duminică, 23 iunie 2024

Ceaușescu, unde erau probleme, băga armata! Succesorii PCR, la un amărât de Sector 1, bagă securitatea! - tresar de bucurie nostalgicii

Adică rezultă din cele spuse de Țugurlan că stăpânii ăștia noii nu mai au nici măcar armată, fiindcă au dat-o la NATO, cum au prăpădit și alte trei chestiuni: industriile, agricultura și băncile!

16 06 2024 Cine e George Tuță, primarul ales al Sectorului 1: Fost șef de cabinet al lui Hellvig, „garantat” de Chiliman / Oamenii de afaceri din spatele lui Chiliman: Moisescu, Semenescu, Ghiță

https://www.g4media.ro/cine-e-george-tuta-primarul-ales-al-sectorului-1-fost-sef-de-cabinet-al-lu-hellvig-garantat-de-chiliman-oamenii-de-afaceri-din-spatele-lui-chiliman-moisescu-semenescu-ghita.html

Semnificativ pentru cât de vândută sau controlată este, presa noastră, vai de ea, a dat în chestiunea fraudei electorale semnificativ mai mult știrile despre Sectorul 2 Mihaiu, decât pe-alea despre Sectorul 1 Clotilde! Și cum n-a fost cucerită puterea absolută în sector, se folosește arma supremă de intimidare azi, pericolul fascist-nazist antidemocratic din RO:

18 06 2024 AUR va decide majoritea în Consiliul Local din Sectorul 1 / Va colabora Clotilde Armand cu partidul extremist?

https://www.g4media.ro/aur-va-decide-majoritea-in-consiliul-local-din-sectorul-1-va-colabora-clotilde-armand-cu-partidul-extremist.html

Interesant că mai toată presa noastră amărâtă, probabil prin acoperiții ei, dezvoltă o propoziție, un minuscul post scriptum de pe Twitter!

15 06 2024 Fostul sef al SRI isi felicita fostul consilier pentru ca a castigat Primaria Sector 1: „La cum il stiu, va fi un primar bun si incapatanat”

https://www.aktual24.ro/fostul-sef-al-sri-isi-felicita-fostul-consilier-pentru-ca-a-castigat-primaria-sector-1-la-cum-il-stiu-va-fi-un-primar-bun-si-incapatanat/

Din textul complet, de pe Digi 24, aflăm de ziua cu flori de tei a lui Eminescu sau măcar deducem, că RO e condusă nu numai politic și economic, ci și ideologic corectitudinar globalist, din sfera serviciilor ascunse și incontrolabile civic, unele de stat, cele mai multe private. Nu te aștepta atunci să fie vânați și restrânși în comunicare editorialiștii sau postacii care atacă istoria națională sau valorile identitare, dimpotrivă.

„P.S.1 Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii. P.S. 2 Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat.”

15 06 2024  Fostul director SRI: „Babasha a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii”

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/fostul-director-sri-babasha-a-avut-cel-mai-sincer-discurs-politic-dintre-toti-interpretii-saptamanii-2828629

Trebuie un recital manelist și la Festival Enescu 2025, vor aplauda mulți activiști cu influență.

Va fi greu fiindcă nimeni nu investește într-un partid anticorupție. Neclar de ce n-a candidat liberalul Burduja la Sectorul 1. A apărut acum zicala că, la greu, Ceaușescu băga armata, iar urmașii acestuia bagă securitatea! Imaginea democrației e astfel alterată și vom avea mult absenteism în continuare.

Alegerile din decembrie vor fi altfel, iarna nu-i ca vara. Literar, e tentant și un scenariu în care USR n-a greșit esențial, ci electoratul a fost dus de televiziuni și armatele de troli într-o direcție extrem de favorabilă puterii.

Vânătoarea de vinovați s-a făcut deja de către postaci. Trebuie și o analiză a condițiilor în care a candidat USR. Sectorul 2 e mai puțin important decât Sectorul 1, al nomenclaturii de ieri și de azi. Fără sprijinul intelectualilor publici sau al oengeurilor. Presa mai mult i-a atacat pe useriști. Fără alianța cu Tomac și Orban nu se puteau completa listele, la ce praguri electorale au fost impuse de comasați. Greu de crezut că Șoșoacă a avut strategii mai grozave. Totul depinde de ce sprijin ai. Nimeni nu investește într-un partid anticorupție.

Riscul altei hemoragii de cadre. E cum ar mai pleca odată Cioloș. Logica politică cerea mai întâi congres pentru a se analiza serios condițiile electorale impuse USR-ului de comasați: pragurile înalte pentru liste, un singur tur, ostilitatea presei, bizarerii ca la Sectorul 1 și 2 etc. Eliminarea chiar și din Biroul Național a unor lideri experimentați e ca și cum, numai pentru că n-au învins Belgia, i-am scoate din echipă pe Niță, Drăgușin, Stanciu, Man și Mihăilă!

„Cătălin Drulă, Dan Barna, Cristian Ghinea şi Vlad Botoş, nucleul-dur al echipei care a condus USR în ultimii ani, nu vor candida pentru un loc în Biroul Naţional la alegerile de sâmbăta viitoare.”
24 06 2024 Cum se împart taberele în USR pentru Biroul Naţional. Cine sunt aliaţii Elenei Lasconi. Vlad Voiculescu, Dominic Fritz şi Clotilde Armand, în aceeaşi echipă (surse) / UPDATE: Votul pentru noul președinte al USR a început. Doi candidați s-au retras

https://www.g4media.ro/cum-se-impart-taberele-in-usr-pentru-biroul-national-cine-sunt-aliatii-elenei-lasconi-vlad-voiculescu-dominic-fritz-si-clotilde-armand-in-aceeasi-echipa-surse.html

 C.P. Fbk, 24 06 2024: „De asumat de către USR trecutul antifesenist. Fiindcă Revoluţia de Catifea din februarie 2017, fără Proclamaţie, fără Alianţă Civică şi fără Convenţie Democrată, pare că a răsărit numai din tastatură, nu dintr-o necontenită, foarte diversificată şi inventivă Rezistenţă.”

Vrând să-l laude pe Nicușor Dan pe Fbk, o doamnă altminteri de tot respectul pentru contribuțiile la restituirea istoriei represive, scrie: „Dacă stau să mă gândesc bine, priveliștea unui politician cu cărți în mână e rară în țara mioritică.” Iarăși „mioritic” – vorbă de ocară, ca în barburismele Dilemei, cu perpetua bășcălie intelectualistă despre românul care mai paște o oaie în loc să importe brânză din Levant. Adică intelectualii să se citească între ei, iar mitocănimea să steie să se uite la păsăreasca lor. Extremismul de azi a crescut din 1997 încoace ca reacție la persiflarea valorilor identitare și la faptul că bampirii și varanii măcar nu-și exprimă disprețul față de victimele pe care parazitează.

14 01 2024 Costi Rogozanu: „S-a strigat rasism. Dar asta nu e ceva nou. Sigur, rasismul e ăla care nu lasă manelele să intre la niciun radio național, nici public, nici privat. Ai un gen muzical cât Casa Poporului dezvoltat în ultimii 30 de ani și tu nu-l difuzezi. Lasă că face Google bani prin YouTube! Și face!”

Maneaua de la Coldplay: Unii nu le iubesc pentru că-s sexiste și interlope. Dar dup-aia se rup în figuri pe 50 Cent rimând povești cu femeile scoase la produs
https://www.libertatea.ro/opinii/maneaua-de-la-coldplay-unii-nu-le-iubesc-pentru-ca-s-sexiste-si-interlope-dar-dup-aia-se-rup-in-figuri-pe-snoop-doggy-dog-si-50-cent-rimand-povesti-cu-femeile-scoase-la-produs-4924424

Cum s-a mai reproșat profului Nicolae Manolescu, de către reformatoarea Cristina Tunegaru, autor Contributors, testele PISA ar ieși mai șucare dacă elevii ar înțelege ce citesc pe benzi desenate, deci deducem din presa lui cireșar 2024 că și pă versuri de la manele dupe net putem forma caractere:

„[Strofa 1] De ce vă puneți împotriva noastră?/ Să mor eu, de nu v-o faceți cu mâna voastră/ Întru în casă peste voi și vă omor/ Mă faceți să mă dea la Observator/ Orice s-ar întâmpla, oricum nu mai contează/ Că oricum am la bani de mă enervează/ Și i-am atras pe toți de partea mea/ Judecătorii și poliția...”  Jul. 9, 2016:

https://genius.com/Dani-mocanu-am-bani-de-ma-enerveaza-lyrics

„Domnul Nicolae Manolescu dezaprobă decizia mea de a nu studia la clasele de gimnaziu texte de Eminescu, Creangă sau Slavici...”

24 04 2017 Cristina Tunegaru: Școlarii utili ai domnului Manolescu

https://www.contributors.ro/%c8%99colarii-utili-ai-domnului-manolescu/

28 07 2018 Război între două clanuri din cauza unei manele cântate de Florin Salam

https://www.antena3.ro/actualitate/social/razboi-intre-doua-clanuri-din-lumea-interlopa-din-cauza-unei-manele-cantate-de-florin-salam-480537.html

Românii au plătit pentru concert rock și li s-a băgat pe gât publicitate pentru manele.

13 06 2024 Maneaua și incertitudinea culturală: Babasha & Coldplay

https://www.dw.com/ro/maneaua-%C8%99i-incertitudinea-cultural%C4%83-babasha-coldplay/a-69354664

    Orișicare tată adevărat își iubește pă fetița lui și ar vrea la nunta ei să cânte Taylor, Swift și Guliver de la Posada!

Intelectualilor mai atitudinari li s-a indicat o temă corectudinară, să se cenzureze unii pe alții, și instantaneu miorlăielile privind jalea alegerilor fraudate s-a înăbușit.

 Probabil fanii USR din Sectoarele 1 și 2 au înțeles ce riscă ieșind în stradă să ceară renumărarea voturilor. Și totuși s-a ieșit în Piața Victoriei contra fraudei electorale.

13 06 2024 Diana Șoșoacă a ajuns la spital cu capul spart și vânătăi, după confruntarea cu jandarmii. „Un abuz inimaginabil al Jandarmeriei Române”

https://adevarul.ro/politica/diana-sosoaca-a-ajuns-la-spital-cu-capul-spart-si-2368274.html

 Presa a anunțat în 13 iunie de dimineață ce televiziunile au dat încă înainte de numărarea voturilor!

Publicat: 13.06.2024 10:05 Rezultate alegeri locale 2024. George Tuță, noul primar al Sectorului 1. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. La trei zile de la declanșarea tensiunilor privind rezultatele alegerilor locale 2024, cursa electorală pentru primăria Sectorului 1 a fost câștigată de candidatul susținut de Partidul Național Liberal, George Tuţă. 

https://adevarul.ro/politica/rezultate-alegeri-locale-2024-george-tuta-noul-2368229.html

Urmărind în întregime dialogul, ne dăm seama că noi căutăm un candidat la președinție cum era profesorul Iohannis, primar al Sibiului.

9 years ago Profesioniştii - Klaus Johannis

https://www.youtube.com/watch?v=d75I9BF7Wcw

Dat fiind sistemul prin care USR a fost zdrobit la Sectoarele 1 și 2, Simion e văzut din Afară ca liderul necontestat al opoziției din România, deci ar trebui, conform teoriei jocurilor, să declare deja neagresiune electorală cu USR și eventual sprijin pentru PNL când se va certa la cuțite cu PSD!

Intern, era o situație electorală deosebit de gravă tocmai la Sectorul 1, unde va fi noua casă  a ex-președintelui!

„Un total de 50 de țări și 56 de șefi de stat și de guvern, au participa în acest weekend la Summitul din Elveția privind pacea din Ucraina. Dintre șefii statelor din regiune a lipsit însă președintele României, Klaus Iohannis, deși în agenda sa nu figurează niciun eveniment pentru zilele acestea.”

16 06 2024 Klaus Iohannis, unul dintre puținii șefi de state din regiune care au lipsit de la Summit-ul de pace din Elveția, dedicat Ucrainei, deși n-avea agenda ocupată https://www.g4media.ro/klaus-iohannis-unul-dintre-putinii-sefi-de-state-din-regiune-care-a-lipsit-de-la-summit-ul-de-pace-din-elvetia-dedicat-ucrainei-desi-n-avea-o-agenda-ocupata.html

 Greu de înțeles de ce, decât unul din Est, o fi mai bun Rutte, care a slăbit flancul NATO pe direcția spre Belgrad, neprimind pe români și bulgari în Schengen.

 USR e lăsat să apere singur principiile. Intelectualii publici și oengeurile civice speră că după anul electoral 2024 nu se va mai fura deloc în patria noastră! Sau au mirosit că, adaptat integrării în UE, avem un regim nomenclaturist aproape familiar de cunoscut, în care trebuie să te descurci supraviețuind prin cultură, într-o zi având a te lăuda că ai fost un rezistent.

 Dat fiind sistemul prin care USR a fost zdrobit la Sectoarele 1 și 2, așa se vede din Afară opoziția de la noi, cu George Simion lider necontestat.

21 06 2024 George Simion: „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat!”. Ce declarație au semnat cei de la AUR pentru a fi primiți în grupul conservatorilor europeni

https://adevarul.ro/politica/george-simion-ne-au-cantat-prohodul-dar-s-au-2370138.html

 Unele atacuri din presa noastră la starurile sportive sunt adesea un fel de a le sugera să se gândească la oarece taxă de protecție a imaginii!

21 06 2024 Ianis Hagi, mesaj pentru contestatarii săi, cu o zi înainte de confruntarea România - Belgia

https://adevarul.ro/sport/ianis-hagi-mesaj-pentru-contestatarii-sai-cu-o-2370237.html

 

*** ***

Creșterea bazei de vot extremiste vine și ca reacție la dogmatism, demitizări, demolări, opoziție la singura investiție culturală notabilă din Capitală după 1989, Catedrala.

03 06 2024 Marius Oprea, Fbk: „Au existat pînă acum patru încercări oficiale și două mai puțin publice, de a demola statuia lui Mircea Vulcănescu, din sectorul 2 al Bucureștilor... Acum, odată cu alegerile locale din acest sector, o numărăm pe a șaptea. Dacă Rareș Hopincă va cîștiga sectorul 2, atunci sigur bucureștenii vor rămîne cu o statuie mai puțin – cea a filosofului Mircea Vulcănescu. După o moarte tragică, e nedreptățit din nou. Mai mult ca sigur că domnul Hopincă nici nu va sta pe gînduri și va trimite buldozele să dea de pămînt cu bustul, fără să mai stea pe gînduri, fără să întrebe, fără să anunțe. Are antecedentele necesare. Rareș Hopincă, fost prefect de București a interzis elevilor unui liceu din Capitală în calitatea sa oficială, să audieze o conferință susținută de doamna Zoe Rădulescu, despre rezistența anticomunistă și suferințele foștilor deținuți politici din temnițe, organizată în colaborare cu Fundația Ion Gavrilă Ogoranu...”.

Va fi greu de explicat generațiilor viitoare de ce în postromânism specialiștii de la București au „demitizat” tocmai pe Ștefan cel Mare și pe Eminescu.

15 06 2024 Pentru dreptul de a-l avea…

https://ziaristii.com/pentru-dreptul-de-a-l-avea

Guvernul are bani mulți și ar putea ridica aici un Muzeu de Artă Contemporană, fiindcă nu putem arăta Parisului, Vienei sau Budapesta improvizația de la Casa Poporului. Păcat că Muzeul Național de Istorie stă în reparații de prin 2002!

Ce se întâmplă cu Casa Radio, imensa clădire din centrul Bucureștiului pe care Ceaușescu voia să o facă „Muzeul Socialismului''. Vești proaste de la CNI

https://ziare.com/casa-radio/casa-radio-bucuresti-ceausescu-1876662

E de crezut că s-a vizitat și Gliptoteca din Königsplatz, admirându-se celebrele statui antice.

Burtieră la Antena 3, despre România-Ucraina la EURO 2024: ”Ciolacu, al 12-lea jucător al Naţionalei. Alături de public, pe stadion la meci”

https://www.g4media.ro/burtiera-la-antena-3-despre-romania-ucraina-la-euro-2024-ciolacu-al-12-lea-jucator-al-nationalei-alaturi-de-public-pe-stadion-la-meci-paginademedia-ro.html

Glyptothek in Munich, Germany
https://www.youtube.com/watch?v=DfrKaDMUFHo

Normalitate. Deși Mircea Eliade de la Cuvântul pare blacklistat și scos cu pipa-i din vitrinele Humanitas după ce parrtidul front popu a interzis fumatul, întru Luminarea Poporului de Sânziene el este amintit aici odată cu Mihail Sadoveanu de la Adevărul și Dimineața.

E loc pentru toți în literatura română, îmi spunea poetul basarabean Adrian Păunescu.

23 06 2024 Noaptea de Sânziene. Ce trebuie să faci ca să învingi spiritele rele. Ce este Drăgaica și de ce așa de mult mister?
https://hotnews.ro/noaptea-de-sanziene-ce-trebuie-sa-faci-ca-sa-invingi-spiritele-rele-ce-este-dragaica-si-de-ce-asa-de-mult-mister-1525725

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii. Măcar acum știm că a fi incult după globalizarea webară e o opțiune a pământeanului.

Nopțile de Sânziene

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nop%C8%9Bile_de_S%C3%A2nziene

Noaptea de Sânziene

https://ro.wikipedia.org/wiki/Noaptea_de_S%C3%A2nziene

Monica Lovinescu în dialog cu Mircea Eliade

https://romanialiterara.com/2022/07/monica-lovinescu-in-dialog-cu-mircea-eliade/

„Actualitatea româneasca”, 25.04.86, omagiu lui Mircea Eliade

https://romania.europalibera.org/a/actualitatea-romaneasca-25-04-86-omagiu-lui-mircea-eliade-gelu-ionescu-arhiva-podcast-radio-europa-libera/30493079.html

En marge de la rétrospective que lui consacre le Centre Pompidou, une exploration poétique et personnelle de l’oeuvre de Constantin Brancusi (1876-1957), dont le langage plastique révolutionnaire a fait entrer la sculpture dans la modernité.

Brancusi : les métamorphoses de la sculpture

https://www.arte.tv/fr/videos/115033-000-A/brancusi-les-metamorphoses-de-la-sculpture/

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

De când asist la acest măcel sălbatic pornit în Est, apoi și în Levant, de netolerat în secolul XXI al super-tehnologiilor, citesc din Armand Hrestic - Războiul Sfânt (vol. I-IV), un fel de Lev Tolstoi - Război și Pace, cu naratologie încâlcită din proiect să te plictisești de la Joyce și Musil până la Pynchon și să abandonezi.

https://ro.scribd.com/document/665947520/Armand-Hrestic-R%C4%83zboiul-Sfant-Volumul-1-2-3-4

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

E de prevăzut că a spune NU Republicii Moldova, precum Nehammer primirii românilor și bulgarilor în Schengen, va continua să fie izvor de voturi ieftine.

Tupeul Germaniei și Austriei, cu extrema dreaptă cât carul, de a da lecții de toleranță românilor, se bazează pe faptul că universitarii noștri sunt mult mai săraci decât cei interbelici, mulți pomanagii, mai toți incapabili de polemică... Iar presa, vai de ea!

11 06 2024 Oliver Jens Schmitt: Putin are un joc ușor în România
https://www.dw.com/ro/putin-are-un-joc-u%C8%99or-%C3%AEn-rom%C3%A2nia-interviu-cu-istoricul-oliver-jens-schmitt/a-69336040

Cu timpul o să fie nevoie de profesori culți pentru a preda noțiunea de Libertate. Iar bancurile despre puterea politică sau autoritarism vor dispărea din cancelarii. Reforma Marga-Crișan a continuat cu Băgarea de videocamere, parțial sub Funeriu și total la sfârșit de Epocă Iohannis.

3 iunie 2023 Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru părinții și directorii de școli care refuză să semneze Contractul educațional – proiect ROFUIP 2024/ Acordul părinților pentru supraveghere audio-video, introdus în contract

https://www.edupedu.ro/camerele-audio-video-nu-vor-fi-instalate-in-salile-de-clasa-daca-parintii-nu-sunt-de-acord-prevede-noua-lege-a-educatiei-ce-obligatii-au-scolile/

22 08 2023 Camerele audio-video nu vor fi instalate în sălile de clasă dacă părinții nu sunt de acord, prevede noua lege a Educației / Ce obligații au școlile

https://www.edupedu.ro/camerele-audio-video-nu-vor-fi-instalate-in-salile-de-clasa-daca-parintii-nu-sunt-de-acord-prevede-noua-lege-a-educatiei-ce-obligatii-au-scolile/

După ce au fost în parte dezvățați să mai crească în gospodărie porc și păsări, ori să-și facă țuică la cazan și vin din căpșunica boltă, trendul e că românii vor fi primii care, prostiți de eternii activiști și de intelectuali spilcuiți cu avantaje, își vor tăia primii vacile!

07 09 2020 Gazele emise de vaci favorizează încălzirea globală. Ce măsuri iau oamenii de știință
https://www.b1tv.ro/externe/exclusiv-gazele-emise-de-vaci-favorizeaza-incalzirea-globala-ce-masuri-iau-oamenii-de-stiinta-342446.html

„Unii specialişti nu sunt, totuşi, de acord cu informaţiile care arată că vacile ar fi un pilon important în producerea de metan, care ajunge în atmosferă.”

21 06 2022 Vacile şi încălzirea globală. Principalele surse care duc la fenomene meteo extreme. „Nu o să evoluăm deloc”

https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/vacile-si-incalzirea-globala-principalele-surse-2174201.html

„... știrile recente sunt suficiente pentru a-i face pe unii oameni să ia în considerare o viață dincolo de lapte – fie își beau cafeaua simplă, fie se orientează spre opțiuni precum laptele de ovăz... Și există și efecte asupra mediului: vitele râgâie metan, un puternic gaz cu efect de seră, iar o vacă care alăptează trebuie să bea aproximativ 40 de litri de apă pe zi.

16 06 2024 Companii americane și israeline de biotehnologie încearcă să producă lapte „autentic” fără vaci

https://www.g4media.ro/companii-americane-si-israeline-de-biotehnologie-incearca-sa-produca-lapte-autentic-fara-vaci.html

22 06 2024 La golul 3 cu Turcia, min. 56, lecție memorabilă Cristiano Ronaldo: pasează lui Bruno Fernandes, mai bine plasat, deși foarte-foarte probabil ar fi înscris și el!

Match Highlight.| Portugal vs Turkey.| EURO 2024

https://www.youtube.com/watch?v=6r3mHviR8Gg

Mai bine ne pregăteam pentru meciul cu Slovacia și pentru următoarele. Ai lui Ceaușescu au desființat psihologia în 1982, raportându-i-se că intelectualii ăia levitează, pot trece granița, iar prestigiul specialistului nu s-a refăcut nici până azi. Fotbaliștii noștri au fost motivați din toate direcțiile că sarcina lor e să bată neapărat Belgia, când teoria spune că trebuia, dimpotrivă, să li se explice că meciul e neimportant, dar îl putem câștiga jucând fie și „la plesneală”.

În incompetența și non-patriotismul ei din postromânism, mai toată presa, în loc să analizeze în 23 iunie 2024 dimineața eșecul cu Belgia, dă Dușmaniei citate despre un blat pe care l-ar pregăti hoața de România, țară vestită pentru corupția ei!

23.06.2024, 01:25 (!) România - Slovacia, ”blatul perfect”! Un spaniol celebru a făcut descoperirea după 0-2 cu Belgia

 https://www.digisport.ro/fotbal/euro-2024/romania-slovacia-blatul-perfect-un-spaniol-celebru-a-facut-descoperirea-dupa-0-2-cu-belgia-3031611

 23.06.2024, 08:52 Generația fără blaturi... Un egal aranjat cu Slovacia ar submina respectul suporterilor într-o națională „altfel”

https://golazo.ro/romania-slovacia-generatia-fara-blaturi-7-scurte-102656

 23.06.2024, 10:24 „Facem blat cu Slovacia dacă avem nevoie?” Mitică Dragomir, reacție uluitoare

https://www.fanatik.ro/facem-blat-cu-slovacia-daca-avem-nevoie-mitica-dragomir-reactie-uluitoare-nu-mi-place-cuvantul-asta-inceteaza-20727015

 23.06.2024, 10:41 Interes sau principii? ce alegem? Alte echipe, cu blazon peste România și Slovacia, au apelat la noncombat, la nevoie

https://golazo.ro/romania-slovacia-euro-2024-blaturi-celebre-102665

 Cum au reacționat liderii României la întrebarea despre un posibil blat cu Slovacia: „Acum e primul moment în care ne vom uita și la celelalte rezultate”

https://www.gsp.ro/fotbal/nationala/romania-slovacia-euro-2024-blat-edi-iordanescu-razvan-marin-vakentin-mihaila-746968.html

 „Un noncombat la România-Slovacia, fie el și deghizat în „interes național”, va fi mai dureros decât o necalificare” – Alerta la zi pe siteul nostru de sport

https://hotnews.ro/intr-o-tara-si-un-fotbal-obosite-de-combinatii-invarteli-si-smecherii-fiti-voi-generatia-de-caracter-generatia-fara-blat-la-romania-slovacia-cine-a-lansat-apelul-1527396

 Blat la România - Slovacia de la Euro 2024? Părerea lui CTP: ”Dacă încearcă să joace meschin...”

https://ziare.com/euro-2024/ctp-romania-slovacia-blat-1877912

 Marele blat România – Slovacia de la EURO pare imposibil! Cum crede Pancu că s-ar putea păcăli românii: „Greșeală fatală!”

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/euro-2024/marele-blat-romania-slovacia-de-la-euro-pare-imposibil-cum-crede-pancu-ca-s-ar-putea-pacali-romanii-greseala-fatala-19923873

 Egal strategic în România – Slovacia? Marele dezavantaj al rezultatului prezentat drept „blat“

https://adevarul.ro/sport/egal-strategic-in-romania-slovacia-marele-2370540.html

 Ce alegem: blatul rușinii sau lupta dreaptă cu Slovacia?

https://www.cotidianul.ro/ce-alegem-blatul-rusinii-sau-lupta-dreapta-cu-slovacia/

 No, a te mai enerva cu o astfel de presă e un act de complicitate cu corupția, incompetența și nesimțirea. Mai bine te muți virtual în Lagună, să contempli zen parii de acostare a unor gondole de-ale imaginarului. Dacă s-a schimbat ceva în țara feseniștilor, azi a comasaților, aflăm noi și din presa străină.

 *** *** *** *** *** *** 

25 04 2024 Le Parlement allemand vote en faveur d'une journée des anciens combattants en l'honneur des anciens combattants
https://www.koha.net/fr/bote/417699/parlamenti-gjerman-voton-pro-dites-se-veteraneve-per-ti-nderuar-ish-ushtaraket

Zum ersten Mal in der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland wird am Samstag, 15. Juni 2024, ein nationaler Veteranentag ausgerichtet.

13 06 2024 Nationaler Veteranentag
https://www.stadt-koeln.de/politik-und-verwaltung/presse/mitteilungen/26806/index.html

 „The Israeli military has said its forces violated protocol by strapping a wounded Palestinian man to the front of their vehicle during a raid in the West Bank city of Jenin.”

22 06 2024 Israeli army strapped wounded Palestinian to jeep

https://www.bbc.com/news/articles/cjqq5n8911do

 „Le renseignement militaire israélien était au courant d’un plan de prise d’otage du Hamas en Israël trois semaines avant le 7 octobre selon une enquête publiée lundi 17 juin de la télévision publique israélienne.”

Le renseignement militaire israélien était au courant d’un plan de prise d’otage du Hamas en Israël trois semaines avant le 7 octobre selon une enquête publiée lundi 17 juin de la télévision publique israélienne.

https://www.la-croix.com/international/guerre-israel-hamas-jour-256-attaque-bande-gaza-otages-israel-resume-20240618

„Des sacs de riz, de céréales, de farine ou de soupes lyophilisés, jetés à terre et piétinés. Depuis six mois, des centaines de personnes, regroupées dans un collectif, Tsav 9, s’attaquent aux convois humanitaires à destination de Gaza. Une situation condamnée par les Etats-Unis.”

16 06 2024 Israël : Tsav 9, ce groupe extrémiste qui entrave l’aide humanitaire vers Gaza. Le gouvernement américain a annoncé, samedi 15 juin, des sanctions contre ce collectif qui saccage les convois.

https://www.lexpress.fr/monde/proche-moyen-orient/israel-tsav-9-ce-groupe-extremiste-qui-entrave-laide-humanitaire-vers-gaza-FF5N6CGYM5BS7LWUS7ROLLIFQQ/

 16 06 2024 L’invraisemblable fiasco de la jetée américaine à Gaza. Les Etats-Unis ont lamentablement échoué à contourner par la mer les obstacles placés par Israël pour empêcher l’acheminement terrestre de l’aide humanitaire à Gaza.

https://www.lemonde.fr/un-si-proche-orient/article/2024/06/16/l-invraisemblable-fiasco-de-la-jetee-americaine-a-gaza_6240490_6116995.html

„De la începutul invaziei ruse în Ucraina, peste 10.000 de civili au fost uciși, iar aproape 19 mii au fost răniți.”

24 12 2023 Bombardamente masive la Herson, în sudul Ucrainei: Cel puțin 4 oameni au murit

https://www.euronews.ro/articole/bombardamente-masive-la-herson-in-sudul-ucrainei-cel-putin-10-oameni-au-murit

 “He just left four days ago with $60 billion, and he gets home, and he announces that he needs another $60 billion. It never ends. It never ends.”

17 06 2024 Trump mocks Ukraine’s Zelenskyy, calls him ‘the greatest salesman’

https://www.msnbc.com/rachel-maddow-show/maddowblog/trump-mocks-ukraines-zelenskyy-calls-greatest-salesman-rcna157546

 Ce dracu a mai rămas din umanismul occidental! O demitizare cool din patria lui Trump, preluată cu lăcomie în țara lui Boia, Pește și Vadim.

„Scriitoarea Virginia Postrel a colaborat cu un designer din San Francisco care a recreat sculptura, cu ajutorul unei imprimante 3D şi pe baza unui mulaj din 1850, sub forma unei femei care toarce - o activitate foarte populară în rândul prostituatelor aflate în aşteptarea clienţilor, în Grecia Antică.”

14 05 2015 Teorie uluitoare: Venus din Milo, o prostituată care torcea în aşteptarea clienţilor
https://evz.ro/teorie-uluitoare-venus-din-milo-o-prostituata-care-torcea-in-asteptarea-clientilor.html

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.