miercuri, 7 decembrie 2022

Iohannis a negociat, dar n-a avut un translator prea bun. Țara de azi a lui Oliver Jens Schmitt nu primește în Schengen țara lui Lucian Boia, la deschiderea Gaudeamusului

Deci situațiunea spirituală e plină de haz măcar pentru cititorii istoricilor recenți: țara de azi a elvețianului Oliver Jens Schmitt nu primește în Schengen țara lui Lucian Boia, chiar în timpul Târgului de Carte Gaudeamus!

Data viitoare, n-o să ne primească în Schengen o țară mult mai mică decât Austria. Clasa intelectuală nu s-a implicat deloc, deci nici oengeurile ei. O țară e mai mult decât mediocritatea politicienilor ei.

Probabil salariați ai numeroaselor firme austriece au început să facă în această după-amiază pe postacii lămuritori. Vor apărea pe la tembeliziuni și atitudinarii noștri cioclopedici.

La Târgul de Carte Gaudeamus, e de așteptat să se vândă bine record la Humanitas operele ilustrului istoric al Balcanilor elvețianul Oliver Jens Schmitt, președintele Secției de Istorie a Academiei Austriece de Științe, influencerii noștri fiind avizi să înțeleagă profund, sincronic și diacronic, cum să argumenteze segregarea românilor, ca nedemni de un spațiu atât de aristocratic precum Schengenul.

„Într-adevăr, prelegerea e o capodoperă. Beştelirea României... a dlui Schmitt este înzecită faţă de a dlui Boia, proporţie cam ca OMW-ul de azi faţă de fostul PECO.”

28 02 2016 Romania în 100 de ani - conferinţa dlui Oliver Jens Schmitt de la Ateneu

https://propinatiu.blogspot.com/2018/02/romania-in-100-de-ani-conferinta-dlui.html 

A și început încă de aseară valul de slugărnicie.

Daniel P. Funeriu, PMP, anti-USR, Fbk: „Cine nu crede că avem o reală problemă cu imigrația ilegală să meargă în Timişoara. Pentru prima dată de când mă ştiu nu am curajul să mă plimb noaptea prin oraş.”

06 12 2022 Răzvan Chiruță: Ne răzbunăm pe Austria? De ce este o idee proastă sabotarea firmelor din cauza Schengen

https://presshub.ro/ne-razbunam-pe-austria-de-ce-este-o-idee-proasta-sabotarea-firmelor-din-cauza-schengen-250317

07 12 2022 Liderul AUR Bistrița-Năsăud a retras produsele austriece din magazinele sale, în semn de protest

https://www.libertatea.ro/stiri/lider-aur-bistrita-nasaud-retrage-produse-austrice-magazin-protest-schengen-4372364

„În 2020, 14 polițiști de frontieră, în frunte cu un comisar, acuzați de DNA că au luat mită la intrarea în țară de cauciucuri uzate, au fost achitați de instanța judecătorească.”

06 12 2022 Tot despre Schengen, dar mai pe șleau

https://www.contributors.ro/tot-despre-schengen-dar-mai-pe-sleau/

 „Un avion intră cu țigări de contrabandă în spațiul aerian al României, scapă de încărcătură, apoi ajunge în Republica Moldova unde ar fi trebuit să fie realimentat și încărcat, dar are ghinion și este surprins de autoritățile moldovenești... Alte argumente? Am găsit unele pertinente într-o analiză din G4Media, publicată de Dan Tăpălagă, legate de legile justiției recent promulgate de președintele Klaus Iohannis...”

30 11 2022 Cincisprezece ani am rostogolit ideea intrării în Schengen, până am ciobit-o de tot!

https://www.contributors.ro/cincisprezece-ani-am-rostogolit-de-a-dura-ideea-intrarii-in-schengen-pana-am-ciobit-o-de-tot/

Rostul pubintelectualului român în postromânism e să lumineze poporul ce-are cu noi câte o putere occidentală, de ce s-a șucărit ea, câtă dreptate are ea. Cu subînțelesul pentru unii că șpaga e cheie universală! Cine are copii, nepoți, elevi ceva trebuie să și-i învețe că numai slugărnicia față de opresor duce la succes.

Excepții rare. Ieri Emil Hurezeanu, azi Sabina Fati:

... Aflat în opoziție, Traian Băsescu a spus chiar în timpul vizitei premierului francez Jean Pierre Raffarin la București (în octombrie 2004) că „delegația franceză se află într-o vizită electorală, mai ales că a venit să-și ia tainul”. Traian Băsescu a vorbit în acest context despre contractul semnat de România cu Grupul Vinci pentru autostrada Predeal-Comarnic ca despre un cadou oferit Parisului după ce „americanii și-au luat fără licitație un contract de multe miliarde de dolari cu Bechtel, germanii, dupa vizita premierului Schröder, și-au luat contractul de peste un miliard de euro pentru securizarea frontierelor (EADS) și, în interiorul aceluiași procedeu de a mulțumi pe toată lumea, Guvernul României a făcut cadou și Franței”...

România și Schengen: Ce vrea Austria? Tainul?
https://www.dw.com/ro/rom%C3%A2nia-%C8%99i-schengen-ce-vrea-austria-tainul/a-64011159

Petre M. Iancu, fost la DW, pare să nu creadă însă că o țară așa de bogată ca Austria se pretează la a jumuli o sărăcie ca România! Dar ca analist strategic pe frontul de Est, sugerează involuntar că partidul austriac era mai bine să-și motiveze ținerea poporului român la poarta Schengenului cu alte argumente decât migranții!

„... o serie întreagă de lideri de pe Bătrânul Continent au pus în surdină aceste chestiuni legate de problemele structurale ale statului român. Ucraina și războiul de agresiune declanșat de Moscova pentru anihilarea poporului ei a schimbat multe, pe continent. Și în capetele elitei apusene. Dar înseamnă oare că problemele structurale românești ar fi dispărut?... Românii ar merita, indubitabil ar trebui să merite să fie în Schengen. Și să nu mai fie obligați să obțină vize spre a călători în America. Dar ce merită un stat uselizat și cleptocratizat?”

Austria, România, Schengen și pariurile viitorului

https://petreiancu.com/2022/12/07/austria-romania-schengen-si-pariurile-viitorului

Va crește vertiginos râvna influencerilor de a ocroti Austria. În 06 12 2022, deja Ion Cristoiu: „Lecție de însușit de către România din jocul genial al Austriei. Dacă nu șantaja UE în chestiunea admiterii României, Austria n-ar fi obținut în veci măsurile cu cântec ale Comisiei împotriva migrației ilegale...”

Acum după Comunicatul Comisiei Europene, sunt sigur: România va fi admisă în Schengen!
https://www.cristoiublog.ro/acum-dupa-comunicatul-comisiei-europene-sint-sigur-romania-va-fi-admisa-in-schengen/

Analiza Schengen: Austria nu are o problemă cu România, ci cu marile state din UE, de la care vrea garanții. Expertul Hari Bucur Marcu e confirmat de declarațiile cancelarului Nehammer

https://ziaristii.com/analiza-expertului-hari-bucur-marcu-pe-problema-schengen-confirmata-de-declaratiile-cancelarului-nehammer-austria-n-o-problema-cu-romania-ci-cu-marile-state-din-ue-de-la-care-vrea-garantii/#comment-247718

Andrei Caramitru: Consecințele economice și de apărare ale respingerii aderării la Schengen. Andrei Caramitru: „România este umilită de Austria, suntem tratați ca ultimii oameni de pe fața pământului fără nici o justificare”

https://www.gandul.ro/actualitate/exclusiv-video-consecintele-economice-si-de-aparare-ale-respingerii-aderarii-la-schengen-andrei-caramitru-romania-este-umilita-de-austria-suntem-tratati-ca-ultimii-oameni-de-pe-fata-pamantului-19888178

Ce le face Austria românilor e un act barbar ca de secol XVIII, încât orice fel de acuzații de postac i se aduc în contextul tratării românilor ca indezirabili în UE sunt utile pentru o viitoare cooperare reciproc avantajoasă.

Ospitalitatea românească trebuie să fie completă! Conform obiceiurilor mai noi, normal e să le acordăm oaspeților și pensii speciale, în caz că Austria ne va ține în aeroporturi ca europeni de viteză redusă.

06 12 2022 O companie din Austria va primi peste 300 de milioane de lei pentru modernizarea a 5 căi de rulare ale Aeroportului Otopeni

https://ziare.com/companie/companie-austria-porr-construct-modernizare-cai-de-rulare-aeroport-otopeni-1776365

Adesea rostul intelectualului român e să simplifice ideile complicate, astfel încât puterea opresoare să aibă totdeauna dreptate. Fieștecare cu exercițiile sale de admirație.

07 12 2022 Ion Cristoiu: S-a lansat mesajul obligatoriu pentru presa noastră de partid și de stat: Dacă nu intrăm în Schengen, de vină e Vladimir Putin!

https://www.cristoiublog.ro/s-a-lansat-mesajul-obligatoriu-pentru-presa-noastra-de-partid-si-de-stat-daca-nu-intram-in-schengen-de-vina-e-vladimir-putin/

„Miza lobby-ului OMV vizează, însă, altceva: potrivit unor surse convergente din administrația decidentă, consultate de CursDeGuvernare, compania austriacă dorește o modificare a legislației în avantajul său, legislație care să se facă pe repede înainte și care să fie valabilă la data semnării acordului de comercialitate: adică modificări legislative în numai 3 săptămâni, pentru o conjuctură legislativă cât mai avantajoasă la data acordului. Sursele consultate de CursDeGuvernare arată că lobby-ul se întinde de la sfera parlamentară și până la ministere.”

05 12 2022 Gazele din Marea Neagră – evoluțiile de pe ultima sută de metri, umăr la umăr cu Schengen
https://cursdeguvernare.ro/gazele-din-marea-neagra-evolutiile-de-pe-ultima-suta-de-metri-umar-la-umar-cu-schengen.html

Dacă nu era PSD adus din vreme la putere, Ciolacu ar fi cerut 4 demisii: Iohannis, Ciucă, Aurescu de la Externe și ambasadorul Hurezeanu de la Viena.

Viitorii stăpâni PSD ai guvernului în 2023-2024 s-au dus în vacanță de plăcere în Dubai.

05 12 2022 Ciolacu, Grindeanu și alți doi pesediști au plecat în Dubai în minivacanța de Ziua Națională

https://www.euractiv.ro/politic-intern/ciolacu-grindeanu-si-alti-doi-pesedisti-au-plecat-in-dubai-in-minivacanta-de-ziua-nationala-31735

Iar Bogdan Aurescu, conform Wiki asistentul scholarului Adrian Năstase, a mers în timpul acestei crize nu în Dubai, ci la Ankara pentru a pleda... pentru intrarea în NATO a scandinavilor!

... Privind perspectiva aderării Suediei şi Finlandei la NATO, ministrul român de Externe a apreciat că acest lucru va „reprezenta un plus pentru securitatea spaţiului euroatlantic în ansamblul său, mai ales în actualul context geopolitic”...

06 12 2022 Aurescu, la Ankara: România a fost constant preocupată să identifice soluţii pentru a spori securitatea la Marea Neagră

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/aurescu-la-ankara-romania-a-fost-constant-preocupata-sa-identifice-solutii-pentru-a-spori-securitatea-la-marea-neagra-2175911

Pagini uitate: „Adrian Năstase promoted Bogdan Aurescu to the post of Undersecretary of State and later, to the Secretary of State. Aurescu was Năstase's assistant at the Faculty of Law of the University of Bucharest for the Public International Law discipline and they wrote together several legal treaties.[ In 2004, the Aurescu candidature was delegated by the Social Democratic Party (PSD) in Dâmbovița County for the Parliament elections but he did not win.”

Bogdan Aurescu

https://en.wikipedia.org/wiki/Bogdan_Aurescu

Spre deosebire de România Regală, în aia de azi politicienii se bazează pe diplomele și doctoratele lor proprii personale, nu mai recurg la intelectuali și relațiile academice.

0512 2022 Petrișor Peiu: „Dacă am fi în spațiul Schengen, volumul de mărfuri transportate ar putea crește cu o cincime. Vorbim, așadar, de 30 de miliarde de euro în plus la comerțul nostru exterior. Miliarde care pot să accelereze producția sau consumul din țară și care pot aduce o creștere de PIB de 45 de miliarde de euro.”

Miza Schengen. Cum? Cât? De Ce?

https://www.gandul.ro/opinii/miza-schengen-cum-cat-de-ce-19885844

UDMR ar fi putut fi un interlocutor mai convingător pentru Austria decât învinșii la negocieri din restul coaliției. Cei interesați de turism s-au cam lămurit. România va intra în Schengen odată cu Republica Moldova.

Kelemen Hunor: Dacă mâine Austria se va abține la vot nu ar împiedica aderarea României la Schengen, ci ar însemna doar că, din punct de vedere tehnic, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lunii martie, 2023
https://www.g4media.ro/kelemen-hunor-daca-maine-austria-se-va-abtine-la-vot-nu-ar-impiedica-aderarea-romaniei-la-schengen-ci-ar-insemna-doar-ca-din-punct-de-vedere-tehnic-aceasta-ar-putea-avea-loc-la-sfarsitul-lunii-mar.html

Coaliția trebuie să convoace o sesiune specială a parlamentului, pentru a discuta reacția României, fiindcă e vorba de peste 10% din pib și această sumă uriașă nici măcar nu ajunge în conturile corupțior noștri.

Ciolacu: În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României. Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen
https://www.g4media.ro/ciolacu-in-astfel-de-momente-vedem-cine-sunt-prietenii-adevarati-ai-romaniei-dreapta-europeana-trebuie-sa-isi-asume-responsabilitatea-pana-la-capat-si-sa-l-convinga-pe-cancelarul-austriac-pana-maine.html

 


*** ***

Precum sub ceaușism, vom regreta timpul pierdut la spectacolul corupției, incompetenței, nesimțirii și inculturii.

Mihai Eminescu, Convorbiri literare (X) nr. 5, 1 August 1876. (prelegerea din 14 martie).

Influența austriacă asupra românilor din Principate

https://ro.wikisource.org/wiki/Influen%C8%9Ba_austriac%C4%83_asupra_rom%C3%A2nilor_din_Principate

Consolare în toate, listele clasice de cărți bune:

https://propinatiu.wordpress.com/lista-lui-propinatiu

Carte străina clasică gratuită:

https://archive.org/details/fav-camelian_propinatiu?sort=creatorSorter

Propaganda românească e a unei țări care își râde de propria istorie în postromânism:

http://propinatiu.ro/carti

 *** *** *** ***

Probabil doar Bulgaria se va gândi la a rupe relațiile diplomatice cu țara agresoare. Interesant istoric și literar că din toată Europa tocmai Austria a împrumutat maxima sensibilitate Viktor Orbán la pericolul impurificării cu migranți!

Mineriada 1990 a fost un semnal că nomenclatura ceaușistă a cedat puterea securității, să construiască ea capitalismul, cu urmașii ei. Chestiunea Schengen se lucrează prin diplomație secretă, de 33 ani una a slugărniciei, din lipsă de competență, puterea semi-capitalistă, spre deosebire de comunism, marginalizând drastic intelectualii, preferând să opereze cu diplomectuali plagiatori. În caz de eșec Schengen, o soluție a și fost dezvăluită de Ciolacu: presa subjugată și redusă la minimul necesar cât să reiasă că are și România așa ceva, va susține că USR e de vină. Vor inunda canalele, și influencerii doctrinei Occidentul are totdeauna dreptate, vor lămuri pe români de ce trebuie ei segregați, de ce nu merităm Schengenul ăsta. În fine, probabil lucrează deja și bătrânii securiști de inventivitate legendară în intoxicări și dezinformare.

*** *** *** *** *** ***  

Există numeroase televiziuni private știriste și sportive. Nu trebuie dezvoltat cu banii statului decât TVR Cultural și un TVR Didactic.

„Gașca Ramona Săseanu – Dorin Chioțea – Marian Olaianos a declanșat atacul la adresa Președintelui Director General (PDG) al TVR, Dan Turturică, folosind ca pretext transmiterea unui meci de fotbal de la Campionatul Mondial din Qatar.”

02 12 2022 "Mineriada" din TVR se îndreaptă spre directorul Turturică. Gașca Săseanu - Chioțea - Olaianos încearcă "execuția" Nadinei Vlădescu
https://ziaristii.com/mineriada-din-tvr-se-indreapta-spre-directorul-turturica-gasca-saseanu-chiotea-olaianos-o-executa-preventiv-pe-nadine-vladescu/

Ioan Stanomir: „Despre  promisiunile neîmplinite ale lui decembrie 1918, despre ipoteca  dezvoltării malformate a centralizării, despre  trauma lui 1940 şi despre coborârea în totalitarism ce  îi urmează, despre crime, complicitate şi tăcere vinovată, alegem să  tăcem, spre a nu întrerupe această unanimitate a  falsului patriotism.”

1 decembrie şi vocaţia lucidităţii

https://www.contributors.ro/1-decembrie-si-vocatia-luciditatii/comment-page-1

Interesantă preluarea acestei viziuni prăpăstioase în Podul.

Ioan Stanomir despre neîmplinirile, crimele, complicitățile și vinovățiile despre care nu vorbim de ZIUA NAȚIONALĂ „spre a nu întrerupe această unanimitate a falsului patriotism” / „Vocaţia lucidităţii este, în aceste ocazii festive, mai degrabă suspectă”

https://www.podul.ro/articol/19510/ioan-stanomir-despre-neimplinirile-crimele-complicitile-i-vinoviile-despre-care-nu-vorbim-de-ziua-naional-spre-a-nu-intrerupe-aceast-unanimitate-a-falsului-patriotism-vocaia-luciditii-este-in-aceste-ocazii-festive-mai-degrab-suspect

Interesant e și echivalentul sportiv al sentimentului intelectual livresc al îndoielilor fecunde de 1 Decembrie, Ziua Națională a românilor.

02 12 2022 Mihai Stoica, mesaj acid de Ziua Națională: ”Eu nu-s așa mândru că-s român”. Cu ce a fost comparată Valea Prahovei

https://ziare.com/mihai-stoica/mihai-stoica-mesaj-acid-ziua-nationala-eu-nu-sunt-asa-mandru-ca-roman-1775570

„Condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în „Dosarul Transferurilorׅ, Mihai Stoica a stat închis, per total, 713 zile, de la 4 martie 2014 până la 15 februarie 2016.

Disperat să fie eliberat, Mihai Stoica a „scris“ patru cărţi în închisoare, a lucrat la atelierul de tâmplărie al Penitenciarului Jilava şi a antrenat echipa de fotbal. Acum, el susţine că, de fapt, închisoarea a fost o reală plăcere pentru el!”

14.10.2019 Mihai Stoica, un puşcăriaş vesel: Fostul manager a povestit cât de mult a savurat perioada petrecută după gratii

https://adevarul.ro/sport/mihai-stoica-un-puscarias-vesel-fostul-manager-a-1975874.html

După înscenarea teroristă nepedepsită de la Revoluția Împușcată și după barbaria Mineriadei neosecuriste, niciun intelectual veritabil nu mai poate contesta în sinea sa posibilitatea Holocaustului românesc (Iași, Odessa, Transnistria...), dar lucrurile se complică atunci când nu mai e vorba de misiunea Institutului Wiesel, ci de rescrierea de către particulari ambițioși a întregii istorii și literaturi românești! Precum regretatul Zigu Ornea își punea în Dilema 265 la 5 martie 1998 problema căutării unui Poet Național pentru incompetenții de români, acum vrea Petru Clej să le schimbe Ziua Națională, fiindcă e tristă pentru maghiarii nostalgici ai Dualismului austriac habsburgic!

„ziua de 1 decembrie nu e deloc potrivită ca Zi Națională. Prima constatare e că nu este o zi a unității, din cauza faptului că 1 decembrie 1918 e pentru unguri – nu doar pentru cei din România – o zi a tragediei naționale, când Ungaria a pierdut o provincie care aparținuse, într-o formă sau alta, unui stat maghiar. Deci nu le poți cere ungurilor din România, care e țara lor, în ținuturile unde au rădăcini mai vechi decât mulți români, să joace hora de bucurie că trăiesc într-un stat care adeseori îi tratează ca dușmani.”

Petru Clej: 1 decembrie – Ziua triumfalismului etno-naționalist, festival al demagogiei patriotarde – considerații post Ziua Națională a României
https://www.g4media.ro/1-decembrie-ziua-triumfalismului-etno-nationalist-festival-al-demagogiei-patriotarde-consideratii-post-ziua-nationala-a-romaniei.html

30 11 2022 Marius Oprea: „Recent, Primăria Piteşti a aprobat PUZ-ul prin care ”celularul” fostei închisori, cunoscută în toată lumea prin atrocităţile săvârşite aici, va fi demolat. În schimb, aceeaşi primărie susţinea că n-a avut nicio treabă cu ridicarea monumentului Securităţii în cimitirul militar din oraş – terenul a fost concesionat, şi nu e treaba lor... Colonelul Dumitru Şovar, preşedintele Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii [Sucursala Argeș], şi-a vizitat ieri, discret, ”ctitoria” şi a depus o coroană de flori, în avanpremiera zilei de 1 decembrie la ”Troiţa Securităţii” de la Piteşti.”

1 decembrie şi Securitatea, la monumentul de la Piteşti
https://www.mediafax.ro/editorialistii/prezentul-fara-perdea-marius-oprea-1-decembrie-si-securitatea-la-monumentul-de-la-pitesti-21366180

Nu avem știri că UDMR sau Ungaria ar fi intervenit la Viena pentru Schengenul a cărui interzicere pentru România ar lovi și minoritățile. Nu știm dacă postacii separatiști lucrează pentru partidul austriac insistând că românii, niște ortodocși, n-au ce căuta în civilizație.

Ciolacu insistă că vrea explicații de la UDMR pe tema reacțiilor de 1 Decembrie
https://adevarul.ro/politica/ciolacu-insista-ca-vrea-explicatii-de-la-udmr-pe-2225607.html

Fără Humanitas și Colegiul Noua Europă, din lipsă acută de intelectuali, RO ar fi fost azi izolată, cam ca MD sau Serbia. Altminteri, e clar că Noica n-ar fi colaborat la nr. 265 Dilema, din anul anti-Eminescu 1998, și nici n-ar fi reînvățat istoria românească după Boia.

04 12 2022 35 de ani de la moartea filosofului Constantin Noica / Acesta a avut domiciliu forţat la Câmpulung-Muscel (1949-1958) şi a fost deţinut politic din 1958 până în 1964, fiind acuzat de regimul comunist că a provocat dezbaterea, într-un cerc restrâns, a volumului „Histoire et utopie” al lui Emil Cioran

https://www.g4media.ro/video-35-de-ani-de-la-moartea-filosofului-constantin-noica-acesta-a-avut-domiciliu-fortat-la-campulung-muscel-1949-1958-si-a-fost-detinut-politic-din-1958-pana-in-1964-fiind-acuzat-de-regimul-com.html 

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.