnea a ameninţat oengiştii că le verifică finanţarea. Avem de Gaudeamus muţenie totală. Curajul se reduce la a lua la mişto valorile naţionale şi Centenarul cu pivotul său, sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului.
Guşă e tot mai telefonic:
Cozmin Gușă, analiză incendiară după raportul MCV: 'Nu trebuie să ne mire că s-a ajuns aici, nici UE nu se miră'. Ce spune despre propunerea Finlandei

Ce urmează? Otrăvim fântânile, dăm foc la recoltă şi fugim în munţi cu vaca, nevasta şi copiii?
*** *** *** ***
Monica Macovei despre rezoluția Parlamentului European: Este un vot împotriva politicienilor corupți din România, nu împotriva României

Posibil... candidat la preşedinţie independent:
Adrian Năstase face praf Comisia Europeană! ‘Nu poate interveni asupra ordinii constituționale’

Şi încă unul, Adrian Severin! "15 noiembrie a fost stabilită de către oculta hegemonilor vest-europeni ca dată-limită pentru răsturnarea Guvernului și înlocuirea acestuia fie cu un executiv de tehnicieni, tip Cioloș, fie cu unul „uniune națională“, condus de un agent al Franței sau de unul al Germaniei. "
Guvernul va supraviețui!
Dragnea nu e Iliescu, dar are opoziţie ineficientă. E uimitor cu ce cadre, un amator faţă de experimentatul pecerist, răvăşeşte şi RO, şi UE. Statura este amplificată artificial de dezbinarea opoziţiei şi de eroarea intelectualilor de a ceda Tricolorul către Firea şi Pleşoianu.
Mai e şi atmosfera de neoceauşism apăsător rezultată dintr-o posibilă finală prezidenţială Dragnea-Tăriceanu în 2019.
Cum a contracarat guvernul cel mai dure critici și sancțiuni politice de la Bruxelles de după integrarea în UE. Principalele linii de manipulare

PSD a declarat război UE. Guvernul contestă MCV la Curtea Europeană de Justiţie. „E un pumn aplicat suveranităţii naţionale“

??? ??? „O mizerie fara margini”. Dedesubturile deciziei CSM de a ataca Raportul MCV. TelDrum este implicata cu „muuulti bani”

C.T. Popescu: MCV arată că România nu are ce căuta la preşedinţia Consiliului UE

Regimul Dragnea şi cotitura anti-occidentală

Roexitul foloseşte des termenul colonie.
Boris Johnson: Un acord privind Brexit-ul va condamna Marea Britanie la un statut de colonie

Reacţie firească după gazarea Diasporei la 10 august. E forma de protest a tineretului şi a specialiştilor. Să muncească Carmen Dan pentru Dăncilă, şi invers!
Elevii de nota 10 la BAC au plecat din ţară! La ceremonia organizată la Sectorul 1 au venit doar părinţii să ridice premiile
*** *** *** *** *** *** *** ***
Gaudeamus! Mai mult importuri, cum e şi la Penny. Interesant că istoria fiind iniţial literatură, nu istoricii pot vindeca paradoxul că generaţia care n-a recuperat nici măcar Basarabia după 1989, le critică de foarte sus pe cele care au făcut România Regală Mare de până la 1940!
Ce titluri aduc editurile la cea de-a 25-a ediţie Gaudeamus

"Iresponsabilitatea celor care nu s-au prezentat la vot în decembrie 2016 ne-a aruncat în ghearele acestor ticăloși."
Băteţi-vă voi joc de valorile naţionale, inclusiv de Catedrală, cedaţi monopolul Tricolorului, şi veţi vedea acelaşi rezultat, fiindcă Firea recită seducător din Eminescu, ca Pleşoianu din Byron!

Situaţiunea. Scriitorii arătau mai multă opoziţie lui Ceauşescu decât la ce e azi, ultimii din UE. Cititorii din Diasporă sunt oarecum dezamăgiţi că Uniunea Scriitorilor sau măcar un grup nu s-a delimitat pe 10 august comunicativ de politica PSDragnea a liderului Vosganian.

Electoral, efect zero dacă intelectualii doar se citesc între ei.

Cărturarii care n-au emigrat încă se descurcă şi fără Biblioteca Digitală a Bucureştilor, de fapt a României, tot aşa cum nici serbarea Centenarului fără Muzeu de Istorie deplin funcţional nu deranjează.  http://digibuc.ro/

Măsurariul seriozităţii serbării Centenarului e prezenţa în toate bibliotecile liceale, orăşeneşti şi comunale, şi din Diaspora, a cărţii românilor regali: Constantin Kiriţescu - "Istoria războiului pentru întregirea României (1916-1919)" Precum şi a tuturor volumelor Iurie Colesnic - "Basarabia necunoscută".
Pentru Liceanul Neascultător, adolescent miop, măcar volumul unu despre dispreţuitul azi război odată sfânt se găseşte însă online aici, dacă are cont:
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.