vineri, 3 iunie 2022

Se pare că armele occidentale vor sosi în Ucraina suficient de târziu, ca să nu se simtă Rusia nici umilită, nici provocată, iar afacerile să-și reia cursul dorit de toți partenerii

Pesemne la omul recent și incult, nu prea există milă, compătimire, solidaritate, ci mai mult stereotipul râvnei de a accesa relatări cu imagini virale!

After 100 days of war, Putin is counting on the world's indifference

https://edition.cnn.com/2022/06/02/europe/putin-ukraine-invasion-100-days-analysis-intl-cmd/index.html

„There has been a 22-fold decrease in social media interactions (likes, comments, shares) on news articles published about Ukraine between the first week of the war and the most recent week: from 109 million to 4.8 million.”

World looks elsewhere as Ukraine war hits 100 days

https://www.axios.com/2022/06/02/ukraine-russia-war-social-media-interest

Coaliția uselistă a lui Iohannis gestionează bugetul cum îi e ei mai bine, nu îi pasă de viitor. Datoriile le va achita oricum tineretul. Misterul e totuși, pentru contribuabilul năucit, prin ce offshore sunt banii României, care și-a stricat în halul acesta imaginea!

România a donat cel mai puțin dintre țările vecine războiului. Polonia de 600 ori mai mult, Estonia de 50 de ori

https://romania.europalibera.org/a/romania-ajutor-ucraina-/31832352.html

Coaliția poate găsi însă și apărători ai acestei politici de neutralitate indiferentă, extrem de periculoasă dacă Armata Roșie ajunge mâine pe Dunăre la Giurgiulești, interviu cu „expertul în securitate Hari Bucur Marcu”.

„Este foarte important de înțeles că România nu a profitat sub nicio formă de nenorocirea care a fost adusă de Federația Rusă asupra Ucrainei deși au fost invitații publice din partea Kremlinului ca cei care ar fi avut de ”câștigat”, și noi și polonezii, de exemplu, să profităm de această situație să ne rezolvăm problemele cât timp guvernul de la Kiev este implicat în război.”

Motivele pentru care România nu joacă un rol vizibil în războiul din Ucraina. Expert: ”Și dacă ar fi vrut nu ar fi putut”

https://ziare.com/razboi-ucraina/romania-contributie-razboi-ucraina-100-zile-1744178

Savanții rareori citesc Genji, Moartea lui Virgiliu sau Șalamov. Cercetarea occidentală a beneficiat de mulți infiltrați, așa că nu există mare risc de întrerupere a cooperării între oamenii de știință.

Rusia va aproviziona Staţia Spaţială Internaţională cu o rachetă decorată cu steagurile regiunilor Doneţk şi Lugansk şi marcată cu mesajul „Donbas”

https://adevarul.ro/international/rusia/rusia-aproviziona-statia-spatiala-internationala-racheta-decorata-steagurile-regiunilor-donetk-lugansk-marcata-mesajul-donbas-1_629887825163ec42711abf0b/index.html

Putin, dezlănțuind un război colonial în secolul XXI se comportă ca un kaghebist, nu ca un rus, aceasta fiind și șansa Rusiei să scape de necaz.

Nici nu-i păsa lui Putin în 2021, când și-a lansat doctrina, dacă va cuceri sau nu Ucraina. Importantă era pentru el puterea pe viață. A crea precum în Coreea de Nord, o stare de alertă permanentă, în care să nu mai conteze decât STAVKA și Vojdul.

Polonia e un scut al Germaniei și va fi totdeauna bine înarmată. Restul e negociabil. România, Bulgaria și Croația, socotite de dughiniști a fi părți ale Eurasiei, sunt privite ca neimportante pentru Occident, fără rost în spațiul Schengen.

Interviu cu Armand Goșu: “Ucraina, alături de Marea Britanie și Polonia, va fi cel mai important aliat al SUA în Europa. România va fi tot mai izolată și destinată unor jocuri minore ”

https://www.contributors.ro/interviu-cu-armand-gosu-ucraina-alaturi-de-marea-britanie-si-polonia-va-fi-cel-mai-important-aliat-al-sua-in-europa/


 *

 Putea fi și de 82 000 lei pensia specială. Nu mai există decât Ei.

Pentru istorie și literatură, proiectul de Securistan poate fi o explicație a alungării USR de la guvernare, inversându-se misterios de către Iohannis sensul politic anti-PSD al alegerilor din 2020. Suspiciunea crește tocmai de la parodierea unei aprige dezbateri publice, adică un singur portal (considerat de unii video-editorialiști bătrâni de-al sistemului!) și oengeuri cum ar fi ActiveWatch (Mircea Toma vânând niște legionari precum Liiceanu și Blandiana), Asociația MozaiQ LGBT, Institutul Român pentru Pace, Átlátszó Erdély, Asociația Parcul Natural Văcărești sau veselul Expert Forum al miștocarului în probleme basarabene Sorin Ioniță, și exact 13, ghinion, numai bune să trezească încrederea masselor de cetățeni toropiți de caniculă!

Interesant că pe legiuitori nu-i miră tocmai lipsa de reacție a societății, democrația neînsemnând doar rotația partidelor. Un singur portal și câteva oengeuri, deși pentru observatorul occidental e acum logică chiar desființarea CNSAS (Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității). Cert e că vom avea iar deficit de imagine externă față de răsfățata Ungarie.

02 06 2022 Dan Tăpălagă: UM România. Cum transformă noile legi ale securității naționale țara într-o mare unitate militară
https://www.g4media.ro/um-romania-cum-transforma-noile-legi-ale-securitatii-nationale-tara-intr-o-mare-unitate-militara.html

Au mai fost dezbateri. Se cunoaște un caz de prin 1994-1995, când suspectul era dl Horia-Roman Patapievici, iar cineva de pe scara blocului n-a păstrat secretul despre cum îl bârfea căpitanul.

Pavel Popescu (PNL), președintele Comisiei de apărare a deputaților: Legile siguranţei naţionale trebuie adoptate urgent, nu s-au făcut într-un spaţiu închis / Până la vacanţa parlamentară, vor fi în dezbatere publică şi am vrea să le adoptăm cu rapiditate

https://www.g4media.ro/pavel-popescu-pnl-presedintele-comisiei-de-aparare-a-deputatilor-legile-sigurantei-nationale-trebuie-adoptate-urgent-nu-s-au-facut-intr-un-spatiu-inchis-pana-la-vacanta-parlamentara-vor-fi-in.html

 Al Italiei, Sergio Mattarella, venea sigur la Bookfest după atâta covid.

Dacă Băsescu ar fi stat tot timpul mai mult la yachting cu bogații, nu se mai răzbuna nimeni.

 ***

 Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

 Harvard Library
https://en.wikipedia.org/wiki/Harvard_Library

 Charles Péguy

https://fr.wikipedia.org/wiki/Charles_P%C3%A9guy

 Des volcans et des hommes. Etna, la montagne des montagnes

https://www.arte.tv/fr/videos/069786-001-A/des-volcans-et-des-hommes/

 Malin comme une pie

https://www.arte.tv/fr/videos/083888-000-A/malin-comme-une-pie/

 Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

  Ai trecut de 60-70 de ani, nu mai legi prietenii. Exiști, eventual, doar prin Operă. Iar dușmanilor e ridicol să le mai dai atenție.

 Friends se traduce adesea prin pațani sau tovi.

 Cea mai mare distracție e să provoci pe o rețea socială ocazia de a-și aminti omul că mai există capodopere (poezii, romane solide, teatru, filme artistice nu proiectate ideologic pentru festivaluri, pictură, artă fotografică, bijuterii muzicale, cugetări).

 *** *** *** *** *** *** *** ***

Guvernul are bani de o Operă ca la Sydney pe insula din Lacul Morii. De Revelion, artificii transmisibile.

 Municipiile fără instituții culturale și educative compatibile cu cele din Austria la aceeași populație merită comasate, în scopul salvării patrimoniului.

România nu are Muzeu de Artă Contemporană în arhitectură proprie, deci jocurile se fac afară. Școala epocii Cîmpeanu nu e gândită să formeze nici măcar cititori de carte, darmite vizitatori de expoziții.

Un tablou al pictorului Adrian Ghenie a fost vândut cu peste zece milioane de dolari, un nou record

https://adevarul.ro/cultura/arte/un-tablou-pictorului-adrian-ghenie-fost-vandut-zece-milioane-dolari-nou-record-1_62972ba95163ec4271108eb9/index.html

Fără universități ca cele britanice, e greu de înțeles chiar din cărți plagiate Monarhia.

Educația de azi pare concepută să formeze un anumit tip de alegător.

Pentru săptămânile de excursii, nu avem nici măcar Muzeu de Istorie vizitabil integral.

 Le projet défendu par le chef de l’Etat a des similitudes avec le système en vigueur dans l’enseignement privé. Et il est défendu depuis longtemps par Jean-Michel Blanquer, dont les idées survivent après son départ du gouvernement.

Aux sources d’inspiration de l’« école du futur » vantée par Emmanuel Macron

https://www.lemonde.fr/societe/article/2022/06/03/education-aux-sources-d-inspiration-de-l-ecole-du-futur-vantee-par-emmanuel-macron_6128783_3224.html

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.