vineri, 7 iunie 2019

Politicienii noştri par părăsiţi de experţi, să se orienteze cum pot, după ureche!


Revista presei
*
Politicienii sunt părăsiţi de experţi, să se orienteze cum pot! La noi, nu se mai aud decât istoricii care fac eseistică bestsellară, astfel încât imaginea românilor despre cimitir se formează din auzite. Expoziţia Muzeului Naţional de Istorie zace împachetată din 2002. Se tot fac reparaţii.

Atmosferă tensionată la cimitirul din Valea Uzului, unde mai mulți membri ai unor organizații românești au rupt poarta pentru a pătrunde în interior, după ce peste o sută maghiari formaseră un lanț în jurul cimitirului / După retragerea maghiarilor, un sobor de preoți ortodocși a oficiat o slujbă

Jandarmi avem, ne cam lipsesc istoricii şi reporterii. Conflictele interetnice nu se abandonează la nivel intercomunal, ocazionând pescuitul în ape tulburi. Ideea că numai un singur serviciu extern profită e naivă: toate!
Cum a abordat Sputnik, oficiosul Rusiei, incidentele violente de la Valea Uzului: „Patrioţii români au făcut azi Dreptate!“

Presa percepută ca oengistă occidental citează mai mult UDMR, inclusiv clişeul difuzat internaţional că "România şi-a arătat adevărata faţă".
Ambasadorul României la Budapesta nu s-a prezentat la MAE ungar. Reacția oficialilor maghiari

Kelemen Hunor la RFI, despre incidentele de la Valea Uzului: România și-a arătat fața adevărată/ Nu ne vom opri aici, vom face toate demersurile la forurile internaționale

Kelemen Hunor despre incidentele de la cimitirul din Valea Uzului: provocare bine pusă la cale

Levente Magyar: Guvernul ungar cere celui român să investigheze cazul de la Valea Uzului

Kelemen Hunor: România şi-a arătat faţa adevărată prin incidentele de la cimitirul din Valea Uzului

"Există o filmare când un individ împunge cu vârful unui steag pe un băiat maghiar care în timp ce stătea să fie înjunghiat spunea Tatăl Nostru!
Știți de ce plâng? Că fix ĂȘTIA de te înjunghie cu steaguri o fac în numele lui Dumnezeu!
Barbarii de la Valea Uzului. Directoarea teatrului românesc din Sfântul Gheorghe a răbufnit pe Facebook: „Scriu această postare în lacrimi!”

Camelia Tabacu: Personajul surpriză de pe Valea Uzului: Sebastian CUCOȘ, mâna dreaptă a lui Carmen Dan. Cine manipulează sensibilitățile românilor și maghiarilor, folosindu-se de situația netranșată a cimitirului internațional?

Dosar penal pentru manifestanții români care au distrus poarta de la Cimitirul din Valea Uzului

Literar balzacian, interesantă observaţia prefectului Csaba Borboly:
" Ne deranjează că memoria eroilor căzuţi este folosită ca pretext pentru o luptă pentru nişte teritorii cu 5.000 de hectare de pădure."
Dle Csaba Borboly, stop provocărilor de la Cimitirul Internaţional al Eroilor din Valea Uzului! - Marius Diaconescu
E şi problemă de Infrastructură Intelectuală, nu doar politică. Nu se aud decât filosofii istoriei.
George Simion: ”De prea mult timp partidele noastre sunt complice cu această organizație numită UDMR. Prea multe cedări în Harghita și Covasna. Prea multe simboluri românești, batjocorite”

Cu această ocaziune, mai află şi românii că au un istoric Kiriţescu, ignorat de marile edituri la Centenar:
Bătălia de la Valea Uzului din octombrie 1916 a prefigurat victoriile româneşti de la Oituz, Mărăşti şi Mărăşeşti!
"O informație pentru prietenii mei maghiari: în 2001, autoritățile din Harghita au convenit cu cele din Bacău că Valea Uzului ține de Bacău. Mai clar: în 2001, pe capii maghiari ai Harghitei i-a durut la bască de cimitir și l-au lăsat pe mâna băcăuanilor. S-a creat o situație complet hilară: localitatea Valea Uzului este în judeţului Harghita, dar terenul pe care se află aparţine judeţului Bacău. Informația este de pe hirado.hu, ca să fie clar...."

Iar fanii Fbk ai lui Moise Guran sunt linkuiţi spre blog
Noi cu noi, 100 de ani. Sfântă tinerețe legionară…

Dan Tăpălagă: "Istoria faptelor o găsiți bine sintetizată de Mugur Vărzariu, într-un articol publicat pe blogurile Adevărul."
Chipul urât al extremismului. Comemorarea rușinoasă de la Valea Uzului

Sintetizatorul  citat, Mugur Vărzariu, se pare că este o autoritate multilaterală, care s-a impus influencerilor din RO, ca şi Mircea Toma, prin desfiinţări.
Pleşu, un pretins intelectual - Mugur Vărzariu

Andrei Pleşu, dubla personalitate şi/sau bătrâneţea - Mugur Vărzariu

Sfântă bătrâneţe legionară: Ana Blandiana şi disidentul Gabriel Liiceanu - Mircea Toma
*** *** *** ***
Important e ca Ponta să dialogheze cu toţi nemulţumiţii.
Viorica Dăncilă joacă tare în ședința CEx. Și-a pus mandatul de prim-ministru pe masă și a cerut Congres extraordinar IMEDIAT

Surse: A prins contur o nouă tabără în PSD, care ar putea vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei. Planul: instalarea lui Mihai Tudose ca premier

Viorica Dăncilă s-a impus în CEX. Congresul PSD va avea loc pe 29 iunie. Tabără adversă ameninţă că va vota moţiunea de cenzură

Ideea că guvernul Dăncilă trebuie lăsat să muncească, rămâne foarte răspândită. Poate se mai împrumută şi câştigă.
Vot decisiv pentru România la ONU: competiție cu Estonia pentru un loc în Consiliul de Securitate al ONU. Emoții după ce guvernul a iritat țările arabe cu mutarea ambasadei la Ierusalim

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
E bine ca bestsellerul să apară înainte de al lui Mazăre, care e şi profesionist.
Elena Udrea şi ultima mişcare din Costa Rica: „Nu pot să mă refer doar la natură, climă şi bananele de aici”
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.