sâmbătă, 10 noiembrie 2018

Începe fără specialişti Epoca Dăncilă în guvernarea UE, dar cu omagii anticipate


Revista Presei
Demisia ministrului Negrescu provoaca stupoare: Credibilitatea Romaniei e in pericol. Ne asteapta sase luni umilitoare

Odă cu accente grotești închinată premierului Dăncilă: Pozată după modelul Claire Underwood din House of Cards și prezentată drept premierul-modestie, premierul-om de rând, premierul-echilibru și premierul-feminitate

Temerile duşmănoase că baza de cadre teleormăneană e insuficientă cât Dăncilă va guverna Europa nu se justifică, dom'le!
"Aceasta se va ocupa, alături de alte persoane, de pregătirea preşedinţiei semestriale a României la Consiliul UE. Părinţii acesteia sunt şi ei angajaţi la Guvern. Tatăl său, Nicolae Cazacu, tocmai a susţinut examentul pentru funcţia de director general în MAI, iar mama sa, Georgeta Cazacu, este consilier la Ministerul Agriculturii."
Teleorman, poveste de succes: Nepoata primarului din Alexandria, angajată la MAE de pe băncile facultăţii

Nu numai specialiştii, ci şi aleşii clasei politice preferă a nu... servi calitatea vieţii din RO, fugind unde-i bine. Ceartă pe a fi europarlamentar e şi-n partidele de opoziţie.
Va fi urât!

Corupţia generează incompetenţă deoarece selecţia cadrelor se face pe bază de complicitate. Mai bine furau miniştrii banii ăştia, că măcar rămâneau sub formă de capital român în ţară.
Corespondență din Londra: Pentru că a plătit târziu standul, România lipsește din cataloagele și panourile celui mai mare eveniment turistic din lume la final de an, agențiile ratând astfel întâlniri importante

Deficitul comercial al României a crescut la aproape 10 miliarde de euro, în primele nouă luni

"Propunerea, dacă nu întâmpină obiecții din partea statelor membre UE, ar deschide drumul unei aderării rapide a Bulgariei la spațiul Schengen și ar izola România și mai mult pe plan european. "
MCV: și dacă Bulgaria ar fi scutită?

UDMR ar putea confirma dacă nu cumva dl Dragnea a mulţumit anticipat.
Ministrul de Externe al Ungariei, mesaj pentru Dragnea: I-am transmis clar că dacă e un atac împotriva României în PE, vom vota în favoarea țării

DW: Ungaria: Bani europeni "evaporaţi"

Realitatea TV e că aşa se şi explică vizita la Denise Rifai a dlor Chirieac şi Pieleanu!
Sondaj IMAS pe octombrie: PSD a revenit la peste 30%. USR a depăşit brusc partidul lui Cioloş. PNL a scăzut puţin. Cum se explică

Dacă se diminuează încrederea în neutralitatea politică a justiţiei, şi alegerile devin contestabile.
Avocatul care reprezintă Mișcarea România Împreună: Se încearcă tergiversarea înfiinţării acestei formaţiuni politice prin toate mijloacele
*** *** *** ***
Manifestare de solidaritate cu Rise Project: Sefa Autoritatii de Protectia Datelor, bombardata cu oua in afise

Șefa reprezentanței CE: regulile GDPR nu pot fi invocate pentru limitarea libertății de expresie

În ajutorul cui vrea să înţeleagă epicul dramatic al filmelor cu detectivi.
Ghid de Investigație publicat de RISE

Multă lume încă nu ştie că RISE Project nu e la prim anchetă jurnalistică. Jurnaliştii au fost distinşi cu European Press Prize:

Vorba ceea, este un grosolan amestec în treburile interne ale României, tipic imperialist! Legislaţia încălcării dreptului sfânt la proprietate nu se poate schimba decât după un Referendum cu întrebarea: Eşti de acord ca demnitarii şi prietenii lor să fure, cu condiţia să-ţi dea şi ţie ceva, sub forma unui program de guvernare generos?
România, încă un pas spre apărarea infractorilor: riscă un proces cu UE pentru că nu transpune directiva care permite confiscarea bunurilor dobândite în urma comiterii unei infracțiuni
*** *** *** *** *** *** *** ***
Literar analizând, personajul principal vede două fronturi, frontul penal, al stopării anticorupţiei, şi frontul globalist, al combaterii naţionalismului cu patriotism şi idealism cu tot! Pe Realitatea TV, Hoandră se relaxează, vineri 9 noiembrie, cu Cataramă la ora 21. Se speră un rating de speriat concurenţa. E ca un exerciţiu de absenţă. Dacă dispare showul Jocuri de putere, nu va exulta doar Dragnea. Globalistul lichidatorist va zice în postromânism: bine că am scăpat de monologurile lui Rareş Bogdan, că după ce că erau lungi ca ale lui Florin Piersic, aveau şi derapaje naţionaliste.
Mihai Viteazul un spectacol-demitizare în bătaie de joc la Tg Mureș

Impresia din 2008 cum că mica teroare a semicenzurii în postromânism te obligă la precauţiuni când ai a scrie citând pe Ştefan Baciu despre tânărul Cioran, într-o splendidă reconstituire.
Ferestrele lui Cioran de Ioana Pârvulescu, 2008, România literară
"N-aş fi vrut să-l întâlnesc pe Cioran. N-aş fi vrut să-mi fie profesor de filozofie la Braşov, la Şaguna. Cu siguranţă că nu m-aş fi îndrăgostit de el, iar soarta Simonei Boué mă întristează din cale-afară: l-a întâlnit de ziua ei de naştere şi a făcut un coup de foudre pentru el, doar că acest coup, această lovitură a fost, la ea, pe viaţă, ba chiar şi în moarte."

Pentru a derusifica şi destaliniza smart arhitectura Casei Scânteii, se potrivea pe soclul lui Lenin o statuie a lui Soljeniţîn, 2018 fiind şi Centenar Soljeniţîn. Ne putem însă gândi şi la Soljeniţîn când mergem la târgul de carte, unde poate că nu sunt lansări Soljeniţîn (n. 11 dec. 1918).

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.