miercuri, 15 mai 2019

Obsesia de a arăta, prin demonstraţie de forţă de orice fel, cine e Jupânul pe veci aici stăpân


Revista Presei
*
Sondajele reale dau puterii cifre joase, care ar fi şi mai jalnice dacă opoziţia n-ar fi dezbinată de perspectiva unora de a valorifica bramburirea anticorupţiei.

Lipsa consecinţelor pentru represiunea din 10 august 2018, altele decât renunţarea bucureştenilor la proteste mari, este încurajatoare pentru orice.
C. T. Popescu, la Digi24: Discursul lui Dragnea pregăteşte o intervenţie în forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august

Daniel Savu, fost ofițer SRI, senator PSD și apropiat al lui Ghiță, numit secretar de stat

Intelectualii trebuie să se adapteze la economia de piaţă ca-n UE şi să se mişte repede, comasând târgurile de carte Bookfest şi Gaudeamus, ori de câte ori aduce cineva lume multă la Romexpo.
PSD vrea să organizeze miercurea viitoare un mare miting la București/ Dragnea vrea 100 de mii de oameni la Romexpo

Gheorghiu-Dej zicea că Romexpo e pentru realizări, chiar dacă singura realizare va fi cifra persoanelor transportate.
PSD pregăteşte un miting uriaş la Bucureşti. Codrin Ştefănescu dă asigură că nu vor fi incidente: Le ştim numerele de la maşină, laptele pe care l-au supt

Cum a ajuns PSD să-şi anuleze marele miting din Capitală. Motivul principal: mârâiala baronilor

Analiştii A3 gândesc de pe-o zi pe alta. Uneltirile #Rezist sunt, dimpotrivă, pe termen lung şi foarte lung. Planul secret constă în sadismul de să lase ca Dragnea, Dăncilă, Grapini, ... să omoare PSD-ul.
O nouă diversiune grosolană la Antena 3: #Rezist vrea să-l omoare pe Liviu Dragnea!
https://ziaristii.com/o-noua-diversiune-grosolana-la-antena-3-rezist-vrea-sa-l-omoare-pe-liviu-dragnea/

Toate partidele trebuie să promită 10% la EduCultură, pentru că e ilogic să ştii că se merge în direcţia greşită, dar păstrezi căruţaşul.
Barometrul de Opinie Publică al Academiei Române: 39,2% dintre români ar vota la europarlamentare / PSD şi PNL - la egalitate în intenţiile de vot / Firea, pe locul doi după Iohannis în topul popularității

Frica la toţi de USR+ e o frică de Kovesi!
Rovana Plumb, întrebare pentru 1000 de puncte pentru Dacian Cioloș: o susțineți pe Kovesi la prezidențiale?

Mesajul academic e clar pentru PSD, rocadă Dragnea-Dăncilă, sau guvern nou, ceva hibrid şocant, gen Rovana Grapini.
Barometrul Academiei Române. Încă o confirmare că PSD s-a prăbuşit. PNL, pe primul loc. Cum stă Alianţa USR-PLUS

Şi atacurile PNL la USR+ dăunează, pentru că nu lasă altă perspectivă postelectorală decât guvern cum a fost USL Crin-Ponta.
Orban, replică pentru Dacian Cioloş: Orice atac împotriva preşedintelui Iohannis şi a PNL face bine PSD-ului şi ALDE
*** *** *** ***
Curtea Constituțională explică respingerea legii pensiilor: Limbaj impropriu şi fără contur juridic, nu se înţelege cine datorează şi cine plăteşte

O vrăjitoare bună din UE poate dirija de la distanţă cantităţi apreciabile de argint viu.
Dragnea dezvăluie cine a fost în spatele presupusei intoxicări a Doinei Pană cu mercur

Un an din pedeapsa fostului primar al Capitalei s-a pierdut în acte

De regulă UDMR câştigă. De nimic nu se teme mai mult intelectualul nostru decât să-i reproşeze vreun troll că e cam naţionalist! Probabil, jumătate din voturile puterii speculează faptul că i s-a cedat monopolul pe Tricolor, patriotism şi mândria de a fi român.
Banner electoral controversat al UDMR: ”Câștigă unitatea maghiarilor sau naționalismul românilor?”

În postromânism, Cavalerul întruchipează superioritatea morală a nord-vestului faţă de regăţeni, teoretizată încă din 1998 de Sabin Gherman.
Un admirator al Vioricăi Dăncilă a căzut în genunchi în faţa premierului

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie, favorizând jocul separatist. Eroarea de a gândi prea autocritic momente istorice e comună. Se observă și la Armand Hrestic, în tetralogia Războiul Sfânt, abandonată în 1997-2003:
*** *** *** *** *** *** *** ***
Cifre alarmante. România, pe primul loc la migrația internă în UE/ Românii formează cele mai mari comunități de expați din Italia și Spania, a doua comunitate ca mărime din Germania și a treia din Marea Britanie, aproape cât irlandezii

Mircea Miclea: Aceste generații slab educate, cu abandon școlar mare, vor construi România de mâine. Vom avea o țară și mai incompetentă

Rea prevestire reducerea la 20% a importanţei calităţii cadrului didactic. Or, e vorba de a forma caractere şi de a oferi liste de cărţi bune. Ca să aspiri la ceva din nivelul interbelic.

Nimeni nu se mai miră că Andrei Marga, în Cotidianul, critică declinul UE şi se plânge de Iohannis şi de statul paralel, cu subînţelesul că numai Dragnea, Dăncilă şi Ecaterina Andronescu sascultă de experţi!
Lideri depășiți de teme

Mă aşteptam să anunţe la Galaţi un Muzeu de Artă Contemporană, concurs de arhitectură internaţional, cerut de numeroşii colecţionari din partid.
Dragnea la Galați: Iohannis la summit-ul de la Sibiu a mai cerșit o sancțiune pentru România
*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.