miercuri, 20 octombrie 2021

Guvernul Cioloş a fost respins la mineriada parlamentară, deşi bietul Iohannis a venit cu o soluţie de Einstein. Urmează imediat refacerea USL Crin-Ponta?

 Nu corupţia, nu incompetenţa, ci neseriozitatea ne termină!

Cîţu pândea şi a ieşit imediat după votul din Parlament cu un strigăt de ajutor către PSD.

Probabil ştie şi preşedintele. Invitaţia e către Ciolacu, cum era de anticipat încă de la demitarea provocatoare a miniştrilor userişti.  Se poate reface lesne USL pe pandemie. Protestele sunt interzise. Cui nu-i convine, să emigreze profitând de relaxarea din ţările civilizate.

Cîţu invită partidele la negocieri, cu excepţia AUR, după ce Guvernul Cioloş nu a trecut de Parlament. Premierul invocă situaţia sanitară
https://adevarul.ro/news/politica/citu-invita-partidele-negocieri-exceptia-aur-guvernul-ciolos-nu-trecut-parlament-premierul-invoca-situatia-sanitara-1_616fe98c5163ec4271960816/index.html

AUR va pierde la alegeri procentele recente din cauza consecinţelor antivaccinismului, atribuindu-i-se lui Simion mai mulţi morţi decât lui Iliescu la înscenarea teroristă. Votul parlamentului era previzibil de la soluţia de Einstein a lui Iohannis: guvern Cioloş, ceea ce coaliţia de fapt PNL-PSD-UDMR-AUR se face a nu înţelege că ar fi scos ţara din mizerie, cu preţ politic devastator pentru competenţii şi incoruptibilii userişti.

Nu e nimic de râs cu blocarea anticorupţiei. Dacian Cioloş propune partidelor socotite expirate în chestiunea reformelor un Guvern ideal. Va fi respins, deoarece legile justiţiei trebuie să rămână ca în Epoca Dragnea Iordache Toader.

Cristian Tudor Popescu, reacție fabuloasă despre divorțul dintre Reghecampf și Anamaria Prodan. Gazetarul nici nu a vrut să audă de Cioloș sau Cîțu
https://ziare.com/anamaria-prodan/laurentiu-reghecampf/cristian-tudor-popescu-reactie-divort-reghecampf-anamaria-prodan-dacian-ciolos-premier-florin-ci-u-politica-1705477

La noi, nu există răspundere politică. De vină sunt cetăţenii care au ghinion.

Consecinţele politice ale cifrelor noilor contaminaţi şi  ale morţilor sunt nule. Guvernul Cîţu a donat milioane de doze de vaccin, iar în Epoca Iohannis, dosarele Înscenării Teroriste şi al Mineriadei s-au îngropat în saci de plastic. Aşa se va îngropa şi ce "ciumă" a început să pustiască în secolul XXI fosta capitală a lui Vodă Caragea.

Claudiu Târziu trebuia să vină cu măsuri anti-pandemie, să nu se aleagă partidul cu procese de la urmaşii celor care nu s-au vaccinat. Şi mai e şi riscul să fie religia scoasă din şcoală, din cauza unor dogmatici care strică imaginea BOR propovăduind dispreţul faţă de ştiinţă şi medicină în secolul XXI.

 AUR o să dea procentele înapoi, ducând electoral povara consecinţelor funeste ale antivaccinismului.
Nevindecabilă este înjosirea USR, ca simbol al procesului reformist de care are nevoie România.

…liderul PNL ar fi întrerupt de circa două săptămâni comunicarea cu Palatul Cotroceni, dar în interiorul partidului le-ar fi spus liberalilor că toate deciziile le ia în consultare cu șeful statului. Klaus Iohannis i-ar fi reproșat de față cu alți lideri din PNL acest neadevăr. ”Așa i-ai mințit, Florine?”, l-ar fi întrebat direct la ultima întâlnire…

Ce a aflat președintele Iohannis despre Cîțu și de ce i-a luat jumătate de an să se prindă

https://www.g4media.ro/ce-a-aflat-presedintele-iohannis-despre-citu-si-de-ce-i-a-luat-jumatate-de-an-sa-se-prinda.html

 Iluzia USR e că-i pasă vreunui corupt de morţii pandemiei sau de creşterea preţurilor şi a datoriei externe.

 PSD aşteaptă ca PNL să propună un guvern frăţesc! Atacă doar competenţa useriştilor incoruptibili. După ce merge la Romexpo la vaccinări, e binevenit Ciolacu la Cîţu!

 De ce e Kelemen atât de vocal. Criza a generat-o colaborarea UDMR la legile justiţiei Dragnea Iordache Toader, prelungită şi sub guvernul Cîţu:

Kelemen Hunor, către USR: Aţi avut guvernarea, dar aţi renunţat fiindcă era mai importantă o persoană. Acum cereţi votul foştilor aliaţi. Aţi cam rămas singuri

https://adevarul.ro/news/politica/kelemen-hunor-usr-avut-guvernarea-coalitie-renuntat-fiindca-era-mai-importanta-persoana-cam-ramas-singuri-1_616fcc355163ec4271953708/index.html

 14 iulie 2021 Stelian Ion, atac la UDMR: Mă întreb ce ţări din vecinătatea României au interesul să nu intrăm în spaţiul Schengen
https://adevarul.ro/news/politica/stelian-ion-atac-udmr-intreb-tari-vecinatatea-romaniei-interesul-nu-intram-spatiul-schengen-1_60ee6d8e5163ec42710c62e5/index.html

 *

Presiunea politică vine, şi se va intensifica, de la morţi, ceea ce va reflecta pe vecie şi Istoria, şi Literatura. A şi zis-o Iohannis, ortodocşilor, de Paşti: "după sărbători vor fi înmormântări". Însă numai profetul Tiresias al lui Enescu a tâlcuit că prin "sărbători" trebuie să înţelegem alegerile din PNL şi USR.

Avem azi doar un formal transfer de răspundere de la Cotroceni la Casa Poporului, în chestiunea guvern Cioloş pentru ţara neguvernată, pe marea şi ruşinoasa pandemie. Parlamentarii nu vor altceva, deci rămâne Cîţu pe poziţia lui Cîţu.

 Literar, să nu ne mire dacă e sprijinită acum, de nişte personaje liberale, iniţiativa auristă de suspendare a lui Iohannis!

 Pe aici, contează mult disponibilitatea candidatului de a lucra în echipă fără a mârâi la corupţie şi incompetenţă.

Nimeni nu vrea reforme. Nici măcar presa, care ar fi trebuit să fie plină de interviuri cu aceşti miniştri ciudaţi, nu de ştiri tabloide.

 Demiterea lui Stelian Ion, ca să se păstreze legile justiţiei aranjate de Dragnea Iordache Toader, a deschis larg poarta coaliţiei PSD-PNL Cîţu-UDMR-AUR.

 Nu e mituire deloc, deoarece s-au atribuit şi trei terenuri situate în cartierul Băneasa pentru SRI, plus spital nou.

Şi primarii PNL-Cîţu beneficiază orbitor de actualul belşug bugetar de sub administraţia Iohannis.

 E şi normală o coaliţie PSD-PNL-UDMR, pentru că de la demonstraţiile anti-corupţie din 2017 de-a căzut guvernul Grindeanu, legile justiţiei nu s-au occidentalizat, dimpotrivă.

 Clasa politică şi, în caz de complicitate, cea intelectuală răspund de inteligenţa populaţiei.

Se face mai uşor banul gros în ţările needucate.

 La noi nu calculează nimeni, nici măcar cinic, ia deciziile ca Cîţu şi pe urmă se uită unde crapă guvernul şi coaliţia.

Dragoş Pîslaru crede că guvernul minoritar USR poate trece de Parlament „dintr-un calcul cinic”: „PNL ne pot lua pe post de ciuca bătăilor”

https://ziare.com/dragos-pislaru/stiri-dragos-pislaru/dragos-pislaru-guvern-ciolos-vot-parlament-1705640

 Partidele expirate au creat acest sistem şi nu sunt capabile să continue lupta anticorupţie, la cât de bine le e în această epocă. Birocratul care inventează absurdităţi are ca şi inspectorii excesiv de severi şanse maxime de a crea ocazii pentru şpagă, măgărie de care ştie şi şeful.

 Un guvern USR bun, deci va fi respins să vină Cîţu! Nu se poate schimba nimic din proiectul existent la demiterea lui Stelian Ion, când s-a examinat întreg evantaiul de scenarii posibile.

 Normal literar era ca din 3 în 3 emisiuni să fie invitat la Denise Rifai omul anului, Cîţu!

 Pericol pentru religie ca disciplină şcolară. Literar, se poate imagina că aşa cum corupţie există doar la BOR, conform propagandei actuale asumate şi de USR, nu la clasa politică, şi eşecul vaccinării, cu tot cu cifra deceselor, se poate atribui similar, orice guvern Cîţu fiind infailibil în anii Iohannis.

 Orice guvern Cîţu este infailibil în anii Iohannis. Vine Cioloş ăsta să critice, când toate garsonierele ştiriste şi publicul lor captiv sunt contra USR!

 ***

Vă pierdeţi timpul pe-aici cu politica. Plecaţi de la prejudecata că şi pentru hoţi vieţile româneşti contează!

 De luat la mişto lista asta foarte veche, ce conţine ea.

http://propinatiu.ro/lista-lui-propinatiu

 Precum sub ceauşism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărţi de bune în lunile carantinei din Epoca Iohannis-Cîţu.

 Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărţi bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărţi bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

 *** *** *** ***

Toată povestea guvernului Cioloş, la audieri şi la vot, a fost tratată într-o băşcălie de nedescris, ca şi cum s-ar fi discutat în parlament cele trei volume din Principia Mathematica de Whitehead şi Russell.

Doi parlamentari PNL au votat pentru Guvernul Cioloș. „Nu am avut altă opțiune”
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25120421-doi-parlamentari-pnl-votat-pentru-guvernul-ciolos-nu-avut-alta-optiune.htm

 Sorina Ruxandra Matei, Fbk: "Grație idioților PSD și PNL din Parlament, Drulă a ieșit cu aviz pozitiv.:)))))))) PSD nu știa procedura, analfabeți funcționali, iar PNL a rămas închistat în proiect și nu s-a prins că PSD a greșit procedura. Vedeți ce bine este să bagi în Parlament analfabeți funcționali?"

 Nu e pe lume plăcere mai mare decât să-ţi baţi joc de un specialist care mai e şi fraier că nu fură când legile sunt tocmite să-l protejeze!

Şi la toate acestea, Iohannis n-are decât o soluţie: Cîţu.

 Pesemne USR e trimis să caute susținere la PSD și AUR tocmai ca să se vadă că numai Cîţu o poate găsi acolo.

 Cîţu spune şi face numai ce vrea el în România lui Iohannis.

 Bizarerii sunt la toate cultele, dar numai BOR trebuie atacată.

 Banii tot se duc ca şpagă electorală.

 La noi nu prea mai sunt sindicate capabile. Bogaţii şi clasa lor politică manifestă oricâtă lipsă de empatie la necazurile populaţiei. Tabloidele nu vorbesc niciodată de donaţii pentru Edu-Cultură.

 Neamestec în treburile interne la acte de corupţie din care se face banul gros plasat offshore.

 Presa a informat toată vara PNL-Cîţu că în toamnă va fi prăpăd.

 Tipologii de birocraţi. Paradoxal, ar fi fost mai convingători decât multe mutre patibulare din pătrăţelele garsonierelor tv ştiriste.

 Garsonierele ştiriste nu dau filme documentare. Căminele Culturale şi Casele de Cultură sunt nefrecventabile, neavând mediateci atractive ca în Finlanda.

TVR Cultural s-a desfiinţat ca să nu vadă populaţia intelectuali gândind.

 *** *** *** *** *** *** *** ***

Nu le e milă nici de propriul electorat captiv. Ghinionul e că se intră în politică pentru înavuţire, nu pentru România sau pentru români. Nimic altceva nu se face din patriotism, ci doar sub presiune civică, foarte rară. Iar intelectualii sunt uimitor de uşor dirijabili. De pildă, ei iau acum în serios o naraţiune care spune de fapt, în contextul actual de guvern căzut din cauza blocării anticorupţiei, că pe la biserici se face banul gros, nu la primării! În schimb, din 2002, Muzeul Naţional de Istorie stă în reparaţii, iar marile biblioteci sunt ridicol de puţin digitalizate, dar nu există vreun protest notabil. Basarabia nu e socotită piaţă de carte, iar dacă mai trec experţi Prutul veghind pe la alegeri, te pomeneşti că pun pe Facebook poze în care fac mişto de drumuri sau de covoarele ţărăneşti care pavoazează secţiile de votare.

Vasile Ţiple - România refuză vaccinarea etnicilor români

https://www.contributors.ro/romania-refuza-vaccinarea-etnicilor-romani

 Un ministru nu dă presei evaluarea "suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese" fără a preciza sursa cifrelor. Riscăm să fie citat acest enunţ de neprietenii României.

Statul nostru nu prea practică Educaţia Adulţilor, a desfiinţat TVR Cultural, bibliotecile s-au învechit şi sunt neatractive, iar televiziunile ştiriste nu dau documentare ştiinţifice.

Presa a avertizat toată vara că va fi prăpăd în toamnă, dar era necesară relaxarea pentru campania electorală din PNL-Cîţu.

Nelu Tătaru: Suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese pentru că majoritatea populaţiei refuză singurul glonţ pe care îl avem
https://adevarul.ro/news/societate/nelu-tataru-loc-europa-lume-numarul-decese-majoritatea-populatiei-refuza-singurul-glont-avem-1_616dc01c5163ec427185fd84/index.html

 Probabil va anunţa că după Cioloş vine iar Cîţu. [Nu, a citit pe prompter banalităţi.] Fireşte, electoratul se întreabă unde era Preşedintele când a încetat guvernul Cîţu vaccinările, donând milioane de doze pe durata campaniei electorale din PNL. Presa a avertizat toată vara că va fi prăpăd în toamnă.

19 10 2021 Florin Marinescu: Președintele Iohannis, declarații la 18.15 după cel mai negru bilanț al pandemiei

https://www.g4media.ro/presedintele-iohannis-declaratii-la-18-15-dupa-cel-mai-negru-bilant-al-pandemiei.html

 A şi zis-o Iohannis, ortodocşilor, de Paşti: "după sărbători vor fi înmormântări". Însă numai profetul Tiresias al lui Enescu a tâlcuit că prin "sărbători" trebuie să înţelegem alegerile din PNL şi USR.

Rafila: „Suntem pe primul loc în lume în ceea ce priveşte mortalitatea raportată la populaţie”
https://adevarul.ro/news/societate/rafila-suntem-loc-lume-ceea-priveste-mortalitatea-raportata-populatie-1_616d5e515163ec4271837888/index.html

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulţi nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaş autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.