vineri, 1 iulie 2022

Reprimarea avertizorilor de integritate e ca un fel de 10 august 2018, mai personalizat, printr-o redefinire mai sinceră a incomozilor.

Calicia de a nu cumpăra presă de calitate și cărți bune duce firesc la presă unică, a puterii, dar e greu de înțeles cum au fost amuțite oengeurile și mai ales uniunile de creație sau structurile academice, care până și sub totalitarism mai mârâiau cât de cât. 

Cristian Pantazi: „miza financiară a furtului din banii publici e fără precedent. În următorii 7 ani, România are la dispoziție 80 de miliarde de euro fonduri europene (fondurile clasice și PNRR) și alte miliarde din bugetul național. Miza aceasta, a furtului nepedepsit, unește PSD și PNL într-o coaliție ce funcționează deocamdată fără mari fisuri și care amenință să transforme România, cu aprobarea președintelui Iohannis, într-o democrație fake, o societate controlată de facto de un partid unic (cu două nume) și serviciile secrete.”

 Degradare accelerată și fără precedent a democrației în regimul Iohannis-Ciucă. România e redusă la tăcere, PNL se PSD-izează rapid
https://www.g4media.ro/degradare-accelerata-si-fara-precedent-a-democratiei-in-regimul-iohannis-ciuca-romania-e-redusa-la-tacere-pnl-se-psd-izeaza-rapid.html

Starea asta de presă terminată în propria jenă, vomă și rușine: evitat politicul și chiar realitatea. N-ai ce sherui. Cramponarea de chiloții tabloidelor, de știri despre un sport al indivizilor, de caniculă și de războiul în care s-au respecializat toți specialiștii.

Dacă nu mai e voie să faci politică, că nu mai primești ajutoare de la sistem, măcar să se fi profitat pentru o reprofilare pe Educația pentru lectură în biblioteci, muzică la Ateneu și la Operă, educația în belle arte pentru Salonul Oficial, Galerii și Muzee, educația de să mergi la Teatru sau Cinematecă, sau informații despre cum e la alții etc.

Deci trecem pe televiziunile și presa de pe net, din țările adevărate, cum ascultam înainte „oficinele propagandei imperialiste“.

Se caută prim-ministru PSD ca Ponta, pentru 2023-2024, dar Kovesi și Maia Sandu vor avea statui pe Aleea Clasicilor din parcul RomExpo.

Zeci de ONG-uri îi cer lui Iohannis să nu promulge legea avertizorului de integritate: Va atrage o procedură de infringement

https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/zeci-de-ong-uri-ii-cer-lui-iohannis-sa-nu-promulge-legea-avertizorului-de-integritate-va-atrage-o-procedura-de-infringement

Casă de piatră! Nu trebuie amestecată nunta cu politica. Bine că nu e an electoral. Șopârlele presei că va fi o nuntă Simion legionară pe 27 august nu se susțin: e greu de crezut că avem azi vreun general ca Macridescu sau țărănime care și-a păstrat veșmintele și datinile la actualele politici culturale bazate pe buldozerul economiilor la educație.

Casă de piatră! Nu trebuie amestecată nunta cu politica. Bine că nu e an electoral, fiindcă prejudecata că useriștii nu sunt interesați să ascundă o mireasă e neprobată.

La resursele ei, România trebuia să aibă nivelul Olandei. Corupția și incompetența au un preț. 

Esența tragicului. Nu trebuie să-i întrebăm de ce trăim în mediocritate, ci de ce nu e aici ca în Olanda.

Rușinea de a nu avea autostrada București-Brașov după 40 de ani poate avea ca explicație jocurile imobiliare: dezvoltarea de drumeaguri paralele mărește prețurile vilelor locale.


 

 

 

 

 

 

 

 ***

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Loveparade – Wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Love_Parade

Street Parade – Wikipedia

https://de.wikipedia.org/wiki/Street_Parade

Mundpropaganda – Wikipedia

https://de.wikipedia.org/wiki/Mundpropaganda

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** ***

E și un fel de ostilitate față de tineret acolo, ca la noi pe vremea mineriadei feseniste. Oricum, stafia lui Ceaușescu bântuie peste tot.

20.000 personas marchan en Madrid contra el aborto, 10 veces más que en la protesta anti-OTAN

https://www.elespanol.com/espana/politica/20220626/personas-marchan-madrid-aborto-veces-protesta-anti-otan/683181746_0.html

Tortur Ship fährt nach zwei Jahren Zwangspause über den Bodensee
Latex, Leder und Peitschen in Konstanz: Darüber freuen sich Sadomaso-Fans an der Fetisch-Party am Bodensee
https://www.tagblatt.ch/ostschweiz/kanton-thurgau/event-tortur-ship-in-konstanz-latex-peitschen-und-kostueme-ld.2309286

Surovikin, così Putin manda a sterminare in Donbas il generale che lanciò i blindati contro la folla nel tentato golpe dell’agosto 1991 a Mosca

https://www.lastampa.it/esteri/2022/06/28/news/surovikin_cosi_putin_manda_a_sterminare_in_donbas_il_generale_che_lancio_i_blindati_contro_la_folla_nel_tentato_golpe_dell-5426617

Demonstrații anti-NATO la Madrid. Niște nerușinați. Și acum vreo 50 de ani, tineretul american murea în Vietnam, iar cel european lupta pentru pacea lui Brejnev! Asta și speră Putin: inflație și un val de demonstrații pacifiste capitularde în Occident.

L-au atacat unii pe avocatul lui Trump, Giuliani, la shopping. Bântuia și stafia lui Ceaușescu prin supermarket: acum vedeți, bă, c-am avut dreptate să interzic avorturile?

Decât reactoare modulare neprobate, familiștii vor de la americani mai degrabă centrale nucleare de apartament.

Agresiunea din Transnistria a fost acceptată în 1991-1992 cu prea mare ușurință și a atras logic ocuparea Crimeii. Negocierea principiilor e totdeauna periculoasă.

Basarabenii, cunoscători avizați și respectuoși ai culturii ruse și chiar sovietice, au altă logică. Pentru ei, Putin nu e rus, ci un kaghebist agresiv. Nu de Rusia se tem, ci de CCCP.

Căderea patriarhului Kiril prin alunecare se poate explica științific, nu satanist. După atacarea Ucrainei, au plecat multe firme din Rusia. Acum, e tot mai greu să faci rost de niște adidași buni.

Miile de manifenstanți contra schimbărilor climatice să demonstreze nu doar la G7 Munchen, ci și în țările BRICS. La Hong Kong, la Putin, la Bolsonaro, la Narendra Damodardas Modi, în Africa de Sud...

Erdogan a înțeles ce e... Eurasia, iar occidentalii mai încet cu exportul de tehnologie.

*** *** *** *** *** *** *** ***

Nu doar rușii lui Medvedev ne scriu istoria cum vor, dacă ne permitem ținerea în reparații din 2002 (!) a Muzeului Național de Istorie.

De ce Muzeul Naţional de Istorie a României a deschis doar trei săli pentru public, din peste 50, în ultimii 17 ani

https://adevarul.ro/cultura/istorie/de-muzeul-national-istorie-romaniei-deschis-doar-trei-sali-public-50-ultimii-17-ani-1_5dfa271a5163ec4271259d31/index.html

Historia, adesea dublată de Adevărul, a publicat din belșug în ultimii 25 de ani materiale de transformare în telenuvelă comică a Trecutul românesc. Chiar cu Putin în ofensivă, se umblă în continuare la infectarea tineretului cu ura de sine. Faptul că am mers până la Stalingrad, în Caucaz și în Crimeia e ascuns spre a se pronunța contrafactual verdictul că Neamul Românesc e o adunătură de lași, dovadă că n-am atacat URSS la 26 iunie 1940, așa, singuri, contra Rusiei aliate cu Germania, Ungaria și Bulgaria! Caz în care granița la 1945 ar fi fost cu RSSS Moldovenească lățită de la Milcov pân la Balta, bulgarii ar fi ajuns la Tulcea, ungurii ar fi luat și Brașovul, Sibiul, poate chiar Timișoara, iar Churchill și Roosevelt-Truman ar fi rugat pe uncle Joe să nu ne certăm pentru nimicuri.

Dacă am fi luptat și vărsat sânge în 1940 pentru Basarabia, poate că...
https://historia.ro/sectiune/general/daca-am-fi-luptat-si-varsat-sange-in-1940-pentru-580908.html

În general, după demitizarea nimicitoare a lui Eminescu în 1998, tot ce face Capitala în limbaj mai înalt, imită zelos și mai accesibil Provincia:
Avram Iancu, erou sau criminal?

 http://www.historia.ro/numar/historia-nr-113-mai-2011

http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3506-avram-iancu-simplu-mercenar-in-slujba-austriecilor.html

Sunt dacii strămoșii noștri?

http://www.historia.ro/numar/historia-nr-120-decembrie-2011

http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3563-decebal-jefuitorul-rege-al-dacilor.html

A învins Mihai Viteazul la Călugăreni?

http://www.historia.ro/numar/historia-nr-100-aprilie-2010

http://www.atacdeconstanta.ro/articole/3493-mihai-viteazul-sarlatanul-ajuns-erou-national.html

http://www.atacdeconstanta.ro/articole/4322-viata-plina-de-pacate-a-aventuroasei-regine-maria.html

http://www.atacdeconstanta.ro/articole/4360-falsul-istoric-adevarata-istorie-a-romanilor.html

Tricolorul trebuie respectat. Sub Iliescu, în 2002, au început reparații la Muzeul Național de Istorie, care-l țin închis și azi, încât ne mirăm cum e posibil patriotismul din Ucraina.

UDMR ar putea să le explice partenerilor de guvernare importanța culturală a unei capitale și că problema nu se reduce la a avea sau nu restaurante în parcuri. Adică de ce se practică Luminarea Poporului cu atâtea muzee în Városliget, frumosul parc cu castel hunedorean al Budapestei.

În condițiile înmulțirii inculților funcțional, Guvernul are bani pentru frecvențe mai acoperitoare în teritoriu Radio România Muzical și Radio România Cultural, compensând desființarea notelor la disciplinele socotite educativ neglijabile.

Biblioteci în natură. Capitala trebuie să vină, să surprindă Țara,  cu o astfel de inițiativă excepțională. Cândva era bibliotecă în Cișmigiu, plină de liceeni și liceence de la cele două licee apropiate.

Lipsesc din curricula provizorie Educația pentru lectură în biblioteci, Educația pentru muzică la Ateneu și la Operă, educația în belle arte pentru Salonul Oficial, Galerii și Muzee, educația de să mergi la Teatru sau Cinematecă etc. Deci idealul educațional rămâne unul politic: să scoți un electorat incult funcțional, care gândește cu televizorul.

 *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.