sâmbătă, 18 mai 2019

Dar unde sunt mormintele eroilor români de la Valea Uzului?


Revista presei
*
E greu de crezut că la 1927, când patriotismul nu era batjocorit de elite, ca să se mire de ce nu ies românii la vot, se acorda atâta atenţie unui cimitir izolat, dacă nu erau în el şi eroi de-ai noştri. De nimic nu se teme mai mult intelectualul nostru decât să-i reproşeze vreun troll că e cam naţionalist! Mai bine i-ar zice că e nedocumentat!!! Probabil, jumătate din voturile puterii speculează faptul că i s-a cedat monopolul pe Tricolor, patriotism şi mândria de a fi român.

"În 1994, conform presei, au fost profanate mormintele soldaţilor nemaghiari prin schimbarea numelui sau etniei, fiind trataţi ca soldaţi maghiari necunoscuţi. De exemplu, potrivit registrului din 1927, la poziţia 763 era îngropat soldatul român Gheorghe Cosma. Data morţii, 29 Martie 1917, sugerează că a fost rănit şi a căzut prizonier în timpul ofensivei maghiaro-germane de la începutul lunii respective. După profanarea mormintelor de către asociaţiile ungureşti în 1994, pe mormântul lui Gheorghe Cosma este o cruce pe care scrie soldat maghiar necunoscut."
Marius Diaconescu: De ce nu se înţeleg ungurii cu românii nici în mormintele din Cimitirul internaţional al eroilor din Valea Uzului? Ce spune dl. Hunor Kelemen

Budapesta a pus gaz pe foc în situația de la cimitirul Valea Uzului

Documentele care dovedesc că Cimitirul Eroilor Valea Uzului aparţine Primăriei Dărmăneşti şi aceasta are drept de construcţie. Registrul cu eroii căzuţi la datorie ce se odihnesc aici

Ceremonia de inaugurare a parcelei eroilor români din Cimitirul Internațional Valea Uzului a fost amânată

O reacţie foarte europeană a comunităţii maghiare! România are însă expoziţia Muzeului Naţional de Istorie împachetată de prin 2002, editorii preferă eseistica miştocar demitizantă şi presa găseşte cu greu istorici care să lămurească publicul ce-i cu aceste cimitire internaţionale.
Consiliul aleșilor locali din Ținutul Secuiesc se delimitează de acțiunea de profanare a crucilor a zeci de eroi români. "Este o provocare"
https://www.g4media.ro/consiliul-alesilor-locali-din-tinutul-secuiesc-se-delimiteaza-de-actiunea-de-profanare-a-crucilor-a-zeci-de-eroi-romani-este-o-provocare.html

UDMR dă dovadă de maturitate politică, pe când partidele româneşti lasă opinia propriului electorat să se formeze din auzite! Şi se mai miră de absenteism la vot.
Profanările de la cimitirul Valea Uzului. „UDMR se delimitează și condamnă acțiunea de acoperire a crucilor”

Sursa pozelor din presa română, cu sacii de gunoi de la Valea Uzului. Interesant, pe coloana 2, linkul spre publicistica dlui Sabin Gherman, publicist foarte popular după lansarea manifestului M-am săturat de România, 1998.
Úzvölgyi Civil akciócsoport – Konzerválták az illegális betonkereszteket

Groaza de a fi taxaţi drept naţionalişti! Bun motiv de absenteism la vot tăcerea celorlalţi posibili europarlamentari, la învelirea în saci de gunoi a crucilor pentru eroii români!
Imagini incredibile Un candidat la europarlamentare a fost bătut, vineri, într-un cimitir și fugărit pe ulițe
https://www.stiripesurse.ro/imagini-incredibile-un-candidat-la-europarlamentare-a-fost-batut-vineri-intr-un-cimitir-i-fugarit_1350790.html

"Zoltán Bedő, liderul unei mișcări pentru conservarea monumentelor maghiare din Transilvania, a spus că George Simion și cei doi colegi ai lui s-au bătut între ei și au strigat Moarte ungurilor!"
https://newstandard.news/2019/05/17/valea-uzului-reactia-maghiarilor-nu-l-am-batut-doar-l-am-impins-si-a-cazut/ 

Acoperirea crucilor din cimitirul Valea Uzului a fost filmată: doi bărbaţi şi o femeie lipesc cu bandă adezivă un material negru peste un monument
Cum văd influencerii de ce românul trebuie să cedeze mereu? Până şi în chestii de eroi şi simboluri, adică la cele tipic intelectuale. Cam aşa:
Andrei Caramitru, Fbk:
"Valea Urzului (sic!) 2019. Azi. Secu veche (ăia KGB-isti) au organizat o acțiune “de manual”. Înainte de alegeri - încerci destabilizare prin violențe naționaliste (controlând amândouă “taberele” la început). O schema pe care o repeta peste tot (Targu Mureș 1990, in America cu bătăile antifa/alt right etc). Nu picați in plasa lor. Și cei care au profanat crucile, și cei care au dat și cei care au fost loviți lucrează toți pentru sau sunt manipulați de aceeași păpușari. Axa Putin-Viktor Orban-Dragnea."

Moise Guran, Fbk:
"După o lungă alianță în care a susținut hoțiile PSD, UDMR e sub 5% și pare că nu va trece pragul. Apare o provocare utilă... Cine pune botul, e un bun român sau un prost român?"

A doua zi, Adrian Papahagi, Fbk
"M-am lămurit și cu acest candidat "independent unionist", George Simion. N-am știut de unde să-l iau, acum știu: din trecutul vetrist reîncălzit, din zona tulbure a serviciilor, din căldarea cu isterii identitare în care pescuiesc securiștii.
Materia lui primă este scandalul naționalist de tip Vatra Românească și România Mare, pe care PSD și Tanti Secu îl reîncălzesc periodic.
Rețeta e simplă: se iau doi-trei maghiari mai extremiști (eventual zgândăriți în prealabil de vreun primar pesedist), se caută sau se provoacă un scandal, se înscenează conflicte dramatice filmate prompt și gata – căldarea naționalismului dă în clocot.
Îi detest pe cei care-și fac stindard politic din (re)sentimentul național și acțiune politică din isteria identitară. "Independenții" îmi sunt suspecți din principiu. Prefer oamenii politici cu trasabilitate clară, cu meserii bine definite la bază, cu afilieri politice explicite.
Transilvania este azi un exemplu de conviețuire pașnică: lăsați-o așa! Frecușurile sunt episodice și minore: lăsați-le să moară în insignifianța în care s-au născut!
George Simion este la fel de nevotabil ca odinioară Corneliu Vadim Tudor."

De notat că în 14 mai, Simion a ţinut neapărat să-şi difuzeze o poză lângă... Gheorghe Funar!

Ce are totuşi George Simion cu UDMR. A doua zi, pe Fbk:
"Nu ne-am lăsat până nu am găsit poze cu agresorii și provocatorii. Îi avem pe toți, din postările publice făcute de ei(mulțumim prietenilor români din centrul Țării pentru traduceri) și din cele două live-uri.
Hai să vedem, așadar, cum se delimitează UDMR de proprii membri!
În prima poză e Csaba Borboly, președintele CJ Harghita, care a vegheat în noaptea trecută ca sacii de gunoi, să rămâne pe crucile eroilor români.(poza e de ieri)
În a doua poză, viceprimarul de Sânmartin, László Antal, cel care avea mașina HR 15 SZM, cel care spune că nu ne-a lovit și că ne-a confiscat telefoanele mobile. El a condus grupul de brute violente care au dat cu pumnii și picioarele în mine și în colegii mei."

Mai rău, foarte multă presă de elită n-a difuzat nici măcar ştirea cu sacii de gunoi pe crucile pentru eroii români, probabil judecând că nu trebuie date decât ştiri din... România! Dealtfel, mulţi influenceri azi vârstnici au auzit de democraţie abia cândva la Budapesta, pe atunci soroşistă. Mai rău. Subiectul nu apare nici măcar în panseurile Fbk. Iar cazul George Simion e de-a dreptul cenzurat, cu rare excepţii. În schimb, pe forumuri, acuzaţii că de ce s-a plâns la A3 (unde opoziţia merge la dezbateri), dacă alte televiziuni nu dau news decât din...  România!

Într-adevăr,  ştirea cu violenţa încasată nu apare, fireşte în Revista 22, nici în G4media, nici în Ziare.com, dar e preluată în dcNews, unde două comentarii surprind România profundă, părăsită de intelectualii ei, o Românie miloasă şi dezinformată:
" "Georgeta Neagu
Mai copile, de ce te duci singur in barlogul ursului?
Ion Nicolae
Asta este un fel de ceausescu ,Dide .A venit din Basarabia si tot tulbura apele pentru a obtine osul.El este acela care la ziua lui Iliesu a venit cu lumanari la poarta acestuia.Nu simpatizez cu Iliescu dar nu era cazul ca un emigrant sa faca asemenea gest.Cum ar privi romani ca la ziua lui Orban sa vina un vietnamez cu lumanari."

Activistul George Simion, lovit de extremişti maghiari la cimitirul eroilor din Valea Uzului. Poliţia refuză să ofere informaţii

Un candidat independent la europarlamentare susține că a fost bătut de „extremiști maghiari” într-un cimitir. Politicianul, acuzat de „provocare”

Candidat la europarlamentare, luat la pumni de câțiva etnici maghiari. Acesta nu s-a putut apăra. În ce stare se află politicianul.

George Simion, candidat la europarlamentare, spune că a fost bătut de „extremiști maghiari”, la cimitirul din Valea Uzului, unde crucile eroilor români fuseseră acoperite cu saci negri / Mai mulți maghiari l-au acuzat de „provocare”

George Simion susţine că a fost bătut de „extremişti“ maghiari. Ingredientele unui scandal cu conotaţii naţionaliste
*** *** *** ***
Partid sărac, n-au prea avut bani pentru drapele naţionale, ca PSD.
Primul miting electoral din București: Liberalii își prezintă candidații la europarlamentare în Piața Victoriei / La eveniment a anunțat că va participa și președintele Klaus Iohannis
https://www.g4media.ro/primul-miting-electoral-din-bucuresti-liberalii-isi-prezinta-candidatii-la-europarlamentare-in-piata-victoriei-la-eveniment-a-anuntat-ca-va-participa-si-presedintele-klaus-iohannis.html

Iohannis: Noi nu suntem un neam de hoți, suntem un popor care vrea justiție dreaptă
https://revista22.ro/actualitate-interna/iohannis-noi-nu-suntem-un-neam-de-hoti-suntem-un-popor-care-vrea-justitie-dreapta

Ce uită fanii lui Dragnea e că nici n-a construit poduri peste Bosfor, nici n-a luat Crimeia!
Statul represiv creat de Dragnea. Cum s-a speriat micul autocrat din Belina de zece protestatari luați cu duba
https://www.g4media.ro/statul-represiv-creat-de-dragnea-cum-s-a-speriat-micul-autocrat-din-belina-de-zece-protestatari-luati-cu-duba.html

Dan Barna promite că Alianța 2020 USR PLUS va asigura asistență juridică românilor abuzați de jandarmi la Topoloveni, dar și la Galați și la Iași

Cine nu-l iubeşte nici pe Iohannis, deci să voteze cu Dragnea!
Sabina Fati: Lider USR: Cioloș nu este un securist, ci doar un politician incapabil să ia decizii

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Alte evenimente decât abuzurile nu-s în învăţământ. Presa exploatează un fel de ură generală pe cadrele didactice şi educaţia nu se va redresa curând.
Un avocat se oferă să-l ajute gratuit pe elevul care a primit 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara. Cititorii Libertatea vor să-l ajute financiar
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.