marți, 14 mai 2019

Greu de pupat Schengenul fără Bibliotecă Digitală


Revista Presei
*
Adio Schengen daca intra in vigoare modificarile Codurilor Penale. CE confirma ca suntem la un pas de Articolul 7

Comisia Europeana ameninta Romania cu declansarea Articolului 7

Klaus Iohannis: Din cauza PSD-ului nu suntem astăzi în Schengen

Nu se intră în Schengen până când clasa politică nu se lasă de ciordeală, iar intelighenţia nu-şi improvizează o Bibliotecă Digitală măcar cum azi Diaspora nu are accesibilă decât... Moldavica de la Chişinău.
Dăncilă, la Galați: Facem aici summitul de la Iași

Olandejii au şi alte obiecţii. Ei nu prea cred că România chiar va avea Bibliotecă Digitală nivel UE, din moment ce n-are până acum serios funcţională decât Moldavica la Chişinău:

România nu prea are viitor pentru că elitele îi neglijează Trecutul. În septembrie 2002, expoziția permanentă a Muzeului Național de Istorie a fost împachetată, obiectele fiind duse în depozite:
Cât priveşte Biblioteca Digitală, cam cenzurată cum era, probabil nu va mai funcţiona decât cu alt proiect, după 2020 (când se termină evocarea Trianonului!), încât cea mai bună resursă actuală online pentru Diaspora rămâne azi... Moldavica, de la Chişinău:

Dacă n-au fost invitaţi şi nefrecventabilii...
Un summit ca o frecție la un picior de lemn - de Cornel Nistorescu

Dacian Cioloș: practicăm un liberalism etic, dincolo de dreapta-stânga, și nu acceptăm toate valorile proeuropene ale lui Macron
*** *** *** ***
Se cam consolidează imaginea unui PSD hăituit de nişte protestatari, pe care badigarzii baronilor sau trupele lui Carmen Dan i-ar putea face oricând arşice. Mult mai productiv ar fi un mesaj de Unitate a Opoziţiei, cu promisiunea de a da mai mult decât Dragnea şi fără a mai îndatora RO cu sume astronomice.
Susținători ai PSD, filmați în timp ce sărută pancartele cu mesaje pro-PSD, se închină la ele și își fac semnul crucii

Președintele Iohannis a atacat la CCR modificarea Codurilor penale care ar aduce o amnistie mascată

Epic fail la Antena 3. O moderatoare l-a apostrofat pe un senator USR: ”Cum îndrăzniţi să spuneţi că telespectatorii Antenei 3 merită să fie trataţi ca niște oameni inteligenţi? Vă rog să vă cereți scuze!”

Merită verificat dacă nu cumva procentele mari PSD-ALDE, la ultimele alegeri, se datorează mai degrabă unor astfel de jocuri urâte, realizate cu profesionişti, decât absenteismului tinerilor.
Metodă KGB. Blasfemia cu falsul Iisus zicând "#muiePSD" a fost comandată chiar de PSD și atribuită USR!

Literar gândind, era de preferat un mesaj privat, nu un document favorabil coaliţiei PSD-ALDE-UDMR, tocmai când ajustarea Codurilor se face inducând mediatic confuzia între penalii de azi şi deţinuţii politici ca Maniu, Vulcănescu şi Coposu.
Fiul disidentei Doina Cornea, atac la Klaus Iohannis: De ce organizați o ceremoniei dedicată Revoluției din decembrie în luna mai? O faceți din motive electorale?

Normal era să se adauge la Declaraţie şi că UE îşi exprimă dezinteresul faţă de recuperarea prejudiciilor.
Tăriceanu, dezamăgit de summitul de la Sibiu :O declaraţie vagă. Este păcat că domnul Iohannis a preferat să rămână un politician mărunt care să-şi critice ţara
https://www.stiripesurse.ro/tariceanu--dupa-summit--nu-criticam-uniunea--ci-criticam-lipsa-de-democratie--nu-criticam-justitia--ci-criticam-abuzurile-din-justitie_1348730.html

Marxiştii şi nostalgicii să se mobilizeze, ţinând sus steagul solidarităţii internaţionale!
Raţia zilnică de hrană, la niveluri istorice în Coreea de Nord: 300 de grame pe zi

De fapt desemnarea CCR şi pensiile speciale sunt teme esenţiale pentru campania electorală, alături de descurajarea corupţiei şi investiţiile pe EduCultură.
Simulacru de audiere a candidaților pentru CCR în Camera Deputaților: PSD a cenzurat întrebările opoziției pe motiv că ar fi prea complexe sau batjocoritoare

Nu pedepsirea Ceauşeştilor pentru că au ordonat Armatei să tragă în Popor e aici problema, ci schilodirea din start a Justiţiei, în folosul jmecherilor.
Marturii din dosarul Revolutiei. Regretele lui Ceausescu la Targoviste: Nu m-ai lasat sa-l termin pe Iliescu! Acum o sa ne termine el pe noi
http://www.ziare.com/ion-iliescu/revolutie/marturii-din-dosarul-revolutiei-regretele-lui-ceausescu-la-targoviste-nu-m-ai-lasat-sa-l-termin-pe-iliescu-acum-o-sa-ne-termine-el-pe-noi-1560430

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Bramburirea valorilor în ţara de azi vine şi de la crima intelectuală de a opri pe Blaga să mai fie filosof, la nici 50 de ani.


La force des livres - Écrire en français aujourd'hui
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.