vineri, 19 iulie 2024

Să fie implicate la daune în proces ONG-urile de apără mai mult animalele decât omul, deoarece tva-ul crește la băutură și țigări, nu la hrana pentru câini și pisici!

Doctor ginecolog el însuși, Cezar Bogza, poate cel mai iscusit sputnik al lui Marius Ghizdavu, era cel mai revoltat de acest protest, bine știind de la clientele sale iberice cât de adictiv la feminism era arătosul premier iberic al momentului.

18 07 2024 Sindicaliştii din MAE reclamă ”umilirea publică” a profesioniştilor din diplomaţie prin numirea unui medic ginecolog în funcţia de consul general al României la Bilbao / Ei cer publicarea criteriilor care au stat la baza numirii

https://www.g4media.ro/sidicalistii-din-mae-reclama-umilirea-publica-a-profesionistilor-din-diplomatie-prin-numirea-unui-medic-ginecolog-in-functia-de-consul-general-al-romaniei-la-bilbao-ei-cer-publicar.html

             – Clasa intelectuală nu e mai brează decât aia politică, e la fel de îngălată, o probozește în predica sa popa Tani, încât audiența și așa neglijabilă are viziuni conspiraționiste cum că, dintr-o vacanță de vis în Bretagne, niște troli din serviciile de stat sau particulare de mișto hibrid ale Dușmaniei își bat joc de o țară din nordul Bulgariei cu litoral mai scump la cetățenii temerari!

Da, e bine că se recunoaște că nasc și acilea oameni:

List of Romanians

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Romanians 

Dar însă totuși, la rubricuța Muzicians, i se face o mare nedreptate lui Dani Mocanu (3.75M subscribers), pe când Nicolae Guță e mai sus de Clara Haskil, iară Florin Salam puțin mai jos de Dinu Lipatti și Radu Lupu. Citește Mitropolitul Dobrogei și se crucește:

12 07 2024: „Nicolae Guță, singer

Clara Haskil, pianist

Hugo Jan Huss, orchestra conductor and violinist

Antonia Iacobescu, singer; Inna, singer-songwriter, dancer; Ovidiu Lipan, drummer (Phoenix)

Dinu Lipatti, pianist, composer

Radu Lupu, pianist

Ion Marin, conductor; Cristi Minculescu, rock singer and composer

Jonel (Ionel) Perlea, conductor; Valentin Radu, conductor

Florin Salam, singer

Constantin Silvestri, orchestra conductor and composer”.

 *

Nu se poate rezolva nimic pe meleag când se ia distanță față de bătătură. Oengeurile și cine apără mai mult animalele decât omul trebuie să fie implicate în proces. Așa cere umanismul postmodern din perspectivă transhumanistă, ca să nu se falimenteze turismul montan, să mergem toți în Austria. Or, și pe Litoral s-a scumpit.

Cine plătește daune în cazul unei persoane atacate de urs în pădure. Decizia judecătorilor în disputa dintre Ministerul Mediului și asociațiile de vânători

https://www.libertatea.ro/stiri/cine-plateste-daune-in-cazul-unei-persoane-atacate-de-urs-in-padure-4967136

P, Fbk: „Ăștia care pupați ursu' sub coadä: ce faceți când vă intră un șoarece în lucruri sau șobolan în baie? Îi puneți lesă și îl scoateți în parc? Zic doar.”

P, Fbk: „în primul rand eu prefer sa merg la biserică decât hai hui pe munte”.

             Faptul că nu se știe câți urși avem în țara noastră capabilă de turism intens, trimite fantezia scriitorului la defrișările ilegale. E posibil ca stăpânii electoratului să organizeze la mijloc de codru des vânători secrete, invitând eventual la bairam pă stăpânii altor noroade. Sau să le scheduleze de acum înainte, una fiind să antamezi un partener de afaceri pe un domeniu privat, să mitralieze iepurii sau mistreții, și alt safari e să ia parte la o vânătoare de urși carpatini agresivi!

             – Din păcate, fata era... moldoveancă, interveni poetul Grigore Căinaru, așa a fost percepută chestia, pe fondul bancurilor ceaușiste de pe internetul primitiv, cu moldoveanca și blondele care își spală rar chiloții. Se mutase însă demult la București. Și nu era chiar rurală-rurală, pentru că satul copilăriei, Cârlig, o fi ținând el de primăria Popricani, dar aproape că e deja înghițit de periferia Iașului. Sunt vreo 3 km până la tramvai, la Agronomie. Sau vreo 4 km până-n Țicău la Bojdeuca lui Ion Creangă, ajuns în postmodernism indezirabil pentru la manualele școlare progresistice.

            – Interesant că luarea de poziție se repetă, făcu repede statistica reacției sociologul literar Noveanu. De vină e mereu numai victima! Noi, oamenii, cică ne-am dus peste urși, nu au venit ei peste noi la blocuri. Când te umbli brambura prin pădure, cred țoapele care n-au fost niciodată pe un traseu montan, te aștepți și să te atace fiarele sălbatice, că e teritoriul lor, nu doar să culegi floricele. Tot așa și Luiza cu Alexandra de la Caracal, violate și arse scrum! Cine le-a pus să iasă la Ia-mă nene, să urce-n mașină la un bărbat necunoscut. Sau bunica aia să lase copil de 4 ani să-l mănânce maidanezii în parc. La fel, alergătoarea de la Primăria Capitalei care a și provocat haitele de câini de pe Lacul Morii de-au omorât-o. A găsit ce-a căutat, fără consecințe electorale pentru primari!

P, Fbk [insinuare profesionistă, siglă antivaccinistă, anume Cunoaște riscurile. Inițiativă civică de informare]: „Deocamdata, din putinele date si ancheta sumara reiese ca moartea fetei a survenit datorita cazaturii, nu pentru ca ar fi fost sfasiata de urs. S-au deschis doua dosare penale si va urma o ancheta complicata. Fata era dezbracata si desculta, multe detalii si declaratiile "iubitului" nu coincid. Povesta este cusuta cu ata alba si dupa interesele care exista s-ar putea ca adevarul sa nu mai poata iesi la iveala niciodata.”

 ...„Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime", a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful Serviciului de Medicină Legală Prahova, Vasile Drăghici...

 11 07 2024 Medicii legiști din Prahova: tânăra atacată de o ursoiacă pe Jepii Mici avea leziuni grave produse prin căderea de la înlățime însă și răni grave, incompatibile cu viața, produse de animalul atacator

https://podul.ro/articol/23998/medicii-legisti-din-prahova-tanara-atacata-de-o-ursoiaca-pe-jepii-mici-avea-leziuni-grave-produse-prin-caderea-de-la-inlatime-insa-si-rani-grave-incompatibile-cu-viata-produse-de-animalul-atacator

 11 07 2024 „Fata era deja moartă, iar animalul smulgea cu colții bucăți de carne din picioarele acesteia. Maria Diana prezenta și răni în zona capului, cel mai probabil produse după ce a fost aruncată de urs în prăpastie, ea căzând de la o înălțime de aproximativ 120 de metri. Specialiștii cred că fiara a azvârlit-o pe tânără în râpă cu intenția de a o ucide, un comportament des întâlnit în rândul animalelor sălbatice. Pe trupul fetei erau prezente numeroase urme de gheare și de colți.”

Scena sfâșietoare găsită de salvamontiștii care au recuperat trupul tinerei ucise de urs. ”Este cel mai crud caz de până acum”

https://www.gandul.ro/actualitate/scena-sfasietoare-gasiae-de-salvamontistii-care-au-recuperat-trupul-tinerei-ucise-de-urs-este-cel-mai-crud-caz-de-pana-acum-20252075

 11 07 2024 Scena șocantă găsită de salvamontiștii care au recuperat trupul tinerei ucise de urs! Cum arăta corpul neînsuflețit al Dianei Maria: „Consuma din trupul acesteia...”

https://www.protv.ro/articol/101747-scena-socanta-gasita-de-salvamontistii-care-au-recuperat-trupul-tinerei-ucise-de-urs-cum-arata-corpul-neinsufletit-al-dianei-maria-consuma-din-trupul-acesteia

             – La alegerile locale, izbucni în râs junele Alin Vișan, cetățenii au condamnat victima. Vedeți aici și slugărnicia ancestrală față de Putere, fie ea străină colonialist, bolșevică sau democrată garantată 100% de UE-NATO. Nimeni nu întreabă a cui e ursoaica ucigașă de pe traseul Jepii Mici... A cui să fie? E a primăriei, a prefecturii și a oengeurilor protectoare ale animalelor! Interesant pentru înțelegerea justiției din RO e paradoxul că n-avem știre ca vreo casă de avocați să fi contactat familia, împărțind despăgubirile ce s-ar obține dând în judecată statul român pentru că nu-și protejează cetățenii, abandonându-te să te mănânce ursul în Munții Bucegi, care sunt zona cea mai turistică a țării!

            – Da, dar oengeurile astea ale cui mai sunt și ele, câte sunt din câte sunt? rânji creștinul Tristan Băluțeanu. La incultura și necredința de la noi, vă mai puteți imagina niște grupări idealiste în loc de startup-uri care fac banul gros?... Cum-necum, ele funcționează mai mult ca ONG-uri guvernamentale! Nu mă miră faptul că montaniarzii se uită la drumeții amatori tot așa cum scriitorii și artiștii de prin Uniunile cu pensii speciale la mișcarea diletanților, adică de sus, cu dispreț și chiar cu ură ca pentru un concurent la ciolan, și văd în tragedie doar consecințele nepregătirii profesioniste de traseu: nu tu spray canadian și clopoțel austriac de urs, nu tu gălăgie de grup mare etc. Dar mă miră, și de aia vorbesc de ONG-uri... guvernamentale, ca să nu zic și de servicii ascunse de stat sau private, frecvența pe forumuri a conturilor false sau dubioase! Exact ca în recenta campanie electorală.  Doar n-o fi învățat din senin tot incultul funcțional să se prezinte drept „digital creator”!  

            – Nu, nu ursoaica a omorât-o pe fată, nici n-a atins-o. S-a speriat aia ca proasta și a căzut în prăpastie. Niciun animal nu te atacă decât dacă îl întărâți sau dacă ține minte că i-ai făcut vreun rău.

            – Ba mai speriat a fost băiatul, care a părăsit fata și a fugit mâncând pământul. De-aia turiștii care mișunau prin zonă n-au auzit decât fata țipând să sperie ursul! De fapt, nici nu era iubitul ei, a explicat mama fetei relația.

            – La câți urși avem noi, eu zic că sunt destul de cuminței. Au mai atacat mortal un turist doar prin 2007. Se moare însă pe capete din necunoașterea regulamentelor pe munte și din lipsă de echipament străin adecvat.

            – În concluzie, fiind și două războaie sângeroase la știri, pe vremuri olimpice, statistic, sare în ochi adevărul că avem pe planetă mai mulți oameni care omoară oameni decât urși inconștienți. Topicul se încheie profesionist, trase fermoarul și cortina popa Tani. Mesajul forumurilor e creștin trumpist trombonist: „lăsați decedata să se odihnească și nu mai răscoliți durerea familiei”, fiindcă oricum există natural niște legi ale supraviețuirii. Știrea de pe ultima filă a dosarului Jepii Mici e că mama fetei e din nou gravidă!... Iar pe mine la biserică, hm, am enoriașe care se plâng că nu mai pot ține obiceiurile tradiționale. Au de dat de pomană și nu prea mai primește nimeni de mâncare în România. Ajung să meargă la covrigărie și să se milogească dacă acceptă liceenii achitarea consumației. Unii iau, dar nu se abțin să nu facă mișto. Le place să fie veseli.  De fapt, e o populație mai mult obeză în parohia mea. Rar mai vine câte o mireasă subțirică. Și mă mai întreabă câte o doamnă naivă dacă se consideră faptă creștinească, pentru punctajul când aplici să reușești pentru Raiul Ceresc, dacă ele dau în caserole resturile de la prânz meniu de pomenire câinilor vagabonzi și pisicilor fără stăpân, mila asta se contabilizează?... Tot așa e și cu ursuleții de pe la răspântii...

            – Din punct de vedere politic al idealului stabilității și realegerii, avu primarul prefect Țyuchel Adriean o sclipire în ceasul de 30 000 euro, e bine în permanență ca populația să-și dea seama că ea se simte amenințată atunci când nu are protecția autorităților, locale sau de stat, în fața pericolelor, alertelor și catastrofelor.

            – Iar din punct de vedere al protecției animalelor, a naturii și a biosferei, când atâtea specii sunt expuse extincției, cu efect diminuarea valorii supreme de pe planetă, care este Diversitatea, punctă elegant consilierul de experți ai referenților Muhală Muistu, se cam subînțelege tacit că din punct de vedere 1972, din clubul The Limits to Growth, de la Roma, „o viață de animal e mai prețioasă decât una de om”, mai ales că ne-am înmulțit ca gândacii de bucătărie sau ca ciupercile după ploaie. Așa o fi. Dar să nu puneți, măi copii, idei sincere pe net în ziua de azi, că dați de dracu, v-am mai atenționat cum e cu cenzorii voluntari, ca nemiloși vânători de derapaje, și strategiile lor de suprainterpretare...

 ...„Vânătoarea mai e cum mai e, dar plăcerea cea mai mare este să calc pisici cu maşina”, a comentat Dragoş Balauru, la o postare pe Facebook...

16 07 2024 Dragoş Balauru, dat afară de la Unirea Ungheni după ce a spus că marea sa plăcere e să calce pisicile cu mașina

https://www.b1tv.ro/sport/dragos-balauru-dat-afara-de-la-unirea-ungheni-dupa-ce-a-spus-ca-marea-sa-placere-e-sa-calce-pisicile-cu-masina-1485302.html

 Noul umanism românesc îl bate pe al filozofului polonez de la Lwów, avocat Ioan Budai-Deleanu, de aceea tot „românul verde, care rupe mâța-n două”, trebuie să citească astfel de știri în anul electoral 2024, care e o repetiție pentru 2028 și 2032:

18 07 2024 Pompierii au salvat din flăcări două pisici la Brașov / Una a trebuit să fie resuscitată

https://www.g4media.ro/pompierii-au-salvat-din-flacari-doua-pisici-la-brasov-una-a-trebuit-sa-fie-resuscitata.html

 De verificat!

„Viața de ONG -ist apărător al drepturilor animalelor este extrem de profitabilă. I-a adus lui G.P., fondatorul Agent Green, o explozie a veniturilor salariale lunare de la 290 la 12.000 Euro în 10 ani, dividende grase și o vilă la Viena.”

11 06 2024 Viață de ONG-ist, protector al urșilor: Gabriel Păun - 12.000 €/ lună, 7 mașini și dividende grase

https://newsweek.ro/investigatii/viata-de-ong-ist-protector-al-ursilor-gabriel-paun-12000-euro-luna-7-masini-si-dividende-grase#

 De observat că ce-a mai rămas din legendara Europă Liberă este la dispoziția Agent Green! Ca un fel de gazetă de perete.

„Mult mai radical față de intenția autorităților de a crește cota de vânătoare este Gabriel Păun, președintele ONG-ului Agent Green. El spune pentru Europa Liberă că „autoritățile, în loc să-și asume crima și sângele e pe mâna lor, vin cu soluția de a împrăștia gloanțe”.

10 07 2024 Soluția autorităților după ce o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs în Munții Bucegi? Gloanțele

https://romania.europalibera.org/a/solutia-autoritatilor-dupa-ce-o-tanara-de-19-ani-a-fost-ucisa-de-urs-in-muntii-bucegi-gloantele/33029620.html

 Adică presa străină din RO ia tot atitudine oengistă.

„Ciprian Gălușcă este expert în biodiversitate la Greenpeace România. El spune la RFI că legea privind urșii trebuie reexaminată: ”Ce s-a întâmplat în Parlament, adică redeschiderea vânătorii la trofeu nu face altceva decât să atragă de la sine un caz clasic de infringement. Or noi nu credem că societatea din România își dorește să plătească amenzi, ci mai curând societatea din România își dorește să rezolve problema de coabitare pe care o au cu viața sălbatică”.”

17 07 2024 Apel către Klaus Iohannis: Legea privind urșii trebuie retrimisă în Parlament

https://www.rfi.fr/ro/rom%C3%A2nia/20240717-apel-c%C4%83tre-klaus-iohannis-legea-privind-ur%C8%99ii-trebuie-retrimis%C4%83-%C3%AEn-parlament

 Pentru publicistica Autoelitei, cea în care seismectualii se citesc între ei, tragedia populară din Bucegi rămâne inobservabilă, firește.

 Regrete eterne că amărâta de presă română, care nu mai atârnă nici 7% din necesarul de informare și educare a masilor, a închis instantaneu acest punct de pe agenda ororilor [ia compară, mă refuzatule la export, cu George Floyd protests!], lăsând pentru Diana Maria Cazacu doar o imagine ștearsă, aleasă parcă dinadins din poze nereușite. Și fata era de o frumusețe moldovenească clasică! Se poate admira doar în puține locuri:

Acesta este tânăra ieșeancă ucisă de urs la Bușteni

https://www.dezvaluirea.ro/acesta-este-tanara-ieseanca-ucisa-de-urs-la-busteni/

 Tablou de Tonitza (dacă bucureștenii montaniarzi troli pe Fbk știu cine o mai fi fost șoldoveanul ăsta!).

*** *** 

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii. Măcar acum știm că a fi incult după globalizarea webară e o opțiune a pământeanului.

 Jean de La Fontaine

Rudyard Kipling. (Ăsta vinde și trollere mișto!)

Cezar Petrescu - Fram, ursul polar.

 Ochi de urs (film)

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ochi_de_urs_(film)

 Transhumanism

https://en.wikipedia.org/wiki/Transhumanism

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

 

De când asist la acest măcel sălbatic pornit în Est, apoi și în Levant, de netolerat în secolul XXI al super-tehnologiilor, citesc din Armand Hrestic - Războiul Sfânt (vol. I-IV), un fel de Lev Tolstoi - Război și Pace, cu naratologie încâlcită din proiect să te plictisești de la Joyce și Musil până la Pynchon și să abandonezi.

 

https://ro.scribd.com/document/665947520/Armand-Hrestic-R%C4%83zboiul-Sfant-Volumul-1-2-3-4

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

Abia fost-au ales baci al Scriitorilor pe câmpul de la Direptate și Varujan Vosganian au și scos o carte inconturnabilă, elogiată nu oriunde, ci chiar pe planeta Contributors!

Mircea Moraru: „Varujan Vosganian a scris un roman- eseu care merită citit. Și la care merită să meditezi, odată lectura încheiată.”

17 07 2024 Un roman-eseu

https://www.contributors.ro/varujan-vosganian/

Se pot organiza spectacole grandioase, pe motiv de Zi Națională... Poate vine și Taylor Swift. Plătește tineretul datoria externă.

18 07 2024 Suma uriașă pe care o vor plăti românii pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva pe vreme de pace!''
https://ziare.com/alegeri-2024/cat-costa-alegeri-romania-1882787

După demitizatorul Boia, se pare  că cel mai mare istoric rămâne nu Hodor, ci Demetriade, fiind intervievat recent sus de tot, unde găsești maxima corectitudine, la Magda Grădinaru.

„Aveam această narațiune a sfinților închisorilor. Sigur că au fost anti-comuniști, dar anti-comunismul nu poate să șteargă o crimă de dinainte, pentru că Mișcarea Legionară e una criminală”:

18 07 2024 A fost răpit, internat la psihiatrie, i-au ucis câinele și a dispărut fără certificat de deces, după ce comunismul a căzut. Cum era dacă am fi știut puțin despre chipurile represiunii? Interviu video

https://spotmedia.ro/stiri/politica/a-fost-rapit-internat-la-psihiatrie-i-au-ucis-cainele-si-a-disparut-fara-certificat-in-deces-dupa-ce-comunismul-a-cazut-cum-era-daca-am-fi-stiut-putin-despre-chipurile-represiunii-interviu-video

Moare Putin de frică, mânca-ți-aș! Va capitula până-n 7 noiembrie, înainte de alegerile din RO.

18 07 2024 UE, condusă în premieră de patru femei și un bărbat

https://www.g4media.ro/ue-condusa-in-premiera-de-patru-femei-si-un-barbat.html

 21 07 2024 Şeful Securităţii Naţionale SUA le ia apărarea agentelor Secret Service responsabile cu protejarea lui Trump. Val de remarci misogine după atac

https://ziare.com/alejandro-mayorkas/apararea-agentelor-respondabile-protejarea-trump-1883243

 Știrea românească cea mai interesantă a lunii iulie 2024, nu că electoratul n-are biblioteci atractive, luminându-se doar de la monitoare.

Victoria’s Secret revine după 5 ani de absență cu celebrul show / Evenimenul s-a întrerupt în urma unui scandal cu acuzații de misoginism și hărțuire sexuală / Fostul organizator a refuzat să angajeze modele plus-size sau transgender

https://www.g4media.ro/victorias-secret-revine-dupa-5-ani-de-absenta-cu-celebrul-show-evenimenul-s-a-intrerupt-in-urma-unui-scandal-cu-acuzatii-de-misoginism-si-hartuire-sexuala-fostul-organizator-a-refuzat-sa-angajez.html

 *** *** *** *** *** *** 

Nu avem o legislație clară privind organizațiile nonguvernamentale. Ce răspunderi, cine controlează. Poți înființa și una care să hrănească pisicile fără stăpân de la blocuri, cu filiale în toată țara.

Școala „antrenorului de genii” funcționează ilegal ca unitate de învățământ. Ministerul Educației, despre organizația fondată de Lajos Kristof, reținut pentru violarea unui minor: Amias International School nu este în registrele Agenției care acreditează școlile

https://www.g4media.ro/exclusiv-scoala-antrenorului-de-genii-functioneaza-ilegal-ca-unitate-de-invatamant-ministerul-educatiei-despre-organizatia-fondata-de-lajos-kristof-retinut-pentru-violarea-unui-mi.html

 19 07 2024 Global tech outage sparks computer chaos at O'Hare, Midway airports, hospitals, courts — even Starbucks

https://chicago.suntimes.com/technology/2024/07/19/global-tech-outage-ohare-midway-airports-health-care-services-banking

 „CrowdStrike boss sees his £3.4bn fortune plummet by £100k and £9bn wiped off his firm as his system sends the world into Microsoft outage crisis. George Kurtz co-founded CrowdStrike, which pushed out a faulty update today. The error crippled businesses across the globe, affecting airports and the NHS.”

    Kurtz is 'deeply sorry' for the gaffe, which wiped £9bn from CrowdStrike's value

19 07 2024 CrowdStrike boss sees his £3.4bn fortune plummet by £100k and £9bn wiped off his firm as his system sends the world into Microsoft outage crisis

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13652167/CrowdStrike-boss-sees-3-4bn-fortune-plummet-100k-9bn-wiped-firm-sends-world-Microsoft-outage-crisis.html

 19 07 2024 World Court: Israeli presence in East Jerusalem, West Bank is illegal and must end

https://www.timesofisrael.com/world-court-israeli-presence-in-east-jerusalem-west-bank-is-illegal-and-must-end/

 Israel should evacuate settlements, pay reparations, ICJ says

https://www.washingtonpost.com/world/2024/07/19/israel-icj-occupation-palestinian-territory/

 20 07 2024 Fantasmes, strip-tease, drag queens… « Fantasma Circus Erotica » fait monter la chaleur aux Folies-Bergère

https://www.leparisien.fr/culture-loisirs/sortir-region-parisienne/fantasmes-strip-tease-drag-queens-fantasma-circus-erotica-fait-monter-la-chaleur-aux-folies-bergere-20-07-2024-X3USG5GK35DKNGT4R5GVPCI5HA.php

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.