vineri, 19 aprilie 2019

În general, sentimentul pascal e că Dragnea a câştigat şi că vine la Cotroceni pe 10 ani


Revista Presei
*
În general, sentimentul e că Dragnea a câştigat, şi că vine la Cotroceni pe 10 ani, încât se produc şi interesante reorientări, nu numai oengiste, ci şi literar-artistice.
Cum explica DNA ridicarea exceptiilor de neconstitutionalitate care au dus la amanarea procesului lui Dragnea

Problema personajului Dragnea e, paradoxal, că mereu schimbă un ministru mai bun cu unul socotit mai rău.
Dragnea, reacţie la anunţul UDMR că nu va vota restructurarea Guvernului, în Parlament: „Avem majoritate!”. Ce spune despre un posibil blocaj din partea lui Iohannis

Un participant la mitingul PSD îi spune lui L. Dragnea ce a făcut partidul său: „Nimic!”

Omul lui Darius Vâlcov de la Comisia de Prognoză va avea drept discreționar de decizie pe granturi de 10 miliarde de euro în următorii 20 de ani. Țintă - primarii și șefii de universități
https://www.g4media.ro/omul-lui-darius-valcov-de-la-comisia-de-prognoza-va-avea-drept-discretionar-de-decizie-pe-granturi-de-10-miliarde-de-euro-in-urmatorii-20-de-ani-tinta-primarii-si-sefii-de-universitati.html

CCR amana din nou decizia pe completurile specializate, pana in ziua ultimului termen pentru Liviu Dragnea

Revoluţia de Catifea din februarie 2017 a salvat totuşi situaţia electorală, chiar dacă pleacă şi Lazăr. Victoria lui Dragnea vine prea târziu. Ritmul de dezvoltare 7%, lăsat de Cioloş şi Grindeanu, s-a consumat. Guvernul Dăncilă trebuie să se împrumute, izolarea în UE din pricina corupţiei e maximă, politică externă n-avem, iar inflaţia reduce creşterile acordate.

Ce inseamna plecarea din Guvern a lui Tudorel Toader. Pentru PSD, dar si pentru Iohannis
*** *** *** ***
Sprijinul civic, diminuat de ieşiri ultramoraliste, nu a fost destul de încurajator
Augustin Lazăr a depus cerere de pensionare/ Lazăr: Pentru campania murdară desfășurată împotriva mea am depus cerere de apărare a reputației/ La Aiud era unitate militară. Procurorul de la liberări condiționate nu avea contact cu deținuții

Cazul Augustin Lazar: Cum a reusit PSD-ul lui Dragnea sa duca la indeplinire planul lui Ion Iliescu

Se ştie că unde-s mulţi intelectuali sunt şi „bisericuţe”, râcă, dependenţe de inspectorat şi de primărie. Interesant de evaluat ce fel de educaţie pot da astfel de anchetatori în oligopedagogia noastră, în contextul diminuării politice a fricii de justiţie.
Colega profesoarei înjunghiate: De 4 zile aștept o reacţie. De la orice factor de decizie din România zilelor noastre. De la ministrul Educaţiei mai ales. Sau noi nu mai contăm?

Jandarmeria: Agresorul de la Ploiești avea la el un cuțit de bucătărie, un toporaș, o teslă, un patent, o foarfecă, un PET de 2 l tăiat în care se aflau cuie, o sticlă cu țuică

Antologic, dar previzibil în ţara de azi, răspunsul local:
Profesoara înjunghiată din Ploiești, găsită vinovată de școală. Ce scrie comisia de anchetă în procesul verbal. FSLI: „rea-voința ne transformă pe toți în complici ai agresorilor”
Drăceşte privind, clasa intelectuală nu e mai brează decât aia politică. Şi în loc de autoreglare, avem emigrarea profesioniştilor.
Gabriel Liiceanu: Draci peste tot (I)

E de aşteptat, din motive de modă intelectuală, şarpanta de la Notre-Dame să se refacă din oţel de import, iar noua fleşă să aibă, pentru milioanele de turişti, luminiţe clipitoare, ca la Turnul Eiffel.
Andrei Pleşu: Cercetare academică, jurnalism, corectitudine politică

Iakov Djugaşvili, strănepotul lui Stalin, siderat de numărul mare de ruşi care justifică teroarea stalinistă

Casa Terorii, muzeul ororilor naziste şi comuniste de la Budapesta

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Poetul Naţional Mihai Eminescu s-ar părea că nu a lucrat la ziarul Timpul în Palatul Societăţii de Asigurări Dacia, de la intersecţia Lipscani-Smârdan (probabil nici nu era terminat), ci în Palatul Dacia, situat la intersecţia Lipscani-Calea Victoriei, unde s-a şi fixat placă memorială, la intrarea spre curtea interioară cea cu fântână. Un alt sediu al redacţiei a fost lângă Cafeneaua Veche din strada Covaci.
Ion Spânu: Clădirea unde a lucrat Mihai Eminescu, oferită Institutului „Elie Wiesel”?

Istoria nestiuta a placilor lui Eminescu din Bucuresti

Palatul Societății de Asigurări Dacia – Banca Berliner Gessellschaft

Turist în București: Lipscani intre Smârdan si Calea Victoriei

Turist în București: Strada Covaci - Centrul Vechi - Bucuresti
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.