duminică, 16 ianuarie 2022

Cât ne uităm la Djokovici și Simion, se scrie deja, la est de Occident, Cronica unei invazii anunțate?

 Nu corupția, nu incompetența, ci neseriozitatea ne termină!

Ce n-a reținut cititorul de presă totdeauna grăbit: nu e vorba doar de a lua, cu tancurile și katiușele, stadionul Șahtior Donețk al lui Lucescu! Ci de revenirea fostelor țări socialiste în sfera de influență a Kremlinului!

Paul Kirby: „But Russia also wants Nato to abandon military activity in Eastern Europe, which would mean pulling out its combat units from Poland and the Baltic republics of Estonia, Latvia and Lithuania, and not deploying missiles in countries such as Poland and Romania. In short, it wants Nato to return to its pre-1997 borders. Russia has also proposed a treaty with the US barring nuclear weapons from being deployed beyond their national territories.”

Is Russia preparing to invade Ukraine? And other questions

https://www.bbc.com/news/world-europe-56720589

 Analiză | Cât de aproape este un atac al Rusiei? Valentin Naumescu: „Tabloul este amenințător

https://romania.europalibera.org/a/atac-al-rusiei-valentin-naumescu-tabloul-e-amenintator-/31654957.html

 15 01 2022 Putin presents a profound threat to peace in Europe as 'drumbeat of war' sounds on Russia-Ukraine border

https://edition.cnn.com/2022/01/15/politics/putin-russia-ukraine-border/index.html

 O raritate reportajul, presa occidentală socotind zona mult mai departe decât o văd românii, care poate că vor fi mai atenți la presă și la căutarea informației de calitate, cum erau acum vreo zece ani. Center for Strategic and International Studies, un respectabil think tank din Washington, în 13 ianuarie 2022 ia în considerare și posibilitatea ocupării fâșiei de litoral, de la Marea de Azov până la Odessa și la Dunăre, pentru a se asigura accesul rusesc pe uscat în Crimeia. Pe 4 februarie, începe Olimpiada de la Beijing, prilejuind o întâlnire Putin - Xi Jinping. Interesant că ocuparea fățișă a Crimeii a început pe 23 februarie 2014, în ziua încheierii J.O. de la Soci, când umanitatea încă mai aplauda medaliații! Greu de ghicit ce în capul generalilor.

Rusia face mișcări masive de tancuri și tehnică militară din est spre granița cu Ucraina – Bild

https://www.g4media.ro/video-rusia-face-miscari-masive-de-tancuri-si-tehnica-militara-din-est-spre-granita-cu-ucraina-bild.html

 Foarte preocupantă este în analiza de mai jos a doua variantă de atac, care taie Ucrainei accesul la Marea Neagră, implicit la Crimeia, și aduce Rusia în Transnistria, iar în Bugeac până la Vama Giurgiulești.

Russia’s Possible Invasion of Ukraine

https://www.csis.org/analysis/russias-possible-invasion-ukraine

Center for Strategic and International Studies

https://en.wikipedia.org/wiki/Center_for_Strategic_and_International_Studies

 „We should be alarmed. Nuclear Russia is a revisionist, revanchist power acting already as if there is no international order or United Nations, ignoring the Geneva Conventions, UN Charter, Helsinki Accords or any of the host of regional agreements Moscow has signed.”

The US Must Prepare for War Against Russia Over Ukraine. If Putin is not deterred from seizing another chunk of sovereign territory, he won’t stop there.

https://www.defenseone.com/ideas/2022/01/us-must-prepare-war-against-russia-over-ukraine/360639/

 „While a sizeable part of the Russian population would support an intervention in the eastern part of Ukraine, citizens in many European countries will find it hard to accept soldiers to die for what they consider a strange, peripheral country: Ukraine. Countless times, I have heard very senior European business leaders sympathise with the leadership of Putin, to the point that one got the impression that they were more attracted to Russian strong leadership than Western liberalism.”

Even without war, Russia has defeated Europe already

https://euobserver.com/opinion/154050

 Studiu de caz. Câtă bază se poate pune pe discernământul opiniei publice occidentale. Propaganda putinistă e mai liberă ca în Est, unde măcar românul „e pățit”. Află euroatlantic despre ce e vorba, ca și la noi, numai omul autoeducat, capabil să-și caute informația, adevărul plauzibil.

„Le coup d’État en Ukraine du 22 février 2014 a vu l’éviction du président Viktor Ianoukovitch. Ce coup d’État a été réalisé en collaboration avec des milices néonazies lourdement armées (Secteur Droit, Azov, Svoboda). Ces fractions n’ont pas hésité, en mai 2014 à Odessa, à participer à un massacre de masse (45 personnes brûlées vives) sans être sanctionnées. Le gouvernement actuel ukrainien inclut encore des forces célébrant ouvertement le nazisme...”

”En violation avec leur promesse lors de la dissolution du Pacte de Varsovie et de l’URSS, les États-Unis ont fait rentrer dans l’OTAN, un à un, presque tous les anciens membres du Pacte de Varsovie. Kiev a émis le souhait de rejoindre l’alliance ce qui représente une ligne rouge pour la Russie. Cette volonté de se détourner de la Russie à pousser la Crimée, qui est historiquement russe, a proclamé son indépendance via un référendum et son rattachement à la Fédération de Russie, notamment pour éviter d’être attaquée par les bataillons néonazis de Kiev comme le Donbass.”

Publié le 30/11/2021. Conflit dans le Donbass en Ukraine : une résolution pacifique est-elle encore possible ?

https://www.francesoir.fr/politique-monde/ukraine-donbass

Manfred von Killinger, în balconul Legației, știind cum a fost cu Diktatul de la Viena, era sceptic în 22 iunie 1941, când era aclamat la trecerea Prutului. Pe net, Staatsarchiv Freiburg, colecția Willy Pragher, poate da imagini foto din București după 1930, inclusiv de la expozițiile din Război.

Să ne rugăm la Dumnezeu să nu trăim o răsturnare de Alianțe precum cea de la 23 august 1944!
https://www.cristoiublog.ro/sa-ne-rugam-la-dumnezeu-sa-nu-traim-o-rasturnare-de-aliante-precum-cea-de-la-23-august-1944

Staatsarchiv Freiburg. Sammlung Willy Pragher 1930-1992

https://www2.landesarchiv-bw.de/

*

„Nasol în Australia, dom'le! Dacă are bani, nu e mai șmecher.” Deznodământul pare la noi inexplicabil.

Giovanni Becali intervine vehement în scandalul momentului: „Tu, Djokovic, miliardar, cu avion privat, trebuia să faci asta!”

https://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/giovanni-becali-intervine-vehement-in-scandalul-cu-novak-djokovic-in-prim-plan-19396082

 Simion scapă ieftin, fiind util ca berbece anti-USR și ca justificare pentru sponsorizări UE alarmiste că, în RO, e mai incorect ca-n Ungaria: vin fasciștii! Până prin 2028, antivaccinistul nu va lua lecții de... filosofia unui „pact de neagresiune electorală”, unilateral respectat de fiecare actor din opoziție!

„Jandarmeria a aplicat 12 amenzi în valoare de 44.000 lei, dar liderul AUR susține că nu știe. Printre cei amendați pentru „tulburarea liniștii publice” a fost și președintele partidului Noua Dreaptă Mehedinți, care l-a urmat pe Simion în sediul primăriei. Noua Dreaptă organiza un protest autorizat afară, în fața primăriei. Conducerea AUR susține că nu există colaborare sau protocol cu Noua Dreaptă.”

Cum a încercat AUR să implice Biserica Ortodoxă în „liga anti-Fritz”. Mitropolit: „E o aberație”
https://romania.europalibera.org/a/aur-implica-bor-in-liga-anti-fritz-mitropolit-e-o-aberatie-/31655810.html

***

Școala românească e bine gândită să nu producă cititori de carte, melomani sau vizitatori de galerii și muzee, ci doar telespectatori la tupeism, vulgaritate, corupție și incompetență.  Adolescentul miop care citește o mie de cărți bune în anii de liceu n-are niciun avantaj la bac față de un tocilar care memorează niște comentarii. Și mai sunt și anonimizate rezultatele excelente la fel ca cele rele.

15 februarie, Ziua naţională a Lecturii. Legea, promulgată de Klaus Iohannis
https://adevarul.ro/news/politica/15-februarie-ziua-nationala-lecturii-legea-promulgata-klaus-iohannis-1_61e307265163ec4271c3906d/index.html

Extrapolând, e de așteptat ca poeta să aibă aceeași popularitate ca Haret 2 Tunegaru, reformatoarea învățământului românesc, inclusiv facilități occidentale.

Gala de decernare a Premiului Eminescu, ştearsă de pe Facebook din cauza unei poezii cu aluzii sexuale

https://adevarul.ro/cultura/arte/gala-decernare-premiului-eminescu-stearsa-facebook-cauza-poezii-aluzii-sexuale-video-1_61e3f56c5163ec4271c97789/index.html

Dacă iei manualele de comunicare în limba română V-VIII, accesibile pdf, constați că linia politică Tunegaru e criteriu de elaborare. Ajungi licean fără vreo orientare în Literatura română clasică. Ești însă gata inițiat în care sunt scriitorii Humanitas și Polirom. Oengiștii fiind cadre urbane, cei mai persecutați sunt ruralii: Marin Preda, Rebreanu, Sadoveanu, Slavici, Creangă, Coșbuc, Alecsandri...

03.03.2017 22:57 Fără Creangă şi Eminescu. Autodenunţul unei profesoare împarte internauţii în două tabere
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/fara-creanga-si-eminescu-audenuntul-unei-profesoare-imparte-internautii-in-doua-tabere-680999

 Vine puștiul de clasa I în școala românească, și știți ce scrie pe abecedar în Epoca Iohannis? „Comunicare în limba română. Manual pentru clasa I”! Cum ar fi o limbă locală pentru turiști în tranzit sau pentru candidați la emigrare.

Centrul Național de Politici şi Evaluare în Educație

https://www.manuale.edu.ro/

Știrea cu cenzura de la Botoșani e în toată rețeaua. Și-au dat în petec. Până la urmă, tot s-a găsit o cale de atac la Poetul Național în postromânism! AUR își recuperează voturile pierdute la Timișoara. Până prin 2028, realitatea românească nu merită urmărită decât periferic, 15 minute pe zi, n-are cu ce să se schimbe, iar diminuarea pandemiei va spori emigrarea olimpicilor și cititorilor de liste de cărți bune.

La București, Eminescu nu are nici măcar o mansardă memorială, iar liceanul nu se descurcă online cu accesarea manuscriselor la Biblioteca Academiei. Omagierea lui Eminescu tocmai la Ipotești seamănă cu discutarea crimelor comunismului tot așa departe de Capitală, la dracu-n praznic, pe Tisa, la Memorialul Sighet.

Mulțimea de postaci anti-Einescu ar putea înființa un videochat cu poezii sexuale.

Memorialul Ipotești a șters de pe pagina de Facebook înregistrarea video a galei de decernare a Premiului ‘Eminescu’ pentru debut din cauza unei poezii cu aluzii sexuale recitate de o poetă
https://www.g4media.ro/memorialul-ipotesti-a-sters-de-pe-pagina-de-facebook-inregistrarea-video-a-galei-de-decernare-a-premiului-eminescu-pentru-debut-din-cauza-unei-poezii-cu-aluzii-sexuale-recitate-de-o-poeta.html

Poezie interzisă minorilor prezentată la evenimentul de decernare a premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. „Zice că se masturbează când îl întreb ce face” - BotosaniNews.ro

https://www.botosaninews.ro/509684/cultura/video-poezie-interzisa-minorilor-prezentata-la-evenimentul-de-decernare-a-premiului-mihai-eminescu-de-la-botosani-zice-ca-se-masturbeaza-cand-il-intreb-ce-face/

Firește, rămâne în vigoare calea de atac anti-Poetul Național în care a excelat profesorul universitar care a descoperit că avea păr pe el, nu-l putem înțelege pe Luceafăr decât în nimicurile zilnice, în eșecul ca om, deoarece postmodernitatea interzice conceptul de geniu. Adevărul face mult link la cancanul:

Căsătoria lui Mihai Eminescu cu Veronica Micle, zădărnicită de două ori de către Titu Maiorescu
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/casatoria-lui-mihai-eminescu-cu-veronica-micle-zadarnicita-de-doua-ori-de-catre-titu-maiorescu

Download pdf * Postromânismul

https://propinatiu.files.wordpress.com/2012/03/camelian-propinatiu-postromanismul.pdf

 CTP: Eminescu: „Mi-e rușine să fiu român!”

https://republica.ro/eminescu-zmi-e-rusine-sa-fiu-roman

 364,004 views Jan 16, 2013. Cristian Tudor Popescu: Eminescu a fost ateu. Eminescu nu a fost roman.

https://www.youtube.com/watch?v=ACR11XytggE

 Costi Rogozanu l-a invitat odată pe Adrian Păunescu în emisiune la Realitatea TV, să-l înjure împreună pe Eminescu. Și s-a pomenit că i se recită Doina!

Articolul din Libertatea are un titlu fără nicio legătură cu AUR, se speculează contextul, prostiile lui Simion de la Timișoara. Dar sugestia e că cine e cu Eminescu, e cu AUR.

Indecența cu care AUR îl folosește pe Eminescu. De ziua Poetului, să-i trăiască dușmanii!

https://www.libertatea.ro/opinii/indecenta-cu-care-aur-il-foloseste-pe-eminescu-de-ziua-poetului-sa-i-traiasca-dusmanii-3931016

 Mihai Eminescu - Doina. Recita Adrian Paunescu

https://www.youtube.com/watch?v=jBrFPjCxgN4

 Poporul de „somnoroase păsărele” are ca imn „Deşteaptă-te, române!”. Andrei Păunescu despre Eminescu

https://www.youtube.com/watch?v=CtMjp48gJ4g

 Alexandru Zărnescu - Dor de Eminescu

https://www.youtube.com/watch?v=3x-w9yAqMJo

 Precum sub ceaușism, vom regreta că se puteau citi mai multe liste de cărți de bune în lunile pandemiei din Epoca Iohannis-Cîțu. Ca la țară, când cu ciuma lui Caragea.

 Corul Moldova (al Radioteleviziunii Naționale din Republica Moldova) - Sara pe deal, (versuri: M. Eminescu, muzica: V. Popovici),dir. V.Budilevschi

https://www.youtube.com/watch?v=BfzcmuT9ryE

 Rugaciune - Mihai Eminescu Corul Bisericii Ortodoxe Romane din Viena
https://www.youtube.com/watch?v=JMW7-Iutgvw

 Corul L'Annunciazione - Rugaciune (Preghiera), Mihai Eminescu

https://www.youtube.com/watch?v=nEFVkcDiFSQ

Mihai Eminescu – Poezii (Ediția D. Murărașu)

Proza literară (Ediția E. Simion)

Opere I, II, III, VIII-XIII, XV (Ediția Perpessicius, unde se vede că și ciornele erau natural geniale)

George Călinescu – Viața lui Mihai Eminescu

Opera lui Mihai Eminescu

Istoria literaturii române de la origini până în prezent

Adolescentul miop, Liceanul Neascultător care a citit o mie de cărți bune, nu prea are vreun avantaj la noi, nici măcar la bac.  Consolare, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Totuși, nu toată cultura e gratuită, mai și plătești online, vreun documentar, vreo carte, vreo interpretare de maestru.

 *** *** *** ***

E clar că nu răspunde nimeni pentru fondurile UE pierdute.

„Comisia Europeană a alocat încă din 2016 peste un miliard de euro pentru realizarea a trei spitale intitulate ca „regionale”. Finanțarea urma să fie acordată pe exercițiul financiar european ce se va termina în 2027. Jumătate din sumă ar fi trebuit cheltuită până în 2021, însă autoritățile române nu au finalizat nici măcar proiectele tehnice. Din finanțarea de un miliard au mai rămas 500 de milioane de euro. Pentru a nu pierde și acești bani, Ministerul de Finanțe a realizat împrumuturi de peste 700 de milioane de euro.”

Marele eșec al spitalelor regionale. România a pierdut 500 de milioane de euro
https://romania.europalibera.org/a/spitale-regionale-romania/31652227.html

 *** *** *** *** *** *** *** ***

After crisis talks with Russia, the threat of war in Ukraine still looms. Here’s why.

https://www.washingtonpost.com/world/2022/01/15/russia-us-ukraine-biden-putin/

 Putin is bluffing! Troop build-up is posturing and he has no plans for 'all-out' invasion

https://www.express.co.uk/news/world/1550352/vladimir-putin-news-ukraine-invasion-USA-talks-vienna-geneva

 „Il y a un peu plus de trente ans, tel un château de cartes, le bloc soviétique tombait, dans la joie et l'allégresse. Sans la moindre goutte de sang, à l'exception notable de la Roumanie.”
Les rêves de Poutine

https://www.lesechos.fr/idees-debats/editos-analyses/les-reves-de-poutine-1379472

 „Putin is led by an ambition to have his name written into history of the Russian Empire. He appreciates symbolism, and the year 2022 marks the 100th anniversary of the Soviet Union.”

Views from Ukraine on how West reacts to Russia’s ultimatum

https://uacrisis.org/en/views-from-ukraine-on-how-west-reacts-to-russia-s-ultimatum

January 16, 20224:54 PM GMT+2. Canada urges avoiding non-essential travel to Ukraine due to 'Russian aggression'
https://www.reuters.com/world/canada-asks-citizens-avoid-non-essential-travel-ukraine-due-russian-aggression-2022-01-16/

*

De observat în linkurile de subsol cât de înapoiată e TVR față de TVP, televiziunea poloneză, care are pentru Luminarea Poporului, pe lângă TVP1,2,3, TVP Kultura, Kultura 2, Historia, Historia2, Dokument...

TVP Polonia
https://polonia.tvp.pl/

 Cel mai instructiv e TVP World, canalul de știri în engleză, să nu facă alții imaginea țării, cum la noi e făcută chiar în România.

Our Stream (tvpworld.com)
https://tvpworld.com/51656539/our-stream

 Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, mulți nechezoli (înlocuitori de intelectuali) cugetând cam prea sinucigaș autocritic în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.