marți, 6 decembrie 2022

Eminescu n-are nici măcar o mansardă memorială la București, dar îl frământa vizionar Influența austriacă asupra românilor din Principate

Neprimirea României și Bulgariei în Schengen, de către un partid din Austria sprijinită de doctrinarii Europei cu mai multe viteze, ar mări la Dunăre influența Rusiei spre Serbia, iar lozinca Occidentul nu ne vrea! va fi exploatată suveranist de ai lui Simion, toată povestea împingându-ne spre o parțială sincronizare eurosceptică cu Ungaria și Polonia. Neintervenția șefilor UE și a niciunui guvern prieten pentru România va mări spațiul eurosceptic. În funcție de ambiția conducătorului de după Iohannis, se poate ajunge și la un neoceaușism în politica externă: să te ai bine cu toți, inclusiv chinezii, arabii, iar după reluarea afacerilor Est-Vest, chiar și cu rușii.

Merkel n-a efectuat vreo vizită memorabilă în România. Nu se grăbește nici Scholz. Iar Austria, deși ambasador e Hurezeanu, repetă insistent că nu ne vrea în Schengen, pe un motiv al migranților imaginar și în totală contradicție anti-exotică, de rea memorie Braunau am Inn, cu ideologia umanitară UE. Se poate construi atunci un personaj literar care ar trage concluzia provocatoare că alegerea de către români a președintelui Iohannis s-a interpretat de către mediul de afaceri germanofon ca un semn de ridicolă slugărnicie balcanică. Intern, nici nu li se spune românilor oficial ce înseamnă economic (10-15% din pib? în perspectivă) neprimirea lor în Schengen. De aceea, spre deosebire de România Regală, intelectualitatea parcă nici nu există, ocupându-se de această negociere numai politicieni, care n-au pregătirea diplomaților epocii Titulescu.

Partidele acum trebuie să urmărească toate interesul național, iar intelectualii să se miște și ei, dacă ne vor la Târgul Gaudeamus, măcar cât dl Emil Hurezeanu, care a trimis o scrisoare președintelui Austriei. Situația este deosebit de gravă și n-are nicio legătură cu corupția, sau cu sabotarea 33 de ani a educației și culturii în RO. Relatând despre întâlnirea de la Tirana, unde cancelarul Nehammer a anunțat că Austria se va opune acceptării României și Bulgariei în Schengen, influentul ziar austriac Die Presse insistă că doamna Von der Leyen a găsit înțelegere pentru această politică!! O politică în totală contradicție cu ideologia umanitară UE, dacă două popoare mai mari ca cel austriac sunt practic incitate împotriva migranților, că din cauza lor pătimesc. [comentariu cenzurat pe g4m!]

06 12 2022 Cristian Pantazi: Comportamentul arbitrar și abuziv prin care Austria împiedică aderarea României la Schengen. Cum câștigă Rusia de pe urma ”răbdării strategice” a Vienei
https://www.g4media.ro/comportamentul-arbitrar-si-abuziv-prin-care-austria-impiedica-aderarea-romaniei-la-schengen-cum-castiga-rusia-de-pe-urma-rabdarii-strategice-a-vienei.html

14 09 2022 Dan Tăpălagă: „Care este problema, veți spune, din moment ce țări cu derapaje democratic mai mari, ca Polonia, Ungaria sau Malta, sunt bine merci în Schengen. Numai că acestea au intrat în Schengen în 2007, iar degradarea lor a avut loc ulterior. Ar fi o eroare ca România să fie premiată din moment ce ea nu se află prea departe de Ungaria și Polonia.

Merită România să intre în Schengen? Riscurile unei decizii negociate politic  

https://www.g4media.ro/merita-romania-sa-intre-in-schengen-riscurile-unei-decizii-negociate-politic.html

Beim EU-Westbalkangipfel in der albanischen Hauptstadt Tirana betonte Nehammer, dass es Österreich aber nicht nur um die Westbalkan-Route gehe, sondern auch um die Migrationsroute über Bulgarien, Rumänien, Ungarn nach Österreich. Erneut bekräftigte er sein Nein zur Schengen-Erweiterung um Bulgarien und Rumänien. EU-Kommissionspräsidentin Ursula von der Leyen zeigte Verständnis für Österreich.

Österreich will Schengen-Erweiterung weiter nicht zustimmen
https://www.diepresse.com/6224505/oesterreich-will-schengen-erweiterung-weiter-nicht-zustimmen

Von der Leyen: Verständnis für Wien. Verständnis für die österreichischen Anliegen in Sachen Migration zeigte EU-Kommissionspräsidentin Ursula von der Leyen. "Österreich braucht Solidarität und Unterstützung, deshalb arbeiten wir ganz gezielt mit unseren österreichischen Freunden daran", sagte von der Leyen. "Österreich ist von den Migrantenströmen, die über die Balkanroute kommen, besonders betroffen, und wenn wir uns die illegale Einwanderung ansehen, sehen wir, dass sie sich im Vergleich zum letzten Jahr verdreifacht hat", betonte sie.

Nur Österreich will Rumänien nicht im Schengen-Raum
https://www.puls24.at/news/politik/schengen-erweiterung-nur-oesterreich-gegen-rumaenien-beitritt/283001

Păi, ce anume altceva a deranjat acum 6 ani tupeul soroșist? Tocmai poanta cu migranții ăștia!

Pagini uitate: 30 martie 2016, Mircea Toma: „Sentinţa Blandianei e fermă: Europa va fi înghiţită de cultura musulmană transportată de valul de imigranţi care sunt „ferm hotărâţi să nu se integreze“... Liiceanu... „ există o lipsă de mobilitate a decidenţilor politici din spaţiul european în privinţa adaptării cadrului legal la realităţile extrem de originale pe care le trăim, sub asaltul jihadismului.”

Sfântă bătrânețe legionară: Ana Blandiana și disidentul Gabriel Liiceanu.

https://adevarul.ro/news/societate/sfanta-batranete-legionara-ana-blandiana-disidentul-gabriel-liiceanu-1_56fb915d5ab6550cb8628285/index.html

Se pare că USR a apreciat foarte mult această intervenție, din moment ce l-a trimis pe Mircea Toma ca reprezentant al partidului în CNA!

04 12 2022 Cristian Grosu: „Vineri, 18 noiembrie, ministrul austriac de interne, dl. Gerhard Karner, declară pentru cotidianul Kurier, că Austria se opune aderării României la Schengen, pe motiv că Austria e copleșită de imigranți care vin prin România. Desigur, e doar o coincidență faptul că luni, 21 noiembrie, urma să fie primit la Palatul Cotroceni, de însuși președintele României,  dl. Alfred Stern – președintele executiv al OMV, căruia Klaus Iohannis i-ar fi cerut să înceapă urgent investițiile la Marea Neagră.  ”Vedem mai la vară” – a fost mesajul transmis de delegația austriacă. A doua zi a ieșit public și cancelarul Austriei, dl. Karl Nehammer: Nu România în Schengen.”

Și tu, Austria? Ghinionul României și intrarea în Schengen
https://cursdeguvernare.ro/cristian-grosu-si-tu-austria-ghinionul-romaniei-si-intrarea-in-schengen.html

 “Adevărata miză pentru Austria este reprezentată, de fapt, de gazele din Marea Neagră. Austriecii vor acum modificarea legii offshore în acest sens, pentru că legea actuală prevede faptul că România deține dreptul de preempţiune la achiziția gazelor. Iar Austria vrea ca toată cantitatea produsă din Marea Neagra, partea Petrom, să fie dusă prin Ungaria către Austria, 25% să rămână în Ungaria și 75% să meargă spre Austria și Bavaria”, potrivit surselor.

04 12 2022 Surse: Se pare că Austria vrea gazele din Marea Neagră pentru a fi de acord cu intrarea noastră în Schengen

https://financialintelligence.ro/surse-se-pare-ca-austria-vrea-gazele-din-marea-neagra-pentru-a-fi-de-acord-cu-intrarea-noastra-in-schegen/

Români umiliți de Poliție pe stradă, la Viena. Le-au cerut și bonurile de la cumpărături

https://adevarul.ro/stiri-locale/cluj-napoca/romani-umiliti-de-politie-pe-strada-la-viena-2224770.html

Andrei Caramitru, acuzații la adresa Austriei: Sunt suspiciuni de sabotare a economiei României la OMV Petrom

https://adevarul.ro/politica/andrei-caramitru-acuzatii-la-adresa-austriei-2225123.html

E un fel de agresiune, justificată însă în doi peri, cum nu s-a obosit prea mult nici Putin să dea explicații. Ucraina ar suspenda relațiile diplomatice și ar organiza mitinguri de protest în Diasporă până la 23 ianuarie 2023, când au loc alegerile alea din Austria. Noi însă preferăm diplomația slugărniciei cu mari speranțe în cine știe ce noroc.

CTP, reacție la decizia Austriei de a bloca România în Schengen: „Ține de domeniul absurdului“

https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/ctp-reactie-la-decizia-austriei-de-a-bloca-2225699.html

06 12 2022 Sebastian Lăzăroiu: ”Austria este o enclavă rusească în inima Europei. Politicienii au vândut statul austriac Moscovei” 

https://ziare.com/sebastian-lazaroiu/lazaroiu-austria-enclava-ruseasca-coruptie-stat-vandut-moscovei-1776377

Logic ar fi ca România și Bulgaria să blocheze provizoriu primirea Croației. S-ar mai gândi și austriecii că, la urma urmei, românii sunt foarte darnici.

Clasa politică preocupată mai mult de gestiunea fără frică a fondurilor europene și a celor pentru primari, nu folosește decât diplomația slugărniciei și eventual a negocierilor de pomină cum a fost cu cedarea resurselor legate de petrolul și petrochimia poporului. România este totuși o putere regională și poate reacționa mai incomod decât Ungaria. Numai că măsurile de retorsiune trebuie să transpire înainte de a fi umiliți.

Neanunțarea lor arată că televiziunile și presa subjugată mai degrabă vor primi ordin să minimalizeze eșecul și să dirijeze atenția tele-electoratului spre sărbătorile creștinești de iarnă, fotbal, cancanuri tabloide. Dealtfel, pe Fbk, interesul masilor pentru Schengen e neglijabil. În rest, intelectualitatea, focusată pe importuri, abia așteaptă să vină vreun emisar austriac la Târgul de Carte Gaudeamus, să explice amatorilor de istorie de ce românii nu merită să fie lăsați în Schengen. Vor lua notițe lămuritorii noștri profesioniști.

Exemplară atitudine de mare intelectual român! Alții se documentează să argumenteze de ce nu merităm Schengenul Austriei.

„Aderarea ţării mele la spaţiul Schengen nu este doar un dosar tehnic, ci un răspuns la aşteptarea întregii societăţi româneşti, societate care s-a implicat profund în acest proces, şi o confirmare a contribuţiei pe care noi de facto o aducem deja prin protejarea frontierei externe a Uniunii Europene şi a spaţiului Schengen, căruia nu îi aparţinem de jure.”
Ambasadorul Emil Hurezeanu, „strigăt de ajutor” către președintele Austriei, țară care se opune României în Schengen
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25947229-ambasadorul-emil-hurezeanu-strigat-ajutor-catre-presedintele-austriei-care-opune-romaniei-schengen.htm

Probabil primul diplomat român de după 1989 de valoare interbelică, dl Hurezeanu este perceput totuși mai mult ca intelectual, deja de când cu Echinoxul. De ce n-or fi scriind Austriei și ceilalți intelectuali publici?

Încă nu e clar dacă într-adevăr Austria ni se va opune. Abia când decizia va fi definitivă și rea, vor umple televiziunile lămuritorii cu grade, unele universitare, de ce noi românii nu merităm Schengenul.

03 12 2022 Stelian Tănase explică de ce durează atât de mult intrarea României în Schengen: ”Am stat 10 ani sperând să-i prostim, cum facem noi”

https://ziare.com/aderare-romania-schengen/stelian-tanase-esec-aderare-romania-schengen-1775833

Eșecul înseamnă a pierde probabil 10% din pib. Merită rupte relațiile diplomatice, ca la o agresiune, dacă ne dușmănește o singură țară.

01 12 2022 Marea necunoscută a României cu o săptămână înainte de momentul decisiv pentru aderarea la Schengen. Toate scenariile pentru Consiliul JAI
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-25932736-cum-stam-saptamana-consiliul-jai.htm

Mai explodează și mămăliga. E prea mare batjocura și îndelungată. Eșecul înseamnă a pierde peste 10% din pib. Merită rupte relațiile diplomatice, ca la o agresiune, dacă ne dușmănește o singură țară.

Austria, decisă să respingă atât România, cât și Bulgaria pentru intrarea în Schengen. Ce întâlnire a avut loc la Bruxelles

https://ziare.com/spatiul-schengen/austria-veto-romania-spatiul-schengen-1775508

Aleph News: Austria nu te vrea în Schengen.

Simion îl ataca pe Iohannis de la Bruxelles de Sfântul Nicolae, pe Fbk, pe când USR încă n-a auzit de, vorba lui CTP în context fotbalistic, „talpa pusă României de țara Dictatului de la Viena”, sau se bazează, în ce privește conservarea actualelor mandate ale liderilor, doar pe electoratul fără Biblie și fără Tricolor!

Cine verifică pe Facebook 200-300 renumiți intelectuali români, care își fac publicitate și ca atitudinari, nu va găsi în ultimele zile decât poze fascinante de pe unde au mai călătorit sau invitații către fani la Târgul Gaudeamus, pentru lansări și „cărți cu autograf“, deci cum Viena e o Capitală în care e mișto să fii invitat e mai bine să lași doar politicienii să se ocupe de Schengen.

Nici nu li se spune românilor ce înseamnă economic (10-15% din pib?) neprimirea lor în Schengen. De aceea, spre deosebire de România Regală, intelectualitatea parcă nici nu există, ocupându-se de această negociere politicieni care, cert, n-au pregătirea diplomaților epocii Titulescu. 

Cancelarul Austriei transmite din nou că se opune aderării României la Schengen: ”E nevoie de mai mult timp”/ Ministrul Bode, acum două săptămâni: ”Omologul meu m-a asigurat că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României”
https://www.g4media.ro/cancelarul-austriei-transmite-din-nou-ca-se-opune-aderarii-romaniei-la-schengen-e-nevoie-de-mai-mult-timp-ministrul-bode-acum-doua-saptamani-omologul-meu-m-a-asigurat-ca.html

De fapt, Olanda era cea mai îndreptățită țară să verifice mersul justiției din România, dat fiind ajutorul excepțional dat în 1988-1989, puținilor noștri disidenți, de neuitatul ambasador olandez la București, Coen Stork.

02 12 2022 România îndeplinește condițiile Olandei pentru Schengen. Raport pozitiv al comisiei de experți a CE
https://adevarul.ro/politica/romania-indeplineste-conditii-olanda-schengen-2222282.html

„În 1988 şi 1989, Coen Stork a jucat un rol esenţial în sprijinirea disidenţilor din România (Mircea Dinescu, Doina Cornea şi alţii). După Revoluţie, a contribuit la readucerea României şi a societăţii româneşti pe făgaşul democraţiei. A rămas apropiat de ţara noastră chiar şi după ce şi-a încheiat mandatul de ambasador şi a ieşit la pensie, venind aici regulat ca reprezentant al unor organizaţii de apărare a drepturilor omului.”

31 10 2017 Rămas bun, Coen Stork!
https://revista22.ro/dosar/rmas-bun-coen-stork

02 12 2022 Parlamentul Suediei a votat pentru aderarea României la Schengen / Ultimele informații înaintea votului decisiv

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25939000-parlamentul-suediei-votat-pentru-aderarea-romaniei-schengen-ultimele-informatii-inaintea-votului-decisiv.htm 

Interesant istoric și literar că din toată Europa tocmai Austria a împrumutat maxima sensibilitate Viktor Orbán la pericolul impurificării cu migranți! Înainte de a fi țara lui Hitler, Austria a fost Imperiu Habsburgic, îl are în memorie: Croația da, ceilalți mizerabili balcanici nu.

Ministrul austriac de interne, o nouă declarație împotriva intrării României în Schengen: Are sens să includem Croația și să nu includem Bulgaria și România acum

https://www.g4media.ro/ministrul-austriac-de-interne-o-noua-declaratie-impotriva-intrarii-romaniei-in-schengen-are-sens-sa-includem-croatia-si-sa-nu-includem-bulgaria-si-romania-acum.html

 Nu e vorba doar despre disprețul generat de afacerile păguboase pentru România reușite de politicienii noștri și de nivelul scăzut al vieții intelectuale bazate pe importuri. Interesant istoric și literar că din toată Europa tocmai Austria a împrumutat maxima sensibilitate Viktor Orbán la pericolul impurificării cu migranți!

Ce este Consiliul JAI, care decide dacă România poate sau nu să adere la Schengen
https://adevarul.ro/politica/ce-este-consiliul-jai-care-decide-daca-romania-2224775.html

*

Când hărțuia pe Iliescu stricându-i serbarea zilei, amintindu-i de înscenarea teroristă și de mineriade, George era băiat simpatic. Era chiar erou când organiza de unul singur marșuri unioniste, încasând-o de la jandarmii chișinăuieni și nu mai puțin brutal de la cei bucureșteni măcar la ultimul, din  22 octombrie 2016. Da, trebuie să ai nervii tari să porți Tricolorul pe lângă Muzeul Național de Istorie sabotat, străjuit de un Traian caraghios și ținut în reparații din 2002 și în prezent. Și să te faci că nu observi indiferența elitei tinere bucureștene, privind ea disprețuitor din cafenele – ce mai vor de la noi și milogii ăștia? – știutoare că Occidentul nu vrea re-Unirea, deci nu se va face, semi-intelectualitate manipulată că Eminescu și Ștefan cel Mare au fost un fel de  stârpituri, ba chiar Marea Unire de la 1918 a fost mai mult o porcărie, România Regală rămânând o închisoare a minorităților, drept pentru care s-a și descompus de la sine!!!

Acum însă, nici analiștii lui Putin nu-l mai pot înțelege. Deja luând cuvântul la improvizația de Congres AUR de la Alba Iulia, Sorin Lavric a ținut să explice insistent că Simion și Târziu le fac după capul lor, nu după al lui! Nu e doctrinarul partidului, nu-și asumă răspunderea pentru ce fac liderii. Pesemne s-a opus degeaba, cu argumente raționale, lansării de atacuri simionești la adresa Republicii Moldova și refugiaților ucraineni! Egoism feroce. Adică să-i lăsăm pe basarabeni în frig și întuneric, cum îi ține Putin pe copiii Ucrainei! Ajutorul se dă atunci când e nevoie de el, așa procedează bunul creștin ortodox.

Tandemul Ciucă-Iohannis ar intra în istorie dacă ar acorda ACUM Republicii Moldova, sub diferite forme, un ajutor nerambursabil de un miliard de euro, pe care îl și avem.  

02 12 2022 Simion: România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău / Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc  / S-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii din Ucraina
https://www.g4media.ro/simion-romania-nu-mai-trebuie-sa-finanteze-nici-macar-cu-un-leu-guvernul-de-la-chisinau-nu-facem-decat-sa-finantam-separatism-antiromanesc-s-au-alocat-prea-multe-fonduri-pentru-refugiatii-d.html

George Simion preia narativul rusesc și cere să lăsăm Moldova să moară de frig și foame: "România nu mai trebuie să finanțeze Guvernul de la Chișinău nici măcar cu un leu!"

https://ziaristii.com/george-simion-preia-narativul-rusesc-si-cere-sa-lasam-moldova-sa-moara-de-frig-si-foame-romania-nu-mai-trebuie-sa-finanteze-guvernul-de-la-chisinau-nici-macar-cu-un-leu/

De fapt, a creat motive pentru o nouă interdicție de a trece Prutul! Deja luând cuvântul la improvizația de Congres AUR de la Alba Iulia, Sorin Lavric a ținut să explice insistent că Simion și Târziu le fac după capul lor, nu după al lui, nu e doctrinarul partidului, nu-și asumă răspunderea pentru ce fac liderii.

Reacții ale politicienilor după ce George Simion a cerut încetarea sprijinului pentru guvernului Republicii Moldova: Pe felie cu Kremlinul / Troll-ul Moscovei
https://www.g4media.ro/reactii-ale-politicienilor-dupa-ce-george-simion-a-cerut-incetarea-sprijinului-pentru-guvernului-republicii-moldova-pe-felie-cu-kremlinul-troll-ul-moscovei.html


*** ***

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Mihai Eminescu, Convorbiri literare (X) nr. 5, 1 August 1876. (prelegerea din 14 martie).

Influența austriacă asupra românilor din Principate

https://ro.wikisource.org/wiki/Influen%C8%9Ba_austriac%C4%83_asupra_rom%C3%A2nilor_din_Principate

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

*** *** *** ***

Toate semnele care arată că Austria dansează cum îi cântă Putin

https://www.digi24.ro/stiri/externe/toate-semnele-care-arata-ca-austria-danseaza-cum-ii-canta-putin-2175031

Mircea Marian: Relațiile prea strânse ale Austriei cu Rusia. Cancelarul Nehammer, vizită la Moscova în plină invazie a Ucrainei. Financial Times: Austria, „portavionul” agenților Moscovei

https://defapt.ro/analiza-relatiile-prea-stranse-ale-austriei-cu-rusia-cancelarul-nehammer-vizita-la-moscova-in-plina-invazie-a-ucrainei-financial-times-austria-portavionul-agentilor-moscovei/

Ioana Ene Dogioiu: „Fluxurile de refugiați nu trec pe la noi, ci vin din Serbia și forțează intrarea în UE, majoritar prin Ungaria. Adică fix pe la partenerii cancelarului austriac Nehammer... Că vom rămâne din nou în afara Schengen, că ne vom strecura cumva plini de vânătăi, această situație umilitoare dă măsura competenței, anvergurii și inteligenței politice ale președintelui României.”

Jocul Austriei și misecuvinismul lui Iohannis. 8 ani de împliniri mărețe
https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/jocul-austriei-si-misecuvinismul-lui-iohannis-8-ani-de-impliniri-marete 

*** *** *** *** *** ***  

Toată lumea dă vina numai pe politicienii, dar și intelectualii publici de multe ori nu fac decât să explice de ce românii trebuie să înghită orice, de la oricine, numai să fie vorba de un personaj euroatlantic. E chiar mai rău decât atât, România e grav bolnavă. Nimeni n-are curajul s-o spună. Clasa intelectuală nu e mai brează decât aia politică. Aici se îneacă orice speranță. Nu avem viitor apropiat.

Dacă e să comparăm cu demitizata Românie interbelică, subfinanțarea perpetuă a EduCulturii după 1989 și formarea aristocrației noi în bună parte adoptându-se estetici cocalare, care exclud mecenatul și filantropia, intelectualitatea de azi, adică refuzații la export sau voluntarii generoși care au rămas, nu mai îndeplinește decât o treime din funcțiile celei regale.

 „În cadrul mișcării naționale de reunificare a României Mari, mai multe comitete naționale, cu diferite grade de reprezentativitate, și-au făcut apariția în România și provinciile românești neunite cu țara, dar și în străinătate, în țări precum Statele Unite ale Americii și Rusia. Regatul României a înființat la Paris, încă din ianuarie 1917, Comitetul Național Român – mai exact: Le Comité National de l'Unité Roumaine - , un organism al cărui scop era promovarea internațională a dreptului poporului român la unitatea națională.”

Comitetul Național Român (1918)
https://ro.wikipedia.org/wiki/Comitetul_Na%C8%9Bional_Rom%C3%A2n_(1918)

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.