luni, 4 decembrie 2023

Multă lume nu înțelege că întrebarea e de ce, la resursele României, nu trăim ca în Olanda sau Austria!

 Altă întrebare!

Scriitorul, chiar și cel de pdf-uri, ar vrea ca textul său chiar să însemne ceva, să aducă popoare la revoltă, ca în finalul domniei marxistului Ceaușescu. De aceea, deși e obez, el înnegrește expresionist mizeria care nu e destulă.

În realitate, lumea are ce mânca și la ce să se uite. Iar tragedia care produce elegii e doar diferența suportabilă dintre submediocritate și excelență.

 Cenzură, adică a ascunde gunoiul sub preș.

De aceea, presa subordonată intern-extern va primi indicația să nu discute noul eșec privind discriminarea românilor în chestiunea Schengen sau, în cel mai dificil caz, să calmeze spiritele, dacă se va înfierbânta vreunul într-o UE tot mai feministă. Și se va face stabilitate! Pesemne vor urma și niște plecări la schi în stațiuni exclusiviste.

Literar analizând, e clar că la nivel de votant nu ne pasă serios de pierderile economice, dovadă însăși afacerea cu OMW-ul. Tensiunea vine mai mult de la suspiciunea specific postmodernă că decizia Nehammer exprimă și complexul de superioritate al unui fost imperiu față de niște „balcanici”.

Eugen Tomac, după ce intrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen nu se mai discută în Consiliul JAI: ”Guvernul trebuia să dea în judecată Consiliul Uniunii Europene”
https://www.g4media.ro/eugen-tomac-dupa-ce-intrarea-romaniei-si-a-bulgariei-in-spatiul-schengen-nu-se-mai-discuta-in-consiliul-jai-guvernul-trebuia-sa-dea-in-judecata-consiliul-uniunii-europene.html

Pentru eventuala slujbă euroatlantică de după ce nu va mai fi deloc președinte al românilor, firește e mai bine ca Iohannis să nu supere pe nimeni din Vest cu Schengenul ăla.

Schengen, încă un eșec: Miniștrii Justiției și Internelor din UE reuniți la Bruxelles nu au aprobat primirea Bulgariei și României în spațiul de liberă circulație/ Ministrul bulgar de interne: Cele două țări sunt în continuare tratate la pachet

https://www.g4media.ro/breaking-schengen-inca-un-esec-ministrii-justitiei-si-internelor-din-ue-reuniti-la-bruxelles-nu-au-aprobat-primirea-bulgariei-si-romaniei-spatiul-de-libera-circulatie-ministrul-bulgar-de-interne-c.html

România a ratat recuperarea Basarabiei și e normal să fie luată la mișto euroatlantic, cu amânări: cândva da, acum nu Schengen, nu vize USA. Interesant e însă a contempla cum presa, impulsionată, se strofoceștilește să-i tranchilizeze pe români, a căror armă tânără nu mai e protestul stradal, să te gazeze jandarmii, ci a vota în derâdere formațiuni extremiste. Râsul curcilor și al lui Dante fiind că aceste fantome vadimiste se vor într-o familie suveranistă, de ideologie... Nehammer, antimigranți!

  „Matteo Salvini, “il capitano” come lo appellano gli ultra-conservatori rumeni, George Simion, ed austriaci, Harald Vilimsky, rievocando un epiteto che non si sentiva da un po’, riunisce a Firenze i sovranisti di tutta Europa per la convention Free Europe.”

Sovranisti a Firenze, Salvini: no inciuci. Noi “onda blu” non cantiere nero
https://askanews.it/2023/12/03/sovranisti-a-firenze-salvini-no-inciuci-noi-onda-blu-non-cantiere-nero/

Nu lumii, ci unei badante, Dante!

George Simion, gafa in Italia: „Aici, la Florenta, Dante a oferit lumii Divina commedia!”. In realitate, Dante a scris marea sa opera in exil si nu a mai revenit niciodata la Florenta

https://www.aktual24.ro/george-simion-gafa-in-italia-aici-la-florenta-dante-a-oferit-lumii-divina-commedia-in-realitate-dante-a-scris-marea-sa-opera-in-exil-si-nu-a-mai-revenit-niciodata-la-florenta/

 Cine sunt parlamentarii care au votat împotriva înființării unui comandament NATO în România: președinta Comisiei pentru afaceri europene din Senat, suspendată din PSD, un fost agent imobiliar exclus din AUR și Diana Șoșoacă / Parlamentarii AUR s-au abținut în bloc – vezi lista

https://www.g4media.ro/cine-sunt-parlamentarii-care-au-votat-impotriva-infiintarii-unui-comandament-nato-in-romania-presedinta-comisiei-pentru-afaceri-europene-din-senat-suspendata-din-psd-un-fost-agent-imobiliar-exclus.html

 Gogoși sfruntate răspândite cu ochii închiși. Oengeurile, intelectualii - silențiu lugubru.

Der Standard: România vede un dezgheț între Viena și București în privința Schengen
https://www.g4media.ro/der-standard-romania-vede-un-dezghet-intre-viena-si-bucuresti-in-privinta-schengen.html

 Adevărata poziție, pro-Nehammer, a Germaniei. Spot media DW. Nuca-n peretele despărțitor de rigips. Sabina Fati subliniază „un regres al statului de drept” care poate justifica orice: „România vrea să-și încerce din nou șansele la Schengen. Bucureștiul se laudă cu progrese, dar statul de drept e în regres, iar Austria și Olanda rămân reticente.”

Schengen: Care sunt problemele care persistă și ce urmează

https://spotmedia.ro/stiri/eveniment/schengen-care-sunt-prolemele-care-persista-si-ce-urmeaza

 De la politicieni, mare brânză nu mai așteptăm. E un mister de ce nu încearcă intelectualii să se ocupe de Schengen. Avem destui activiști pricepuți, capabili să se exprime euroatlantic. Rostul presei române, dependente și de guvern și de investitorii străini, e să simplifice ideile complexe, arătând gloatei neemigrate de ce nicio chestie nu se poate pe meleag.

De ce Olanda nu e pregătită de aderarea României la Schengen? Austria trimite drone la graniță

https://newsweek.ro/international/de-ce-olanda-nu-e-pregatita-de-aderarea-romaniei-la-schengen-austria-trimite-drone-la-granita

 *

Deja de Sfântul Andrei, avangardă Paradei, presa persiflează subtil Marea Unire de la 1918, vorbind despre nimicuri, esențiale în România lui Boia, pentru că eliberează de răspunderi față de norod Autoelita postromânismului.

Cum se trăia în Sibiu, capitala Transilvaniei, în anul Unirii: servitorii nu aveau voie să meargă în centru în zilele de sărbătoare, alimentele se dădeau pe cartelă, iar vânzătorii care vindeau prea scump făceau închisoare
https://www.g4media.ro/cum-se-traia-in-sibiu-capitala-transilvaniei-in-anul-unirii-servitorii-nu-aveau-voie-sa-mearga-in-centru-in-zilele-de-sarbatoare-alimentele-se-dadeau-pe-cartela-iar-vanzatorii-care-vindeau-prea-s.html

 Dumnezeu nu există deoarece nu l-au găsit în cer nici Gagarin, nici Tereșkova.

Adevărul despre Sfântul Andrei, „creștinătorul poporului român“. Istoricul Andrei Pogăciaș: „O legendă. Sfântul Andrei n-a ajuns în Dobrogea. Poporul român nu s-a născut creștin”

https://ziaristii.com/adevarul-despre-sfantul-andrei-crestinatorul-poporului-roman-istoricul-andrei-pogacias-o-legenda-sfantul-andrei-n-a-ajuns-in-dobrogea-poporul-roman-nu-s-a-nascut-crestin

Artistul Grigore Leşe susţine că melodia „Aşa-i românul”, cântată cu precădere la manifestările de 1 Decembrie, provine, de fapt, din folclorul maghiar. Totodată, Grigore Leşe afirmă că melodia „Noi suntem români” nu e reprezentativă pentru muzica românească, informează news.ro.

Grigore Leșe: Melodia „Așa-i românul” este ungurească

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/grigore-lese-melodia-asa-i-romanul-este-ungureasca-2601109

 Nasol, surprinzător, doctrina Boia-Schmitt n-a prins la tineret! O recunoaște clujeanul dorit baci academicienilor în postromânism.

Daniel David: „Între 2015-2023 România a devenit o cultură care se orientează tot mai mult pe legătura cu trecutul, care devine tot mai idealizat și normativ...”

Profilul psihocultural al României la 105 de la Marea Unire. Schimbări importante între 2015 și 2023

https://danieldavidubb.wordpress.com/articole/

 Patriotismul românesc între „nu ne vindem țara” și „tradiții de Ev Mediu”. David: „Unele instituții sunt ca o familie. Mă sperie!”

https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/patriotismul-romanesc-intre-nu-ne-vindem-tara-si-2320666.html

 Iuliu Maniu ar protesta azi, în locul istoricilor Boia și Schmitt, la cât au durat reparațiile de la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (2009-2018) și mai ales la cât vor mai dura la cel din București, începute în... 2002.

Profesorul emerit dr. Doru Radosav: „A fi patriot înseamnă a-ți respecta cu decență originile și până la limita cea mai de jos a patriotismului, adică să ai igienă corporală.”

Singurul om politic român pe care un reputat istoric il consideră cu adevărat patriot. „Mă uit la Simion ca la un dulap”

https://adevarul.ro/stiri-interne/societate/singurul-om-politic-roman-pe-care-un-reputat-2320438.html 

Andreea Dăscălescu: „Muzeul Național de Istorie zace abandonat de 20 de ani. Este a treia clădire ca mărime din București și trebuie consolidată urgent. Experții în structuri de rezistență susțin că s-ar putea prăbuși la un cutremur de mare magnitudine. Acum 15 ani acest tavan a căzut din senin... Din 2002, muzeografii încearcă din răsputeri să salveze vestigiile. Le-au luat din subsoluri, unde umiditatea este de 85 la suta, și le-au dus în sălile de expoziție, unde mucegaiurile s-au extins pe pereți precum carpetele.”

25 05 2008 Muzeul de Istorie, monument istoric și reper architectural al Bucurestiului, se distruge pe zi ce trece cu știința autorităților.
https://stirileprotv.ro/stiri/inspectorul-pro/muzeul-de-istorie-se-distruge-pe-zi-ce-trece-ministerul-culturii-nu-a-accesat-banii-europeni-aprobati-prin-lege-anul-trecut.html

„Aceasta va merge și la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, unde va deschide lapidariul medieval și premodern. Cel mai probabil, acolo va afla și de ce Muzeul este închis de 15 ani. ”

30 10 2023 Ministrul Culturii, Raluca Turcan, habar nu are de faptul că Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este retrocedat - ”Nu îmi place tonul dvs”

https://www.stiridecluj.ro/politic/ministrul-culturii-raluca-turcan-habar-nu-are-de-faptul-ca-muzeul-de-arta-din-cluj-napoca-este-retrocedat-nu-imi-place-tonul-dvs-video

„În 2014, în momentul descinderii la muzeu, procurorii DNA au explicat ce s-a întâmplat la muzeu și cum s-au cheltuit bani pe baza unor documente justificative care nu reflectă realitatea.”

12 02 2017 De opt ani în renovări, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca rămâne închis aproape în totalitate și anul acesta

https://ziardecluj.ro/de-opt-ani-in-renovari-muzeul-national-de-istorie-a-transilvaniei-din-cluj-napoca-ramane-inchis-aproape-in-totalitate-si-anul-acesta/

Absența politicienilor de la Târgul de Carte arată că nu vor găsi soluții.

Trofeele Gaudeamus – editurile Humanitas, Polirom şi Litera / Premiul de Excelenţă – Editura Vellant
https://www.g4media.ro/trofeele-gaudeamus-editurile-humanitas-polirom-si-litera-premiul-de-excelenta-editura-vellant.html

Schengenul? Mai are  un cuvânt de spus și stafia lui Ceaușescu.

Bocancii produși în România pentru armata austriacă stârnesc un val de critici

https://www.hotnews.ro/stiri-international-26719071-bocancii-produsi-romania-pentru-armata-austriaca-starneste-val-critici-foto.htm

Cătălin Tache: „...singurele vedete ale Summit-ului climatic COP28 care se va derula în Dubai rămân doar ”marii lideri mondiali” Klaus Werner Iohannis și Surengal Whipps Jr. Președintele României și cel al Palau, un ”stat insulă” cu nici 20.000 de locuitori. Aceștia fiind singurii președinți prezenți la summitul climatic din Dubai…”

28 11 2023 Părăsit până și de Dumnezeu!

https://www.national.ro/dezvaluiri/parasit-pana-si-de-dumnezeu-806815.html

*** ***

BOOKS, PANSEURI

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

 Elitele românești nu și-au cumpărat nici măcar Cumințenia propriului Brâncuși.

... in 2019, the museum succeeded in acquiring Renoir’s painting Naked Woman Couchée (Gabrielle), the museum’s most valuable acquisition of the last hundred years...

22 09 2023 Much Anticipated Renoir Exhibition Opens in Budapest

https://hungarytoday.hu/exhibition-of-the-great-impressionist-painter-renoir-opens-in-budapest/

 Nu prin gesturi goebbelsiene se dovedește depășirea mentalității superiorității arianului. Refuzul țării lui Hitler de a lăsa două țări balcanice în Schengen, cu complicitatea Vestului, dovedește că denazificarea e superficială, n-ar trece proba mizeriei. Extrema dreaptă primește o groază de voturi în condiții de prosperitate 100:1 față de 1929-1933.

Bustul celebrului dirijor Herbert von Karajan a fost îndepărtat din foaierul Teatrului din Aachen din cauza “legăturilor sale cu naziștii”

https://www.g4media.ro/bustul-celebrului-dirijor-herbert-von-karajan-a-fost-indepartat-din-foaierul-teatrului-din-aachen-din-cauza-legaturilor-sale-cu-nazistii.html

 22 September 2023 – 7 January 2024

Renoir – The Painter and His Models – Museum of Fine Arts, Budapest

https://www.mfab.hu/exhibitions/renoir-the-painter-and-his-models/

 Du 03 octobre 2023 au 04 février 2024

Exposition Van Gogh à Auvers-sur-Oise

https://www.musee-orsay.fr/fr/agenda/expositions/van-gogh-auvers-sur-oise

 Du 20 septembre 2023 au 15 janvier 2024

Près d’un siècle après la rencontre entre les deux hommes en 1914, cette exposition se propose de revenir sur l’un des moments emblématiques de la vie d’Amedeo Modigliani, celui où Paul Guillaume devient son marchand.

Amedeo Modigliani. Un peintre et son marchand

https://www.musee-orangerie.fr/fr/agenda/expositions/amedeo-modigliani-un-peintre-et-son-marchand

 L’établissement parisien, qui abrite la plus vaste collection d’œuvres impressionnistes au monde (400), a décidé de faire faire un tour de France à certaines d’entre elles, pour marquer le 150ᵉ anniversaire de la naissance du mouvement (auquel par ailleurs elle consacrera en 2024 une exposition avec un parcours immersif en réalité virtuelle).

« Quand le Musée d’Orsay décide de faire faire un tour de France à 178 œuvres impressionnistes pour les 150 ans du mouvement »
https://www.lemonde.fr/idees/article/2023/12/01/quand-le-musee-d-orsay-decide-de-faire-faire-un-tour-de-france-a-178-uvres-impressionnistes-pour-les-150-ans-du-mouvement_6203318_3232.html

 Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 De când asist la acest măcel sălbatic pornit în Est, apoi și în Levant, de netolerat în secolul XXI al super-tehnologiilor, citesc din Armand Hrestic - Războiul Sfânt (vol. I-IV), un fel de Lev Tolstoi - Război și Pace, cu naratologie încâlcită din proiect să te plictisești de la Joyce și Musil până la Pynchon și să abandonezi. O carte atât de prozaică încât nici autorul sau redactorul să n-o poată reciti! Nimeni n-a atacat mai corosiv protocronismul național-comunist decât această carte optzecist-douămiistă. Nicio apologie a Conducătorului (ba dimpotrivă) și nici măcar oboseala de a detalia Bătăliile, dar toată vorbăria asta ca de tâlcșou infinit funcționează ca o secțiune prin inconștientul nostru românesc, imperialist și încă incult.

https://www.academia.edu/105667821/RazboiulSfant_vol_1_2_3_4

*** *** *** ***

A blueprint reviewed by The Times laid out the attack in detail. Israeli officials dismissed it as aspirational and ignored specific warnings.

30 11 2023 Israel Knew Hamas’s Attack Plan Over a Year Ago
https://www.nytimes.com/2023/11/30/world/middleeast/israel-hamas-attack-intelligence.html

 01 12 2023 Israel obtained, ignored Hamas document laying out Oct. 7 attack plan, report alleges. NYT says officials who saw 40-page paper dismissed it as unrealistic, continuing to believe the terror group was uninterested in launching a war

https://www.timesofisrael.com/israel-obtained-ignored-hamas-document-laying-out-oct-7-attack-plan-report-alleges/

 30 11 2023 Le gouvernement catalan prévoit d'affréter des navires-citernes depuis Majorque, Tarragone ou Marseille pour alimenter la ville en eau potable dans les prochaines semaines. La sécheresse prolongée a asséché les réservoirs qui alimentent la ville.

https://www.lesechos.fr/monde/europe/a-sec-barcelone-se-prepare-a-un-ravitaillement-en-eau-par-bateau-2038245

*** *** *** *** *** *** 

New billionaire heirs overtake self-made ones as $5.2 trillion wealth transfer begins

https://edition.cnn.com/2023/11/30/business/ubs-billionaires-report/index.html

Dans son essai « le lynchage linguistique de López Obrador »1, David Bak Geler revient sur les attaques souvent outrancières lancées par des intellectuels à l’encontre du président Andrés Manuel López Obrador (Amlo). En critiquant sa façon de s’exprimer, ceux-ci cacheraient en réalité une haine de classe, dans le cadre d’une bataille où le néolibéralisme chercherait à déposséder le peuple de ses biens, mais aussi du langage.

30 11 2023 Mexique : pour le philosophe David Bak Geler « la bataille autour du langage est un reflet de la lutte des classes »

https://www.humanite.fr/monde/amlo/mexique-pour-le-philosophe-david-bak-geler-la-bataille-autour-du-langage-est-un-reflet-de-la-lutte-des-classes

Malgré la crise, les entreprises allemandes comptent encore 1,8 million de postes vacants. Les secteurs de la transition énergétique sont les plus touchés.

L'économie allemande toujours plombée par les pénuries de compétences

https://www.lesechos.fr/monde/europe/leconomie-allemande-toujours-plombee-par-les-penuries-de-competences-2038507

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.